Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1723507 views
📖 Pagination options
- George
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
George
Nu e deloc o tampenie, ci singura solutie corecta, care trebuia initiata de mult...
Cea veche se poate anula, exista temeiuri in legea achizitiilor publice, atunci cand din cauza imprejurarilor schimbate ea nu isi mai gaseste, ca atare, utilitate.
Ori, daca se face separat licitatie pentru un numar mai mic de trenuri pentru M5, evident ca licitatia pentru diferenta trebuie reluata separat. Cea mare pica asadar oricum.
Nu stau acum sa caut textele de lege, sper ca se intelege ideea.
Costin wrote:
Vor sa faca o licitatie noua pentru 13 trenuri. Tampenie maxima, ca cea veche de 51 de trenuri inca nu e anulata definitiv. Poate ne trezim cu 64 de trenuri cumparate din care folosim aproximativ jumatate. Si pe banii cui...
Nu e deloc o tampenie, ci singura solutie corecta, care trebuia initiata de mult...
Cea veche se poate anula, exista temeiuri in legea achizitiilor publice, atunci cand din cauza imprejurarilor schimbate ea nu isi mai gaseste, ca atare, utilitate.
Ori, daca se face separat licitatie pentru un numar mai mic de trenuri pentru M5, evident ca licitatia pentru diferenta trebuie reluata separat. Cea mare pica asadar oricum.
Nu stau acum sa caut textele de lege, sper ca se intelege ideea.
-
- punmeister
-
Posted:
-
punmeister
Sper ca de data asta sa nu mai fie in caietul de sarcini 60% pret si 15% partea tehnica.
Sper ca de data asta sa nu mai fie in caietul de sarcini 60% pret si 15% partea tehnica.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Si vor circula cum?...la 'paleta'???
GPS wrote:
Din ce am înțeles vor fi 8 trenuri BM (nu stiu de care) si 5 IVA-uri luate de pe M4.![]()
Total 13 trenuri (vechi).
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Chestia asta cu iluminatul la VI nu prea sens: trotuarele sunt in curs de asfaltare (si poate ca pana acum s-a si finalizat asfaltarea lor), carosabilul este la stadiu de binder si asteapta doar stratul de uzura, iar stalpii de iluminat sunt deja partial montati!!!
t530 wrote:
http://m.adevarul.ro/economie/stiri-econ ... 8bc7f0c/
Ochii mari pana ies din orbită
** Staţia şi Depoul Valea Ialomiţei
Execuţia structurii este realizată în proporţie de 98%, iar finisajele în proporţie de 24%. Traficul auto va fi redeschis după achiziţia lucrărilor de iluminat public, estimată la începutul Trimestrului IV din 2016.
Chestia asta cu iluminatul la VI nu prea sens: trotuarele sunt in curs de asfaltare (si poate ca pana acum s-a si finalizat asfaltarea lor), carosabilul este la stadiu de binder si asteapta doar stratul de uzura, iar stalpii de iluminat sunt deja partial montati!!!
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Partial color...si poate nu stiati dar nu poti da in circulatie o strada intr-o capitala europeana fara iluminat, ca doar e strada nu...autostrada de-a noastra neaosa din lumea a treia...

Stalpii aia deja montati sunt cei 'refolositi' ce au fost plantati pentru iluminatul provizoriu pe organizare de santier pe perioada de constructie si acum 'replantati'!
Partial color...si poate nu stiati dar nu poti da in circulatie o strada intr-o capitala europeana fara iluminat, ca doar e strada nu...autostrada de-a noastra neaosa din lumea a treia...
Stalpii aia deja montati sunt cei 'refolositi' ce au fost plantati pentru iluminatul provizoriu pe organizare de santier pe perioada de constructie si acum 'replantati'!
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se 'recicleaza', doar ca nu sunt suficienti...
Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se 'recicleaza', doar ca nu sunt suficienti...
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Subway, eu am scris cea ce a spus directorul Metrorex!
Dacă ar fi după mine le-as da CAF-urile de pe M2 si as pune pe aici câteva BM-uri!
subway guru wrote:GPS wrote:
Din ce am înțeles vor fi 8 trenuri BM (nu stiu de care) si 5 IVA-uri luate de pe M4.![]()
Subway, eu am scris cea ce a spus directorul Metrorex!
Dacă ar fi după mine le-as da CAF-urile de pe M2 si as pune pe aici câteva BM-uri!
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Ar face bine bordurile alea de la Orizont sa treaca un ger cu brio...
P.S. Tineti scara bine sa nu "cada scroafa din copac". Pardon, uti-stii din tavan.
P.S.2 Vedeti ca phuti face angajari pentru M5, in caz ca va pasioneaza.
Poate se intereseaza careva ce si cum sa le spuna si la consultanti...
P.S.3. O sa mai vedeti 13 trenuri cand o zbura porcu'. Ca cand trebuiau luate au zis unii ca nu le ia daca nu-s lasati sa se spaguie. E uite ca nu le mai luati deloc. Tineti aproape, ca n-a vazut neam de neamul vostru austeritate cum o sa vada in curand.
P.S. Sa se supere adminii pe limbajul meu cat poftesc. Poate ei se complac sa fie si mintiti in fata la infinit si luati la misto. La mine nu merge.
subway guru wrote:
Eu vorbeam de 13 trenuri nu de rahati cu perje...ori de lighioane de horoare...
Daca te mai dai la mine neprovocat, te fac de basme la ora de maxima audienta...si...sa nu schelalai 'dupe' ca nu te-as fi prevenit...
Ar face bine bordurile alea de la Orizont sa treaca un ger cu brio...
P.S. Tineti scara bine sa nu "cada scroafa din copac". Pardon, uti-stii din tavan.
P.S.2 Vedeti ca phuti face angajari pentru M5, in caz ca va pasioneaza.
P.S.3. O sa mai vedeti 13 trenuri cand o zbura porcu'. Ca cand trebuiau luate au zis unii ca nu le ia daca nu-s lasati sa se spaguie. E uite ca nu le mai luati deloc. Tineti aproape, ca n-a vazut neam de neamul vostru austeritate cum o sa vada in curand.
P.S. Sa se supere adminii pe limbajul meu cat poftesc. Poate ei se complac sa fie si mintiti in fata la infinit si luati la misto. La mine nu merge.
-
- Costin
-
Posted:
-
Costin
@133 313 Am eliminat exprimarea 'de cartier' si o fraza provocatoare care intra la categoria flame. Care se sanctioneaza conform regulamentului. Acesta e un avertisment.
@133 313 Am eliminat exprimarea 'de cartier' si o fraza provocatoare care intra la categoria flame. Care se sanctioneaza conform regulamentului. Acesta e un avertisment.
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Mi se rufe. Si asa la ce tembelisme si minciuni sfruntate am ajuns sa citesc pe aici de la politruci mai mult sau mai putin mascati nu prea vad la ce folos sa pot posta. Risc sa ajung sa fim luati si considerati la gramada.
Mi se rufe. Si asa la ce tembelisme si minciuni sfruntate am ajuns sa citesc pe aici de la politruci mai mult sau mai putin mascati nu prea vad la ce folos sa pot posta. Risc sa ajung sa fim luati si considerati la gramada.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Oricat m-as stradui, mie-mi da cu virgula...
13 trenuri ca sa-i aduci pe tabarasi la Eroilor;
8 trenuri pe M1 ca sa-i preiei si sa-i distribui in retea.
Total 21...
Cum acoperi necesarul cu cele 5ive disponibile???
Cineva a lipsit la tabla adunarii...
GPS wrote:subway guru wrote:GPS wrote:
Subway, eu am scris cea ce a spus directorul Metrorex!![]()
Oricat m-as stradui, mie-mi da cu virgula...
13 trenuri ca sa-i aduci pe tabarasi la Eroilor;
8 trenuri pe M1 ca sa-i preiei si sa-i distribui in retea.
Total 21...
Cum acoperi necesarul cu cele 5ive disponibile???
Cineva a lipsit la tabla adunarii...
- George
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
George
Deci se incepe pana la urma licitatia aia cu 13 trenuri?
Ca daca nu nici finalul lui 2017 nu e fezabil...
Deci se incepe pana la urma licitatia aia cu 13 trenuri?
Ca daca nu nici finalul lui 2017 nu e fezabil...
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
subway guru
Ce pot eu sa-ti spun sigur e ca nu exista bricostore cu trenuri pentru M5 'ready made' pe care sa le iei din raft...din momentul atribuirii contractului, fabricatia si livrarea dureaza cam doi ani minimum...
Ce pot eu sa-ti spun sigur e ca nu exista bricostore cu trenuri pentru M5 'ready made' pe care sa le iei din raft...din momentul atribuirii contractului, fabricatia si livrarea dureaza cam doi ani minimum...
📖 Pagination options