MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1490010 views

Go to page:  1  ... 142 143 144 145 146 147 148  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex alexxd_31

S-a dorit o perioada apariția peronului 4 unde este linia de garare 4  (A se vedea topicul Complexul de tunele "Eroilor"). S-a mai discutat pe aici pe undeva despre idee abandonata.
Sunt doua peroane spre Izvor deoarece in cazul in care sosesc doua trenuri simultan (unul din Grozavesti respectiv Politehnica)  unul dintre ele sa nu astepte in tunel pana la eliberarea liniei.

Re: Stiri si articole din presa TibiV

mcosmin wrote:
Singura solutie mai buna ar fi o statie cu 4 peroane.
Dar clar nu este loc pentru asa ceva.

Da, aia ar fi fost soluţia corectă.
Peron central intr-un sens, peron central în celălalt.

Despre "nu este loc pentru asa ceva".....
Era unul dintre puținele locuri unde ar fi fost loc berechet pentru asta... Sub un parc, nu sub blocuri.
Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi peronul spre Grozăvești/Politehnica după ce va fi dat în folosință M5....

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa sab

mcosmin wrote:

Este loc destul, statia Eroilor este aproape dubla. Are, dupa cum se stie, inca 2 linii si ditamai spatiul tehnic sub parc (nu stiu daca este folosit la ceva).Problema este ca, orice combinatie ai face, nu ii poti favoriza pe toti.
Exemplu : Sa presupunem ca se facea alta varianta de statie. O statie cu 2 peroane centrale, adica peron central intre actualele linii 2 (peronul mic) si linia 1 (care vine din Militari). Iar metroul care venea din Militari ar fi deschis usile pe ambele parti, cei care mergeau catre gara si schimbau metroul coborau pe partea stanga, iar cei care aveau treaba la Eroilor sau cei care asteptau in statie la actualul peron central coborau/urcau pe partea dreapta , ca azi. Era mai bine fata de ce avem acum, dar nu rezolvau (in plus fata de ce avem azi, adica peron unic spre Unirii) decat transferul Militari-Gara. Invers, pentru Gara-Militari, tot erai defavorizat.
Am si eu o intrebare. Daca exista o ruta favorizata, la NG, cine sunt favorizati :?: Cei care vin de la Titan si vor sa mearga la 1 Decembrie/AS ?

Re: Discutii diverse despre Metrorex andrei11

sab wrote:
Am si eu o intrebare. Daca exista o ruta favorizata, la NG, cine sunt favorizati :?: Cei care vin de la Titan si vor sa mearga la 1 Decembrie/AS ?

Exact.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex sab

Mi se pare cam absurd acum, sa ai ruta optima pentru cei care "se dau" cu metroul in cartier.
Insa, daca luam in considerare platformele industriale care existau in 1989 in zona Policolor, s-ar putea sa ai dreptate, proiectantii sa se fi gandit ca multi locuitori din Titan lucreaza la acele fabrici.
Insa, exista si varianta ca proiectantii sa se fi gandit la altceva. La ce este mai simplu de executat.

In cazul statiei NG a doua varianta este câştigătoare.
Statia cu "rută favorizată" proiectata ca atare fara constrangeri este statiaCrângaşi.
Aici e clar ca s-au gandit din start pentru relatia Unirii - Dr. Taberei.
NG arata asa din cauza ca a fost construita in 2 etape diferite care nu au legatura una cu alta.
Si Eroilor si Crângaşi au fost construite in forma actuala din prima desi in cazul Eroilor ruta spre Militari a fost inaugurata ceva mai tarziu. Pentru Crangasi se pare ca nu mai e de actualitare ruta spre Dr. Taberei.

Re: Stiri si articole din presa mcosmin

sab wrote:
mcosmin wrote:

Este loc destul, statia Eroilor este aproape dubla. Are, dupa cum se stie, inca 2 linii si ditamai spatiul tehnic sub parc (nu stiu daca este folosit la ceva).Problema este ca, orice combinatie ai face, nu ii poti favoriza pe toti.
Exemplu : Sa presupunem ca se facea alta varianta de statie. O statie cu 2 peroane centrale, adica peron central intre actualele linii 2 (peronul mic) si linia 1 (care vine din Militari). Iar metroul care venea din Militari ar fi deschis usile pe ambele parti, cei care mergeau catre gara si schimbau metroul coborau pe partea stanga, iar cei care aveau treaba la Eroilor sau cei care asteptau in statie la actualul peron central coborau/urcau pe partea dreapta , ca azi. Era mai bine fata de ce avem acum, dar nu rezolvau (in plus fata de ce avem azi, adica peron unic spre Unirii) decat transferul Militari-Gara. Invers, pentru Gara-Militari, tot erai defavorizat.

Ce zici daca ar veni trenul de AS la acelasi peron cu cel de D2, iar cel de Republica la acelasi peron cu Preciziei? Asa cred ca e toata lumea favorizata.

Ma refer la 2 peroane insulare, bineinteles, cu 4 linii in total. Astfel pot fi toate trenurile in statie, iar cei care vin de la Gara si se duc in Militari, pot schimba trenul la acelasi peron, doar traverseaza. Analog pentru Militari-Gara. iar cine vrea sa continue spre Izvor ramane unde este.

• sab
  • Posted:
  •  

Fa o schita, ca nu ma prind. Ideea este ca trenurile trebuie sa vina pe aceeasi linie de la Izvor si sa plece pe aceeasi linie catre Izvor.

Re: Discutii diverse despre Metrorex mcosmin

http://i.imgur.com/VAsSY6I.png

Explicatii

Sunt necesare 2 poduri, unul spre Izvor, unul spre Politehnica.

La liniile actuale 1 si 2 vin trenurile de Republica (1) si Anghel Saligni (2). Ele se unesc prin macaz pe podul spre Izvor.

la ceva distanta de Izvor, linia combinata Preciziei/D2 se desparte, Preciziei o ia pe sub pod, D2 continua spre Eroilor.
La linia 3 ar ajunge Preciziei, la linia 4 ar veni Dristor 2.

Podul spre Politehnica ar fi un pic mai problematic, deoarece ar trebui sa fie in 3 nivele (altfel una din magistrale va merge pe contrasens, in cazul de fata ar fi M3).

1) Republica si D2 o iau pe deasupra podului.
2) Anghel Saligni pe sub M1.
3) Preciziei face o noua cotitura ala NG, pe sub toate 3 si apoi urca pana ajunge la nivel cu AS inainte de Politehnica.

De asemenea se poate face o statie supraetajata, cu Republica/Preciziei la un nivel, si AS/D2 la al doilea nivel.

• sab
  • Posted:
  •  

Solutia era mult mai simpla. Daca subtraversarea se facea mai devreme (de ex in zona podului Cotroceni, unde se si despart/ intalnesc de fapt magistralele), atunci macazul dintre liniile 1 si 3 se putea amplasa inainte de statia Eroilor, nu dupa. In acest caz aveam nevoie de o simpla statie cu 2 linii si peron central, M1 si M3 intrand in Eroilor pe aceeasi linie dinspre Municipal.

:lol:  :lol:  :lol:
Asta e o schita asa, la o bere si alune. Are multe incoveniente, si de ordin constructiv si de ordin economic. Si mai simplu. Daca Izvor il faceau cu peron stanga si n-aveai chef sa faci transbordarile respective prin vestibulul de la Eroilor mai faceai o statie in plus si la Izvor aveai toate combinatiile posibile in toate directiile.  :mrgreen:

sab wrote:
Solutia era mult mai simpla. Daca subtraversarea se facea mai devreme (de ex in zona podului Cotroceni, unde se si despart/ intalnesc de fapt magistralele), atunci macazul dintre liniile 1 si 3 se putea amplasa inainte de statia Eroilor, nu dupa. In acest caz aveam nevoie de o simpla statie cu 2 linii si peron central, M1 si M3 intrand in Eroilor pe aceeasi linie dinspre Municipal.

Si daca ajunge si Republica si AS la macaz in acelasi timp? unul va stationa, fie la macaz, fie in statia anterioara. Se pierde timp, si in cazul acesta sunt defavorizati cei care vin de la D2/P si se duc spre Izvor. Cu solutia mea toate 4 trenurile pot fi in statie simultan si sa astepte transboardarea.

@andrei11

De ce sa se chinuie cu Izvor cand la PU e deja peron central si ai toate combinatiile posibile?

• sab
  • Posted:
  •  

Pai se aplica si acum solutia cu stationarea. M3 stationeaza de multe ori la Politehnica,  chiar daca nu exista macaz. Cred ca este o decizie a Metrorex sa nu se intalneasca cele doua trenuri catre Izvor la peron la Eroilor. De ce nu este bine sa fie simultan in statie, eu unul nu inteleg...
Si aceeasi solutie, cu macaz inainte de statia 1 Mai si stationarea in statia anterioara se va aplica si la M6.
Pe de alta parte, nu este asa o problema acum, in anul 2016, sa existe intervale foarte mici intre trenuri, datorita sistemelor de siguranta si automatizarilor. Problema era in 1977, cand s-a construit statia Eroilor. Pe atunci stationarea la peron era singurul mod de a regla intervalul intre trenuri .

Realizez ca nu avem ce schimba acum, dar asta era o discutie oricum, pur teoretica...

De saptamana trecuta nu prea am mai vazut stationare la Politehnica, AS pleaca pur si simplu, dar merge incet (cred ca la 1/2 din viteza normala). Probabil si-o fi dat seama Metrorezul ca ATO-ul o sa tina distanta intre trenuri automat... Uneori se mai si stationeaza cateva secunde in tunel...

Go to page:  1  ... 142 143 144 145 146 147 148  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”