Topic: Discuții diverse despre Metrorex
5666 posts, 1489464 views
📖 Pagination options
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
- Florinds
-
Posted:
-
-
- Cristy
-
Posted:
-
Re: Discutii diverse despre Metrorex
Cristy
De pe pagina de Facebook a ministrului justitiei:
De pe pagina de Facebook a ministrului justitiei:
O chestiune de bucureștean, fără legătura cu justiția. Aseara, cateva minute după ora 10, la metrou la piața Victoriei. Vreau sa imi cumpăr o cartela, domnul din ghereta dedicata imi spune ca nu imi poate da niciuna, casieria s-a inchis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu exista. Sunt descumpanita, el e drăguț, ma recunoaște, imi spune nu e nicio problema, pot sari peste bara/tourniquet. Nu înțeleg sa sar ii spun, am the right change, as vrea totusi o cartela. Nu poate face nimic, insista sa sar, ii multumesc, nu pot calatori fara bilet, insista din nou, rezist, iese amabil din ghereta, imi arată un afiș cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis dupa 22. Totusi pot sări bara pe răspunderea lui, pentru ca au trecut numai 3 minute de la ora inchiderii;-) Ii multumesc pentru incredere, dar nu pot sari. Intre timp mai multi fericiti posesori de cartele trec regulamentar, rasucind tourniquet'ul.
Invataminte: dupa ora 22 fie nu poti merge cu metroul in Bucuresti daca nu ai deja cartela, fie esti free rider.
Ma gandesc ca e anul Domnului 2016, intr-o capitala europeana. Era insa tarziu, ma declar învinsa, dar sunt totusi acasa. Sun cel mai bun prieten, vine sa ma culeaga intre statia de la pta Victoriei si Romana. A fost prea rapid. Nu pot spune daca la Romana programul caseriei e acelasi... Cel mai probabil ca da;-)
PS Poate Metrorex aude si ne explica de ce ar functiona metroul dupa 10 pm daca nu poti calatori cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare;-)))
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
- sab
-
Posted:
-
sab
Adevarul ca o aberatie mai mare ca programul asta "redus" al casieriilor Metrorex nu exista. Doar la lifturi mai exista asa ceva, insa acolo ai alternativa.
Adevarul ca o aberatie mai mare ca programul asta "redus" al casieriilor Metrorex nu exista. Doar la lifturi mai exista asa ceva, insa acolo ai alternativa.
-
- alexxd_31
-
Posted:
-
alexxd_31
Traversa strada si folosea alt acces. Jenant foarte jenant!
Traversa strada si folosea alt acces. Jenant foarte jenant!
- argos
-
Posted:
-
argos
Stati linistiti ca paznicii nu te indruma catre o casierie deschisa, lor li se pare o super concesie ca te lasa sa sari... In gandul lor zic: "Mai mult de atat ce sa fac?!"
Nu m-au trimis catre casieria deschisa, am aflat ulerior care e treaba. Am patit-o pe pielea mea la Bazilescu si la Basarab.
Pentru noi, baietii, daca vrem sa intram n'ar fi o problema saritul ... dar pentru o femeie echipata cu tocuri si poseta e deja o incercare serioasa.
Am fost odata in criza maxima la statia Bazilescu, gura opusa parcului: automatul nu primea plata cu cardul si nu aveam nimic cash. Paznicul nu era in zona sa'l rog sa ma lase sa sar, asa ca am asteptat pana a iesit un tanar care banuiam ca are abonament si l-am rugat sa mi valideze o intrare
L-am intalnit ulterior intr-o dimineata si am vrut sa - i platesc, dar a refuzat.
Stati linistiti ca paznicii nu te indruma catre o casierie deschisa, lor li se pare o super concesie ca te lasa sa sari... In gandul lor zic: "Mai mult de atat ce sa fac?!"
Nu m-au trimis catre casieria deschisa, am aflat ulerior care e treaba. Am patit-o pe pielea mea la Bazilescu si la Basarab.
Pentru noi, baietii, daca vrem sa intram n'ar fi o problema saritul ... dar pentru o femeie echipata cu tocuri si poseta e deja o incercare serioasa.
Am fost odata in criza maxima la statia Bazilescu, gura opusa parcului: automatul nu primea plata cu cardul si nu aveam nimic cash. Paznicul nu era in zona sa'l rog sa ma lase sa sar, asa ca am asteptat pana a iesit un tanar care banuiam ca are abonament si l-am rugat sa mi valideze o intrare
L-am intalnit ulterior intr-o dimineata si am vrut sa - i platesc, dar a refuzat.
-
- cris_m
-
Posted:
-
cris_m
Lasand astea la o parte, hai sa ne concentram pe chestii mai grave... Sa va zic ca mai devreme in pasajul dintre Unirii 1 si 2 am vazut nu 1, ci 2 cersetori
Asta in conditiile in care exista paza, camere, anunturi care urla de zor ca sa nu se incurajeze cersetoria si cu toate astea oamenii trec nepasatori, chiar daca dau o poala de bani pentru calatoria "civilizata". Nu mai zicem de metrourile de pe M2 care la ora 15:30 veneau la 5 minute si ceva, evident pline, de atmosfera de savana din statii (caldura si umezeala), jegul de pe podele si pereti... Inteleg ca la RATB actualele conditii sunt demne de cei 1.3 lei, dar la 2.5 lei/calatoria e inadmisibil sa vezi conditii ca cele descrise de mine
Tineti-o tot asa baieti, ca nu mai aveti mult si ajungeti din urma RATB-ul, mai putin bugetul...
Lasand astea la o parte, hai sa ne concentram pe chestii mai grave... Sa va zic ca mai devreme in pasajul dintre Unirii 1 si 2 am vazut nu 1, ci 2 cersetori
Asta in conditiile in care exista paza, camere, anunturi care urla de zor ca sa nu se incurajeze cersetoria si cu toate astea oamenii trec nepasatori, chiar daca dau o poala de bani pentru calatoria "civilizata". Nu mai zicem de metrourile de pe M2 care la ora 15:30 veneau la 5 minute si ceva, evident pline, de atmosfera de savana din statii (caldura si umezeala), jegul de pe podele si pereti... Inteleg ca la RATB actualele conditii sunt demne de cei 1.3 lei, dar la 2.5 lei/calatoria e inadmisibil sa vezi conditii ca cele descrise de mine
Tineti-o tot asa baieti, ca nu mai aveti mult si ajungeti din urma RATB-ul, mai putin bugetul...
-
- Cristy
-
Posted:
-
Cristy
Pai oricum de cand nu mai e Scorseze(cei originali, ca acum exista pe sub alte forme) la paza s-a ales praful de calitatea serviciului de metrou.
Voiam eu sa va zic ca Mrex o sa-i raspunda doamnei ministru, si uite ca s-a si intamplat !
Clasica replica, marea modernizare pe care o anunta cu surle si trambite din decembrie anul trecut, fara sa faca nimic pana acum.
Pai oricum de cand nu mai e Scorseze(cei originali, ca acum exista pe sub alte forme) la paza s-a ales praful de calitatea serviciului de metrou.
Voiam eu sa va zic ca Mrex o sa-i raspunda doamnei ministru, si uite ca s-a si intamplat !
Clasica replica, marea modernizare pe care o anunta cu surle si trambite din decembrie anul trecut, fara sa faca nimic pana acum.
27 Mai 2016
Conducerea Metrorex informeaza publicul calator asupra faptului ca, in urma unei analize realizate, au fost luate, in ultimele sase luni, o serie de masuri care au imbunatatit activitatea comerciala a societatii, astfel incat la acest moment din cele 37 automate de vandut cartele, 28 sunt functionale, iar 9 au intrat intr-un program de reparatii care se va finaliza la sfarsitul lunii iunie din acest an. Ii asiguram pe toti calatorii nostri ca vom face tot ceea ce este posibil pentru ca tehnologiile moderne sa devina suportul de baza pentru plata rapida si sigura a calatoriei cu metroul.
In acest sens, in cadrul proiectului „Modernizarea instalatiilor pe magistralele 1, 2, 3 si TL. Instalatii control acces” pentru 41 de statii, aflat in derulare si care va fi finalizat la sfarsitul anului 2016, se vor instala un numar de 139 automate noi de vandut cartele (AVC-uri) cu toate facilitatile de emitere carduri magnetice, reincarcare carduri contactless, acordare de rest la plata cash si plata cu card bancar, astfel incat fiecare acces din cele 41 de statii sa aiba in dotare minim 2 AVC-uri. Totodata, cele 37 AVC-uri existente vor fi modernizate, astfel incat vor da rest la plata cu cash si vor avea posibilitatea de a reincarca cardurile contactless. Mentionam ca de la cabinele de acces, legitimatiile de calatorie pot fi achizitionate zilnic in intervalul orar 06:00-22:00.
De asemenea, Metrorex a semnat astazi un contract cu Banca Comerciala Romana care consta in servicii bancare aferente activitatii comerciale a societatii, respectiv plata prin POS la casierii, automate de vandut cartele si direct la aparatul de taxare cu card bancar contactless.
In sensul celor de mai sus, incepand cu luna iulie a.c. vor fi asigurate urmatoarele:
- servicii de instalare a 47 terminale POS in casierii;
- servicii de instalare a 37 terminale POS la aparate de vandut cartele;
- servicii de instalare a 164 terminale POS pentru plata cu card contactless (instantpay) direct la aparatul de taxare;
- servicii de configurare a echipamentelor instalate in locatiile mentionate;
- servicii de utilizare a echipamentelor POS, mentenanta, suport si helpdesk.
Metrorex depune eforturi consistente pentru a oferi un transport civilizat, sigur si confortabil cu metroul. Toate problemele care mai exista isi vor gasi solutii de rezolvare in cel mai scurt timp. Multumim calatorilor pentru intelegere si pentru faptul ca utilizeaza metroul ca mijloc de transport!
-
- Cristy
-
Posted:
-
Cristy
Tinand cont ca avem deja 22 de CAF-uri la datorie, nu ar cam trebui sa dispara BM-urile de pe M2?
Zic acest lucru pentru ca ieri am numarat cel putin 3 trenuri Bombardier, 1112, 1114 si 1119.
Nu mai stiu exact, dar din cate imi amintesc, pe M2 la ora de varf sunt 22 de trenuri plus 2 rezerve, nu?
Tinand cont ca avem deja 22 de CAF-uri la datorie, nu ar cam trebui sa dispara BM-urile de pe M2?
Zic acest lucru pentru ca ieri am numarat cel putin 3 trenuri Bombardier, 1112, 1114 si 1119.
Nu mai stiu exact, dar din cate imi amintesc, pe M2 la ora de varf sunt 22 de trenuri plus 2 rezerve, nu?
-
- andrei11
-
Posted:
-
-
- Robert24
-
Posted:
-
Robert24
Sunt 21 de trenuri in circulatie pe M2 plus 2 rezerve.
Avand in vedere reviziile zilnice, saptamanale, lunare etc. cred ca minim 25 de trenuri sunt necesare.
Avand in vedere reviziile zilnice, saptamanale, lunare etc. cred ca minim 25 de trenuri sunt necesare.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Asta înseamnă ca vom avea vrem-nu-vrem cel puțin un BM pe M2?
Asta înseamnă ca vom avea vrem-nu-vrem cel puțin un BM pe M2?
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Chiar au nevoie de revizii zilnice la cel putin 1 tren? Nu au ajuns la stadiul in care sa poata sa mearga doar in weekend la revizii?
Robert24 wrote:
Chiar au nevoie de revizii zilnice la cel putin 1 tren? Nu au ajuns la stadiul in care sa poata sa mearga doar in weekend la revizii?
📖 Pagination options