MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1488809 views

Go to page:  1  ... 143 144 145 146 147 148 149  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex shoppy

Problema de la Eroilor e ca cei de pe M3 s-au prins ca trenul lor asteapta sa fie depasit de cel de pe M1, asa ca cei din trenul de M3 fug sa se mute in trenul de M1 si iese busculada pe peron.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Hmmm, nu mereu. Mie mi s-a intamplat de multe ori sa plece M3 inainte, chiar daca M1 stationa deja la peron atunci cand M3 a intrat in statie.
Problema majora la Eroilor este ca nu se anunta decat foarte rar care tren pleca primul, daca sunt ambele in statie :( .

Eu la Crangasi nu ma prind de ex de ce era mai important daca veneai de pe M1 si voiai sa iei inelara catre sud decat invers, daca veneai de pe inelara si voiai sa iei M1 catre Unirii.Poate s-au intrebat "unde este fluxul important, cei care coboara in statie la Crangasi si merg spre gara sau cei care vor schimba magistrala ?". Si au ales a doua varianta.
La Eroilor ori nu s-au intrebat deloc si au facut statia care parea cea mai logica in acel moment ori or fi zis ca mai important este fluxul celor care coboara acolo in statie si merg catre centru. Insa pentru Crangasi (proiectata dupa vreo 10 ani) au zis sa incerce sa rezolve cumva aceasta problema, a schimbului. Si, cum nu o puteau face in ambele sensuri, au ales M1-->inelara pentru ca nu necesita alte investitii in acel moment (o subtraversare , ca la Eroilor).
Oricum este clar ca la Eroilor a fost si o greseala de proiectare, nu pot sa inteleg unde le-a fost capul sa faca acel peron meschin pentru linia 2, peron unde coborai in statie pentru 2 directii , plus unde veneau cei care schimbau. Si, pentru ca aveau peroane distincte, se putea nimeni sa intre in statie simultan atat metroul de la gara, cat si cel din Militari. Atunci era puhoi de oameni...Se stie ca, dupa inaugurarea liniei spre Militari, scarile fixe nu faceau fata fluxului de calatori care schimbau acolo si le-au largit , insa doar in partea dinspre Municipal.

Re: Stiri si articole din presa Celestin Draganescu

Referitor  la ISU, parca acu ceva vreme erau in "campanie" de scoatere a chioscurilor si tarabelor din metrou. S-a soldat cu unicul rezultat scoaterea bancomatelor, care erau cel mai util lucru...

Re: Stiri si articole din presa George

Probabil ca bancile n-au dat spaga, era greu de justificat in contabilitate...

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

Au fost eliminate toate automatele, nu numai bancomatele. Tot ce era la peron si, chipurile, reprezenta un obstacol in calea evacuarii rapide.

Re: Discutii diverse despre Metrorex freyutz

Ceva mi-a atras atentia astazi, dintre evenimentele desfasurate de Ziua Europei la metrou:

Ziua Europei la metrou - 9 Mai 2016 - program activitati:
LITUANIA – Piața Victoriei 2
Prezența E.S. Mr Arvydas Pocius (12.30-13.00)
Ambasada Republicii Lituania
• Expoziție de postere; muzică, baloane
• Poveste tradițională lituaniană citită de actorul Nicolae Răzvan Răduță
• Stand cu broșuri și cărți

Imi place ca cineva se preocupa de astfel de actiuni...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Am auzit io bine la radio, porcul... pardon corpul de control al premierului a anuntat "controlul inopinat" in prealabil pe fetebuci de unde a preluat info chiar si o televiziune?  :twisted:
Si ca o coincidenta, sau poate un semn... tocmai cand auzeam asta ma intersectam in trafic cu 01urd.  :twisted:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

Umbla barfa in targ ca au anuntat pe facebuk inainte sa inceapa actiunea... rusinica.  :twisted:

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

E o aplicatie pe telefoane mobile numita "Guvernul Romaniei" in care se publica actiunile  premierului (publice, evident) cu cateva ore inainte.

Re: Stiri si articole din presa ByOnu

N-are nici cea mai mica legatura cu trenurile, ca doar avem suficienta flota pentru M5. Ganditi-va, de exemplu, ca inca de dinainte de a veni aceste 8 CAF-uri suplimentare aveam rezerva de parc. Deci , trenuri sunt. Ca nu-s suficiente de noua generatie, cui ii pasa. Adevarata problema este ca vom ajunge sa avem trenurile dar sa le tinem prin depou pe la Straulesti ca n-au pe unde circula la cat o lalaie la propriu cu M5. Si eu care eram optimist si ma bateam mereu cu pumnul in piept in argumente ca nu mai are mult, ca cel tarziu in 2017 este gata, etc. :lol:

Ia ganditi-va daca se cumparau deja cele 51 de trenuri, atentie, aferente M5 pana la Pantelimon, iau noi am taiat macaroana la jumatate si facem doar pana la Iancului. :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Misto haplicatie. Dar nu ma prind de ce se anunta actiunea si nu rezultatele actiunii, dupa ce este ea intreprinsa. Pe cine intereseaza realmente incotro se indreapta controalele inafara de cei.. controlati?  :twisted:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

Aveti flota? Dar radier si peron aveti? Si scari rulante? Ca de bine de rau este un racord, n-are treaba cu restul retelei deci poa' sa se circule milostiv si la cale libera.
P.S. Ce faceti pana la Iancului? Pana la Iancului... mai sunt niste buline. Ori cad ori se consolideaza (ma indoiesc ca mai este fezabil si punctual posibil FIZIC si CHIMIC). Una din doua. Elisabeta, Carol, Protopopescu NU sunt pregatite/preparate pentru un metrou normal. N-ai unde sa faci accesuri care sa permita dispersarea rapida a maselor in caz de evacuare. Iar pana la Cercul Militar esti in perfect palier cu Eroilor. Si la Eroilor... ati vazut ce si cum.

Re: Stiri si articole din presa ByOnu

Pai daca au avizat anul trecut de ce apare tocmai acum stirea? :lol:

133 313, ai oarecare dreptate, tocmai din acest motiv eu vad M5 de la Opera direct la Universitate, deoarece pana la urma statiile sunt problema si deranjul cel mare. Apoi de la Universitate la Mosilor, Foisor si Iancului. Si cam atat ca ne ajunge. Daca ai treaba la Cismigiu ia troleul, autobuzul sau M1 pana la Izvor, nu e nevoie de statie la Cismigiu, nici la Kogalniceanu sau pe unde mai viseaza astia statii. :roll:

Eu consider ca distantele "comuniste" dintre statiile de metrou sunt cele mai bune. Daca ai nevoie intre ele, ori pe jos ori cu RATB. In rest, metroul trebuie sa fie un mijloc rapid si oarecum de tranzit. Cu cat statiile sunt mai dese, cu atat creste durata de traversare a orasului. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa mai apara statii noi pe reteaua actuala, dar nici sa proiectezi statii la 300m.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

Open data blablabla

E o mica armata acolo la Guvern care toata ziua sta si pune stiri (le vin stirile prin mail si ei le pun pe site, de unde le ia si aplicatia). Ideea e sa fie informat publicul in legatura cu ce face guvernul. Nu mai stiu daca secretarul de stat care a venit cu ideea inca mai lucreaza acolo dupa ce a picat Ponta, dar sistemul a rezistat schimbarii guvernului.

Acum cred ca tu stii prea bine de ce informeaza de control inainte ca acesta sa aibe loc, mai ales ca multi dintre membrii guvernului actual au fost in randurile 2 si 3 in perioada in care CAF a casitgat prima licitatie si s-a adjudecat licitatia pentru construirea M5.

Oricum, barfa pe facebook mi se pare o chestie foarte ieftina, cand exista efectiv mijloace "oficiale" pentru informarea publicului.

Pe cine intereseaza? Pe cantaretii care vor sa trasnforme dezastrul total de la guvernare intr-un succes rasunator (oameni gen Moise Guran).

Go to page:  1  ... 143 144 145 146 147 148 149  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463823 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”