Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateStrăpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

4158 posts, 1215439 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 149 150 151 152 153 154 155  ... 297

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului siciltir

Se va continua lucrarea! Iuliu Maniu e deja sufocat zilnic, indiferent de ora! Mai stie cineva de soarta strapungerii DNCB prelungind b-dul Timisoara?

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

2fst4u wrote:
De acord si acum urmeaza o alta intrebare: nu era mai bine in loc sa investim 50-100 milioane de euro intr-o posibilitate viitoare sa facem ceva util acum?

Pai aici imi dai dreptate: e mai bine sa investim acum un purcoi de bani, astfel incat:
1. cand e gata lucrarea sa fie utila
2. pe viitor sa o putem dezvolta cu ceva si mai util

Poate ca a crescut cu 20% pretul pentru ca s-a prevazut si ideea de bretea spre A1; eu as fi dat si 30%, numai sa nu arunc 50 de milioane de euro intr-o intersectie fara viitor.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 1ntruder

100% podul nu va fi finalizat anul acesta. Deja banii alocati de PMB pentru anul in curs sunt pe final, mai ales ca s-au achitat si niste restante din acest buget.
In momentul de fata, soarta drumului care ar trebui sa lege podul de A1 este moarta 100%.
Lucrarile in zona BDT vor incepe in 1-2 luni de zile.

PMB vrea sa termine podul, iar traficul sa fie dispersat pe strazile din spatele Petrom. Continuarea, daca se va mai face vreodata, nu va mai fi in nici un caz in forma propusa prin PUZ-ul anulat din varii motive, unul fiind costul exproprierilor care este estimat doar pentru teren, fara constructii, la aproximativ 80 mil de EUR (400800 mp x 200 EUR/mp media de acum, insa preturile sunt pe trend ascendent).

In concluzie, undeva la mijlocul lui 2017 se va circula pe pod, lucru ce va decongestiona putin, intersectia Uverturii-Lujerului,

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului svsvld

PUZ-ul este valabil. tocmai ce a fost respinsa contestatia lui DANES.
De unde ai scos suprafata 400800 mp?
Te-ai uitat la hotararea de expropiere emisa pe PMB? Sunt suprafete foarte mici. Cele mai mari sunt in zona Semanatoare parc, maxim 10000mp toate. Cele de pe malul lacului nu pot valora nici pe departe 200 E/mp.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 1ntruder

svsvld, daca "nu scriai" filozof ramaneai.

Danes a avut proces pentru anulare AC pod nu pentru PUZ. PUZ-ul proiectului este anulat definitiv si irevocabil de altii.

Suprafata de 400800 mp este scoasa din documentatia proiectului.

Preturile pentru mp in fiecare zona sunt disponibile publicului larg in grila notarilor publici.

Data viitoare can te simti destept...taci.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului ClaudiuL

Stati linistiti, legatura cu A1 se va face. Mai ales acum cand va exista podul. Orice primar ii va intelege necesitatea si oricum va fi ceruta de cetateni.

• sss
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului sss

1ntruder wrote:
svsvld, daca "nu scriai" filozof ramaneai.

Data viitoare can te simti destept...taci.

Plec de la ideea ca este plictisitor sa citesti regulamentul forumului... macar din bun simt, nu eticheta colegi forumisti, mai ales ca nu esti nici pe departe un contributor la forum, interesat in dezvoltarea infrastructurii, ci o persoana cu interesul personal de a se bloca proiectul Strapungerii!

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 2fst4u

zapacitu wrote:
2fst4u wrote:
De acord si acum urmeaza o alta intrebare: nu era mai bine in loc sa investim 50-100 milioane de euro intr-o posibilitate viitoare sa facem ceva util acum?

Pai aici imi dai dreptate: e mai bine sa investim acum un purcoi de bani, astfel incat:
1. cand e gata lucrarea sa fie utila
2. pe viitor sa o putem dezvolta cu ceva si mai util

Poate ca a crescut cu 20% pretul pentru ca s-a prevazut si ideea de bretea spre A1; eu as fi dat si 30%, numai sa nu arunc 50 de milioane de euro intr-o intersectie fara viitor.

N-ai inteles, sunt de acord ca podul iti ofera posibilitatea sa dezvolti in viitor.

Sansele insa ca sa existe o continuare, asa cum era prevazuta initial, sunt minime ca sa nu zic 0.
Podul acesta, din punctul meu de vedere, nu o sa fie gata mai devreme de 2020. In acel moment centura o sa fie deja 2x2 si in 5-7 ani o sa fie gata A0 (impusa de ue) deci traficul pe Iuliu Maniu o sa fie preponderent al localnicilor si mai putin de tranzit.

Deci in final dam un purcoi de bani pe o solutie care se putea face cu un pod simplu, carpeala cum ii spui tu.
Te-ai intrebat de ce nu au inceput proiectul cu drumul dinspre A1 catra Vitutii, nu era mai utila acea legatura decat podul? Cumva exproprierile costa o avere? Din aceasta cauza incepuse Oprescu sa zica ca face tunel?

Sa nu ma intelegi gresit sunt de acord cu o alternativa pentru Iuliu Maniu insa sunt realist si imi dau seama ca propunerea existenta nu este cea corecta. Nu sunt bani pentru finalizare intr-un timp rezonabil de timp.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului zapacitu

Poate sa avem si 10 inele, iar faptul ca ne impune UE ne doar la OO aici in tara... din cate vad eu cel putin. Cat timp nu ai sosele expres intre inele, degeaba ai inele. Iti recomand sa te documentezi pe tema solutiilor de fluidizare a traficului. Un bun studiu de caz vei gasi in orice oras mare (>1mil) in care se vorbeste geramana :)

Propun sa nu mai dezbatem aici - e clar ca amandoi privim diametral opus problema. Tu te opui unui proiect pentru ca s-a anulat prelungirea sa si actualmente proiectul in sine pare doar un moft scump (cred ca asta spui in esenta), in timp ce eu zic mersi ca cineva investeste in infrastructura si stiu se va prelungi balaria asta de pod pana in A1. Chiar daca nu pe vechiul PUZ, oricum un astfel de pod prelungeste Spaliul. In ce directie si pe ce traseu - de discutat.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului realistul

Podul asta fara sa se continue  în A1 e fix nimic. Părerea mea. Ajuta puțin în zona dar dacă ar ajunge în autostrada ar fi super.

Eu personal consider discutia interesanta daca este si argumentata, chiar daca nu mai putem schimba nimic.  :)

Nu, nu resping proiectul pentru ca s-a anulat continuarea ci pentru ca nu avem bani de ea.
Pentru ca nu vom avea bani o sa ramanem, din pacate, doar cu investitia colosala in pod in loc sa rezolvam alte probleme (de exemplu: largirea Fabricii de Glucoza sau finalizarea proiectelor incepute).

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

A0 in 5-7-10 ani! Unii viseaza frumos  :lol:

2fst4u wrote:
Pentru ca nu vom avea bani o sa ramanem, din pacate, doar cu investitia colosala in pod in loc sa rezolvam alte probleme (de exemplu: largirea Fabricii de Glucoza sau finalizarea proiectelor incepute).

:?:  :?:  :?:

Si cu toatea acestea este mai realista realizarea A0 in 10 ani decat aceasta legatura.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Deja ti-au zis cativa oameni cu argumente ca solutia ta e proasta si tu tot zici ca e buna si ca nu sunt argumente.
Fa si tu o schema reala la scara cu solutia, apoi propune un program de executare fara intreruperea traficului auto, tramvai si autobuz pe Virtutii; si daca ajungi la sfarsit fara sa te convingi ca e o solutie proasta atunci posteaza pe forum, eu sunt curios sa vad.

Planul general de dezvoltare a Bucurestiului este dublarea numarului de strapungeri, adica realizarea unei strapungeri noi intre fiecare 2 strapungeri existente, tu propui sa ne impuscam in picior cu o carpeala doar de dragul de a rezolva o problema cvasi-inexistenta, eu zic ca decat o carpeala scumpa si inutila mai bine o solutie mult mai scumpa dar finala(si tot nu imi dau seama cat de "ieftina" ar fi carpeala, sa-ti vedem deschiderea si cota tablierului intai).

Go to page:  1  ... 149 150 151 152 153 154 155  ... 297

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Splaiul Independenţei – Ciurel – A1  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”