MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Accidente / incidente

2629 posts, 789432 views

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 188

📖 Pagination options
Re: Accidente / incidente arr@w

Intamplarea relatata de mine s-a intamplat pe M2 iar eu ma aflam la Sudului in acele momente.

Re: Accidente / incidente alexxd_31

Am inteles. Dar de ce sa duci la o ora de varf doua trenuri cuplate in sens opus depoului? Ma intreb daca nu cumva au fost duse la Pantelimon sau in Militari.

Re: Accidente / incidente mcosmin

Deci problema de data asta nu a fost ATO-ul   8-)

Eu zic sa il intrebam pe domnul Puidemorisan sau pe cineva care chiar are cunostinta in domeniul transporturilor. Noi profanii ne putem da cu presupusul. Aici decat facem supozitii ca se merge pe manual, ca nu e instalat pe trenul 17 sistemul Bombardier. Daca informatia nu vine de la cineva din Metrorex sau de la CAF are valoare 0 si trebuie mutata de urgenta la Club.

Re: Accidente / incidente werteny

Astazi pe la ora 17:00 cazuse iluminatul intr-un vagon al unui CAF...de asta ce mai ziceti ?

Re: Accidente / incidente BodoMinea

Asta-i cea mai tare pe care am auzit-o!  :lol: Trebuia să faci tu sau cine a văzut poză. Știi ce tren era?

Îmi aduce aminte de acest filmuleț, păcat că era vorba de o ramă IVA (observăm iluminatul de urgență galben slab încă funcțional).

Ce pot spune. Din fericire sau din pacate pentru voi o sa mai mergeti cu CAF-urile multi ani de acum inainte. Astept cu mult interes casarea IVE-lor. Firmele care se vor ocupa cu taierea lor vor scoate un profit frumusel.
Astept revenirea veteranilor care nu prea au mai postat in ultima perioada. Tin sa spun pe aceasa cale ca ii urmaresc inainte ca Utilizator anonim sa creeze acest site cand  postau pe alte forumuri (nu dau aici nume).
Va doresc o seara frumoasa tuturor si cat mai putine incidente provocate de CAF-uri !

Re: Accidente / incidente puidemorosan

Trenurile noi intrate în circulatie au ATC-ul Bombardier în perfecta stare de funcționare. Faptul ca se merge în ATP sau ATO tine de condițiile din circulație.
Exemplul cel mai bun este interstatia Romana-Universitate firul 2 unde din cauza limitării la 40 km/h trenul se conduce în ATP.
Mai sunt și alte multe situații ce impun un mod semiautomat.
Cu stima.

Atunci urmeaza o intrebare logica: la ce se mai foloseste ATO-ul, daca tocmai pe zonele cu restrictie  si in alte "conditii de circulatie" se merge manual? Bine, inteleg ca atunci cand se fac manevre iesite din comun se va merge cu o comanda manuala, dar mi se pare inacceptabil sa ai ATO si sa nu il folosesti in conditii de mers normal, fie ca ai restrictii pe tronson sau nu.

Si pe M1 sunt destule tronsoane cu restrictie si se merge bine merci cu ATO.

Cum se face maparea traseului si configurarea parametrilor  (viteza, acceleratie etc). Este grea procedura de schimare a acestora?

Presupun ca acest update se face de cei de la Metrorex.
Azi pe M2 se circula extraordinar de bine. La Unirii si Victoriei s-au urcat toti.

Re: Accidente / incidente puidemorosan

Depinde la ce te referi.
Comanda tren sau comanda ATC.

Ma refer la ATC.

Adica la infrastructura din cale. Cum se seteaza mai exact o restrictie pe un tronson? Ca din ce ai spus tu nu prea pare nimic automatizat acolo  :lol:

Depinde ce spune procedura Metrorex. Din motive de siguranta pe tronsoanele cu probleme este bine sa se mearga pe manual. Viteza trebuie adaptata astfel incat circulatia sa se desfasoare in siguranta. Desi avioanele pot decola si ateriza pe pilot automat in majoritatea cazurilor aceaste operatiuni sunt efectuate de catre piloti.

Go to page:  1  ... 48 49 50 51 52 53 54  ... 188

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”