MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1724979 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 392 393 394 395 396 397 398  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect survola

Presa "centrală" a uitat de axioma cu cele trei surse pentru o știre mai de mult, nu acum.

Re: Stiri despre proiect thor5

Imi adusei aminte ca am vazut la nu-stiu-care televiziune un reportaj despre "santierele metroului patriei" executate pe vremea lui Ceausescu. Si spuneau niste neni ca la statia Unirii 2, precum si la pasajul rutier subteran adiacent statiei, au avut o situatie similara (lac, strand, etc) din cauza unei furtuni torentiale teribile. Au evacuat apa si au bagat miros de brad pe ventilatie ca venea "primul tovaras" in inspectie. Il provoc public pe "vecinul care se uita zilnic pe geam" sa ne explice in cel fel au fost afectate structurile de rezistenta ale statiei Unirii 2 si ale pasajului rutier de catre acea situatie. Pentru ca, dupa 30+ de ani, eu nu am reusit sa identific astfel de efecte.

De fiecare data cand apar ploi torentiale in Bucuresti, apa curge siroaie pe scarile si pe peretii acceselor la metrou. Televiziunile au prezentat in nenumarate randuri astfel de imagini la statiile Victoriei, Universitate, Unirii. Si iata ca nimeni nu a identificat degradari structurale. In anii '90 zeci (poate sute) de gropi betonate si structuri neterminate au zacut ANI intregi de zile inundate: groapa Operei, Biblioteca Nationala, blocuri de locuinte, viitoarea Casa Radio din zona Eroilor, fostul mall de la Eroii Revolutiei, Vitan Mall, Plaza Romania, etc).  Vorba lui nea Nelu: apa trece, pietrele (betoanele) raman.

Re: Stiri despre proiect nero

Posibil sa fie vorba de Unirii 1 (sau a mai fost o inundatie si la Unirii 2). Daca imi aduc aminte, se lucra pt M2 cred ca in 1983 si au lovit sau s-a prabusit un dig pt Dambovita in timpul lucrului si au inundat Statia Unirii 1, era apa pana la literele cu numele statiei de pe pereti, cred ca 1,5- 2 m peste nivelul peronului, se vedea pe pereti pana acum cativa ani dunga pana unde a fost apa (acum nu mai stiu daca se mai vede, nu am mai circulat cu metroul de peste 8 ani).

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Sa ne mai destindem putin...
8-8-2016 8-07-33 PM.png (1002.51 KB; downloaded 2302 times)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

t530 wrote:
Guru - s-a dezmortit santierul pentru ca urmeaza si miroase a campanie electorala pt instalarea unui nou guvern sau ii dau bice sa scapam si noi de mizerie/praf/bataie de joc?

La parc: De ce nu fac tunelul dintre Acces A si Acces B asa cum au facut tunelul de la subtraversarea Kiseleff (Herastrau)? Din tunel turnat?

S-a dezmortit santierul pentru ca s-au mai dezlegat problemele nedezlegate de atatia amar de ani de zile!
:mrgreen:
Acum...e timpul sa trageti tare pe constructori, ca nu prea mai au scuze 'credibile'!
:bere:
andrei11 wrote:
Sa ne mai destindem putin...

Ce problema ai cu 'monitorizarea'???
:shock:  :oops:  :twisted:
Daca nu controlezi ce se intampla in teren, te trezesti ca vin tot soiul de 'dastepti' cu pretentii si idei 'cretze' ca nu-i asa...statul 'plateste'...sa o creada ei ca au de a face cu 'idioti habarnisti grosi la portofel pe banii publici', dispusi sa 'finanteze' ceva 'golani isteti'...
Ai ceva 'contra' acestei abordari?
Eu...nu!
Din contra...

:lol:
Era o observatie pozitivă.  :!:
Sau nu te asteptai din partea mea  ? Invatat numai cu critici (ne)fondate.
Pur si simplu m-a luat prin surprindere, e prima data cand o observ, desi am mai trecut pe acolo incognito de destule ori.

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Nu, nici vorba, stii prea bina ca si atunci cand parerile noastre nu prea concorda imi face placere sa dialogam pentru ca numai asa putem dezbate si lamuri prieteneste niste lucruri...
'Nomadul' ala Soldata e acolo de cand a inceput nebunia cu surparea, e adus acolo in regim de urgenta de pe interstatia Academie-Eroilor si si-a facut cu prisosinta datoria!

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Mie imi place colivia...Sa nu fure romanul "soldata"...

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Robert24

Astazi suntem in 29 ianuarie 1991. In urma cu doua luni s-a aprobat inceperea lucrarilor la M5. Si tronsonul DT pana la Universitate va fi gata in maxim 6 ani.
Si brusc... ma trezesc! 25 de ani mai tarziu. Stupoare! Nu e gata! ...  :twisted:

Libertatea - ianuarie 1991.JPG (538.63 KB; downloaded 3107 times)

Desi nu e stiulul meu nu m-am putut abtine :
:lol:  :lol:  ... --> spre infinit  :lol:
PS : Cui îi este luat interviul ?
Măscăriciului ?
Udriste.png (27.81 KB; downloaded 3115 times)

Mai umpluse o harta prin anii199... cu n spe mii de linii de metrou care se vor construi pana in anul 2020.
:popa:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

:lol:  :lol:  :lol:

Asta imi aminteste de zicala aia:

"Stii cum il poti face pe Dumnezeu sa rada ? Povesteste-i planurile tale de viitor !..."

:lol:  :x :lol:  :x
(Rasu' plansu'...)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului punmeister

Ca tot se vorbea de mascarici si e la topicul lui M5. Vizionare placuta. :twisted:
Hai sa va fac si un mic spoiler, mascariciul vroia M5 terminat pana in 2015 :lol: :lol: :lol:

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului survola

De ce spuneți că e măscărici? Pentru că are o viziune? Sau că e prea optimist? :-)

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului sab

Robert, poti, te rog, sa pui si prima pagina a articolului ?

Go to page:  1  ... 392 393 394 395 396 397 398  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463933 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”