MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

710 posts, 205372 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 51

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Idea metroului este ca odata intrat in sistem poti ajunge la orice statie fara sa trebuiasca sa iesi din sistem, nu ca sa fie oricare magistrala intersectata cu oricare alta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului mcosmin

Florinds wrote:
OK...
Ca sa ajungi la Otopeni de la Universitate ...

Exemplul cu Universitate e irelevant (i.e Universitate nu e locul cel mai important din capitala). De ce?

1) Majoritatea calatorilor spre aeroport vor fi angajati ai firmelor. Majoritatea firmelor NU sunt la Universitate. Zona de nord a capitalei este deja suficient de aproape pentru a lua RATB direct spre aeroport sau pana la PPL sau alte statii pe parcurs.

2) Majoritatea calatorilor dinspre aeroport se vor duce mai intai la casele lor si apoi in centru, deci nimeni nu coboara din avion si hop in centrul vechi (unde risca sa moara ars in vre-un beci de pe vremea tatarilor). De aici, Gara de Nord/Basarab, are legaturi si cu M1/M4, si cu RATB, si cu tramvaie (nu iau taxiul in considerare, trebuie sa fi sinucigas ca sa mergi cu taxiurile de la Gara de Nord), deci mult mai avantajos decat orice statie de pe M2, inclusiv PU.

3) Zona pe care M6 o traverseaza are nevoie de metrou, iar un obiectiv secundar clar al acestei magistrale este eliberarea lui M2. In momentul de fata, M2 este supersaturata, si nu vad cum ai putea sa mai intri cu trollerul in tren la PV.

PS: M6 va rebrusa la Gara de Nord 2, deci vei putea lua M6 direct de la Basarab. Bine, poti si sa iei M4 si apoi M6 de la 1 Mai, dar tot acolo ajungi...

PPS: M6/M4 are o legatura cu M2 planificata. Dar nu poate fi construita toata magistrala dintr-odata.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

1 - subiectiv, nu te bazezi pe niciun calcul;
2 - daca trebuie sa treaca pe la casele lor (aici te contrazici, v. pct. 1), nu vad de ce ar fi GdN cel mai important punct din Bucuresti, mai exista si Sudul, SV, SE, care in principiu trec prin Centru; nu intru in detalii irelevante;
3 - nu cred ca a existat vreun obiectiv secundar pentru M6 si pentru aglomeratie se pot gasi solutii (terminarea M5 si deci eliberare PV). Sa nu punem caruta in fata boilor, ca sa facem ceva prost pentru ca nu ne lasa prezentul.

Ref. PS - cu atat mai prost ca exista doua capete, stim bine ce se intampla cu M1-M3
Ref. PPS - basme si povesti, noi nu terminam M5, daramite M6 pana la M2.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Aici discutam despre proiect. Nu despre oportunitatea lui.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Mai mult, cred ca discutam de 1 Mai - Otopeni, nu de eventuale alte prelungiri la sub de GdN2 ce vor fi incepute in 2025 si se vor termana 11 ani si 11 luni mai tarziu.

Strangem aici niste pariuri referitoare la startul santierului? Eu spun 2019 ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Stai sa avem PUZ si in Ilfov... apoi licitatie pentru constructie, apoi contestatii... apoi ordinul de incepere a lucrarilor. Mai e mult pana departe.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Nu era mai bine cu topicul închis? :-)
Aștept ca aici să apară informații relevante, nu discuții în reluare cu Aviatorilor si M2. Been there, done that.
Aștept PUZ-uri si informații oficiale sau semi-oficiale (dacă mai are @subwayguru).

Costin wrote:
Aici discutam despre proiect. Nu despre oportunitatea lui.

Pai nu despre proiect discutam?... Ziceam ca e prost, nu ca nu e oportun.
De bine, de rau, M2 este magistrala principala si cea mai rapida, care uneste cele mai importante puncte, cu cel mai mare debit, neinfluentat de IVE, noi racorduri sau 4 capete.
OK, mie imi convine, 41 -> Crangasi, merg o statie si apoi direct, nu stiu de ce imi bat capul pentru altii. O perioada nu vand casa, asa ca... Bani pentru plata creditelor sa dam, ca dam cu folos.

Florin, trebuie sa intelegi cateva lucruri.

Solutia cu M2 are multe, foarte multe probleme:

a) Ca sa ajungi la Gara, nodul principal de transport din Bucuresti, indiferent daca tu vrei sa admiti sau nu, trebuie sa schimbi 2 trenuri.
b) Ca sa ajungi la aeroport, ar trebui sa intri pe M2, magistrala saturata. M2 nu poate sa preia calatori in plus, indiferent cat de rapida este. Punct. Te provoc sa mergi cu bagajul dupa tine pe M2 la ora de varf, sa vad cum te simti.
c) Unde i-ai face depoul lui M6 daca ar pleca din M2? Cum ai aduce trenuri acolo si cum le-ai scoate in caz de probleme?
d) Cum ai face legaturile cu alte magistrale? Daca M6 nu se pupa decat cu M2, tot traficul lui M6 ajunge in mod inevitabil in M2, de unde revenim la punctul b.
e) Ai putea sa extinzi pe viitor magistrala asta? Daca da, unde ai duce-o?
f) Cum ai construi statia la PV/M6? Cum o legi de statiile existente?

Singurul inconveninent al lui M6 in stadiul actual e ca o vreme nu va fi legata cu M2. Alte inconveniente nu are.

Problema cu 4 capete este irelevanta. Cat timp vor fi IVA, va fi si un trafic mai usor pe magistrala datorita faptului ca unele statii vor avea flux mic de calatori. Pana se dezvolta zona pe langa magistrala, vom avea trenuri cu ATO, si se rezolva si chichita cu 4 capete. M1/M3 era problematic atunci cand se circula cu IVA la cale libera, acum nu mai e chiar atat de rau. Si avantajul e ca acum magistrala este gandita inca de la inceput cu 4 capete, spre deosebire de M1/M3 care a fost incropita pe parcurs.

Toata problema ta pleaca de la faptul ca tu crezi, in mod total eronat, ca mare parte din traficul (din)spre aeroport are ca punct de origine centrul orasului, cea ce este total gresit. Oamenii nu pleaca din centru la aeroport, ci de cele mai multe ori de la ei de acasa, iar casele lor nu sunt chiar atat de multe in zonele acoperite de M2 (mare parte fiind in sud, unde se va extinde M6/M4 peste vreo 10 ani).

Acelasi lucru si pentru cei care vin de la aeroport, ei nu or sa se duca glont in centru, ci se vor duce ori la casele lor, ori la firmele lor, care ghici ce, iar nu sunt toate in centru.

OK, daca putem continua...

a) Gara nu este nodul principal din Bucuresti, sunt convins ca mai multi pleaca cu avionul din Capitala decat din provincie, care la randul ei are aeroporturi, a mai zis cineva asta inainte.
b) M2 este saturata doar in orele de varf, am prins de suficiente ori loc pe scaun in alte momente ale zilei + weekend-uri. Plus ca se va elibera odata cu M5 functional pana la Iancului.
c) De ce nu are putea exista depou in Otopeni sau altundeva pe traseu (Baneasa etc.).
d) M6 nu se poate extinde catre Sud, Calea VIctoriei?
e) vezi D
f)*construi*. Sunt sigur ca avem oameni capabili care pot gandi asa ceva, daca nu avem, importam de la altii, care au facut lucruri mai complicate. Nu ma pricep sa intru in amanunte si nici nu am detalii.

OK, trecem peste cele 4 capete.
Cu sursa/destinatia oamenilor te contrazici... ai zis ca majoritatea vin/merg in Nord sau pot exista doua majoritati?
Asa e, nu merg toti in Centru, dar ghici ce, acesta intotdeauna va fi cea mai tranzitata zona, prin care vor trece cei din jumatatea de Sud, care chiar acolo locuiesc si care sunt obligati sa ocoleasca.

a) Nu te-ai prins. Gara de Nord are deja legaturi cu restul orasului si cu restul tarii. La asta ma refer. Dar in fine, vad ca ma repet degeaba.

b) Deci la orele de varf nu mai merge M6? Sau cum?

c) Depou la Otopeni? Glumesti, nu? Cum ai construi depoul acolo?

d) Daca ai extinde-o pe acolo, ai dubla M2 si cele doua magistrale s-ar canibaliza intre ele (ca tot erau argumentele legate de oportunitate).

e) Am vazut, ideea ta e mai proasta decat cea propusa acum, fara suparare.

f) Sunt sigur ca avem oameni care s-au gandit la asta, si au ajuns la concluzia ca nu se merita.

In fine, daca ai o problema "pe bune" cu proiectul, poti sa o ridici, dar cred ca discutia asta nu-si mai are rostul. M4/M6 a castigat.

Ti-am raspuns punctual deja si nu mai am rabdare sa revin, plus ca mi-e foarte greu sa citesc ceva care lupta in primul rand cu limba romana. A merita, repeta, rade nu sunt verbe reflexive.
Este foarte bine "sa se canibalizeze" M2 si M6 daca M2 este aglomerata si spui ca si-a atins maximul. Nu cred ca esti tu autoritatea suprema sa dai verdicte, nu?
Oamenii aia care s-au gandit atat de bine se gandesc intotdeauna la modalitatea mai usoara si mai ieftina.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Hai sa ne lamurim odata, orice proiect de infrastructura de transport are la baza un studiu de transport care tocmai asta analizeaza, cererea de transport actuala si de perspectiva pentru dimensionarea corecta a 'ofertei de transport' si alegerea culoarului optim...
:mrgreen:
:bere:

:ugeek:  :ugeek:  :ugeek:  cu barbi. Oricum e clar ca e prea tarziu.  :!:

Go to page:  1 2 3 4 5 6 7  ... 51

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463915 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”