Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Accidente / incidente

5703 posts, 1880313 views

Go to page:  1  ... 126 127 128 129 130 131 132  ... 408

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente Trole

Fara comentariu...
IMG-20160404-1.jpg (225.54 KB; downloaded 3177 times)
IMG-20160404-2.jpg (207.48 KB; downloaded 3179 times)
IMG-20160404-3.jpg (165.33 KB; downloaded 3177 times)

Re: Accidente / incidente Robert24

Si de la ProTv:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitat...-roti.html

E clar ca tramvaiul avea ceva viteza la iesirea din pasaj, iar macazul fie era deja facut pe directia dep. Victoria, fie daca functioneaza sistemul "patina", acesta l-a actionat...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente 133 313

Că s-a acționat macazul din patină sau nu este irelevant (deși sunt convins că după ce s-au mai reparat din ele nu s-a dat circulară la depouri), de oprit oricum se oprește vagonul, că poate înainte a fost o retragere.

Re: Accidente / incidente Sava_6115-6315

Circul zilnic cu  46 prin zona depoului Victoria si vatmanii incetinesc de fiecare data cand trec prin intersectie. Macazele nu sunt intr-o stare foarte buna...Din cate retin, nu functioneaza nici o patina intre Basarab si Iancului... Iar dupa cum arata masina , pare a fi iesit dinspre depou... Oricum mi-e greu sa cred ca  vatmanul nu a cascat ochii la macaz, iar tramvaiul nu a deraiat dupa ce a intrat cu viteza pe macaz.

Tramvaiul avea calatori in el, mergea inainte, doar ca macazul s-a actionat stanga.
Masina venea regulamentar dinspre Perla, a fost prinsa sub tramvai in partea din fata si tarata pe Mexic pana s-a oprit.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Sava_6115-6315 wrote:
Circul zilnic cu  46 prin zona depoului Victoria si vatmanii incetinesc de fiecare data cand trec prin intersectie. Macazele nu sunt intr-o stare foarte buna...Din cate retin, nu functioneaza nici o patina intre Basarab si Iancului... Iar dupa cum arata masina , pare a fi iesit dinspre depou... Oricum mi-e greu sa cred ca  vatmanul nu a cascat ochii la macaz, iar tramvaiul nu a deraiat dupa ce a intrat cu viteza pe macaz.

Deci măcar un aspect pozitiv în toată năbădaia, macazele sunt totuși într-o stare bună la nivel de ciupercă a șinei. La nivel de acționare electrică și în zona mecanicii nevăzute... rămâne de văzut. Oricum pe macaze nu se intră la viteza aia. Joantele lor cu șinele din continuare de obicei au cele mai mari probleme din cauza vibrațiilor. E aceeași chestie ca la automobiliști, unde dau de un tunel... devin rachetă. O chestie din asta s-a mai întâmplat pe Giurgiului cu două cupluri de Tatre, aia care a făcut stânga a înclinat-o pe cea de pe sensul opus. Dacă era și aici un vagon pe sensul opus... iesea mai rău ca incidentul cu 136 și 306, ceva similar cu Lujerului ca și număr de victime.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente ClaudiuL

Tramvaiul s-a oprit la 2-3 m dupa macaz. Eu banuiesc ca macazul era ramas pe stanga si ca vatmanul a observat tarziu, a franat dar tot s-a inscris stanga. Sau variatii. Daca se schimba brusc si intra in viraj cu 30km/ora ar fi deraiat.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Tramvaiul nu s-a oprit la 2-3 metri după macaz, a trecut cu toată lungimea sa de macaz, se vede clar în poze.

Re: Accidente / incidente andrei11

Tramvaiul s-a oprit conform primei poze a lui Trole :

Mesaj de Trole » 04 Apr 2016, 19:56

ClaudiuL nu stiu cum ai dedus tu ca s-a oprit la 2 - 3 m de macaz. A, da, si trebuia sa o ia spre Dorobanti, nu spre depou. Asta ca sa nu mai speculam  numai de dragul de a scrie ceva.

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Accidente / incidente ClaudiuL

Nu-i asa ca se putea si fara "Asta ca sa nu mai speculam numai de dragul de a scrie ceva." ?

Din curiozitate si nu ca sa scriu ceva : Care este distanta de franare pentru un tramvai la 30km/ora ?

Oricum cred ca este un caz simplu de anchetat, exista martori,exista masuratori etc.

Sa aflam rezultatul anchetei daca il vom afla....

Re: Accidente / incidente andrei11

"Asta ca sa nu mai speculam numai de dragul de a scrie ceva." ?
Da, asa e, am revazut si eu fraza. Scuzele mele.  :P

Re: Accidente / incidente Sava_6115-6315

Pai  da... s-a oprit la o distanta de 2-3 metri fata de macaz... masurand de la carligul din spate.  Zilele astea am tot trecut pe acolo si patinele nu functioneaza  deloc. Mie imi suna a neatentie din partea vatmanului. Dar daca patina s-a actionat in lipsa afisajului...Mi-e greu sa cred. Banuiesc ca exista o automatizare de siguranta care nu permite functionarea mecanismului fara afisaj functional (sau asa sper, ca altfel reinventam roata si o facem patrata) .
Legat de frane, multi vatmani folosesc frana cu patina pentru simpla oprire in statie... asa ca in caz de forta majora cu ce mai franezi cand ai patine uzate? Asta inseamna subfinantare la RATB: mentenanta din  an in pasti, macaze automate pe post de muzeu, lipsa fonduri modernizare parc vehicule si infrastructura.... Apropo, ieri am mers cu un 282 vai  de el... aveam impresia ca se imprastie prin gropile din Bucuresti! :popa:

Re: Accidente / incidente cris_m

freyutz wrote:
Ceva interesant gasit pe internet, care cred ca s-ar incadra aici cel mai bine.

https://www.facebook.com/andrei.robert....937045675/

Legat de acest incident, azi am patit ceva similar in 4212 in aceasta dimineata. Autobuzul era liber, soferul destul de repezit si grabit sa termine cursa (Faur-Rosetti) dadea comanda de inchidere a usilor dupa ce demara incet din statie... evident ca autobuzul avand ceva probleme cu reglajul usilor acestea nu reuseau mereu sa se inchida, redeschizandu-se in mers (viteza era deja de aproape 20 km/h)... Repet, bine ca era foarte liber autobuzul si in afara de 2-3 persoane, restul stateam pe scaune. Ma intreb respectivul face asa si cand e aglomerat?... :popa:

8 aprilie 2016
Pe bd.Expozitiei, sens Clabucet tramvaiul liniei 42, blocat din cauza unui autoturism parcat neregulamentar.
S-a reluat traficul tramvaiului 42 pe bd.Expozitiei, sens Clabucet. Blocarea (auto parcat neregulamentar) a fost 115 min. (18:25-20:20).

10 aprilie 2016
Pe Cal.Calarasilor/St.Al. Sihleanu, sens Hala Traian, tramvai linia 40 defect. Blocare 10 min. (19:20-19:30) tramvaiele liniilor 14, 40, 56.

11 aprilie 2016
Blocaj 15 min. (11:05-11:20), la capat de linie tramvai 21 - Pasaj Colentina. Cauza: un tramvai defect
Linia 178, blocata 17 min.(14:50-15:07), pe Str. Valter Maracineanu.  Cauza: autoturism parcat neregulamentar.
Pe Str.Vasile Parvan, iesire in Bd.Mihail Kogalniceanu, troleibuzele liniei 66 sunt blocate de un troleibuz defect. 10 min.(15:35-15:45), pe Str.Vasile Parvan, iesire in Bd.Mihail Kogalniceanu, liniile 61, 66 si 69 au stat blocate. cauza: troleibuz defect
10 min.(15:45-15:55) au stat blocate autobuzele liniei 178 pe Str. Valter Maracineanu. Cauza: autoturisme parcate neregulamentar.

Sursa: cont Twitter RATB

Go to page:  1  ... 126 127 128 129 130 131 132  ... 408

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463826 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”