MetrouReţeaua de metrou din Bucureşti

Topic: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center

347 posts, 162806 views

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 25

📖 Pagination options
Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center Lixandru Dragos-Liviu

De miercuri, 20 aprilie, după orele 16:
IMG_20160420_163259.jpg (1.05 MB; downloaded 3865 times)

IMG_20160420_163324.jpg (1.07 MB; downloaded 3871 times)

Observăm că placarea este realizată în proporţie de 75%. Ideal ar fi fost să se folosească plăci dintr-un alt material (probabil inox), cele din marmură sau ce or fi, sunt rudimentare, mai ales la schimbările bruşte de temperatură/umiditate, pe porţiunea de la suprafaţă, unde se pot dezlipi sau sparge. Mai bine încropeau ceva, cum s-a făcut la accesele de la Unirii 1 (Zizi Mall – primăvara lui 2015), când au pus pe partea superioară a parapeţilor marmură închisă la culoare, iar travertinul a fost şlefuit şi au scăpat ieftin, fără timp atât de mult pierdut, aşa cum se vede în prima imagine de mai jos.
Aduc două imagini, prima cu accesul modernizat de la Unirii 1 (Zizi Mall) şi, cea de a doua, cu accesul în cauză (Unirii 2), înainte de a fi închis.
Accesul de la Unirii 1 (Zizi Mall), după modernizare
Acces Unirii 1.jpg (159.52 KB; downloaded 3863 times)

Accesul de la Unirii 2, cu scări fixe (Unirea Shopping Center), înainte de modernizare
Acces Unirii 2.jpg (51.07 KB; downloaded 3865 times)

N.B.: S-or fi apucat de treabă mai ales după ce am făcut aluzie, în ultima mea postare, la faptul că nu şi-au făcut treaba şi întârzie, în mod deliberat, lucrarea (unde cei doi muncitori reflectă atitudinea familiei Adamescu, de meserie „ţepari, tunari”  :(, vinovată de neimplicare în realizarea obiectivului!). Sperăm ca această lucrare să continue şi să fie deschis accesul.

Am găsit încă ceva prin internet cu privire la costul acestei lucrări, însă nu ştiu dacă e adevărată suma:
......................
Pasajul pietonal de la Piaţa Unirii 2 era în plan încă de la finele lui 2012. Reprezentanţii centrului comercial controlat de familia Adamescu anunţau atunci că Unirea Shopping Center va fi legat începând din 2013 de cea mai tranzitată staţie de metrou - Piaţa Unirii - printr-un tunel subteran direct în care vor fi amenajate noi magazine, sub forma unei galerii comerciale de 1.500 de metri pătraţi.
Reprezentanţii centrului comercial apreciau atunci că această investiţie, estimată la un milion de euro, va genera o creştere a numărului de vizitatori din proiectul Unirea cu cel puţin 20%, în contextul în care circa 40.000 de oameni trec zilnic prin cele două staţii de la Piaţa Unirii, potrivit zf.ro.

Sursa:
http://www.gandul.info/stiri/cand-va-fi...2-14803163

Un milion de euro :?:  :?: Măi, să fie al bolii :shock: , dar ce fac ei acolo? Chiar dacă infuzia de capital este făcută în perimetrul subteran al Unirea Shoppind Center (galerii comerciale pe o suprafaţă de 1500 metri pătraţi) şi mai puţin în pasajul de legătură, unde distanţa dintre peretele accesului şi fundaţia magazinului este în jur de 3 metri, mi se pare exagerat de mult.

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center misterr

Adrian Rosca wrote:
S-a betonat centura din jurul cadrului metalic?
Ieri la sfîrșitul programului nu era betonată, era doar armată.

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center Florinds

1 milion care trebuia sa aiba o justificare. ;) Mira-m-as daca muncitorii nu sunt si ei din familie.

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center Adrian Rosca

Centura aia sta asa de mai bine de doua luni. Nu-mi dau seama de ce nu o toarna.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center sab

Eu am vrut sa intreb ce solutie vor adopta in acea zona neacoperita pentru distanta dintre placi si perete, pe unde ar putea intra ploaia/ninsoarea.
Si inca o chestie. Profilele metalice din acea zona vad ca au dimensiuni....variabile. Ce fac, le taie cu placile montate pe ele ?
Lixandru Dragos-Liviu wrote:
Un milion de euro :?:  

Pai da, ca pe langa executia propriu-zisa (care include tot, pana la usa de intrare in statie, pe ambele parti), mai este si...ati ghicit...consultanta si proiectarea...Probabil ca aceasta nu a costat doar cateva mii de euro. Aici cred ca este jumatate din suma ;)

28 Mai 2016

Si un "bonus"  :evil:

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center ByOnu

S-a folosit acelasi placaj de doi bani si pe Livriu Rebreanu, cel putin la intersectia cu Nicolae Grigorescu este cel putin la fel de spart. :evil:

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center TibiV

Asta este o solutie de kko intr-un oras care nu face nici un fel de intretinere.
Este OK la aia care stau cu ochii pe tot ce misca si nu ar trebui sa miste.
Dar in Bucuresti ?!....
Nu trebuie sa plece/crape decat o placa si toate celelate o urmeaza, pentru ca nu vine nimeni sa o fixeze/schimbe pe prima.
Vorbim peste 2 ani ce cool este solutia asta. Cand isi vor rupe picioarele zeci de oameni.

Asfalt, tata, asfalt....
Solutia batraneasca este sfanta la noi.

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center Lixandru Dragos-Liviu

Şi iată cum, astăzi, 27 iunie, orele 10:50, am văzut un avans considerabil al acestei lucrări:
Accesul într-o fază avansată :)!
IMG_20160627_104936.jpg (1.06 MB; downloaded 3908 times)

La acea oră, când am trecut pe acolo, două femei spălau de zor, cu maşini electrice, scările. Ca îmbunătăţire, am remarcat apariţia balustradelor la scări, însă mai trebuiesc puse şi cele de pe conturul accesului, dar şi acoperirea cadrului metalic situat deasupra intrării către coridorul ce leagă accesul de subsolul magazinului.

• sab
  • Posted:
  •  

Finisajele si balustrada au luat cel putin 40 cm din latimea scarilor. Nu ca ar folosi foarte multi acel acces, dar...
Nu ma prind ce este cu sina de pe marginea parapetului, nu stiu daca va fi o simpla balustrada acolo. Si nici ce solutie vor adopta pentru "copertina".

• sab
  • Posted:
  •  

Nu cred. Din cate stiu eu, nu sunt permise accesurile acoperite in zona centrala.
Daca totusi ar fi permise si s-ar acoperi accesul ca la Nicolae Grigorescu, nu prea vad de ce au mai construit acea "copertina" metalica . Rolul ei pare sa fie fix sa acopere zona de acces in magazin unde au spart peretele. Aceasta zona pica in afara zonei acoperite a scarilor initiale si eventualul calator care dorea sa urce scarile fixe ca sa ajunga in magazin era expus intemperiilor pe acea mica portiune.
Plus ca acolo nu este acum parapet finisat si zona este exact la nivelul trotuarului.

Re: Pasaj de corespondenţă M2 şi Unirea Shopping Center Saint666

Mie imi pare gresia aia magnet de picioare rupte la iarna.
Relativ offtopic: de ce nu sunt permise statiile acoperite in centru?

Sina de pe marginea parapetului este pentru fixarea unei balustrade din sticla, vezi diferite detalii tip mai jos. Mai mult ca sigur ca si "copertina" va fi acoperita tot cu sticla. In schimb "treapta" din capul scarilor e geniala.

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 25

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Reţeaua de metrou din Bucureşti  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463892 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”