Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2321 posts, 694760 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 166

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Cristi, sa nu zici cine este, dar sa le spui tuturor ca nu eram eu...
Nu aveam cum sa imi dublez greutatea in cateva luni... :D

Dar sa revenim la reportajul lui danutzu ( :bere: )

danutzu_2910 wrote:
Fundatie bretea de acces din Splai catre bretelele pasajului.

Asta super-noutate !...
Probabil vor trage tare sa aduca la nivel zona aia, apoi vor muta circulatia breteaua aia si vor inalta si benzile de langa poduri (din poze este greu sa iti dai seama, dar diferenta de nivel intre Splai si noile poduri pur si simplu interzice accesul masinilor cu garda joasa...)

danutzu_2910 wrote:
Si acum.... ghici pe unde merg tevile RADET!!

Ne-am gandit noi la toate, dar varianta ca lira conductelor sa fie in plan orizontal, probabil pana dupa culee, ne-a scapat...  :oops:

danutzu_2910 wrote:
"HUSTON, WE HAVE A PROBLEM!!"

La o asemenea problema, Apollo 13 s-ar mai fi invartit si acum in jurul lunii... :lol:

danutzu_2910 wrote:
Asta este in dreptul bretelei NG - Splai.. nu stiu ce este si cum se rezolva

:shock:
Nici eu nu am idee WTF este chestia aia...
Este prima oara in doia ani cand o vad...
Dar baietii din planul secund inainteaza destul de hotarati cu asfaltul spre "chestia" respectiva...

danutzu_2910 wrote:
Si cam atat pentru azi, mai lasam si pentru ... altii

Lasa pentru altii pe saptamana viitoare...
Eu nu mai am de ce sa mai merg acolo prea curand.
(Nu mai am nici motivul vizitelor duminicale acolo... Iar lipsa motivului ma face sa nu am nici un elan... :( )

danutzu m-a trimis in somaj la NG, misterr m-a trimis in somaj la PS...
Am si eu dreptul la un week-end liber !...
Probabil primul in 2 ani fara poze...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Observ din poze ca zona care era dedicata tramvaiului va fi nimic cu borduri. Daca tot este asa de folositoare, puteau sa o deschida circulatiei.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

@TibiV
Ufff, acum ce sa facem, asta e viata... trebuie  sa mergem mai departe !
Poate weekend-ul viitor facem o dubla...ca sa ai motiv sa vii in zona  ;)
- pana la "chestia" aia este construita breteaua NG -Splai, cu tot cu strat de uzura.
- la breteaua de iesire din splai lucreaza de ceva vreme.

Tramvai ?
Pe unde o sa  mearga asta pe portiunea dintre Prevederii si pasaj?
Si mai ales cum se face la CF?

Terminati cu ineptia asta !
Nu vreau sa aud de planul ala care este la documentatie.
Intre Prevederii si pasaj NU va fi spatiu verde pe mijloc, deci nici loc pentru tramvai.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Nu se bagă tramvai nici acolo nici la D-na Ghica.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

Deocamdată nu, dar după finalizarea inelului median, mai mult ca sigur se va introduce si acesta. Din păcate, tare îmi e ca unii dintre membrii forumului ori nu vor mai trai acest moment, ori  le va fi greu sa mai ajungă la inaugurare, deși pasiunea rămâne pasiune.

danutzu_2910 wrote:
@TibiV

Terminati cu ineptia asta !
Nu vreau sa aud de planul ala care este la documentatie.
Intre Prevederii si pasaj NU va fi spatiu verde pe mijloc, deci nici loc pentru tramvai.

Sa-ti explic care este ineptia: sa faci un pasaj suprateran cu o zona de 5m nefolosita la mijloc. Daca vrei pot sa-ti si desenez cum arata ineptia, incepand de la Th. Pallady si pana la Dambovita. Pai daca vroiau spatiu verde, copaci, panselute sau fantani arteziene cred ca n-au gasit cel mai bun loc sus pe pod. Sau poate vor parcare sa faca, la asta nu m-am gandit.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cris_m

Eu cred ca se poate numi viziune in viitor. De ce sa nu lasi loc pentru inca 2 benzi? Acum nu s-ar justifica, dar cu timpul (terminarea pana la capat a bulevardului) s-ar putea sa creasca semnificativ valorile de trafic.

Uite un exemplu concret in acest sens: strapungerea de la Doamna Ghica... Tot cu ditamai spatiul verde pe mijloc, tot cu 5m pe pod nefolositi. Sa privim putin la orele de varf strada, care este o foarte buna alternativa pentru cei care vin de pe Colentina spre Pantelimon. Ar fi bine venite inca 2 benzi. Avand loc la dispozitie, nu mai trebuie sa stai sa expropiezi, scandaluri, tocmeli ca la piata... asa ca atunci cand nu se va mai putea, se va trece la largire.

Viziune in viitor? Bine ca nu in trecut. Asta mi-a placut.

Viziuni au toti primarii, care mai de care. Prost e ca nici unul nu viseaza acelasi lucru. Ar fi bine insa ca proiectele sa faca parte din Planul de Mobilitate Durabila si nu din viziunile primarilor.
La Strapungerea NG - Splai in proiect avem tramvai nu panselute. Daca si la D-na Chica a fost tramvai in proiect foarte rau ca nu l-au facut. Asa au facut si la Ciurel, vor sa mai taie o banda pe sens fata de proiect. Ne-am obisnuit sa facem proiecte pe care sa nu le respectam. Bun, inteleg ca tramvaiul este scump, dar de ce nu face parte carosabila pe acea zona, puteau face benzi dedicate RATB sau pentru biciclete. Niste mizerabili, n-au facut nimic pentru transportul in comun sau cel alternativ.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

cris_m wrote:
...Uite un exemplu concret in acest sens: strapungerea de la Doamna Ghica... Tot cu ditamai spatiul verde pe mijloc, tot cu 5m pe pod nefolositi...Ar fi bine venite inca 2 benzi...

Piei  :evil: . Inca 2 benzi suplimentare inseamna masini in plus care se vor infige in Colentina ( dimineata ) sau in Pantelimon ( seara ).
Acolo unica solutie sunt doua ( sau trei ) pasaje sub/ supraterane.
Artera fiind de fapt Inelul Median de circulatie s-a discutat la topicul dedicat  necesitatea pasajelor respective. In orice caz nu 2 benzi in plus, nu  rezolvi absolut nimic.
Si sa nu uitam de sos Petricani si de A 3. Presiunea va fi majora pe d-na Ghica...

Adica ce vrei sa zici, ca se gandeste cineva la fluxul de masini si in consecinta mai taie din benzi ca sunt prea multe? Pai fluxul de masini se reduce prin transportul in comun de buna calitate. Nu mai zic si de biciclete ca sariti la gat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

@adila
Cu toata stima, dar ai ramas blocat pe zona pasajului, cu tramvaiul asta...
Eu am spus cat se poate de clar: in afara de pasaj, nu ai pe unde sa pui tramvai!
De la Prevederii pana la rampa pasajului, NU va fi spatiu verde pe mijloc!
Daca era sa fie, il vedeam deja...
Apoi, de la rampa IH, pana la Vitan Birzesti, stim toti cum este! Unde pui tramvai?
Si daca prin absurd il pui, unde mergi cu el? Pe Oltenitei? La stanga, la dreapta? Trebuie reconfigurata toata intersectia.
Si intrebarea cea mai grea: DE UNDE BANI??
Primaria abia are bani sa reabiliteze in zeci de ani tronsoanele existente.... si exemple sunt... daramite sa faca ceva de la zero.
Deci, te rog uita de chestia cu tramvaiul pe aici!
Nu este din povestea asta.
A, si inca ceva, nu confund PUZ-ul cu PT.
In PUZ poti sa desenezi ce vrei si sa tragi linii cum vrei, pe cand proiectul.... nu caci  e vrei si cum vrei.
Si esti sigur ca in proiect este tramvai? Poti sa-mi arati proiectul (PT)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

adila wrote:
Pai fluxul de masini se reduce prin transportul in comun de buna calitate. Nu mai zic si de biciclete ca sariti la gat.

Serios?!...
Ai o viziune prea "locala".

Discutam despre inelul median, care va prelua in cele din urma A3...
Adica vrei sa spui ca vine omul de la Brasov sau Sighisoara, isi parcheaza masina la margine de Bucuresti si scoate bicicleta din portbagaj ca sa mearga acasa ?!?!...

Arterele mari nu sunt pentru joaca prin oras, arterele mari trebuie sa rezolve intrarea/iesirea din  oras.
Nu te duci cu RATB-ul la Predeal... Si nici cu bicicleta.
Si, inevitabil, bucurestenii mai ies din oras. Si se mai si intorc.

Sunt de acord ca nu se mai face tramvai nici la NG nici la Ghica, am constatat si eu.

Bicicleta nu este doar pentru joaca, asa cum am fost obisnuiti pe vremea raposatului. Probabil ar fi nevoie de mai multe vizite prin afara sa vedem ce fac altii. Cam toate orasele civilizate din Europa incurajeaza utilizarea bicicletei pentru deplasarile zilnice ale locuitorilor din oras si zonele limitrofe. Daca transportul in comun si pistele pentru biciclete nu sunt gandite nici la proiectele noi, vom ajunge foarte repede la umplerea strazilor cu masini, indiferent cate mediane, bisectoare sau perpendiculare facem in oras. Daca vrei sa preiei traficul de pe A3 faci park and ride si transport in comun, nu 10 benzi cu semafor din suta-n suta.

Acum si eu pot spune ca daca am reduce din traficul actual toti cocalarii care n-au asigurare sau n-au platit in viata lor taxe catre stat dar folosesc strazile finantate din banii contribuabililor ar fi traficul mai lejer si mai civilizat. Nu m-as mira sa fie un 25% din participantii la trafic. V-ati pus vreodata problema ca impartiti aceasi sosea cu toti interlopii care nu stiu sa citeasca dar au seria 7 si iti intra in fata la semafor si mai te si bat daca nu-i lasi? Pai biciclistii sunt problema noastra? Rusinica.

Si inca ceva: stiti de ce in afara biciclistii si soferii se respecta? Pentru ca foarte multi soferi sunt biciclisti si invers, foarte multu biciclisti sunt soferi. La noi sunt foarte putini soferi care folosesc bicla. De cocalari nici nu mai zic, ca ei nici nu stiu sa mearga pe 2 roti. Avem si biciclisti needucati fara indoiala, dar ca sa-i educam trebuie intai acceptati.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

danutzu_2910 wrote:
@adila
Cu toata stima, dar ai ramas blocat pe zona pasajului, cu tramvaiul asta...
Eu am spus cat se poate de clar: in afara de pasaj, nu ai pe unde sa pui tramvai!
De la Prevederii pana la rampa pasajului, NU va fi spatiu verde pe mijloc!
Daca era sa fie, il vedeam deja...
Apoi, de la rampa IH, pana la Vitan Birzesti, stim toti cum este! Unde pui tramvai?

(...)

Exista niste planse de PUZ/PUG/PUD (nu mai stiu care din ele) care reglementeaza tronsonul IH - VitanBarzesti - intersectia cu Oltenitei. Iar acolo e prevazut pasaj cu intrari duble si tramvai pe mijloc (exact ca pe rampa Vacaresti de la Sudului), giratoriu (cu pasaj la -1) cu Vitan Barzesti si apoi intersectia existenta (din nou cu pasaj la -1) de pe Olteniei (cu pasajul iesind spre sud in prelungirea lui Vitan Barzesti).

Deci planuri de viitor ar fi.

Nici eu nu cred ca voi apuca vreodata tramvai pe Grigorescu de la un cap la altul, dar cu siguranta exista planuri pentru asa ceva. Iar pe bucata actual construita, drumul pare sa fie de ~3 benzi pe sens (sau doua plus tramvai).

Go to page:  1  ... 84 85 86 87 88 89 90  ... 166

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463840 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”