MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1488341 views

Go to page:  1  ... 159 160 161 162 163 164 165  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex BodoMinea

@punmeister EXACT  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

Am văzut postarea devreme și mă întrebam când atrage cineva atenția asupra „add-on”-ului din bordul BM-ului.

Am filmat și eu în Paris, Atena, Praga și Bruxelles, înainte și după să fiu înregistrat pe acest forum, singurul oraș unde am fost criticat pentru asta fiind ultimul dar nu cel din urmă de pe listă: București, unde paza din stația respectivă m-a văzut ca primă amenințare națională.

Exact ca la CFR, de multe ori e aparent ok să filmezi până nu-i prinzi făcând ceva nepermis (vorbit la telefon, jucând candy crush, oprit între semnale de bloc și alte prostii după caz).

În niciun caz nu încurajez comportamentul uploader-ului, dar nici pasionații care surprind un tren la intrarea în stație nu cred că merită astfel de tratamente... N-a cerut nimeni să pozăm spații tehnice sau de importanță strategică.

Haideți să ne uităm la problemele serioase, nu la un om pasionat de trenuri care vrea o filmare: în 15 minute, stând în accesul unei stații oarecare de pe M4, 4 călători au intrat fără să valideze, sub ochii caseriței care se juca indiferentă pe telefon și ai unui paznic al cărui somn era de neîntrerupt. Alți călători s-au chinuit să înțeleagă de ce validatoarele acestea moderne resping cartela deși este introdusă conform instrucțiunilor de pe ea (cu săgeata înainte).

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Asta cu tableta am observat-o si eu ieri  8-) Dar nu stim exact care e regulamentul intern al Metrorex, deci poate asa ceva chiar o fi permis atunci cand trenul merge cu ATC in tunel.

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

Exclus, chiar si cand e pe pilot automat mecanicul trebuie sa supravegheze buna functionare nu sa joace solitaire...
:lol:
Daca-i face cineva o 'lacramatie' se lasa cu sanctiuni...
:bere:

Pai nu se joaca solitaire, se uita la filme :))
Dar e cam greu sa il prinzi in flagrant, pentru ca atunci cand e in statie nu se uita la film efectiv, doar se vede tableta. Si tableta e pusa strategic astfel incat sa nu o vezi decat daca te uiti de pe peronul celalalt, si doar in statii cu peroane laterale se vede...

Re: Discutii diverse despre Metrorex aztec

Ajungem la ce postam eu acum 3-4 luni.. despre mecanicul ce citea o carte la intrarea in statia Crangasi...
Deci fenomenul e mai amplu...

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

O intrebare mai pertinenta a fi cine e celalalt personaj din cabina?...ca mecanici ajutori de bagatori de seama nu mai sunt de mult!
O fi fost 'fun sef?
Si de aia s-a dat mocofanul in stamba ca sa-si arate excesul de zel???
Dar tableta, nu era cumva a sefului?...ca sefii se mai si plictisesc, chiar si daca sunt 'in control pe teren'!
:bere:

Am mai vazut cate 2-3 mecanici in cabina uneori. Cred ca sunt calatori temporari pana la anumite statii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex cris_m

Legat de fotografiat, mi-am expus și eu punctul de vedere la Club, căci deja e cam off-topic.  :mrgreen:

De mecanic, ce să zic, numai de „bine”, poate ajunge filmarea aia pe la tv ceva, ce drăguț ar fi pentru el :twisted:. Pentru fotograful de ocazie, nu prea...  :roll:

Nu putea sa ajunga la TV. Sau daca ajungea era editat mecanicul sa nu se vada cine este. Si tot nu "patea" nimic.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Lasa Parisul, la noi e destepti, nu ai voie sa filmezi/pozezi ca sa nu poti face plangere, ca daca te duci cu dovada te ia ca ai filmat/pozat.

La modul general, francezii nu sunt un exemplu bun la capitolul securitate (poate decat daca vrei sa dai contraexemple). Nu au mai fost inca din perioada interbelica.

Re: Discutii diverse despre Metrorex abc_XC

La statia de metrou Basarab, la accesul B (cel de sub rampa Pasajului Basarab) Metrorex a rezolvat definitiv problema scarii rulante defecte: la urcare a montat o bara metalica orizontala pentru a bloca accesul calatorilor(nu am retinut exact, dar cred ca este atarnat si un mesaj cu "defect")  
Scara rulanta este Koncar -Croatia, asa ca singura solutie ramane licitatie pentru achizitie+montare o scara noua (cum s-a intamplat la Dristor 1). Oare nu sunt bani sau nu e bunavointa?  Scara aia rulanta cred ca nu a mai mers de cativa ani... :evil:

Re: Discutii diverse despre Metrorex punmeister

La Basarab mai sunt si niste scari rulante facute de Transporta din Spania.

Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Acea bara este standardizata si este folosita atunci cand o scara se afla in revizie, deci nu vad de ce ar dori sa o blocheze daca nu o repara, o pot lasa asa.

Go to page:  1  ... 159 160 161 162 163 164 165  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463813 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”