Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 410838 views

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 104

📖 Pagination options
Re: Stiri, proiecte, perspective florin

Exact, problema mea e că după ce nu sunt capabili să facă ceva mai mult decât pândă cu radarul, nici măcar nu o fac cu cap - în zone periculoase. Stau în aceleași locuri știute de ani de zile, în locuri în care nu sunt treceri de pietoni, nu sunt pietoni, nu sunt intersecții periculoase. Și nu aș avea o problemă că sunt printre puținii care mai merg cu < 60 km/h în localitate (am ajuns să fiu claxonat pentru că merg legal  :shock:) fiecare face ce vrea, dar când văd câți oameni mor pe șosele și mai ales câți oameni mor pe trecerile de pietoni parcă mi-aș dori radare automate din 500 în 500 metri. Și nici măcar nu trebuie să îți pese de oamenii ăia de mor, dar măcar din interes: oamenii ăia de mor nu mai produc valoare adăugată în economie și nu mai plătesc taxe și impozite pentru ț ani (poate 2-3 sau poate 30). Adică șansele ca Nightwolf să primească vreodată un salariu decent scad cu fiecare om care moare pe șosele. Dacă polițiștii ar înțelege asta poate ar face ceva mai mult pentru a împiedica asta. Din păcate ei știu doar să contabilizeze morți și să raporteze mecanic că "nu a adaptat viteza la condițiile de trafic".

LE: Ia uite aici:
Trei copii au fost raniti, doi fiind in stare grava, intr-un accident rutier produs la iesirea din Capitala, in zona Baneasa, in carambol fiind implicate sapte masini, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, citat de Mediafax.

Văd zilnic zeci de copii care se zbenguie liberi prin mașini. Face ceva poliția? A dat măcar vreo amendă pentru așa ceva? Poate câteva când a intrat legea în vigoare și au apărut la tv.

Re: Stiri, proiecte, perspective aztec

Departe de mine intentia de a tine partea politiei rutiere.
Si eu gandesc va parte din ce se intampla astazi pe strazi, numarul mare de morti, problemele cu civilizatia rutiera, haosul in circulatie, etc. deci spuneam ca in parte este vina si politiei rutiere.
Insa sa facem deosebire intre institutie si politistii rutieri...agentii. De ce spun asta?
De-a lungul vietii am imtanlit o sumedenie de agenti si chiar sefi de la rutiera. Din diverse discutii am tras concluzia ca cea mai mare parte din vina o poarta conducerea prin insasi mentalitatea de multe ori invechita, prin structura ierarhica militarizata, prin subfinantare, prin subdimensionare...etc.
Acum ca pot fi si agentii o mica parte se poate discuta pt ca pana la urma si ei sunt oameni si...nu deosebiti semnificativ de restul societatii romanesti.
De ce de exemplu nu avem mai multe radare tip pistol?
De ce avem doar cateva patrule disponibile pt un sector intreg,, cand jumatate de Bucuresti e blocat la orele de varf?
De ce trebuie sa completeze acele formulare stufoase cu pixul in epoca imprimantelor, tabletelor in care pot termina de completatbin 20 sec. un proces verbal...ei sunt nevoiti sa stea min 5 min la fiecare si sa completeze cu pixul fiecare rubrica...si apoi se poate contesta ca virgula era stramba.

Re: Stiri, proiecte, perspective TibiV

aztec wrote:
De ce trebuie sa completeze acele formulare stufoase cu pixul in epoca imprimantelor, tabletelor in care pot termina de completatbin 20 sec. un proces verbal...ei sunt nevoiti sa stea min 5 min la fiecare si sa completeze cu pixul fiecare rubrica...si apoi se poate contesta ca virgula era stramba.

Pen'că nu ştiu ce instanță bolnavă a decis în urmă cu ceva vreme că documentele fără semnătură olografă "nu e bune"...

Dacă visaţi la radare automate, ca în America, care te amendează şi la 2 noaptea dacă ai trecut pe roşu, atunci "forget it"...
Sistemele astea nu au "semnătură olografă"...

Legi idioate, judecători asemenea...

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

In ce sens ? O presupunere, ca n-am ajuns acolo decat de cateva ori ( la IKEA ). La toate intersectiile de acolo daca nu sunt marcaje sunt doua posibilitati :
- Intersectie parcare / drum --> cel ce iese din parcare acorda prioritate celui de pe drum.
- Cand se intersecteaza 2 parcari sau 2 drumuri --> prioritate de dreapta.
De fapt pe multe alei dintre blocuri / in cartier de case se aplica regula prioritatii de dreapta dar care din pacate nu e cunoscuta / nu e aplicata.

Re: Stiri, proiecte, perspective Nightwolf

florin wrote:
Nightwolf wrote:
Nu văd ce treabă are nivelul meu (oricare ar fi el) cu discuţia asta. Chestia asta ai aruncat-o doar aşa, să fie acolo.

Cât priveşte simţurile obligaţiei de a apăra Poliţia Română, da, ele există şi sunt foarte ascuţite. Pentru că e uşor să denigrezi din afară neavând habar cu ce se mănâncă. Şi ţi-am mai spus treaba asta. În orice problemă e vinovată poliţia. În orice problemă să vină poliţia. Dacă vine poliţia, mamă ce proastă e poliţia. Dacă nu vine poliţia, mamă ce frecători de mangan sunt poliţiştii. E un cerc vicios din care, cel puţin momentan, nu suntem în stare să ieşim, oricâţi poliţişti cu doctorat luat pe bune ar ajunge să-ţi rezovle ţie/mie/nouă o problemă. Dacă dintre o mie de poliţişti unul e uscat, toţi sunt uscaţi. Înţelegi de ce simt necesar să apăr această instituţie?

Când nu o să vă mai plimbați șefii la spa pe banii și nervii oamenilor atunci poate o să găsiți și respectul mult căutat. A trebuit să vă moară un coleg ca să se afle (și chiar și atunci ați tăcut), altfel probabil și acum stăteam ca proștii blocați de zeci de "coloane oficiale" pe zi. În rest, despre eficacitatea voastră cred că vorbește de la sine modul cum se circulă în oraș. Continuați să stați cu radarul prin boscheți (aceiași mereu, să fiți sigur că-i luați doar pe fraieri), sigur ajută. Și nu mă lua cu "șefii și ordinu" că Godină a demonstrat că se poate, doar că v-ați obișnuit să stați în poziția ghiocelului.

?!?! Omule, eşti frustrat rău! Ce treabă are coada vacii cu ştampila prefecturii? Ce a demonstrat Godină? Că se poate ce? Nu mă prind... că se poate să comentezi? Să ştii tu de la mine, că de comentat se comentează în fiecare moment. Chestia cu "şefii şi ordinu" e un mit în închipuirea ta şi a altora ca tine. Da, se va continua să se stea cu radarul prin boscheţi, pt că aşa se stă în toată lumea asta. Da, vor fi în continuare încălţaţi fraierii care nu respectă legea. Nu respecţi legea, eşti un fraier. Punct! Nu ai niciun drept la niciun comentariu. Nu eşti tu în măsură să faci sau să comentezi legea. Trebuie să o respecţi că de asta e lege.

A murit Bogdan Gigină. Corect! Dumnezeu să-l ierte. S-a schimbat ceva? Doar în mintea ta! A căzut un ministru şi, automat, şi coloana lui oficială. Citeşte printre rânduri! Asta dacă poţi...

Eficacitatea noastră (a Poliţiei Rutiere poate vrei să spui, nu băga toată Poliţia Română aici că nu e cazul) nici nu trebuie să se vadă în cum circului TU în oraş. Unde scrie că Poliţia trebuie să-ţi fluidizeze ţie traficul? Nicăieri! Are în atribuţii, da, dar nu e obligatoriu să iasă să dirijeze. Nu există un act normativ care să-i oblige pe cei de la Poliţia Rutieră să facă asta. În schimb există câteva acte normative care îi obliga să dea amenzi. Şi am vaga impresie că mai nou asta e politica. Să se dea amenzi în detrimentul dirijatului. Aşa o să înveţi şi tu să respecţi centrul liber. Dar îţi recomand să faci puţin scandal şi să înjuri poliţistul care te va opri pentru a te sancţiona şi să-i spui "câteva din astea cu năduf" eventual şi una-două înjurături, poate "te faci" şi cu un dosar de ultraj sau sfidare că şi aşa e super-ofertă la astea.

Şi ca să închei, ghiocel stai tu atunci când eşti oprit de noi. Indiferent că suntem de la circulaţie, judiciar, OP, criminalistică, fraude etc. Şi vrei să ştii de ce stai ghiocel? Pentru că, în primul rând, respectul se impune prin frică. Iar faptul că tu eşti frustrat şi debitezi p'acilea cele trei mituri antice şi de mult apuse -- boscheţii, blocajele şi coloanele oficiale, nu denotă decât faptul că eşti un mare fricos atunci când te întâlneşti cu Poliţia Română. Păcat de copiii aştia din stradă că trebuie să îndure din aştia ca tine. Şi când te gândeşti că unii au, poate, mai multe studii de câte ai tu...

CAPITOLUL II

florin wrote:
Exact, problema mea e că după ce nu sunt capabili să facă ceva mai mult decât pândă cu radarul, nici măcar nu o fac cu cap - în zone periculoase. Stau în aceleași locuri știute de ani de zile, în locuri în care nu sunt treceri de pietoni, nu sunt pietoni, nu sunt intersecții periculoase. Și nu aș avea o problemă că sunt printre puținii care mai merg cu < 60 km/h în localitate (am ajuns să fiu claxonat pentru că merg legal  :shock:) fiecare face ce vrea, dar când văd câți oameni mor pe șosele și mai ales câți oameni mor pe trecerile de pietoni parcă mi-aș dori radare automate din 500 în 500 metri. Și nici măcar nu trebuie să îți pese de oamenii ăia de mor, dar măcar din interes: oamenii ăia de mor nu mai produc valoare adăugată în economie și nu mai plătesc taxe și impozite pentru ț ani (poate 2-3 sau poate 30). Adică șansele ca Nightwolf să primească vreodată un salariu decent scad cu fiecare om care moare pe șosele. Dacă polițiștii ar înțelege asta poate ar face ceva mai mult pentru a împiedica asta. Din păcate ei știu doar să contabilizeze morți și să raporteze mecanic că "nu a adaptat viteza la condițiile de trafic".

LE: Ia uite aici:
Trei copii au fost raniti, doi fiind in stare grava, intr-un accident rutier produs la iesirea din Capitala, in zona Baneasa, in carambol fiind implicate sapte masini, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov, citat de Mediafax.

Văd zilnic zeci de copii care se zbenguie liberi prin mașini. Face ceva poliția? A dat măcar vreo amendă pentru așa ceva? Poate câteva când a intrat legea în vigoare și au apărut la tv.

1. Greşit! Oamenii care mor, în general demonstrat, nu produc nimic pentru stat. Deci nu-mi influenţează mie salariul. Este hilar ceea ce spui tu acolo. Se numeşte victimologie ştiinţa care se ocupă cu ceea ce vrei tu să spui acolo, îţi recomand s-o studiezi, măcar ca termen.

2. Radarul se pune acolo unde se fac cazuri. Cauza principală, în Bucureşti, de producere a accidentelor nu este viteza. Este indisciplina pietonilor. Viteza mi se pare că e pe locul 8 din 10 pentru Bucureşti.

3. Dai exemplul cu accidentul cu copiii. În afară că asculţi ce zice presa, ceea ce e ff grav în astfel de situaţii, habar nu ai cum s-a produs accidentul acela şi unde erau copiii ăia în momentul de faţă. Nu ai citit o statistică privind treburile astea dar dai citate pasagere privind nişte evenimente rare ridicate în slăvi de către presă pe principiul "senzaţional". Pentru ca totuşi să-ţi dezumflu puţin elanul, află că cei trei copii din care doi răniţi grav, au avut doi din ei câte un cucui, iar al treilea buza crăpată, nici măcar spartă.

Re: Stiri, proiecte, perspective Nightwolf

aztec wrote:
Departe de mine intentia de a tine partea politiei rutiere.
Si eu gandesc va parte din ce se intampla astazi pe strazi, numarul mare de morti, problemele cu civilizatia rutiera, haosul in circulatie, etc. deci spuneam ca in parte este vina si politiei rutiere.
Insa sa facem deosebire intre institutie si politistii rutieri...agentii. De ce spun asta?
De-a lungul vietii am imtanlit o sumedenie de agenti si chiar sefi de la rutiera. Din diverse discutii am tras concluzia ca cea mai mare parte din vina o poarta conducerea prin insasi mentalitatea de multe ori invechita, prin structura ierarhica militarizata, prin subfinantare, prin subdimensionare...etc.
Acum ca pot fi si agentii o mica parte se poate discuta pt ca pana la urma si ei sunt oameni si...nu deosebiti semnificativ de restul societatii romanesti.
De ce de exemplu nu avem mai multe radare tip pistol?
De ce avem doar cateva patrule disponibile pt un sector intreg,, cand jumatate de Bucuresti e blocat la orele de varf?

Cam cât ţi-a luat să ajungi la văzutul problemei aşa cum ai postat acum? Zi sincer... poatei îi explici şi lui Florin :)

Re: Stiri, proiecte, perspective aztec

Acum nu stiu daca am dreptate dau nu, dar convingerea mea asta e.
Si din pacate pentru viitorul apropiat nu vad o schimbare majora in  schimbarea de mentalitate a institutiei numita Politia Rutiera, in ciuda celor cate floricele ce pot parea anuntarea primaverii.

@Florin
Iarasi, tine si de societate. De oamenii de rand, de politisti, de politicieni.
De la care din ei te-ai astepta sa apara schimbarea aia spectaculoasa ?
Pana la urma,asa cum se zice, avem politia pe care o meritam.
Si circulatia, si infrastructura si mortii pe sosele.
Pt ca nu facem mai nimic sa schimbam asta.

Re: Stiri, proiecte, perspective danielstan

Cateva pareri despre teoria fluidizarii traficului de catre politia rutiera (ideea ca politia rutiera trebuie sa fluidizeze traficul, nu sa dea amenzi, nu sa stea la panda sau la vedere cu radarul - adica politia sa nu puna nici o piedica in calea soferilor care se grabesc, ci doar sa ii ajute sa ajunga mai repede la destinatie):

Dupa parerea mea de civil (sofer) fluidizarea traficului intr-o intersectie aglomerata din Bucuresti ar necesita mai mult decat 1 politist - probabil ca ar trebui cate un politist la fiecare strada care intra in intersectie, deci minim 4 politisti, daca nu chiar mai multi.
Am si niste semne de intrebare asupra carei tactici sa fie adoptata de politisti pentru a fluidiza traficul la orele de varf cand, de obicei, vin masini in numar mare pe toate strazile ce intra in intersectie. Fluidizarea ar insemna, probabil, favorizarea traficului de pe strazile care par mai aglomerate decat celelalte - o operatiune greu de facut de politisti in conditii de aglomeratie generalizata.

Sa presupunem ca fluidizarea isi producele efectele dorite intr-una din intersectiile aglomerate, cu costul blocarii a 4-5 politisti in acea intersectie.
Din realitatea fluidizarii traficului prin construirea de pasaje rutiere prin intersectiile aglomerate stim ca fluidizarea unei intersectii cu un nou pasaj duce aproape invariabil la supraaglomerarea intersectiilor urmatoare de pe fluxurile de trafic favorizate de pasaj. Si totul se blocheaza in centru la orele de varf.

Asadar, presupunand ca s-ar aloca politisti pentru fluidizarea a 50% din intersectiile critice din Bucuresti, nu rezulta ca s-ar bloca sau s-ar supraaglomera celelalte 50% intersectii critice?

Bun, sa mergem pe ideea ca statul ar aloca fonduri pentru angajarea a oricator politisti ar fi nevoie pentru a fluidiza 100% din intersectiile critice din Bucuresti, desi mi-e frica sa estimez cate astfel de intersectii exista si cati politisti ar fi necesari...
Nu este clar ca se va ajunge la situatia in care toti politistii respectivi si-ar face corect datoria, toti soferii ar asculta de indicatiile politistilor, dar traficul tot ar fi aglomerat din cauza depasirii capacitatii de preluare a traficului de catre intersectiile respective?

Ceea ce am scris mai sus ar parea o pledoarie pentru retragerea politistilor din intersectii.
Totusi am vazut in actiune politisti la fluidizare in anumite puncte critice si in anumite zile si ore critice ale saptamanii, iar eficienta muncii lor o apreciez la justa valoare.

Exemplu:
- vinerea, incepand de dupa amiaza si pana seara, bd. Iuliu Maniu este supraaglomerat pe sensul de iesire din Bucuresti spre autostrada A1.
Se stie si cauza: de pe Google Maps se observa ca tot traficul bucurestean care tinteste A1 vinerea seara se restrange la 2 benzi pe sens pe portiunea din Bd. Iuliu Maniu de la Valea Cascadelor la iesirea spre A1.
Soferii "dashteptzi" incearca un traseu mai ocolit, dar aparent mai rapid, si anume Bd. Preciziei cu iesire in Iuliu Maniu aproape de autostrada, urmat apoi de o manevra de facut stanga spre autostrada, incalcand orice reguli de circulatie la ora de varf (fluxul ce vine de pe autostrada intra in Bucuresti cu > 60km/h; facutul la stanga intra in conflict de trafic cu fluxul continuu ce iese din Bucuresti si duce la neacordarea prioritatii de trecere etc.).
Ei bine, in aceste ore critice am vazut masini ale politiei si politisti plasati pe Bd. Iuliu Maniu in punctele critice in care se incearca, legal sau ilegal, facutul la stanga.

Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Dupa ce mi-ai explicat un paragraf intreg cat de ridicat este nivelul tau si ca nu se merita sa te cobori la nivelul meu ca sa-mi raspuzi, atunci da, zgomot de fond, nu are nici o legatura.
Si da, in occident omul stie ca la orice problema e normal sa vina politia, si cand vine politia atunci problema se rezolva clar si irevocabil, la noi tot omul stie ca politistii sunt spagari si isi fac rudele scapate, cand o sa stie si la noi ca amenda e amenda iar permisul se ia oricine ai fi si oricati bani ai avea, nu ca s-a ajuns sa se stearga trecerea de pietoni si sa se redeseneze 100m mai incolo ca a omorat seful politiei pe unii pe ea, atunci ar creste securitatea rutiera mai mult decat cu oricat de multe semne si masuri aberante.
(Nu, nu mi-a luat politia carnetul nici pentru viteza, nici pentru trecere de pietoni, nici ca nu am condus 9 ore, daca vrei iti dau datele mele personale ca sa vezi ca nu am nici un punct pe carnet, ca vad ca si cu asta ai o "preocupare".)

Florinds, cred ca nu cunosti problema, daca tu esti de acord ca asa un drum sa fie deschis circulatiei publice fara parapet..., bine, tu nici nu stii unde este drumul daca zici de oras, si probabil te gandesti ca masina nu ar trebui sa aiba centuri si airbag ca sa fie mai ieftin ca aia de se busesc sunt ei tampiti ca alearga ca bezmeticii ca nu ii duce capul ce e important in viata.
https://www.google.ro/maps/@44.3938845,...312!8i6656

Apoi un drum de 2 benzi pe sens de 7 km lungime este o investitie importanta, si orice investitie trebuie sa se plateasca, un drum se plateste prin numarul de masini care il tranziteaza, daca masinile trebuie sa franeze pana la 20km/h si apoi sa reaccelereze complet nejustificat la fiecare 500m timp de 7km atunci mai bine nici nu il mai asflatam vreodata, ca nu se castiga nimic. Si da, daca dau cu masina "ca fraieru" in galme atunci trebuie sa mi-o platesc eu, da la camioanele alea de aprovizioneaza supermarketurile oare cine le plateste amortizoarele si motorina consumate aiurea, soferul, transportatorul, supermarketul, sau tot noi?

• ps4
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective ps4

@Shoppy Foarte bine punctat ultimul paragraf.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană andrei11

Pledez pentru legiferarea radarelor fixe. Din 500 in 500 m. Cine nu e in stare la sfarsitul celor 7 km sa plateasca 2000 EURO ( sau cat o fi ) si sa stea in fata televizorului sa se uite la desene animate juma de an. Sau sa faca o baie in Dambovita si sa-si plateasca spitalizarea. Sau inmormantarea.

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Florinds

@shoppy, se poate alege orice solutie legala (gropile nu sunt o solutie legala) ca sa-ti salveze chiar tie viata, chiar daca tu nu esti de acord, altii sunt de acord. Daca iti distrugi masina si de asa ceva... La ce iti mai trebuie permis? Altceva: limitatoarele sunt presemnalizate, deci argumentele tale oricum nu tin. Si da, este oras acolo, chiar daca se poate prinde viteza foarte mare. Pentru tine orasul se termina la Targul Vitan? Cu atat mai mult se impun limitatoarele, pentru ca e oras si nu defileu.

Andrei, tu auzi ce zici la sfarsit (cu prima parte sunt de acord, poate ma potolesc si eu :D)... As vrea sa te vad la televizor declarand asa ceva...

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană Boggy

Florinds wrote:
Altceva: limitatoarele sunt presemnalizate, deci argumentele tale oricum nu tin.

Aiurea. Am o saptamana de cand am schimbat toata suspensia la masina. Am zis sa ies la un test drive in weekend. Ghici ce? 2 limitatoare de viteza facute din beton nesemnalizate luate cu 30 km/h din plin. Am zis ca raman cu bordul in brate. Multumesc institutiilor statului! Data viitoare pe cine chem sa plateasca suspensia stricata?

Go to page:  1  ... 31 32 33 34 35 36 37  ... 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463914 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”