Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1220946 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 150 151 152 153 154 155 156  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

zapacitu wrote:
Solutia actuala e una pe termen lung. O faci acum ca sa sustii infrastructura de azi, de maine si de peste 20 de ani.  Si cu siguranta viitorul ne rezerva trafic din ce in ce mai aglomerat. Cu tot cu RATB eficient, metrou mai extins si piste de biciclete viabile puse la socoteala.

Bulevarde precum Iuliu Maniu si Camil Ressu nu pot fi folosite pentru a colecta o autostrada (iar istoria dovedeste afirmatia asta). Pentru astfel de trafic ai nevoie de inele de circulatie si sosele rapide prin care autostrazile sa ajunga la respectivele inele. Este absolut logic sa mergi intre autostrada si inelul median fara absolut niciun giratoriu si fara niciun semafor - numai cu pasaje denivelate si bretele. La A2 exista Splaiul. La A1 exista proiectul actual (tergiversat de anumite persoane).

Fara strapungerea A1 - inel median (actualmente asta inseamna A1-Ciurel), nu poti degreva un cartier intreg de blocaje interminabile.

Referitor la strapungerea Giulesti - sunt total pentru acea lucrare, insa nu in detrimentul unei lucrari mult mai importante, ce confera utilitate reala autostrazii A1 chiar si la ore de varf.

:bere:
O sinteza perfecta.
Orice altceva... Doar "ne bagam in seama" pe forum.
Sau avem propria "hidden agenda"...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 2fst4u

TibiV wrote:

Te asigur ca nu am postat pentru ca am interese in zona si cred ca am dreptul la o opinie chiar daca nu este similara cu a ta.

shoppy wrote:
Deja ti-au zis cativa oameni cu argumente ca solutia ta e proasta si tu tot zici ca e buna si ca nu sunt argumente.
Fa si tu o schema reala la scara cu solutia, apoi propune un program de executare fara intreruperea traficului auto, tramvai si autobuz pe Virtutii; si daca ajungi la sfarsit fara sa te convingi ca e o solutie proasta atunci posteaza pe forum, eu sunt curios sa vad.

Planul general de dezvoltare a Bucurestiului este dublarea numarului de strapungeri, adica realizarea unei strapungeri noi intre fiecare 2 strapungeri existente, tu propui sa ne impuscam in picior cu o carpeala doar de dragul de a rezolva o problema cvasi-inexistenta, eu zic ca decat o carpeala scumpa si inutila mai bine o solutie mult mai scumpa dar finala(si tot nu imi dau seama cat de "ieftina" ar fi carpeala, sa-ti vedem deschiderea si cota tablierului intai).

Din pacate ai ramas fixat pe exemplul meu si nu cred ca doresti sa vezi/accepti o perspectiva alternativa.

Nu exista orizont de timp pentru finalizarea acestui proiect: nu avem puz si nu avem bani ca sa-l finalizam intr-un timp rezonabil. Investitia este de 580 milioane lei plus expropieri, per total cat 75% din bugetul de investitii al capitalei pe un an.
Din nefericire pana la realizarea legaturii cu A1 raman bani blocati in acest pod, 50-100 milioane euro, rezolvandu-se o problema cvasi-inesistenta asa cum spui.

Sunt de acord sa investim in infrastructura si pentru ca te-ai referit la strapungeri iti pot da exemple similare (A2-Splai, Strada Industriilor-Centura sau Bulevardul Timisoara-Centura).

Se puteau realiza 2 proiecte importante in locul acestuia? Eu zic ca da: de exemplu blv. Timisoara-Centura era estimat la 40 milioane euro, cat costa podul, plus largirea Fabricii de Glucoza estimata la 30 de miloane si mai raman bani pentru 1-2 parcari subterane.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Dar de Fonduri UE, nu s-a auzit la PMB?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

@2fst4u: intrebarea "ce-ar fi fost daca?" am auzit-o de multe ori. Sa lasam ucronia la o parte, intrebarea reala e ce facem de aici incolo? Oricum podul asta odata inceput, trebuie si terminat.

"Ucronia este o evocare imaginară a timpului istoric. În literatură, ucronia, care se numește de multe ori istorie alternativă (sau chiar istorie contrafăcută), definește un gen literar care se bazează pe rescrierea istoriei datorate modificării unui eveniment din trecut, ce reprezintă punctul de divergență de unde evenimentele încep a se desfășura altcumva decât s-au desfășurat de fapt. Datorită folosirii ca modalitate artistică a mijloacelor tehnice care ar permite călătoria în timp, mai exact, călătoria în trecut, evenimentele petrecute în opera ucronică sunt de factură science-fiction.
Autorul unei ucronii are ca punct de plecare al povestirii sale un eveniment istoric care se întâmplă în mod diferit de cum s-a întâmplat, iar scopul scrierii este de a analiza diferitele consecințe posibile ale devierii istorice prin crearea unui povestiri bazate pe efect domino al evenimentelor ulterioare schimbării, uneori cunoscut și ca efect fluture.
"

realistul wrote:
Dar de Fonduri UE, nu sa auzit la PMB?

Mai bine intrebi daca a auzit dracu' de tamaie!  :twisted:  :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

TibiV wrote:
:bere:
O sinteza perfecta.

Ce te face sa crezi ca aceasta strapungere va degreva ceva? Pe ce te bazezi, pe ce experienta?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Florinds wrote:
TibiV wrote:
Pe ce te bazezi, pe ce experienta?

Mda...
Pe baza experientei (aerostate) Academia Francesa a "decretat" in urma cu ceva mai mult de un secol ca "nici un aparat mai greu decat aerul nu poate zbura"...
Asta cu foarte putina vreme inainte de Wright, Vuia etc. etc.

In cazul dezbatut de noi nu ma bazez pe alta experienta, si asta din simplul motiv ca aceasta va fi prima strapungere din Bucuresti...
(Evident, prima doar in cazul in care nu va fi amanata 30 de ani si pana atunci vor fi facute altele....)

Asa ca da-mi voie sa pun intrebarea ta "in oglinda": ce te face sa crezi ca aceasta strapungere NU va degreva ceva? Pe ce te bazezi, pe ce experienta ?... :)

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ClaudiuL

Pe mine ma va "degreva" sa stau bara la bara de la Carrefour Militari  :) .

Tot de rau se vorbea si de pasajul Basarab.

PS out of topic : si o intrare civilizata de pe A1 pe DNCB ar prinde bine si cred ca nici nu e prevazuta

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului panzer01

Hopa. Toata lumea sta la coada de la Carrefour Militari. Sau din Militari Rezidence sa spunem. :D

Sa va spun ceva: este normal sa stai la coada de la Carrefour. De ce? Pt ca nici un bulevard din oras nu poate sa preia traficul unei autostrazi care serveste masini la 130kmh. Fluxul de masini este foarte mare. Ca sa fie preluat de un bulevard cu 50kmh chiar si denivelat ca in cazul DN1 este nevoie de minim 4 benzi.

Valabil si pentru Iuliu Maniu dar si pentru noua penetrare oricum s-ar numi ea, si oricand s-ar face.

Sunt doar 2 solutii:
- inele concentrice de centura. DNCB si A0 sa zicem.
- restrictionarea traficului la intrare. Aceasta solutie ignorata in Romania este implementata in Vest pe scara larga. Principiul e simplu: daca lasi toate masinile sa intre in oras la fluxul de pe DN sau Autostrada, orasul nu poate functiona.
Ideal amandoua solutiile.

Actualul hobanat impreuna cu podul peste Virtutii trebuie neaparat prelungit pana la intersectia cu Dreptatii/Dezrobirii. Sunt maxim 600-700m. Astfel va degrava efectiv cartierul Militari de traficul infernal.
In pasul 2 ar trebui sa ajunga pana in dreptul intersectiei cu Apusului astfel incat sa preia si traficul din zona Apusului, Rosu/Chiajna.

Mai departe nu sunt convins ca mai este nevoie de penetrare.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului svsvld

Intruder, uita-te in decizia de expropiere a primariei.
400800 mp este suprafata totala a proiectului pana la Pod Ciorogarla!
AC se obtine in baza unui PUZ valabil, daca AC este valabila este si PUZ-ul!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Daca nu exista perspectiva de terminare a acestui proiect de ce ar exista perspectiva de terminare a altora?
Am impresia ca tu esti blocat intr-o idee "oriunde se poate, numai aici nu, oriunde sa se faca, numai aici nu". Ia orice strapungere vrei tu si iti explic eu problemele ei, care garantat sunt lafel de mari. Si Bucurestiul are nevoie de toate, nu ca daca facem nustiucare atunci nu mai trebuie nustiucare alta.

Degeaba poate sa fie estimat Timisoara la x mil euro, nu te duce nici pe Splai si nici in A1, si oricum estimarea e proasta rau, si la Timisoara iti trebuie ditai deschiderea ca vii piezis peste zona de macaze cf,nici macar nu poti face giratoriu zburator ca la Ghencea(care uite si ala ce bine merge), si Timisoara intre DNCB si Valea Cascadelor este cel mult o banda pe sens.
Tu chiar crezi ca noi nu visam toate hartile astea de vreo 10 ani de zile si vine oricine si ne ilumineaza mintea ca nu ne gandim la alternative?

Asa si la Republica, tuflesti un pasaj de 30mil euro si gata strapungerea, hai sa nu mai facem aici si sa facem acolo.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Varianta cu Timisoara poate fi propusa doar de cineva care nu cunoaste zona... Se sta bara la bara de la Romancierilor si pana la AFI inca de acum si nici intre Valea Oltului si Romancierilor nu se circula prea bine.
In sens opus cel mai rau este de la Romancierilor pana la Moinesti. Vorbim bineinteles de o zi normala de lucru.
@Tibi, revenind, nu poti sa pui intrebarea in oglinda fara sa raspunzi tu primul... Asa mi se pare mie fair-play. Inginerii mai gandesc si abstract, nu numai concret, nu?

Dar uite ca iti spun eu de ce sunt absolut sigur ca nu va rezolva nimic, se va atrage trafic suplimentar de pe stradute si nu numai creandu-se blocaje pe Splai. Care Splai nici acum nu se simte prea bine...
Sensul spre A1... Poate, la niste ore mai accesibile, dar sa nu uitam cat greu mergi chiar pe pe A1 pana scapi de iesirile spre companiile de logistica.

Nici un proiect pompos nu a rezolvat nimic, pentru ca se lucreaza la efect si nu la CAUZA. Cauza este cresterea continua a numarului de masini pentru ca oamenilor nu li se ofera alternativa. Cum altii pot avea chiar trenuri si noi nu.
Nu poti sta cu copilul in brate in RATB blocat in trafic si sufocandu-te pe trepte. Mai bine stai blocat in trafic in masina ta... Cam asta e problema. Toti se bat cu pumnul in piept inainte de razboi ca gorilele, iar apoi dupa ce si-au luat tainul, pleaca cu coada intre picioare.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Problema este ca solutiile pentru efect sunt mai accesibile decat cele pentru cauza, si orice solutie pentru cauza o sa scoata oamenii in strada asa ca se fac solutiile pentru efect, cand s-or termina astea mai vorbim.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 2fst4u

Adrian Rosca wrote:
@2fst4u: intrebarea "ce-ar fi fost daca?" am auzit-o de multe ori. Sa lasam ucronia la o parte, intrebarea reala e ce facem de aici incolo? Oricum podul asta odata inceput, trebuie si terminat.

Podul va fi terminat cu siguranta.

Ce facem mai departe?
Din pacate nu prea avem ce la nivel de Bucuresti. In comuna/orasul Rosu sunt zeci de blocuri si se tot construieste. Populatia acolo a crescut cu cel putin 10.000 de locuitori in ultimii 7 ani.
Din punctul meu de vedere aceasta dezvoltare este cauza blocajelor interminabile. Toti cei de acolo folosesc masina pentru ca nu au alternative.

shoppy wrote:
Am impresia ca tu esti blocat intr-o idee "oriunde se poate, numai aici nu, oriunde sa se faca, numai aici nu". Ia orice strapungere vrei tu si iti explic eu problemele ei, care garantat sunt lafel de mari. Si Bucurestiul are nevoie de toate, nu ca daca facem nustiucare atunci nu mai trebuie nustiucare alta.

Nu sunt blocat in nicio idee, sustin doar ca de aceeasi bani se puteau face multe alte proiecte care imbunatateau viata mai multor locuitori.
Tu insa incerci sa ma convingi ca aceast proiect este prioritatea numarul 1 a orasului si ca va rezolva tot traficul din zona de vest.
Poti sa-mi arati un studiu care a stat la baza acestuia, in 10 ani sigur ai dat de el?

Go to page:  1  ... 150 151 152 153 154 155 156  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2705 forum members have written 464133 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”