MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1094343 views

Go to page:  1  ... 157 158 159 160 161 162 163  ... 234

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

Eu am sesizat un caz din asta acum ani... cred ca mai este postul pe undeva prin forum. Ala nu-i inox, ala e fier... acoperit anticoroziv, galvanizat. Acum sa vedem cine ghiceste: panourile alea sunt nichelate sau cromate?  :twisted:
Nu, acum la modul serios, v-ati gandit ca poate aia e pilitura de fier care s-a agatat prin asperitatile materialului si a ruginit, adica sunt simple pete?  :twisted:

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Este contaminare cu fier din mediul exterior. Dacă nu se curata cu substanțe pentru tratamentul inoxului acea contaminare oxidează.
Sa fi văzut partea de jos a montantilor iarna trecuta...
Totul s-a dus la prima radicala.
Montantii sunt din inox. Cine nu crede sa pună magnetul.

Re: Trenurile CAF TibiV

:lol: :lol: :lol:
Buna asta cu magnetul !...

Dar sa nu i-o spun fica-mii, ca nu se prinde...
Daca era ceva despre tigheluri (o fi scris corect ?...) si alte cuvinte similare, s-ar fi prins imediat !

Re: Trenurile CAF alexxd_31

TibiV nu glumesc. Incearca cu un vas de gatit din inox. Daca e atras de magnet esti fericitul posesor al unui vas de fier sau de un inox de slaba calitate. Daca ai posibilitatea sa ai doua sortimente de inox A304 si respectiv A316 poti observa diferenta propietatilor magnetice dintre acestea. Ce spune Puidemorisan legat de contaminarea in urma contactilui cu fierul este adevărat. Intre inox si otel carbon trebuie folosita o "placuta de otravire" sau un insulation kit. Niciodata nu e permis contactul direct otel carbon/inox.
Legat de propietatile magnetice ale inoxului:
https://www.cartech.com/techarticles.aspx?id=1476

@alexxd_31

Nici eu nu glumesc, pentru ca sunt inginer.
Inginer mecanic, nu metalurg.
Dar am si eu cunostintele de baza despre magnetism si diferenta dintre aliajele feroase si cele neferoase precum si diferenta dintre diferiteletipuri de feroase.
Eu ma amuzam numai de faptul ca fetele (fica-mea in cazul de fata...) desi au trecut prin scoala (si parca la fizica de liceu se spune undeva chestia asta) nu pot retine o chestie atat de complicata.
Dar pot retine sute de modele de fustite, rochite, dantelase si alte detalii (care imi depasesc bagajul limitat de cunostinte in domeniile "feministe")...

Cand am spus ca "e buna asta cu magnetul" exact la asta ma refeream, ca puidemorosan a simtit nevoia sa ne spuna ceva "elementary" pentru ingineri, dar probabil necunoscut pentru ceilalti...
:lol: :lol: :lol:

Re: Trenurile CAF alexxd_31

Eu tot inginer mecanic sunt. In momentul de fata aprofundez un pic si si partea de metalurgue, matetiale, suduri etc. Din iulie e posibil sa schimb fisa postului. TibiV  ce sectie ai terminat? Oricum e bine de stiut chestia cu inoxul. Cand te duci sa cumpeti vesela si ii demonstrezi vanzatorului ca nu e 100% inox sa vezi ce o da la intors.
Fata mea prefera trenuletele la scara N :))
Scuze de offtopic.

MT-MAI
(Masini Termice - Motoare cu Ardere Interna)
:bere:

Gata. Rezolvat cu contaminarea oxidata. Un pic de polish și este ca nou.
Merci de semnalarea problemei.
Seara placuta.

Re: Trenurile CAF Mihai Nicolae

Două vagoane de metrou (trenul 1324-2324 Casimcea) în drum spre Bucureşti pe Centura ORADEA!!!
Foto: Andrei Train
Foto: Andrei Train
13245454_1011428418945433_7048467869837192928_n.jpg (64.98 KB; downloaded 3126 times)

Re: Trenurile CAF ByOnu

Putem face un rezumat, va rog? Cate trenuri s-au fabricat in Spania, care sunt acelea, si, de dragul discutiei, care au venit pe calea ferate si care pe trailer?  :)

Re: Trenurile CAF Victor92

1323+2323 e în probe în aceste momente pe sensul spre Pipera. L-am văzut acum 10 minute la Eroii Revoluției.

Salutare.

UT1 la 4 fabricate integral în Beasain (Spania) și venite pe CF pana in Romania.
UT5 la 16 fabricate parțial în Beasain (Spania), finalizate la Grivița si venite pe sosea.
Din noua serie, primele 3 pe CF și următoarele pe sosea (aici parca era una din primele care a venit pe sosea dar nu-mi mai amintesc care).

Toate cele bune.

Asa ca idee...

http://www.vialibre-ffe.com/noticias.asp?not=20023

Re: Trenurile CAF Mihai Nicolae

Un nou vagon de metrou CAF (1324-2324 Casimcea)!!! VIDEO: https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=EoZEUGgKL-Q
IMG_7703.JPG (1.99 MB; downloaded 2872 times)

Go to page:  1  ... 157 158 159 160 161 162 163  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463903 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”