MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1723220 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 387 388 389 390 391 392 393  ... 613

📖 Pagination options
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

andrei11 wrote:
Guru, am avut o noapte proasta. Mi-am amintit de Raul Doamnei.

La vizita ministeriala s-a inspectat si Valea Plangerii dar nu s-a dat publicitatii...
;)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Pai ce-ar fi putut sa zica: "Dupa X ani de la inceperea lucrarilor, in sfarsit ne apropiem de finalizarea devierii unei conducte de canalizare. Ura, stima noastra si mandria, etc."

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului t530

Guru - s-a dezmortit santierul pentru ca urmeaza si miroase a campanie electorala pt instalarea unui nou guvern sau ii dau bice sa scapam si noi de mizerie/praf/bataie de joc?

La parc: De ce nu fac tunelul dintre Acces A si Acces B asa cum au facut tunelul de la subtraversarea Kiseleff (Herastrau)? Din tunel turnat?

Re: Stiri despre proiect subway guru

t530 wrote:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Econom ... iere+a+l

:popa:

Comisia Europeană a aprobat amânarea termenului de încheiere a lucrărilor la metroul Drumul Taberei - Eroilor

Comisia Europeană a aprobat, marţi, fazarea proiectului liniei de metrou Drumul Tabere - Eroilor, o procedură care permite finanţarea unei părţi din proiect din bugetul european 2007-2013, iar restul din fondurile alocate în perioada 2014-2020.

Proiectul trebuia însă finanțat integral din fondurile alocate de EU pentru perioada 2007-2013. Întârzierile masive întâlnite în lucrări, în bună măsură cauzate și de blocarea finanțărilor necesare timp de doi ani în perioada 2012-2013, au obligat la împingerea termenului de încheiere a lucrărilor dincolo de 2016.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima fază a proiectului, finanţată din perioada de programare 2007-2013, are o valoare eligibilă de circa 200 de milioane de euro, din care 170 de milioane de euro reprezintă cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională.

Valoarea totală a proiectului este de peste 480 de milioane de euro, astfel că lucrările realizate de la începutul acestui an pot fi finanţate din actualul buget european.

Linia 5 de metrou va avea o lungime totală de 6,7 km, zece staţii şi un depou situat la staţia Valea Ialomiţei.

Comunicatul Comisiei Europene menţionează că data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2017, deşi fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat la bilanţul făcut la plecarea din funcţie, săptămâna trecută, că magistrala 5 va fi finalizată la jumătatea anului viitor. Termenul inițial era al doilea semestru al acestui an.

Potrivit Ministerului Transporturilor, stadiul fizic actual al lucrărilor de pe magistrala 5 de metrou este de 85% în ceea ce priveşte structura şi de 10% în cazul finisajelor şi instalaţiilor.

Nimic nou...pe frontul de vest!
:bere:

Re: Stiri despre proiect aztec

t530 wrote:
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/anchete/familia-videanu-s-a-conectat-la-afacerea-metroului-din-drumul-taberei-719158.html

:popa:

Surpriza totala.
Adica soc...furnizorul intern cel mai mare de marmura are contract de livrare catre constructorul privat al metroului pt marmura necesara finisajelor.
Probabil ca daca era marmura de Carrara in loc de Ruschita era bine?.
Tipic (ne)stire jurnalul sau A3.

Re: Stiri despre proiect survola

Dacă se pune marmură "românească" nu pot decât să mă bucur.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect sab

Parca nu se mai folosea marmura la metrou, ci se utilizau doar finisaje "moderne". Adica metal, plastic si carton...

La pereti asa e trendul...
La scari, trepte sau pardoseala e cam greu de echivalat atat ca durata sau aspect.
Ca doar nu o sa puna parchet sau linoleum.....
La ce trafic este ar fi inlocuita pardoseala anual.....parca asta ar fi afacere buna...

• sab
  • Posted:
  •  

De acord, nu linoleum sau parchet, dar parca marmura nu am mai vazut de la M4 primul tronson. S-au inventat alte materiale, inclusiv pentru pardoseli.
Nici bordura nu mai este din granit, apropo de Videanu... :).
Nici inainte de 1989 nu se folosea marmura peste tot.Doar in statiile importante. Sa ne uitam in cate statii avem celebra gresie galbena in patratele. Chiar si la Unirii2 inteleg ca avem marmura dintr-o intamplare. Este luata de la Casa Poporului..

Pentru pardoseli normal este granit, la pereti merg si pietre mai 'moi'!

• sab
  • Posted:
  •  

Stiu ca la pardoseli este indicat mai ales granitul, datorita duritatii,dar s-a folosit si marmura, in special la M2. La M5 ce finisaje se folosesc pana la urma?

S-a folosit marmura in lipsa de cariere romanesti suficiente de granit...ala gri la culoare e trahit...

Titan Mar pe pagina lor se lauda si cu granit...si cu onix si altele..., binenteles pe langa marmura..deci  greseala mea cand am dedus ca e doar marmura .
Nu pare deplasat subcontractarea lor...

TitanMar importa masiv din R.P. Chineza...
In ce priveste contractul ala cu banca, e absolut normal in situatia in care contractul de antrepriza prevede plata o data la trei luni, fara avansuri contractuale...
:ugeek:

Go to page:  1  ... 387 388 389 390 391 392 393  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”