Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
4579 posts, 1097463 views
📖 Pagination options
- misterr
-
Posted:
-
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
misterr
Este evident că pasajul nu are cum să aibă 1,70m adîncime. 1,70m are, de exemplu, un om. Dacă pasajul ar avea 1,70m adîncime, ar putea trece prin el doar autoturisme, dar nu ar putea trece autobuze, camioane etc. Există, într-adevăr, asemenea pasaje scunde, în Amsterdam etc., dar nu e cazul aici. Am văzut de curînd un excavator în pasaj, în acea zonă, și partea lui superioară era sub nivelul solului. Putem căuta cotele unui excavator, dar sigur are peste 1,70m înălțime.
Pun o schiță cu o secțiune transversală, în care se vede șanțul de care vorbim.
În fine, nu mai insist, probabil e ceva ce nu reușesc eu să explic suficient de bine, și oricum nu e atît de important.
Important e să vedem pasajul terminat, cu șanț sau fără șanț. Cine știe, o fi un canal de cabluri, sau cine știe ce, oricum acum e astupat și nu îl mai putem vedea.
Mai pun doar cîteva poze luate cam din aceeași zonă, poate se vede mai bine diferența între stînga și dreapta.
TibiV wrote:Nu am de ce să pun omulețul pe carosabil, pentru că noi vorbim de pasaj și de adîncimea pasajului, nu de zona carosabilului.
Pune omuletul pe carosabil, nu in pasaj, si va vedea peste parapet...
Cand merg acolo si stau pe trotuar/carosabil, imi vine cam pana la piept
Este evident că pasajul nu are cum să aibă 1,70m adîncime. 1,70m are, de exemplu, un om. Dacă pasajul ar avea 1,70m adîncime, ar putea trece prin el doar autoturisme, dar nu ar putea trece autobuze, camioane etc. Există, într-adevăr, asemenea pasaje scunde, în Amsterdam etc., dar nu e cazul aici. Am văzut de curînd un excavator în pasaj, în acea zonă, și partea lui superioară era sub nivelul solului. Putem căuta cotele unui excavator, dar sigur are peste 1,70m înălțime.
TibiV wrote:Cerculețele sînt, evident, la același nivel, dar nu fac parte din aceeași secțiune transversală (sînt decalate longitudinal), și nu ne ajută. Adică în dreptul fiecăruia din ele pasajul are altă adîncime, și nu putem compara (în dreptul cerculețului din dreapta pasajul e mai adînc).
Am pus si eu doua cerculete galbene care nu par a fi la acelasi nivel, dar care in mod sigur sunt.
Pun o schiță cu o secțiune transversală, în care se vede șanțul de care vorbim.
sect.png (2.16 KB; downloaded 3155 times)
În fine, nu mai insist, probabil e ceva ce nu reușesc eu să explic suficient de bine, și oricum nu e atît de important.
Important e să vedem pasajul terminat, cu șanț sau fără șanț. Cine știe, o fi un canal de cabluri, sau cine știe ce, oricum acum e astupat și nu îl mai putem vedea.
Mai pun doar cîteva poze luate cam din aceeași zonă, poate se vede mai bine diferența între stînga și dreapta.
P1050254.JPG (544.79 KB; downloaded 3153 times)
P1050427.JPG (530.87 KB; downloaded 3151 times)
P1050481.JPG (527.95 KB; downloaded 3160 times)
P1050513.JPG (555.49 KB; downloaded 3151 times)
P1050599.JPG (570.52 KB; downloaded 3154 times)
P1050670.JPG (573.28 KB; downloaded 3153 times)
- misterr
-
Posted:
-
misterr
Așa, teoretic, și eu știu că ar putea fi peretele mulat, iar porțiunea de beton de lîngă el grinda de ghidaj, și ar trebui să fie cam la nivelul solului, numai că la fața locului se vedea altfel, de-asta m-am și mirat.
În fine, cred că deja lumea s-a plictisit și nu mai vrea să audă de șanțul ăsta, hai să vedem pasajul gata și să ne dăm prin el!
andrei11 wrote:Ambii stîlpi sînt la fel de înalți, și nici unul nu e mai înainte sau mai în urmă (fac parte din aceeași secțiune transversală prin linie), doar că stîlpul 2 e mai aproape de privitor, și de aceea pare mai mare. Exact despre asta e perspectiva 3D, e foarte bun exemplul, mulțumesc.
Ma vad nevoit sa intervin. Ati auzit de Off-Side ( Ofsaid ) la fotbal ? Care stâlp e mai inainte si care mai in urma ? Si care mai inalt si care mai scund ?
Cu perspectiva 3D nu te joci...Am avut curs in anul I de facultate, Semestrul I. Se numea Geometrie Descriptivă.
Wadan wrote:Tocmai aici era problema, zona unde ies armăturile eu am văzut-o ca fiind pe fundul pasajului, cam la nivelul radierului (fundul șanțului de care vorbim). Așa am văzut-o de fiecare dată cînd am fost să fac poze din locul respectiv, și de fiecare dată m-am mirat și m-am întrebat „Ce naiba fac ăștia aici?”, dar la vremea aceea nu mi s-a părut atît de important încît s-o menționez pe forum. Abia acum, cînd a adus #TibiV vorba, mi-am amintit și am zis să dau și eu exemplul ăsta.
Zona unde ies armaturile e de fapt partea superioara a peretelui mulat ce a fost executat inainte de inceperea excavatiei la rampa. Peretele pasajului ajuto are o o mica consola care o sa rezeme pe peretele mulat, de altfel TibiV a incercuit intr-o poza mai sus acest aspect.
Așa, teoretic, și eu știu că ar putea fi peretele mulat, iar porțiunea de beton de lîngă el grinda de ghidaj, și ar trebui să fie cam la nivelul solului, numai că la fața locului se vedea altfel, de-asta m-am și mirat.
În fine, cred că deja lumea s-a plictisit și nu mai vrea să audă de șanțul ăsta, hai să vedem pasajul gata și să ne dăm prin el!
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Discutia mi s-a parut foarte interesanta, mai ales ca ilustreaza foarte bine cum ne poate "fura" un unghi mai ciudat...ost
Asa ca am fost azi intr-o "inspectie amanuntita"...
Vedere de pe Coltul Castani spre benzinarie.
Se vad niste parapeti NJ foarte lungi dupa care incepe parapetul de beton al pasajului
Intre primul NJ (incomplet in poza) si ultimii doi este o "fanta", un spatiu gol...

... "fanta" de unde este facuta aceasta poza:

Peretele buclucas care a iscat toata discutia...
Se vede diferenta de nivel si mustatile de fier beton

Iar in poza asta (facuta la nivelul partii superioare a parapetului NJ) se vad ambii pereti...

Mereu m-am mirat de ce banda aia galbena nu a fost miscata din loc desi pozele lui misterr sunt din primavara

Acum m-am lamurit...

Banda aia galbena este inglobata in perete din turnare, este un fel de garnitura de etansare...
Si este evident ca fac parte din aceeasi sectiune tranversala..

Discutia mi s-a parut foarte interesanta, mai ales ca ilustreaza foarte bine cum ne poate "fura" un unghi mai ciudat...ost
Asa ca am fost azi intr-o "inspectie amanuntita"...
Vedere de pe Coltul Castani spre benzinarie.
Se vad niste parapeti NJ foarte lungi dupa care incepe parapetul de beton al pasajului
Intre primul NJ (incomplet in poza) si ultimii doi este o "fanta", un spatiu gol...

... "fanta" de unde este facuta aceasta poza:

Peretele buclucas care a iscat toata discutia...
Se vede diferenta de nivel si mustatile de fier beton

Iar in poza asta (facuta la nivelul partii superioare a parapetului NJ) se vad ambii pereti...

Mereu m-am mirat de ce banda aia galbena nu a fost miscata din loc desi pozele lui misterr sunt din primavara

Acum m-am lamurit...

Banda aia galbena este inglobata in perete din turnare, este un fel de garnitura de etansare...
Si este evident ca fac parte din aceeasi sectiune tranversala..

- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Acum zona dintre NJ si parapetul turnat...

... din acelasi loc in sens contrar

Este clar ca este vorba de o consola, care va fi asfaltata la un moment dat. Sunt cam 1,5-2 cm intre fata superioara a bordurii si nivelul betonului consolei)....

Stand pe acea consola mi-am facut un "selfie". Am cam 1,72 m inaltime, si aia este cureaua mea... Prin plasa se vede benzinaria in spate.

Dar pentru ca mereu am o ruleta in masina...

... am facut o masurare exacta...

Se vede si comparativ cu autoturismele

Iar asta este capatul parapetului de la capatul rampei Vacaresti. Se vede si aici clar consola.

Acum zona dintre NJ si parapetul turnat...

... din acelasi loc in sens contrar

Este clar ca este vorba de o consola, care va fi asfaltata la un moment dat. Sunt cam 1,5-2 cm intre fata superioara a bordurii si nivelul betonului consolei)....

Stand pe acea consola mi-am facut un "selfie". Am cam 1,72 m inaltime, si aia este cureaua mea... Prin plasa se vede benzinaria in spate.

Dar pentru ca mereu am o ruleta in masina...

... am facut o masurare exacta...

Se vede si comparativ cu autoturismele

Iar asta este capatul parapetului de la capatul rampei Vacaresti. Se vede si aici clar consola.

-
- Wadan
-
Posted:
-
Wadan
Banda galbena se numeste Waterstop si are rol de etansare a rosturilor de constructie.
Din unghiul din care a facut misterr poza chiar pare ca este un sant
Banda galbena se numeste Waterstop si are rol de etansare a rosturilor de constructie.
Din unghiul din care a facut misterr poza chiar pare ca este un sant
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Mai Șantierul acesta zici ca-i părăsit! Azi am văzut un șobolan care își făcea veacul pe la PP4 Secuilor!
Mai Șantierul acesta zici ca-i părăsit! Azi am văzut un șobolan care își făcea veacul pe la PP4 Secuilor!
-
- andrei11
-
Posted:
-
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
In aceasta poza facuta vineri tot de misterr, parapetul celalalt pare mai inalt...

Iar in aceasta poza (tot de vineri, tot a lui misterr) se vede foarte bine cum pun pe pozitie banda Waterstop despre care ne-a dat detalii Wadan

In aceasta poza facuta vineri tot de misterr, parapetul celalalt pare mai inalt...
Iar in aceasta poza (tot de vineri, tot a lui misterr) se vede foarte bine cum pun pe pozitie banda Waterstop despre care ne-a dat detalii Wadan
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Stiu, dar totuși putina curățenie prin unele zone ale Șantierului nu ar strica!
andrei11 wrote:
Totusi e zi liberă azi.
Stiu, dar totuși putina curățenie prin unele zone ale Șantierului nu ar strica!
-
- adila
-
Posted:
-
adila
Da, o sa puna pamant peste gunoaie.
Eu nu am vazut in santier nici o bena pentru gunoi. La un moment dat au disparut o parte din gunoaie dar nu-mi dau seama unde. La PP4 era dezastru cand m-am uitat ultima oara. Era un miros de nu puteai sta mai mult de 10 secunde.
Da, o sa puna pamant peste gunoaie.
-
- Budy187
-
Posted:
-
Budy187
Astazi la 10.30 a inceput spargerea asfaltului din zona de continuare a pasajului, semn ca sunt gata peretii mulati.
Astazi la 10.30 a inceput spargerea asfaltului din zona de continuare a pasajului, semn ca sunt gata peretii mulati.
- misterr
-
Posted:
-
misterr
• în zona centrală (intersecție) se turnau în continuare pereți mulați (latura de est, următorul panou dinspre nord spre sud)
• la rampa Nițu Vasile (peretele din beton - est), cofrajul metalic demontat (singurul pe care îl au) se remonta acum, pe aceeași parte a pasajului, pentru următorul tronson de perete
• tot la rampa Nițu Vasile, se turnase următorul tronson de radier (spre sud) și acum se vibra
• la PP4 (partea dinspre cimitir) s-au cam terminat pereții din beton (mai puțin puțul liftului), iar acum se așeza cofrajul pentru turnarea planșeului
andrei11 wrote:Am trecut eu acum, în zi de lucru.
Totusi e zi liberă azi.
• în zona centrală (intersecție) se turnau în continuare pereți mulați (latura de est, următorul panou dinspre nord spre sud)
• la rampa Nițu Vasile (peretele din beton - est), cofrajul metalic demontat (singurul pe care îl au) se remonta acum, pe aceeași parte a pasajului, pentru următorul tronson de perete
• tot la rampa Nițu Vasile, se turnase următorul tronson de radier (spre sud) și acum se vibra
• la PP4 (partea dinspre cimitir) s-au cam terminat pereții din beton (mai puțin puțul liftului), iar acum se așeza cofrajul pentru turnarea planșeului
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Poate da Domnul si fac strapungerea spre Secuilor in august...
Chiar si fara sa se forteze mie mi se pare ca la 1 Septembrie pasajul auto ar trebui sa fie gata.
Iar daca fac un mic efort suplimentar, cel tarziu in octombrie ar trebui sa fie gata totul...
Martie este un termen inadmisibil.
Eu am senzatia ca primaria vrea sa se intarzie...
misterr wrote:
la PP4 (partea dinspre cimitir) s-au cam terminat pereții din beton (mai puțin puțul liftului), iar acum se așeza cofrajul pentru turnarea planșeului
Poate da Domnul si fac strapungerea spre Secuilor in august...
Chiar si fara sa se forteze mie mi se pare ca la 1 Septembrie pasajul auto ar trebui sa fie gata.
Iar daca fac un mic efort suplimentar, cel tarziu in octombrie ar trebui sa fie gata totul...
Martie este un termen inadmisibil.
Eu am senzatia ca primaria vrea sa se intarzie...
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Mereu optimist. Trebuie să spun că mai mult decât contribuțiile foto din acest topic, apreciez acest optimism
Dar să nu ne pierdem cu Firea...
Mereu optimist. Trebuie să spun că mai mult decât contribuțiile foto din acest topic, apreciez acest optimism
📖 Pagination options