MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile Bombardier Movia 346 (BM2/BM21)

1073 posts, 495243 views

Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 77

📖 Pagination options
Re: Trenurile BM2/BM21 BodoMinea

E și un tramvai 41 (nu m-am uitat care vagon dar sigur e același mereu) care mereu merge la AGRONOMIE și anunță mândru asta de minim câteva luni  :lol: Totuți trenurile astea de metrou au mult mai multă informatizare la bord decât un tramvai sau un autobuz și probabil că în cel mai rău caz un restart complet al trenului rezolvă chestiile astea minore.

Re: Trenurile BM2/BM21 mcosmin

cris_m wrote:
Intr-adevar se mai intampla, nu am prins niciodata la metrou. Ce sa te faci cu tehnologia asta :lol:

Putin offtopic, aceeasi problema am constatat-o si la autobuzul 4107 care merge de mai bine de 1 an cu afisajul interior blocat la statia Faur... sper sa nu aiba aceeasi soarta si aceasta garnitura :twisted:

:lol: Nu. Cel mai probabil trebuia resetat la depou.

Re: Trenurile BM2/BM21 shoppy

Problema cu restartul e ca te aduce la prima statie din traseu, care nu e neaparat prima in directia ta de mers ca poate sa fie si prima pe directia inversa, iar mecanicul mai este si stresat de dispecer deci mai bine sa stea sa isi bibileasca sistemul la capat de linie.
Nu conteaza electronica, trebuie cunoscuta doar viteza vehiculului, iar programul care face asta e o chestie foarte simpla, problema e ca la RATB este un mare dezinteres pentru tot felul de fineturi dinastea, iar RATB si are de vreo 10 ori mai multe tipuri/variatii de vehicule decat Metrorex.

Re: Trenurile BM2/BM21 puidemorosan

Bună ziua.
Setarea PIS necesita anumite condiții îndeplinite și ceva atenție.  Este de evitat a se face în parcurs.

Re: Trenurile BM2/BM21 tedexy

Dar mecanicul, care saracu este atat de stresat de dispecer si de smartphone, nu putea sa anunte el statiile prin sistemul de sonorizare al trenului? Ce sa mai zic de a anunta calatorii proactiv, prin statie ca se intampina o problema tehnica, "ne cerem scuze..." sau ceva de genul. Nu dupa ce ii bate bodyguardul la usa, ca sa-l streseze si mai mult. Of, stresul asta.

Lasa ca am mers la Paris si cu M si cu RER, nici nu avea afisaj nici nu se anunta nimic, doar piuia cand se inchid usile, ce atata panica.

Re: Trenurile BM2/BM21 puidemorosan

Îmi și închipui cum "urla" forumurile pin Franța pentru anunțurile din cine știe ce tren.
Suntem de toată jena.
Stați sa vedeți prezenta la vot și după mai vorbim de pretențiile poporului Roman.
Cu stima.

Re: Trenurile BM2/BM21 Cristy

Oare să fie aceasta o urma de rugina ? Trenul în cauză este floarea 1011-2011.
Și tot în aceasta dimineață: trenul 1119-2119 avea afișajele interioare blocate cu "Berceni", nu anunța închiderea ușilor și nici stația următoare.

BM 1011-2011 by Craisti, on Flickr

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile BM2/BM21 IK4

puidemorosan wrote:
Îmi și închipui cum "urla" forumurile pin Franța pentru anunțurile din cine știe ce tren.
Suntem de toată jena.
Stați sa vedeți prezenta la vot și după mai vorbim de pretențiile poporului Roman.
Cu stima.

Ba nu suntem de nici o jena noi cei care discutam aici si avem pretentii la putina civilizatie in tara asta. De toata jena sunt cei care toaca banul public pe instalatii si dotari care mai apoi devin obiecte de decor inutile din cauza dezinteresului si apoi tot ei sunt cei care se simt atacati si incep sa-ti explice cum ca nu stiu ce contract de mii de euro cu nu stiu ce firma trebuie ca sa se editeze un fisier text cu denumirile statiilor si legaturilor cu liniile de suprafata. Sau ca francejii nu au pretentia sa functioneze instalatia de informare la un tren din anii 70 care nici nu e prevazut cu asa ceva, pe cand jenantii de noi vrem sa mearga o instalatie digitala ultimul racnet pe un tren fabricat dupa 2000 sau chiar in 2014. De ce nu spuneti si ca la Budapesta, langa noi, pe vechitura de Millenniumi Földalatti care este un limbric de metrou, anunturile tipa de te dau afara din trenuletul Ganz.

Desi offtopic, sa vedem totusi cateva investitii Metrorex in care s-au bagat vagoane de bani si care acum se zbat intre inutilitate si paragina:
- Afisajele din trenuri neactualizate cu informatii la zi desi suntem in era Wirelessului;
- Afisajele din statii care prezinta informatii aleatoare, false, timpi care se modifica si de 5 ori intre doua trenuri si in care nu poti avea incredere, o parte din ele se reseteaza in continuu sau sunt defecte (stinse);
- Sistemele de sonorizare din statii la care desi echipamentele sunt noi se aude carait, cu trosnete si pocnete iar in unele statii este doar o caraiala de neinteles;
- Info chiosc-urile in carcasa de inox de la nivelul vestibulelor, care majoritatea nu au functionat niciodata si care oricum sunt mult mai putin utile fata de un sistemele de mai sus care ii dau pasagerului informatia de-a gata fara sa stea el s-o caute pe touchscreen pana trec 3-4 trenuri;
- Automatele de cartele, care oriunde in lume sunt cele mai utilizate, la Metrorex sunt useless pentru ca nu se poate plati cu cardul si nu dau rest. Asta desi au costat fiecare cat un apartament cu doua camere in Drumul Taberei.
- Desi s-au dat bani pe panouri cu harti de carton iluminate cu neoane montate pe peroanele unor statii, exista statii cum ar fi Grozavesti unde in vestibul nu exista nici un fel de informare clara si rapida (macar o cutie de plastic cu un bec si o sageata "Dristor 2" sau "Pantelimon") pentru pasagerul grabit in asa fel incat omul sa nu ajunga exact la peronul gresit, timp in care pierde si trenul pentru directia cea buna.
Cristy wrote:
Oare să fie aceasta o urma de rugina ? Trenul în cauză este floarea 1011-2011.
Și tot în aceasta dimineață: trenul 1119-2119 avea afișajele interioare blocate cu "Berceni", nu anunța închiderea ușilor și nici stația următoare.

BM 1011-2011 by Craisti, on Flickr

Daca ceea ce se vede in poza este lama de cauciuc de pe usa, jupuita de vreun urangutan, este posibil sa fie rugina de la armatura metalica a lamei care nu o fi fost protejata anticoroziv in ideea ca sta incastrata permanent in acel cauciuc. Nu s-au gandit nemtii ca exista tari in care unii ar putea musca din ea. Oricum, nu pare a fi de la usa in sine. Ar mai putea fi si vreun adeziv dat pe acolo ca sa nu se gandeasca vreunul sa traga de ea si sa o distruga complet.

Am observat foarte multe trenuri Bombardier cu lamele usilor taiate cu bricege, cutite sau mai stiu eu ce arme albe de psihopatii care nu au stare si isi cauta ceva de facut pana la prima statie.

Re: Trenurile BM2/BM21 punmeister

IK4 wrote:
- Automatele de cartele, care oriunde in lume sunt cele mai utilizate, la Metrorex sunt useless pentru ca nu se poate plati cu cardul si nu dau rest. Asta desi au costat fiecare cat un apartament cu doua camere in Drumul Taberei.

Plus ca unele dintre ele nici nu mai functioneaza, de exemplu cel de la Aurel Vlaicu care nu mai functioneaza de asta iarna, treaba a fost rezolvata in stil Romanesc, cu o coala A4 care scrie cu pixul "DEFECT" si lipita cu scotch pe display.  :popa:

Re: Trenurile BM2/BM21 tedexy

IK4 wrote:
...Ba nu suntem de nici o jena noi cei care discutam aici si avem pretentii la putina civilizatie in tara asta...

Nu pot sa cred ca mai este cineva de acord cu mine. Total de acord cu userul IK4. Mai mentionez ca de exemplu la Preciziei, marele automat nu a functionat anul trecut vreo 3 luni la rand. Oare nu au si contracte de mentenanta. Deasemenea, imi sustin si voi sustine parerea mea ca mecaniul trebuia sa anunte el statiile, sa anunte incidentul si sa ceara scuze in numele companiei, asa este normal, asa este in Vest, spre care tajnim atata.

Este o diferenta, e vina mea ca nu am precizat, in Franta afisajele de la peron functionau toate ireprosabil, afisau atat trenul urmator, cat si traseul si la ce statii opreste pe parcurs, chiar si lungimea trenului ca unele erau de 4 si altele de 8 vagoane, si ora la care scria ca ajunge pai nu se modifica si fix la aia venea(daca nu venea la aia aparea x min intarziere, nu asa afisam orice ora ne taie pe noi capul, sau ca la tramvai iul 41 afisam 2min, 1min, 0min si dupaia de la capat 2min, 1min, 0min, ca pana la urma tot vine si o nimerim).

Re: Trenurile BM2/BM21 andrei11

tedexy, fara atacuri la persoana. Multumesc.

Re: Trenurile BM2/BM21 mcosmin

S-a intamplat din nou.

Cand se schimba statia destinatie pe un BM, anuntul cu "urmeaza statia X' se repeta. Azi, inainte de intrarea in statia Eroilor, trenul de Pantelimon in care ma aflam s-a transformat in Republica (din mers) si s-a repetat anuntul cu "urmeaza statia X".

Go to page:  1  ... 19 20 21 22 23 24 25  ... 77

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463832 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”