MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789212 views

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente mcosmin

Am mai discutat chestia cu avioanele (sau nu?). Pilotul automat la avion are nevoie de infrastructura speciala pentru a putea ateriza si decola complet automat. Iar infrastructura aia nu se gaseste peste tot (inca).

La tren, mai ales la metrou, e o chestie triviala sa intretii infrastructura necesara, deci nu exista un motiv "tehnic" pentru care metrorex interzice ATO-ul pe un tronson cu restrictii(repet, rolul ATO-ului nu este sa conduca trenul singur in zile de sarbatoare, ci sa asigure siguranta trenului in situatii in care un om poate sa greseasca, iar o restrcitie din asta e un exemplu perfect).

Avem restrictii de viteza si la intrarea in statia Eroilor pe linia 3 dinspre Grozavesti si iti garantez ca acolo se merge cu ATO. De fapt, poti foarte usor sa depisezi un tren care nu merge cu ATO pe tronsonul ala pentru ca mecanicul face greseli si ATP-ul franeaza.

Deci poate @puidemorosan ne va explica mai bine care-i faza cu restrictia aia...

Re: Accidente / incidente alexxd_31

Ce restrictie sa fie acolo? Pe acel tronson tot timpul s-a mers incet. Am facut traseul Grozavesti -  Titan  zilnic intre 1997 si 2004 si nu tin minte sa ce se circula foarte tare la intrarea in statia Eroilor.

Este o restrictie pentru ca pe tronson se merge cu 50-60 la ora si apoi acolo incetineste.

Nu prea imi vine sa cred ca e restrictie acolo. Tot timpul s-a mers incet peste podul care traverseaza M3-ul.

M1 trece pe sub M3. Daca te uiti in tunel vei vedea ca M1 urca spre Eroilor. Limitarea aia de viteza e din cauza gabaritului. Tunelul nu este suficient de larg.

Dar ideea e aceiasi: este o restrictie. Se merge cu ATO.

Andrei11 a facut schema cu zona Eroilor
Mcosmin esti la fel de amator ca si mine.
Daca informatia cu restrictia nu este confirmata de o sursa din Metrorex nu are nici o valoare. Ce se intelege prin restrictie? Restrictia e una permanenta?

Re: Accidente / incidente intelintel

...
2016-03-31_10-46-32.jpg (199.59 KB; downloaded 2193 times)

Multam de schema.

Concluzia: ATO merge perfect cu restrictie. S-a mai discutat asta prin alte topicuri. Deja ne ducem in offtopic aici.

Re: Accidente / incidente bercenicity

Mai e de actualitate schema? De exemplu ultima data cand am mers pe acolo era limita de 50 spre Politehnica la semnalul Y2.

Re: Accidente / incidente puidemorosan

ATO-ul respecta perfect o restricție dacă este programată instalația din cale sa-I spună trenului despre acea restrictie.
Când însă modificarea parametrilor instalatiei din cale costa ....

Iar eu vorbeam de restricția de 30 km/h introdusa recent pe interstatia Romana - Universitate fir 2.

Re: Accidente / incidente TibiV

Care este firul 2 ?
Romana-Universitate sau Universitate-Romana ?

Deci practic limitarea e doar pe hartie si nu in balize.

Si de aici ma abtin de la comentarii la adresa Metrorex  :?

Multam de informare.

Azi la Eroilor pe la 17:22, pe peron erau un politist si 2-3 indivizi cu o scara, imbracati in salopete rosii pe care scria "salvatori Metrorex".

Trenul de AS in care ma aflam eu a stationat vreo 2 minute in tunel pana sa intram in statie, chiar in dreptul macazului cu M1. Apoi trenul si-a continuat drumul in mod normal.

Re: Accidente / incidente survola

TibiV wrote:
Care este firul 2 ?
Romana-Universitate sau Universitate-Romana ?

Linia 1 e Berceni-Pipera.

Go to page:  1  ... 49 50 51 52 53 54 55  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463842 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”