Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Despre controlorii STB

510 posts, 246639 views

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 37

📖 Pagination options
Re: Despre controlorii RATB Serba

Probabil ai dreptate, dar omul de rand, client RATB nu cred ca are resursele necesare pentru reportaje regulate in mass-media. Pana la urma, cred ca nemultumirea generala vine din faptul ca nu plateste toata lumea (indiferent de motive), nicidecum ca ar fi abonamentul/biletul scump. In conditiile astea, e pe undeva normal ca unii calatori corecti sa se sature de discriminarea in control si sa inceapa sa ingroase randurile blatistilor.

Re: Despre controlorii RATB Florinds

1. Ba Radu poate sa aiba pretentii atata timp cat plateste prin subventii de patru ori suma pe care ar plati-o prin bilet; nu trebuie sa dea RATB in judecata, a aratat cum se descurca. Vorbeam de anul 2014 si mai mult ca sigur subventia e si mai mare acum, iar parcul este la aproximativ 70% din cat era atunci.
2. Pentru ca bunul simt pe care l-am propus eu este un alt bun simt decat ce propui tu, adica nu vreau sa ascult la fiecare calatorie urletele controlorilor si sa ii vad cat de nespalati si nesimtiti sunt. Si de parca nu mi-ar fi de ajuns, sa mai vad si niste cefosi cu veste antiglont care sa ma impinga pentru a ajunge la contravenienti. Nu stiu daca ai prins control cu jandarmii, odata am pierdut 10 minute, pentru ca atat a fost oprit autobuzul. Eu daca intarzii un minut la munca trebuie sa prezint fisa justificativa cu motivul pentru care am intarziat.

Re: Despre controlorii RATB andrei11

Eu vad doua căi de rezolvare a problemei :
1) Subventia totala.
2) Privatizarea totala.

Re: Despre controlorii RATB georgica2704

Decizie de REDUCERE a fraudei și a INFRACȚIONALITĂȚII în mijloacele de transport. Controlorii RATB vor fi însoțiți de jandarmi.

Reprezentanții Regiei Autonome de Transport București vor să reducă pe cât se poate atât frauda, cât și aceste tipuri de conflicte. “Pare că se reiau incidentele între călătorii care circulă fraudulos și excesul de zel al controlorilor RATB. Conform art. 18 din Ordonanța nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, controlorii nu au voie să atingă pasagerii și nu îi pot obliga să se legitimeze. Obligația controlorilor RATB este doar să verifice legitimația de călătorie, procedura de legitimare fiind o convenție socială acceptată. Când călătorii refuză să se legitimeze, controlorii trebuie să solicite sprijinul jandarmeriei sau al poliției. De asemenea, tot conform legii, controlorii nu au voie să rețină călătorii sau să îi coboare din mijlocul de transport în comun fără permisiunea lor. Pentru a evita astfel de situații, pe viitor, RATB va încheia un contract de colaborare cu jandarmeria, pentru prevenirea călătoriilor frauduloase și pentru reducerea actelor de violență din mijloacele de transport în comun”, ne-a declarat Richard Radu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului București.
Fraude la cote alarmante pe mijloacele RATB se înregistrează în zonele preorășenești - cu precădere în zona Șoselei Colentina -, care vor fi și principalele vizate pentru controale cu jandarmi. “Într-adevăr, pe zona de control avem un proiect în sensul în care vom colabora cu Jandarmeria București pentru efectuarea unor acțiuni comune pe liniile de transport. Se vor intensifica, astfel, controalele în zonele în care se înregistrează o fraudă mai mare, gen liniile 21, 32, 139 sau 4. :?:  :lol:  În special la marginea orașului. Acolo o să acționăm punctual în colaborare cu jandarmeria”, a declarat, pentru “ring”, Constantin Tobescu, șeful Serviciului de comunicare al RATB.
Pentru facilitarea călătoriei bucureștenilor cu mijloacele de transport în comun, reprezentanții RATB iau în calcul o nouă colaborare cu Metrorex cu privire la un titlu de călătorie comun, dar și introducea unui nou tip de tarif. “Credem, efectiv, în această ofertă tarifară, în biletul unic RATB-Metrorex. Este foarte flexibil, foarte comod să ai un singur titlu de călătorie. Totodată, se discută și introducerea unui bilet pentru un interval orar limitat, de o oră. Și în planul de mobilitate urbană este introdus acest plan de integrare tarifară, pentru a facilita accesul la mijloacele de transport în comun. Strategia de dezvoltare trebuie să plece de la călători. În funcție de nevoile și cerințele, lor trebuie să dezvoltăm transportul”, ne-a mai declarat Constantin Tobescu.
Sursa acestui articol :http://www.ziarulring.ro/stiri/bucuresti/271753/Decizie-de-REDUCERE-a-fraudei-i-a-INFRAC-IONALITA-II-in-mijloacele-de-transport-Controlorii-RATB-vor-fi-inso-i-i-de-jandarmi
Legat de linia 4 , am ras copios.  :lol:

Re: Despre controlorii RATB cobradinberceni

# Florinds
1. Ba nu. Se descurca pana cand ia amenda. Si de la controlori si de la jandarmi. Si e un contravenient nesimtit.
2. Propunerea ta e sa mergi gratis.  Parerea mea  e ca e  nevoie de controlori si jandarmi pentru a-i civiliza pe cei ca Radu, irecuperabilii societatii.

Re: Despre controlorii RATB Robert24

Florinds si cobradinberceni - sunteti pe nisipuri miscatoare!
Va rog insistent sa nu va mai certati / jigniti!

Multumesc!

Re: Despre controlorii RATB andrei11

De la moderator.
Stimati colegi, am facut curatenie in ultimele aproximativ 20 de postari.
Sper ca de acum discutia sa curga in mod firesc si in limitele legale. De fapt in limitele bunului simt.
Mii de multumiri.

Re: Despre controlorii RATB elcraft

Esti controlor si nu ai cum sa-l legitimezi, problema ta. Cere superiorilor sa faca un contract cu Jandarmeria, sa fie echipe mixte de control, ca tu nu ai cum sa iei buletinul de la calatorii fraudulosi.

In sensul asta cred ca ancheta nu ar trebui sa-i includa doar pe controlori, ci si pe sefii lor. Mi se pare suspect ca atatia controlori sa faca cu atata zel munca in plus (munca politiei) fata de atributiile lor: certuri prelungite, scandaluri, violente. Oare de ce ar face-o? Primesc bonusuri? Au instruire sau ordine de sus? Ca doar nu i-a cuprins pe toti febra justitiara. Sau chiar sa stea toti dupa spagi de la calatori?

Re: Despre controlorii RATB Saint666

Cred ca ti-ai raspuns singur in ultima afirmatie.

Re: Despre controlorii RATB Chev Celios

Eu din cate am auzit controlorii au o norma de suprataxe de dat pe zi.

Re: Despre controlorii RATB misterr

CONTROALE cu Poliţia în mijloacele de transport în comun ale RATB, începând de joi

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) anunţă că, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB), va demara în perioada următoare mai multe controale în mijloacele de transport în comun pentru a spori nivelul de civilizaţie şi de siguranţă a cetăţenilor care călătoresc cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul în Bucureşti.

Astfel, începând de joi, 18 februarie 2016, cele două instituţii vor efectua acţiuni comune de prevenţie şi sancţionare a călătorilor evazionişti şi agresivi din RATB, în mai multe zone ale Capitalei, anunţă RATB.

"Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) vor colabora în perioada următoare pentru a spori nivelul de civilizaţie şi de siguranţă a cetăţeanului în mijloacele de transport în comun.

Astfel, începând de joi, 18 februarie 2016, cele două instituţii vor efectua acţiuni comune de prevenţie şi sancţionare a călătorilor evazionişti şi agresivi din RATB, în mai multe zone ale Capitalei.

Scopul este reducerea fraudei şi orientarea călătorilor către achiziţionarea de titluri de călătorie şi acela de a asigura un climat de siguranţă şi încredere în rândul călătorilor plătitori, dar şi în rândul angajaţilor RATB (conducători auto şi controlori). Totodată, se urmăreşte protejarea proprietăţii publice şi private şi crearea condiţiilor reale pentru creşterea nivelului de coeziune a populaţiei Capitalei.

Această măsură face parte dintr-un pachet mai amplu prin care RATB urmăreşte asigurarea unor servicii de transport civilizate, creşterea numărului călătorilor fideli, descurajarea celor frauduloşi şi îmbunătăţirea ritmicităţii mijloacelor de transport în comun", precizează RATB.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat încă de săptămâna trecută o serie de măsuri pe care vrea să le ia în perioada următoare, între care reinstruirea controlorilor, îmbunătăţirea procedurii de control, întărirea colaborării cu Poliţia Locală şi cu Jandarmeria, precum şi crearea unui program de transport în funcţie de necesarul de călători de pe fiecare linie, în diferitele zone ale Capitalei.

Trei controlori l-au agresat fizic pe un călător RATB care a fost prins fără să taxeze călătoria pe linia autobuzului 105. Din imagini se observă cum tânărul a fost împins și tras de pantaloni de către controlori. Mai mult decât atât, atunci când călătorul și-a prins piciorul în ușă și urla de durere, controlorul l-a apostrofat "Băi, lasă-mă cu teatrul ăsta!".

Proiect RATB: Jandarmii vor însoți permanent controlorii, pe mai multe trasee

RATB lucrează la un proiect de colaborare cu Jandarmeria București, prin care controlorii să fie însoțiți de oamenii legii atunci când efectuează verificări pe liniile în care au fost înregistrați mai mulți călători fără bilet - de exemplu, liniile 21, 32, 139 sau 41.

Re: Despre controlorii RATB cris_m

Ii insotesc pana-n pod jandarmii/politistii. :twisted: Ieri in 311, de la Traian la Baba Novac:
Degeaba au telefoanele ca tot la aparat verificau cardurile...
14565677233350.jpg (188.44 KB; downloaded 3924 times)
Ah si-au amintit ca au telefoanele, poate ca din cauza ca au vazut obiectivul :x
14565676491080.jpg (209.5 KB; downloaded 3909 times)

• Tom
  • Posted:
  •  

Re: Despre controlorii RATB Tom

Astăzi am ajuns în stația otobelului 634 și am văzut multă lume așteptând la el. Când a venit, nu am putut urca în el, în schimb din autobuz au coborât vreo 7 indivizi îmbrăcați cam la fel (mi-am dat seama ce sunt și că probabil chiar sunt), dar vorbind cam dubios între ei ("dă-te'n sloboʒ" - ținând cont că sunt reprezentanți oficiali ai unei regii de transport, sper să nu fie șters citatul). Am urcat, au urcat și ei, unul scoate o legitimație de controlor. I-am spus ca mai întâi să seteze validatorul pe control și a venit altul și a făcut asta și numai după asta i-am arătat legitimația de călătorie.

Re: Despre controlorii RATB stefan_br

Ieri am intalnit si eu 8 negriciosi cu un comportament de birjar in tramvaiul 25, intre statiile URBIS si Valea Ialomitei. S-au luat la cearta cu un ”client” de-al lor, s-au amenintat vreo doua statii apoi au coborat si l-au lasat in pace. Am observat ca toti procedeaza la fel: dau amenzi doar la oamenii cinstiti care nu au validat corect iar pe aia de ar trebui sa-i ”arda” ii lasa sa scape. Sa nu mai zic ca vin si sechestreaza omul in autobz de parca ar fi vreun criminal...

Go to page:  1  ... 14 15 16 17 18 19 20  ... 37

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 464361 posts in 5795 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”