Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1097073 views

Go to page:  1  ... 173 174 175 176 177 178 179  ... 328

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

TibiV wrote:
misterr,
ai nimerit in pauza de maza a excavatoristilor ?... :D

Iar domnilor constructori le spun:
"Vedeti baieti ca se poate, daca cauti gasesti mai multe cofraje pentru rampa Nitu Vasile ?... Ca radierul l-ati dovedit."

PS
Dupa mai bine de o luna vad ca si-au amintit si de PP4 Secuilor....

Tibi, ai ghicit-o bine si de data asta!
:bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Practic, partea cea mai grea s-a incheiat...adica peretii mulati finalizati...
:bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Astazi a fost liniste in santier. Am vazut vreo 10 sefi italieni si romani care faceau o inspectie in teren.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Da. Se observa proaspăt turnata o sapă de egalizare. Dacă ar da un brânci mai puternic, ar finaliza repede. Dar ca la noi. Când sa finalizăm ne apuca incetinitul, controlul financiar...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Desi nu mai scrie nimeni (dar asteptam cu interes pozele de WE) ., lucrarea se misca si aici.
Am vazut aseara (ora 19) ceva interesant: beton de egalizare pentru planseul superior, in continuarea celui existent. Toate capetele PM si baretelor sunt sparte (sry pentru...asocierea decuvinte ), si cu armatura la vedere.  Concluzia este una singura: urmeaza armare planseu superior.
Dar nu cu graba pentru ca stim faptul ca trebuie sa fie gata si pasajele pietonale adiacente pasajului rutier, PS fiind comun.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

danutzu_2910 wrote:
trebuie sa fie gata si pasajele pietonale adiacente pasajului rutier, PS fiind comun.

danutzu,
PS-ul pasajului rutier nu este comun cu cel al PP1 si PP2

Hmmm, eu tin minte dintr-o poza ca cel putin la PP2, armatura PS era comuna ptr rutier si pietonal.
Dar poate am retinut au gresit.
O sa caut pozele mai tarziu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului IonutBitea

Este cumva posibil să termine mai repede doar tunelul și să se deschidă traficul, apoi să lucreze la pasajele pietonale ? :)

Eu as paria ca asa vor face...

danutzu_2910 wrote:
Hmmm, eu tin minte dintr-o poza ca cel putin la PP2, armatura PS era comuna ptr rutier si pietonal.
Dar poate am retinut au gresit.

Nu era armatura chiar comuna, dar ai dreptate cu nivelul PS al PP2

Martie, PP1

PP2, tot martie, poze la 1 saptamana distanta

@TibiV :bere:
Nu m-a lasat memoria.  :D
Dar intradevar, armatura nu este comuna, si nici nu ar fi logic. PS pasajului pietonal se "sprijina " pe un perete caseta lipit de peretele mulat.

La cati bani s-au tocat la proiectul asta nu au gasit de cuviinta sa instaleze un lift si la refugiul de tramvai, care sa faca legatura cu metroul. Respectul pentru oameni este inlocuit cu dispret in societatea romaneasca. Cum incurajeaza primaria transportul in comun cand de fapt ei isi bat joc de calatori?

Sunt 6 (sase) accesuri la statiile de tramvai.
4 (patru) dintre ele au lift - cele ale PP1 si PP2.

Cele doua accesuri ale PP3 sunt singurele fara lift.
Adica cele care duc la/vin spre/dinspre tunelul M2-Sun Plaza. Tunel in care nu prea cred ca ajung multe persoane cu probleme...
Cei care vin dinspre Sun oricum nu au decat trepte, deci nu prea au cum sa coboare in tunel...
OK, raman cei care vin/se duc la metrou... Cati?
De cand au facut lifturile, nu am vazut niciodata o persoana in carucior care sa foloseasca lifturile respective. Maxim niste mamici cu carucioare pentru copii... (Bine, recunosc ca orele la care circul eu sunt diferite probabil de cele preferate de cei cu dizabilitati...)

adila wrote:
Cum incurajeaza primaria transportul in comun cand de fapt ei isi bat joc de calatori?

Fara suparare, dar nu pe persoanele cu dizabilitati trebuie sa ne bazam pentru incurajarea transportului in comun...
Daca ai o astfel de persoana in familie, te faci luntre si punte si o urci in masina la scara blocului si o dai jos in poarta spitalului/policlincii...
Nu o intrebi "vrei cu RATB sau cu masina ? Dar cu RATB te dau jos si mai mergem juma' de kilometru, dar mergem pe sosea, ca pe trotuar nu avem loc de masinile parcate..."
Crede-ma, stiu ce spun. :evil:

Aia cu "isi bat joc de calatori" era valabila daca nu ar fi facut pasajul.
Singura "bataie de joc" este ca nu au terminat pasajul la timp, si ca in loc sa folosim banii europeni folosim banii contribuabililor bucuresteni... Asta DA, este o mare bataie de joc... :(

Nu cred ca lipsa lifturilor la PP3 este marea buba a pasajului PS... :(

TibiV wrote:
Fara suparare, dar nu pe persoanele cu dizabilitati trebuie sa ne bazam pentru incurajarea transportului in comun...

Nu m-am referit neaparat la cei cu dizabilitati. Mai sunt si alte categorii cum ar fi: persoane care transporta copil in carucior, oameni batrani, persoane cu bagaje si ne putem imagina si alte categorii daca chiar vrem. In plus a fost si o campanie de instalare a lifturilor pentru accesul la metrou, care a fost foarte utila si care ajuta foarte multi oameni. Piata Sudului este de asemenea un nod rutier foarte important. Deci motive sunt suficiente. Daca dorim sa intram in randul tarilor civilizate ar trebui sa ne gandim si la aceste aspecte, macar la proiectele noi de infrastructura, acesta este motivul supararii mele. Pasajul rutier sper sa fie cat mai util si cred ca va rezolva partial si problema traficului in zona, insa per ansablu acest pasaj nu face decat sa mute dopul de masini in alta intersectie (Vitan-Barzesti si Brancoveanu), iar la ritmul cum avanseaza proiectele la noi, pana am ajunge noi sa finalizam inelul median, deja numarul masinilor va fi crescut suficient astfel ca infrastructura sa nu mai faca fata noului trafic. Cheia pentru un transport civilizat in orase, nu este si nu a fost niciodata largirea bulevardelor, adica incurajarea traficlui individual, ci imbunatatirea transportului public, si asta o spun studiile facute in orase mari.

Go to page:  1  ... 173 174 175 176 177 178 179  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”