MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou

Topic: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou

2636 posts, 736874 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104  ... 189

📖 Pagination options
  • sab
  • Posted:
  •  

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou sab

Eu cred ca orice proiectant, chiar si incepator, iti poate spune inca de la inceput ca trebuie sa umbli la stalpi pentru o astfel de solutie. Si ca asta nu este o lucrare simpla. Iar acest lucru trebuie sa te puna pe ganduri daca merita sa te apuci sau nu. Pentru ca, daca nu poti sa o duci la capat, nu prea are rost sa faci lucrarea partial, adica sa spargi ditamai peretele de beton de vreo 80 cm grosime doar in ideea ca poate iti va folosi candva la ceva.  Parerea mea....  Mai ales ca nici acolo nu avem corespondenta spartura-usa. Ramaneau unele usi care se deshideau si aveai peretele in fata. In fine...
Probabil ca, in lipsa unor informatii din interior, nu vom reusi sa lamurim ce au vrut de fapt sa faca acolo.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou ByOnu

Ca tot vorbim despre "mutatul stalpilor", ce am putea face cu Romana? Desigur, solutia de vis ar fi inchiderea circulatiei si "resaparea" statiei, dar cum nu se va intampla, ma gandesc la niste metode prin care sa se circule fara oprire la Romana, exact pe modelul Obor.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou mcosmin

Romana merge bine si asa, nu te apuci sa faci o lucrare de genul asta decat daca esti sigur ca iti trebuie (i.e construirea de noi peroane sau consolidarea statiei). Asa cum am mai spus, nu este o lucrare simpla si nici ieftina.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou andrei11

Eu nu stiu ce aveti voi cu Romana. Peroanele  sunt absolut normale, numai ( hai sa spunem ) "stâlpii" sunt cam grosi. ( I-am pus in ghilimele pentru ca defapt nu sunt stalpi ). Ce se poate face ? Daca calculele de rezistenta ies pe plus, sa se dubleze accesurile ca sa avem "liber" la fiecare usa. Eu cred ca se poate.
Cum o sa se circule in acest timp ?
1) Nu se va opri in statia Piata Romana jumatate de an. ( lui Ceausescu i-au trebuit vreo 2 luni, dar in sfarsit ).
2) Ca si atunci, se va circula in zona statiei pe o singura linie.
Daca se doreste, se poate.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou punmeister

La Romana pana la venirea ramelor Bombardier nu erau niste garduri plasate din 5 in 5 metri?

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou bercenicity

Aveau cate 5 garduri care se potriveau cu cuplele (fixe si schaku) dintre vagoanele IVA
Bombardierele au usile plasate un pic altfel plus ca e si trenul mai scurt -> unele usi se deschideau in gard

Usor inexact. Se putea iesi numai pe cele 2 usi din mijloc. Pe primele / ultimele nu se putea iesi din cauza gardului respectiv. Gardurile au disparut dupa 1989 nu din cauza Bombardierelor ci din cauza democratiei. S-a circulat mult cu IVA fara gard pana ce au aparut BM - urile.

• sab
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
Eu nu stiu ce aveti voi cu Romana. Peroanele  sunt absolut normale, numai ( hai sa spunem ) "stâlpii" sunt cam grosi. ( I-am pus in ghilimele pentru ca defapt nu sunt stalpi ).

Trebuie sa recunoastem ca nu este o statie normala. Sub nicio forma. Nici la nivel de peron, nici la nivel de vestibul.Ca sa fie normala ar trebui sa cobori in siguranta, nu pe acei 50cm sau cati or fi, imbrancindu-te cu cei care vor sa urce. La fel cum la Bazilescu nu esti in siguranta la capetele statiilor.
Statia Romana ar trebui refacuta  integral prin demolarea petetilor dintre actualul "peron" (cel de dupa zid, nu cel de 50cm) si linii.
Teoretic se poate. Sanse? Slabe...

Nu se poate pentru ca e zid de rezistenta.
Cei 50 cm la care se face referire tot timpul nu este peron si corespunde celor 30 cm de spatiu de siguranta delimitat ca atare in fiecare statie. N-ai ce cauta acolo sub nici o forma. Pe langa faptul ca exista o informatie clara cum ca urcarea se efectueaza dupa coborârea calatorilor.
Daca luam ceva petrol din Arabia Saudita moka şi îi investim in statia de metrou Romana acolo trebuie facuta o statie in paralel cu cea existenta si apoi conectata la retea. Actuala statie sa ramana ca ataree ca si doua linii de garare. Dar trebuie vorbit cu Arabia Saudită sa stim pe ce ne bazăm.

• sab
  • Posted:
  •  

Stiu ca este perete de rezistenta. Dar se pot construi stalpi pe centru, si sprijiniri provizorii pana la construirea noii structuri de rezistenta.Dar, asa cum am spus, slabe sanse sa inchizi statia si sa faci asa ceva.
Cat despre anuntul ca urcarea se face abia dupa coborarea calatorilor.. suntem "civilizati" si viata bate filmul...Cum ne asiguram in practica de respectarea ei si ca nu se intampla vreun accident? Este usor sa pui o tabla cu un anunt. In realitate se asteapta metroul inclusiv pe acea portiune de 50cm.
Unde mai pui ca, daca esti la o usa "defavorizata" tot cobori tot pe acea portiune de 50cm.

1) Nu exista spatiul necesar ca sa poti pune stalpii intre linii ( ca la Izvor de exemplu ). Operatiunea se poate face dar cu devieri succesive, inchideri de statie, modificari la modificari, etc. Mai simplu e cum am spus eu, o statie paralelă ca cea actuala si apoi in maxim jumatate de an facuta conexiunea cu  linia veche. Profitat si facut si pasajul rutier - pietonal sau ce vor sa faca ei la Romana.
2) Cu usile defavorizate asa e, dar ai un avantaj ca ai metroul in statie, asadar nu poti sa cazi pe linie când iesi din metrou.

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou zapacitu

Mana sus cine crede ca se va face orice modificare la Romana  :roll:

...

:popa:

Re: Planuri de viitor pentru dezvoltarea retelei de metrou mcosmin

andrei11 wrote:
1) Nu exista spatiul necesar ca sa poti pune stalpii intre linii ( ca la Izvor de exemplu ). Operatiunea se poate face dar cu devieri succesive, inchideri de statie, modificari la modificari, etc. Mai simplu e cum am spus eu, o statie paralelă ca cea actuala si apoi in maxim jumatate de an facuta conexiunea cu  linia veche. Profitat si facut si pasajul rutier - pietonal sau ce vor sa faca ei la Romana.
2) Cu usile defavorizate asa e, dar ai un avantaj ca ai metroul in statie, asadar nu poti sa cazi pe linie când iesi din metrou.

1) Nu ai dreptate. Construirea unei noi statii acolo inseamna paralizarea centrului Bucurestiului, nimeni nu o sa iti dea autorizatie pentru asa ceva, nu mai esti pe vremuri sa dai din degete si toata lumea aplauda. Asta ca sa nu mai zic de costurile pentru sapatura deschisa (nu iti da nimeni un scut pentru 300 de metri de tunel, si daca ti-ar da, ar fi la pret enorm), resoftarea centrului de control al trenurilor pentru noua statie, balizele ATP pentru macaze, etc.

Mutarea se poate face cum a zis Sab, muţi stalpii de rezistenta cu 2-3 m mai departe de margini. Exista posibilitatea folosirii unor materiale mai rezistente pentru stalpi mai subtiri.

• sab
  • Posted:
  •  

andrei11 wrote:
1) Nu exista spatiul necesar ca sa poti pune stalpii intre linii ( ca la Izvor de exemplu ). Operatiunea se poate face dar cu devieri succesive, inchideri de statie, modificari la modificari...

Spatiul pentru stalpi il poti obtine de la peroanele de 50cm. Avantajul modificarii statiei fata de construirea uneia noi este ca nu ai nevoie de racordare si poti, teoretic, sa nu opresti circulatia. Racordarea unei statii noi da peste cap circulatia pe M2 pentru multe luni.
In fine, discutii pur teoretice, ca alta statie nu cred ca o sa vedem vreodata.

Go to page:  1  ... 98 99 100 101 102 103 104  ... 189

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Lucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463876 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”