Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1096714 views

Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 328

📖 Pagination options
  • GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

OK, mesajul de la topicul Rebreanu o sa fie șters cel puțin asa sper, nu de alta dar nu mai are sens!
Tibi spun ca sunt dezamăgit pentru ca mi se pare ca ritmul este unul mai scăzut fata de cel care a fost pana acum!
Daca termina pasajul in toamna este foarte bine, poate chiar un pic mai devreme; dar daca se va prelungi termenul pana in martie as putea spune deja ca aceasta lucrare a devenit o bătaie de joc. Sper sa ma înșel si la toamna sa ma urc din nou in 74 sau 76 si sa ma uit cu plăcere la noul pasaj!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Mai mult ca sigur ca devansarea pentru anul viitor e cauzata de pierderea fondurilor UE care atrage dupa sine o cheltuiala mult mai mare, neprevazuta in bugetul pe anul asta.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

TibiV wrote:
Orice alta lungire a termenelor este INACCEPTABILA.

Suna frumos si incurajator ce spui tu, dar dupa parerea mea nici prima lungire nu era acceptabila si totusi am acceptat-o. Am pierdut 10 mil. de Euro din bugetul primariei si nu a fost nimeni tras la raspundere. De ce crezi ca nu s-ar accepta si alte lungiri. Practic este in joc doar imaginea unui primar sau partid, dar cum suntem un popor credincios, iertam repede.

Pe langa lucrarile majore, adica pasajul auto si pasajele pietonale, mai sunt de executat suficiente alte lucrari care sa ne duca si in anul ce urmeaza.
- Avem echipamente de instalat: pompe, lifturi, scari rulante, sina si liniile de tramvai, liniile de troleibuz, iluminat in pasaje si iluminat stradal
- Avem trotuare de spart si adus la nivelul bordurilor
- Avem o sarpungere de facut catre pasajul dintre metrou si Sunplaza
- Avem refugii pentru tramvaie de executat
- Avem asfalt de asternut, marcaje si indicatoare rutiere de montat
- Avem spatii ve... era sa zic verzi, dar pe astea le-am betonat deci am scapat.

Cu exceptia catorva din activitatile mentionate mai sus, restul sunt absolut necesare pentru a da drumul la trafic. Sau putem opta pentru un pasaj rutier/pietonal in care sa circulam cu barca la prima ploaie.

Exista o meteahna in constructii: Se concentreza pe ce este la vedere si uita sa traga firele si ca mai au si echipamente de instalat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

zapacitu wrote:
Mai mult ca sigur ca devansarea pentru anul viitor e cauzata de pierderea fondurilor UE care atrage dupa sine o cheltuiala mult mai mare, neprevazuta in bugetul pe anul asta.
Nu știu ce surse ai tu, dar din păcate nu e nici o devansare. Termenul a fost avansat ultima dată din iunie 2016 în martie 2017.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Shogom

Stai ca s-a schimbat schimbarea, 30 octombrie, anul curent. Cine nu are tehnocrati, sa-si voteze ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Bucureşti, 30 iun /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că în cursul săptămânii viitoare va iniţia o şedinţă de lucru privind toate obiectivele de investiţii cu finanţare europeană care şi-au depăşit termenele de finalizare.

"Vă garantez că săptămâna viitoare voi avea o şedinţă de lucru, în legătură cu toate obiectivele de investiţii care şi-au depăşit termenul de finalizare, să vedem pentru fiecare care sunt actele adiţionale necesare şi care ar fi sumele, pentru a fi aprobate, iar lucrurile să intre într-un firesc, pe şantiere să se lucreze şi să nu se încetinească ritmul. La Piaţa Sudului am înţeles că se lucra cu peste 200 de angajaţi, iar acum se lucrează cu mai puţin de o sută. Este adevărat, e vară, e cald, dar totuşi intenţia noastră este să mărim ritmul şi nu să îl slăbim, mai ales că e o perioadă caldă, de vară, iar atunci când nu sunt ploi e un timp potrivit pentru lucrări de construcţii", a spus Firea, într-o conferinţă de presă.

Ea a precizat că Guvernul a prelungit termenele pentru toate aceste obiective de investiţii, astfel încât să existe timpul fizic necesar semnării actelor adiţionale şi efectuării plăţilor.

"Guvernul, prin autorităţile care se ocupă de monitorizarea fondurilor europene, a prelungit termenul pentru toate aceste proiecte: 30 octombrie, tocmai că era nevoie de semnarea unor acte adiţionale, iar fosta administraţie - cei care au condus până acum PMB - nu au iniţiat discuţii, negocieri pentru a semna aceste acte adiţionale. Aşa cum ştiţi, am fost la faţa locului, şi la Pasajul de la Piaţa Sudului, şi la Arcul de Triumf, iar constructorii mi-au spus că e nevoie de încheierea urgentă a unor acte adiţionale şi de efectuare a unor plăţi, fără de care acele obiective de investiţii nu pot să fie finalizate la termenul prevăzut. Din acest motiv, termenul care trebuia să fie astăzi a fost prelungit de Guvern pentru această dată, dar este un termen acoperitor. Cel puţin în cazul Arcului de Triumf nu se pune problema unei noi prelungiri după termenul de 30 octombrie", a explicat Firea.

Mai fratilor, femeia asta e nu e in Firea ei...
Mai intai muta termenul in martie anul viitor, acum il aduce inapoi in anul asta...

P.S.
Termenul de 30 octombrie dat de tehnocrati mi se pare perfect fezabil.
Eu am spus noiembrie intr-o postare ceva mai sus, dar octombrie suna mult mai bine.
Si sunt convins ca masinile vor putea circula prin pasaj cel tarziu in septembrie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Vor exista sau nu semafoare si treceri de pietoni pe directia transversala Oltenitei? Banuiesc ca nu, ca altfel nu mai au rost pasajul auto si pasajele pietonale. Asta inseamna ca trebuie finalizate pasajele pietonale inaintea desfiintarii actualelor treceri de pietoni ce traverseaza Oltenitei. Mai este de lucru o gramada zic eu. Pana sapa ei zona centrala trece si iulie.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Banuiesc ca daca te-ai fi uitat pe PUZ- ul lucrarii  ti-ai fi dat seama repede. Vezi ca PUZ - ul este postat in acest topic la Documentatie tehnica.Te las sa-l gasesti singur.  :D

adila wrote:
Pana sapa ei zona centrala trece si iulie.

Mai adila, dar voi toti tineti cu ursul ?...
Sapatul ar trebui sa fie gata in cel mult 2 saptamani, inca 2-3 pentru PS al pasajului auto.
In septembrie capac si asfalt peste peste pasajul auto.
Dar mai alesin pasajul auto.

Uita-te in filmarea cu drona.
Sunt 25-30 de metri de sapat. Pasaj auto si PP-uri.
Dar pasajul auto este cheia.
Daca este dat in functiune, ambuteiajul dispare ca prin farmec.

Cu trecerile de pietoni...
Este foarte bun sfatul lui andrei11... :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului URANUS

Ora 8:00: e prima data dupa ultima mare deviere cand vad Kelly-ul lucrand.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Si in dupa amiaza asta lansau profilele pentru sprijinirile Berlineze la PP1 (ala dinspre Brancoveanu)
20160701_174247.jpg (843.7 KB; downloaded 2424 times)

Iar pozele lui misterr (care merita ca de obicei multa :bere: ) ne arata ca nu este vorba de un santier parasit.
Dimpotriva !
Sa dea Domnul sa o tina tot asa.
Eu sunt convins ca saptamana viitoare (cand "sunt de serviciu"... :)  ) vom vedea un avans masiv, in special la rampa Nitu Vasile.
Pentru restul nu promit, pentru ca eu fac pozele din afara gardului, nu ca misterr... :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

Care o fi stadiu la PM pentru pasajul rutier?
Asta e intrebarea cheie!

Daca nu-s facuti, nu se poate incepe sapatura nici la PP1 si PP2, chit ca grinzile pentru berlineze sunt pe pozitii.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului misterr

La asta se lucrează acum, vezi că am pus ieri poze, se vede cum se toarnă în direct:

Go to page:  1  ... 164 165 166 167 168 169 170  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463839 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”