MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1095493 views

Go to page:  1  ... 149 150 151 152 153 154 155  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF andrei11

Am mutat discutiile despre motoare, turatii, frânare reversibilă, etc la "Despre retea (infrastructura, caracteristici, etc)"

Re: Trenurile CAF thor5

puidemorosan wrote:
Buna ziua.

In timpul cat un echipament este sub garantia fabricantului (Mitsubishi Australia - MEA) toate modificarile de text (oricare ar fi el) se solicita fabricantului.

Aceasta solicitare este necesara deoarece trebuie generata o noua versiune a bibliotecii de date (cu un soft special al MEA, care cripteaza datele intr-un sistem inteles doar de elementele sistemului PIS).

Si, da, exista diferente enorme (conceptuale) intre sistemul PIS de pe CAF si cel de pe Bombardier.

Toate cele bune.

Avand in vedere ca romanii nu au inventat nici trenurile de metrou si nici sistemul informativ cu display-uri, am clara convingere ca cei care au inventat aceste sisteme s-au lovit deja de multe ori de acest tip de probleme. Si le-au rezolvat intr-un mod sau altul. Nu cred ca la vreun metrou din SUA, Japonia sau Europa Vestica este acceptabila o astfel de situatie, si daca apare, este corectata in cel mai scurt timp posibil. La Metrorex respectul fata de client e o chestiune optionala, din pacate. Problema nu e pentru romani, ca ei sunt descurcareti din fire si intreaba co-calatorii (mai repede intreaba decat sa citeasca, ca si cititul e optional pentru unii). Ce te faci cu turistii straini, mai ales cu cei non-latini (asiatici, yankei, suedezi, germanici), care nu sunt invatati cu "aproximativul" romanesc, si care taxeaza dur (pe facebook, youtube, siteuri de turism, etc) orice astfel de inadvertenta? Dam apa la moara celor care ne considera necivilizati sau salbatici. E la fel ca in povestea turismului fara autostrazi.

Re: Trenurile CAF shoppy

Modificarea unui text si incarcarea lui in memoria unui tren nu e grea dar te-ai gandit vreodata cam ce inseamna si cat costa?
Intai fiecare tren are 10 displayuri, ai idee cam cat dureaza sa se recomisioneze toate mesajele modificate din sistem pe fiecare display? Hai sa zicem cu acces, alimentare tren, incarcare configuratie, comisionat toate mesajele, semnat protocoale cu reprezentantii clientului, 30min pe tren, deci hai sa zicem 2 zile de lucru, deci 16 ore. Apoi in timpul zilei trenurile sunt in traseu, deci trebuie lucrat noaptea, in afara programului, deci orele se platesc dublu, deci vin 32 de ore.
De obicei la o corporatie munca inginerului este bugetata cu 100euro ora la birou si 150euro ora in deplasare, deci daca se bugeteaza 2 ore munca birou pentru pregatire/testare fisiere si apoi 32 de ore in deplasare, ajungem la suma rotunda de 5.000euro.
Si asta doar ce trebuie sa plateasca Metrorex la CAF, pentru implementare Metrorex trebuie sa dea apoi cel putin o echipa de 2 oameni, un mecanic(ca doar nu se plimba gigi cu laptopu aiurea prin trenurile din depou) si un inginer(care sa ia parte la teste si sa receptioneze lucrarea). Deci Metrorex mai trebuie sa bugeteze 32 de ore intern la un mecanic si la un inginer.

Deci Metrorex decarteaza usor 10.000euro doar ca sa actualizeze niste mesaje.

Eu cred ca in tarile civilizate acele costuri nu sunt acoperite doar de catre regie ci sunt pasate si pe la departamentele de imagine, turism si dezvoltare ale orasului, chestii care pe la noi cam lipsesc.

Re: Trenurile CAF andrei11

:shock:
Oricum e noaptea mintii, crede-mă  :!:
Intai fiecare tren are 10 displayuri,
Sa inteleg ca cele 10 displayuri sunt independente total si nu sunt programate din aceeasi comandă  ? Hmm.... Asa sa fie. In rest cred ca e mare pacaleala capitalista. Informatiile acelea de pe display ar trebui sa poata sa le opereze fiecare mecanic in fix 5 minute. Daca e altfel conceput sistemul e ca ne complicam noi, nu e ca e mai inteligent.
Oricum daca dau informatii false trebuie stinse  si daca trebuie stinse nici nu e nevoie de ele. Numai asa sa tinem niste afisaje mincinoase mai bine nu.
Eu pot sa-mi pun in 2 - 3 secunde un mesaj de intampinare  la calculator / la telefon. Idem ar trebui si la metrou. Daca nu,  propun sa lipeasca cu scotch o foaie A 4 prin care sa anunte ca la statia xxx nu mai circula 92 de vreo 3 ani si mai bine.
Propun sa va duceti acasa ( cei de la displayuri ) sa va cumparati foi de hartie. Ar fi mai cinstit.
E posibil sa ai dreptate cu rationamentul, dar sa modifici displayurile cu 10.000 EURO pentru 20 - 30 de metrouri mi se pare chiar stupid. Probabil ca rationez eu comunist, stiti voi mai bine.

Re: Trenurile CAF survola

Sunt de aceeași părere cu @andrei11. Ar trebui să existe template-uri pentru fiecare stație, comune pentru toate cele 10-12 display-uri, și care să fie modificabile manual din fiecare tren.
Dacă te muti pe alta magistrală ce faci?
Introduci nr. de stații și apoi la fiecare numele stației și legăturile cu liniile M și/sau RATB sau orice alte informații vrei sa apară.

Re: Trenurile CAF oache81

La BM e un add on ca unele oricum nu au.La Caf s ar putea sa fie direct din calculatorul care controleaza mai multi parametrii gen lumina usi etc si fiind in garantie nu e voie sa vezi ce e pe acolo.Sau varianta 2 e editabil da le e lene sa o faca.La ratb eram in troleibuz cand le au scos de la eroilor si din prima zi s a modificat displayul conform noilor statii.

Re: Trenurile CAF puidemorosan

Bună ziua.
Înainte de a bate câmpii v-as sugera sa întrebați (nu doare). Nu de alta dar presa interesata mai preia informații de pe aici și ar fi păcat sa preia tâmpenii.
Atât mesajele cât și regulile de afișare ale acestora se compilează intr-o arhiva cu un sw special Mitsubishi.
Aceasta arhiva se încarcă prin conexiune ethernet în PIS Controller.
Se restartează trenul și gata.
Restul elementelor sistemului PIS (display-uri, amplificatoare, PECU-uri, etc) sunt slave și comunica cu PIS Controller-ul prin intermediul unei linii ethernet de mare viteza.
Instalarea arhivei nu durează mai mult de 10 minute (incluzând restartarea trenului).
Aspectul prețului este o alta problema care nu poate fi tratata altfel pana la finalizarea garanției de la furnizor.
O zi faina va doresc.

Re: Trenurile CAF mcosmin

oache81 wrote:
La BM e un add on ca unele oricum nu au.La Caf s ar putea sa fie direct din calculatorul care controleaza mai multi parametrii gen lumina usi etc si fiind in garantie nu e voie sa vezi ce e pe acolo.Sau varianta 2 e editabil da le e lene sa o faca.La ratb eram in troleibuz cand le au scos de la eroilor si din prima zi s a modificat displayul conform noilor statii.

La BM nu este un add-on. BM-urile au avut PIS inca de la inceput, doar ca nu cu sistemul cu display-uri (PIS incorporeaza si anuntul automat al statiilor).
Apoi la seria a doua s-au adaugat display-urile, care sunt obtionale. Cred ca si la CAF este la fel (adica poti sa reununti la display daca vrei), nu-i asa @puidemorosan?

Trenurile oricum sunt modulare, deci cam totul in afara de caroserie si sistemul de tractiune este un "add-on" daca o luam asa. Iar daca s-ar vrea, si BM-urile pot fi aduse lejer la acelasi nivel cu CAF-urile cand vine vorba de PIS.

Pai da, dar dupa cum se pusese problema, la CAF era totu integrat si "top secret" in timp ce la BM e separat.
Si pana la urma la BM-urile de pe M2 se afiseaza corect?.
Si sa ceri bani pe o modificare de genul asta mi se pare chiar aiurea, asta ar fi trebuit sa fie editabil din prima zi si ar trebuie cineva instruit sa faca asta.
E ca si cum ai merge la service cu masina sa iti dea radioul mai tare sau sa-ti schimbe postul.

Nu cred ca la BM e cu mult mai diferit, singura diferenta e ca BM nu mai sunt in garantie si probabil e mai usor sa faca update-ul. Si BM-urile tot un soft central au + device-uri slave, separarea nu se impune in cazul asta. Probabil implementarea propriu zisa este diferita.

Cand ai un laptop/pc in garantie nu incepi si desfaci tu suruburi si faci modificari cum vrei (ma rog la unele modele poti, la majoritatea nu), ca pierzi garantia.

Eu cred ca se asteapta terminarea magistralei 5, si apoi se actualizeaza toate softurile PIS pe toate trenurile.

Re: Trenurile CAF Florinds

Daca s-ar vrea, sigur s-ar rezolva. Comoditate, lene, indolenta... Merge si asa. Noi avem probleme mai grave, noi nu avem timp, nu e treaba noastra, nici ceilalti nu au, ce aveti cu noi, pentru ca Romania etc.

Re: Trenurile CAF shoppy

Pai un tren de 6 vagoane are 5 burdufuri, fiecare burduf are 2 display-uri... poate gresesc eu.
Da, teoretic daca merge unu merg toate, da cineva de la Metrorex trebuie sa dea cu subsemnatul ca e totul ok, da cum la agentiile de stat 90% din timp e vanatoare de vinovati concomitent cu fuga de raspundere si toti sunt deja arsi, ala de da cu subsemnatul o sa sufle si in iaurt si o sa verifice fiecare modificare pe fiecare display, ca daca se intampla ceva zice mersi daca a scapat cu 10% pe 3 luni.

Daca tu crezi ca isi ia mecanicul raspunderea sa modifice displayiul ca sa-l scoata dupaia vinovat ca nustiuce cretin a dat regia in judecata ca a coborat la statia gresita...
Regulile functionarii in corporatie sau la stat sunt cam urmatoarele:
1. Toata lumea incearca sa te ****, deci orice ai face nu da motive pentru a fi *****.
2. Toata lumea incearca sa-ti dea de lucru chiar daca nu au dreptul asta, deci fi atent sa nu te apuci decat de munca data de seful tau si doar in conditiile din contract.
3. Trebuie facut sa mearga treaba, dar doar daca nu se incalca regulile 1 sau 2.
Deci dupa cum vezi rezolvatul problemei e deabia pe planul 3, cam asta e gandirea capitalista, altfel nu rezisti mult.

6 vagoane, 2 display-uri de calciula la capete, 12 in total.
Ai uitat capetele trenului.

E greu, ca trebuie sa dea sticla jos sa scoata literele de acolo si sa le inlocuiasca :D.

Oricum cred ca are mai multe pe afara, ca are si pe laterale  CAF-ul nu doar la capete.

Si, poate nu s-au cerut programabile de catre utilizator ci doar la cerere (e mai ieftin asa mai mult ca sigur).

In plus noile metrouri pentru M5 cica vor avea leduri clipitoare care or sa se miste pe o linie catre statia care urmeaza, ceea ce va duce la eliminarea acestor probleme, pentru ca nu vor mai afisa nimic altceva.

Go to page:  1  ... 149 150 151 152 153 154 155  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463974 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”