Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiRealizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)

Topic: Discuții diverse

1399 posts, 467990 views

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 100

📖 Pagination options
Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze Axel

Aici e bine... stai sa vezi segmentul Unirii-Natiunile Unite seara mai ales in weekend :roll:

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze Florinds

Taxiurile reprezinta tot transport public local si un taximetrist ti-ar spune ca in schimbul autorizatiei primeste asemenea avantaje...

Am vazut ca sunt tolerate de Politie, care e mai tot timpul intre Unirii si Natiunile Unite. S-ar putea sa fie tolerate si intre Cotroceni si Eroilor. Nu mi se pare OK nici macar sa opreasca, pentru ca stalpisorii nu permit autobuzelor sa le depaseasca. De stationat nici nu se pune problema.
Dar inca un caz in care Politia nu ajuta RATB-ul.

PS: individul in speta cred ca este cumva oprit intr-o intersectie?... Vezi ca este o aplicatie, civic alert, si poti incarca poza. Nu se va rezolva nimic, am sesizari de luni de zile si nu am primit raspuns. :) Dar stii ca ai facut ce a depins de tine.

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze Cristy

Primăria Capitalei a stabilit care sunt bulevardele unde se vor amenaja benzi unice pentru autobuze

Primăria Generală a Bucureştiului analizează în această perioadă posibilitatea amenajării a 20,5 kilometri de benzi destinate exclusiv circulaţiei autobuzelor, pe 12 artere importante din nordul, centrul şi vestul Capitalei.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a propus Primăriei Generale a Capitalei demararea unui proiect pilot de amenajare a 20,5 kilometri de benzi rutiere, destinate exclusiv transportului public de persoane.

Astfel, RATB susţine crearea unor tronsoane unice pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Lascăr Catargiu, bulevardul Gheorghe Magheru, bulevardul Nicolae Bălcescu, bulevardul Unirii, bulevardul Decebal, Splaiul Independenţei, bulevardul Dimitrie Cantemir, bulevardul Tineretului, Calea Văcăreştilor şi bulevardul Iuliu Maniu.

,,Având în vedere avantajele instituirii benzilor dedicate transportului public şi anume îmbunătăţirea siguranţei în circulaţie a mijloacelor de transport, optimizarea exploatării acestora, reducerea consumului de combustibil, scurtarea duratei cursei între zonele de interes, creşterea confortului oferit şi nu în ultimul rând diminuarea poluării, care au ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor de transport public prin creşterea gradului de atractivitate al acestuia, RATB a propus autorităţilor locale delimitarea acestor tronsoane de circulaţie, în lungime totală de 20,5 kilometri", se arată într-un comunicat transmis MEDIAFAX.

Aceste propuneri vor fi analizate de specialişti ai Administraţiei Străzilor din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, în colaborare cu Poliţia Rutieră, urmând a se stabili în perioada următoare de când vor fi delimitate benzile unice.

http://www.mediafax.ro/social/primaria-...e-15605816

Interesanta propunere, in special Bd. Iuliu Maniu. In conditiile in care se parcheaza haotic pe aproape toata lungimea bulevardului, sunt curios cum ar putea implementa banda unica.

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze BIGRED1984

Pe principiul ...'ce strazi/bulevarde au 3 sau mai multe benzi .. x,y,z ... hai sa punem aici banda unica'.
Evident ca le-au propus pe toate, acum ramane ca primaria si/sau politia sa zica 'stati ca de fapt sunt doar 1.5 benzi pe Maniu sau Decebal, restul e parcare'

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze andrei11

Evident ca "ei" habar nu au ce vorbesc, pe Decebal de vreo 2 ani e banda unica.Banda unica de parcare.

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze Florinds

Din ciclul 'hai sa trambitam ceva si apoi sa dezmintim'... Pana acum nu a realizat nimic din ce a trambitat.

In principiu e exact ce trebuia, dar are cojones doamna sa mearga pana la capat?
S-ar elibera traficul pentru ca bineinteles ca oamenii ar prefera RATB-ul daca ar ajunge mai repede asa. Oricum, o perioada lunga de timp trebuie mobilizate resurse importante (echipaje de politie din loc in loc macar intre orele 8-20).

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze ByOnu

Prieteni, la ce institutie ar trebui sa fac o reclamatie pentru ca aceasta sa aiba cel mai mare grad de succes (macar pe termen scurt) in ceea ce priveste nerespectarea benzilor unice RATB de pe Dorobanti? Chiar mi se pare extenuant sa fac la pranz intre 10-15 minute de la Perla la Dacia o interstatie care n-ar trebui sa ia mai mult de 3 minute. Vorbim despre zeci de masini si stiu ca suna stupid, dar macar de ar circula, nu sa parcheze pe ele.

Ma gandeam initial la RATB, apoi mi-am amintit ca acestia te trimit imediat la plimbare plangandu-se la randul lor. RATB ar trebui sa reclame zilnic parcatul pe benzile de pe Dorobanti! Si vorbesc serios, zilnic! Doar asa li s-ar mai baga mintile in cap acestor nesimtiti.

LE. Never mind, am facut pana la urma la RATB, PLS1, PLMB. Daca mai aveti sugestii, trageti! ;)

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze Sava_6115-6315

Cam astea sunt benzile unice RATB pe care primareasa vrea sa le implementeze in Bucuresti. Politia nu mai vine cand se blocheaza o linie de tramvai, dar pentru o coloana la semafor care blocheaza o banda RATB???  Parcheaza bizonii si in statii si in intersectii si pe trecerile de pietoni, iar politia e de negasit!  Mie imi suna , mai  de  graba a viitor conflict intre calatorii RATB si soferii din Bucuresti. Primaria bifeaza astfel o realizare (benzile unice) si nu deranjeaza nici soferii, mutand conflictul intre paturile sociale! Modelul  a fost brevetat deja si functioneaza!

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze sss

Dat fiind ca benzile unice TREBUIE sa apara, nu pot decat sa-mi doresc o batalie 'de la Podul Inalt' intre 'paturile sociale' si soferii care nu respecta benzile unice sa si-o fure!  :lol:

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze abc_XC

@ByOnu
Te poti adresa si Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti astfel:La numărul 021/9544 ne puteţi sesiza permanent, telefonic,sau la adresa de email:  [email protected], pentru operativitate în rezolvarea problemelor urgente întâlnite în traficul bucureştean.
Am trimis un mail acum ceva timp si am primit raspuns, dar trebuie sa oferi datele de identificare: nume, prenume, adresa si sa descrii problema.
O cauza a blocajului de pe Calea Dorobanti o constituie si faptul ca la intersectia cu Bd. Dacia desi este interzis virajul la stanga direct spre Dacia  la fiecare semafor e o coloana de masini care vrea sa vireze stanga(nu 1-2 masini, 10-15 masini care incalca legea),astfel blocheaza cel putin o banda de mers si genereaza aglomeratie pe Dorobanti. Cine vrea stanga spre Dacia ar trebui sa mearga drept inainte pana la Piata Lahovari sa foloseasca giratoriul si apoi sa intre pe Dacia folosind breteaua special realizata. Cred ca aici e cheia rezolvarii problemei.
PS: indicatorul cu interzis stanga ignorat de toti soferi https://www.google.ro/maps/@44.4473053,26.0994369,3a,31.1y,201.52h,84.95t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDcgAWx-ZhJiTZuL9mPYIJQ!2e0!7i13312!8i6656

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze Sava_6115-6315

Ion Mihalache este proaspat marcat fara a fi desenata vreo  banda unica! Deci  ce benzi face primaria?  :shock:  Sau muta autobuzele pe linia de tramvai??

• lucica
  • Posted:
  •  

Re: Stiri din Bucuresti lucica

Linia 131 va fi prima linie care va avea banda unica pe tot traseul Piata Romana-Baneasa din iunie ;)
1.jpg (108.25 KB; downloaded 4916 times)
2.jpg (119.29 KB; downloaded 4865 times)

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze ByOnu

andrei11 wrote:
Nu-i asta problema. Problema e ca sunt bani aruncati de pomană. Mai dau exemplu de benzi din acestea unice, de exemplu pe Decebal. Mi se pare ca si Dorobantiul are banda unica cică. ( sensul spre centru ). Si pe sensul celalalt ( cel interzis cum ar fi ) numai cine e fraier nu circulă pe acolo. La fel si pe Elisabeta.
Blabla-uri de prostitpoporul.. Daca mai stau sa ma gandesc mai gasesc benzi din astea cica unice, a da, B-dul Unirii, nici eu nu tin cont de ea, circul la greu pe prima banda.

Si atunci cum propui sa se faca, Andrei? Avem nevoie de benzi separate de vreo 10 ani. Ar fi mai bine sa nu se faca?

Problema, cum foarte bine ai punctat, este nerespectarea benzilor si nesanctionarea celor care o folosesc fara drept. Dar mai intai trebuie sa avem ce sa respectam! Oprescu ne-a dus cu zaharelul cu benzile de pe Splaiul Unirii si Dorobanti spunandu-ne ca ar fi prototipuri, ceva ce nu s-a materializat niciodata. Insa este demn de remarcat faptul ca pe benzile care au astfel de elemente din cauciuc nu se poate parca si nu se poate depasi prin dreapta pe ele. Eu zic ca initiativa este foarte buna si zau ca imi este rusine ca a trebuit sa vina Firea sa o implementeze si sa culeaga laudele.

Re: Benzi separate pentru autobuze si troleibuze andrei11

Ce propun ? Amenzi la greu, dar la greu de tot, simplificarea intocmirii PV - ului de contraventie, trimiterea amenzii prin e mail sau cum vreti voi, blocarea contului titularului daca nu plateste amenda sau imposibilitatea platirii impozitului anual daca titularul nu are cont. Nu conteaza ca nu are proprietatea pe numele  lui, sta la adresa respectiva, nu se poate plati impozitul anual daca nu-ti platesti amenda. Imposibilitatea contestarii PV - ului  in instanta pentru te miri ce. Pot sa continui, dar nu e cazul, nu se va intâmpla nimic. Vor fi in continuare bani aruncati pe fereastra.

Go to page:  1  ... 17 18 19 20 21 22 23  ... 100

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Realizarea de culoare dedicate transportului public (201x-202x)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”