Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1095717 views

Go to page:  1  ... 157 158 159 160 161 162 163  ... 328

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

A... orice pasaj e cam inutil. Orasul e depasit de mult vreme ca si capacitate de transport cu autoturismul. Si nici o lucrare pe genunchi nu va putea inlocui arterele proiectate pe vremea aillata care nu s-au mai construit, ramanand niste stradute.  :shock: Deci... variantele sunt... treceti in subteran sau... treceti gramada. Adica ori metrou, ori RATB. Metrou inseamnand trenuri suficinte, RATB insemnind culoare realmente dedicate, roi greentrack cat cuprinde ori culoare comune realmente dedicate, autobuz-tramvai.
Nu sunt bani de investiti in RATB pentru ca nu exista cerere de la public platitor. Nu poti determina oamenii sa aleaga RATB in locul autoturismului daca in ambele stau la fel de blocate in trafic. RATB avand chiar minusul ca traseele sunt fixe, nu poate incerca alternative. However... situatia se va rezolva cumva curand. Ori se investeste in RATB chiar daca nu este profitabil pentru momentul cand autoturistii vor ramane fara bani de carburant... ori... bicicleta va reveni la moda consistent la un momentdat.  :twisted:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului PinkyHog

aztec wrote:
Deci avem un nou termen..martie 2017.
Si o noua speranta a primaritei...craciun 2016.

Ce ziceam eu acum trei luni si mai bine?! ;)
PinkyHog wrote:
23 Feb 2016, 01:31
Un termen de finalizare al pasajului ceva mai aproape de realitate este primavara anului 2017.

• 133 313
  • Posted:
  •  

E hai nu mai fiti asa negativisti, ca drumul rampei Nitu Vasile pare liber. Si au inceput sapaturile la mulati in zona liniilor de tramvai pe ramura Vacaresti-Nitu Vasile.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Important e acum cine plateste lucrarea. Noi toți. Constructorul nu răspunde, Primaria nu... Doar noi. Veșnicii fraeri. Acum e liber la combinat banii. Cei Europeni se subtilizau mai greu.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului PinkyHog

Constructorul daca nu primeste banii, o lasa mai moale. Finalizarea la sfarsitul anului ar putea fi posibila daca lucrarile executate sunt platite la timp.  Eventualele intarzieri pot surveni la etapa de finisaje. Sa vedem acum ce varianta se va adopta pentru placare: prin lipire sau pe profile.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

133 313,

nu ziceai ca te "pensionezi" temporar intr-un scurt concediu ?!...
Daca asta faci tu in concediu, ce rost are sa ma mai deranjez sa ma duc la pozat ?!...
:lol:

PS
In sfarsit poze proaspete....
:bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului adila

Viziunile mele pesimiste vad ca sunt confirmate si de autoritati. Este posibil ca madam firea sa joace si putin teatru in ideea in care daca termina la sfarsitul lui noiembrie sau mai devreme sa-si atribuie merite deosebite. In orice caz prevad tot felul de codite lasate neterminate, nu doar panselute.

Pacat ca in proiectul asta nu a fost gandita si o parcare, ca spatiu ar fi: de exemplu complexul inutil Castani, sau autogara mizerabila de pe Berceni. Ar fi mers aici o parcare supraterana cu mai multe etaje.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

PinkyHog wrote:
Eventualele intarzieri pot surveni la etapa de finisaje. Sa vedem acum ce varianta se va adopta pentru placare: prin lipire sau pe profile.

Eu cred ca s-au dus timpurile cand pasajele erau placate cu piatra sau panouri metalice si o sa fie ceva mult mai auster, gen cum s-a facut la Piata Presei. De acord cu intarzierile posibile la finisaje la pasajele pietonale, ma gandesc ca e posibil sa dea intai dumul la trafic si doar dupa aceea sa finiseze pietonalele.

Oricum finisajele din interiorul pasajelor, mai ales cele cu piatra, au fost o mare prostie, fiind complet expuse distrugerii datorita accidentelor. La inceput am mai schimbat din ele, dar acum sunt lasate de izbeliste. La Unirii mai ales e horror.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului survola

Pereți de beton în pasajul rutier subteran e ok. Nu stai sa admiri piatra acolo.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Este normal ca Firea sa prezinte lucrarea cat mai in negru pentru ca se afla la inceput de mandat si trebuie sa ne arate cat de grea e mostenirea. Asa fac toti.
Daca era si ea la sfarsit, sa vezi ce baraci isi mai stabilea ca sa ne arate cat se implica.
Chiar daca nu va face nimic, procentele stadiului lucrarii vor creste, deci s-a dus cat mai jos ca sa aiba de unde sa creasca. Arta negocierii... Nu e asa proasta prompterita..

• MNP
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului MNP

Mai era o vorba: de urata nu-i frumoasa, da-i desteapta proasta dracului.
Dupa parerea mea, Sava a supraevaluat realizarile, iar Gabi FiiRea! subevalueaza nitel ca sa poata sa zica si ea: io-te ce m-am implicat io si ce marete realizari am facut...

• 133 313
  • Posted:
  •  

TibiV wrote:
133 313,

nu ziceai ca te "pensionezi" temporar intr-un scurt concediu ?!...
Daca asta faci tu in concediu, ce rost are sa ma mai deranjez sa ma duc la pozat ?!...
:lol:

PS
In sfarsit poze proaspete....

Concediile mele sunt mai ciudate asa, nu se rezuma la a sta cuc intr-o cabana undeva sa urlu impreuna cu lupii sau slumped intr-un sezlong sa ma parlesc la rotisorul natural. Sunt concedii de travel. Si cum tara asta are foarte putine drumuri practicabile... travelul ma trece prin Bucuresti. Wich is lucky i guess... lucrurile nu apuca sa scape din mana you see...

survola wrote:
Pereți de beton în pasajul rutier subteran e ok. Nu stai sa admiri piatra acolo.

Am vazut si io o chestie acum, niste garduri, nu din piatra, ci cu piatra. Iei doua plase sudate din astea de gard le pui distantieri si bagi pietre intre ele. Si gata gardul. Nici nu arata rau.  :lol:

P.S. Voi iar va uitati in gura la primari? Pai fiecare e entuziast cand vine da' dupa ce da de birocratie... i se taie cheful, vin aia cu hartii pe capul lui de nici nu stie exact ce semneaza.  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Pai... semneaza ca primarul, nu ?!?!....

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ciprian

Cred ca pasajul va fi util pt fluidizarea traficului in zona dar inevitabil se vor crea ambuteiaje in intersectiile urmatoare stiind ca infrastructura pe care o utilizam acum in Bucuresti  a fost creata in anii comunismului si nu a fost dimensionata pentru 1,2 milioane masini. Ce s-a facut acum prin pierderea  a 40 mil Euro reprezentand  finantarea europeana pt pasajul Piata Sudului se face de fapt ,sistematic la nivelul Romaniei incepand din 1990, datoria externa a Romaniei in 2015 ajungand la peste 90 miliarde Euro, in conditiile in care la revolutie era aproape de zero . Este un jaf la nivel national care va afecta cateva generatii . Fiecare dintre noi, cei care locuim in Bucuresti suntem confruntati cu aceasta problema sufocanta a traficului si lipsei parcarilor(subterane si supraterane) care puteau fi construite la nivel de cartiere si cu siguranta se puteau amortiza  in cativa ani. Pacat ca este greu de tras la rapundere cineva individual din cei responsabili pt aceasta bataie de joc cu constructia acestui pasaj(si nu numai), pt ca in Romania majoritatea acestor factori de decizie se ascund sub protectia juridica a institutiilor asa a fost creat si mentinut sistemul. Nu poti plati pensii speciale pt astfel de oameni care au alungat 4 milioane de romani din tara si nici pt cei ramasi nu  au vrut sa creeze un  nivel de trai  decent.Neimplicarea societatii civile in aceste probleme si ramanerea doar la nivel de discutie si bascalie nu va face decat sa intareasca acest sistem care ruineaza Romania . Eu locuiesc aproape de pasaj si sustin ca principalul motiv al intarzierii este forta insuficienta de munca alocata si necoordonarea acestora, probleme apar in orice proiect de constructie nu putem sa motivam cu asta o asemenea intarziere.Atasez doua poze cu stalpi de iluminat refolositi si ruginiti cu lampi la fel de uzate si  a se vedea ce " carpeli " au folosit cei care se ocupa. Ce se intampla daca un copil mai neastamparat isi freaca manuta de acele table nenorocite cu margini taioase puse drept capac pe acesti stalpi?
WP_20160612_12_22_05_Pro.jpg (532.1 KB; downloaded 1806 times)
WP_20160612_12_25_55_Pro.jpg (413.68 KB; downloaded 1808 times)

Go to page:  1  ... 157 158 159 160 161 162 163  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463809 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”