MetrouReţeaua de metrou din Bucureşti

Topic: Despre rețea (infrastructură, caracteristici, etc.)

264 posts, 145918 views

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 19

📖 Pagination options
Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) misterr

Mihai Nicolae wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=2Te5Xq7TKc4&edit=vd
Apropo, a fost cineva curios să vadă pînă unde e instalat sistemul ATO? (pînă la IMGB, sau pînă la IMGB - Depou...)
Adică, între IMGB și IMGB - Depou se merge manual, sau există ATO?

Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) BodoMinea

De la IMGB - Depou (Berceni) se pleca la semnal alb + roșu spre Dimitrie Leonida deci pe ATO. Și plus e o poză undeva pe internet din cabina unui BM, după ieșirea din hala depoului spre stația de la suprafață e o plăcuță pe un stâlp cu „BOMBARDIER ATO”, de unde probabil începe.

Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) mcosmin

M1, M2 si M3 sunt complet ATO. Pana si rebrusarea se face cu ATO.

15478720968_ec6779fa3a_o.jpg (604.29 KB; downloaded 4673 times)

Aceasta este poza despre care vorbeam, ATC-ul Magistralei 2 începând de la suprafață înaintea statiei și a rebrusmentului.

E bine că M1, 2 și 3 sunt full-ATO dar cred că nu toate locurile de rebrusment sunt automatizate. La stația Preciziei când se duce în direcția depoului pentru a veni înapoi, face asta pe manual (mă rog.. Nu am fost foarte atent la semnal dar nu părea să fie alb cu roșu, am văzut că acționa controllerul - posibil să fi fost pe ATP dar și pe DEP)

Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) freyutz

Pe DEP se merge doar la pantograf. Nu cred ca se rebruseaza la ATO (nu vad sensul). Totodata, sa nu uitam de capatul de la Dristor 2 al M1 unde pe Muncii -> Dristor 2 nu se poate merge cu ATO, in schimb pe Dristor 2 -> Muncii, se poate  :D  :D

Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) Florinds

De ce nu poate si pe directia Muncii-Dristor? Ca sa nu intre din greseala peste celalalt tren? :) Nu este mai sigur totusi cu ATO sau e alta problema...

Nu știu, poate se rebruseaza pe ATP.

Da, veșnica poveste cu intratul la Dristor 2  :lol:  :lol: nu cumva să dea ATC-ul cu trenul în perete. Oricum eu din câte am înțeles se intră și se frânează manual pentru ca așa se vrea ca precauție, dar exista posibilitatea intrării pe ATO și a opririi cu PSM (si s-a și folosit cu succes?). Am simțit frânări manuale și la capătul M3 de la Anghel Saligny. Și deși se pleacă pe ATO, de multe ori sunt opriri bruște în tunel imediat după ieșirea spre Nicolae Teclu.

Pe M2 se rebruseaza cu ATO la Pipera (am urmarit eu). Toate celelalte capete de linie in afara de D2 si AS sunt identice din punct de vedere al sistemului cu cel de la Pipera, deci nu exista motiv sa nu se faca cu ATO si in alte locuri.

La D2 si AS e problema ca trenul poate intra pe "contrasens", desi nu vad de ce sistemul nu ar fi capabil sa aibe o exceptie de la regula in zona respectiva. Probabil tine de precautie.

La Dristor 2, avem peretele de beton in capat, si nu se poate merge pe ATO ca si masura de precautie. La AS, desi avem si acolo zid, avem spatiu de degajare suficient, si se poate intra cu ATO in statie.

Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) andrei11

Ce intelegi prin  << spatiu de degajare suficient >>  :?:

La Dristor peronul se termină direct în zid, la Anghel Saligny e ceva spațiu între terminarea peronului și opritorul fix, și abia apoi peretele. Cred că la asta se referea.

Re: Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc) Florinds

OK, totusi nu este mai sigur cu ATO? Nu poate exista si eroare umana?

Mda. Mi se pare slab argumentul cu betonul...

Slab sau nu, asta este adevarul :) Ce zice BodoMinea este intradevar adevarat. ATO mai poate "rata" oprirea la punct fix cu 1-2 metri in anumite situatii iar daca s-ar intampla asta la Dristor 2, ar lovi parapetul cu siguranta si nu cred ca isi mai doreste nimeni inca un Bombardier lovit frontal, eventual si vreo cativa raniti. Exista intradevar si posibilitatea erorii umane. Sa ne amintim de incidentul de la AS cu REM 043 care a lovit parapetul acum vreo 5 ani.

Go to page:  1  ... 6 7 8 9 10 11 12  ... 19

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Reţeaua de metrou din Bucureşti  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463862 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”