Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului (Partea 1)

1996 posts, 400479 views

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 143

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului subway guru

Excelenta poza!!!
Exact ceea ce trebuia!
Mereu 'pe faza' ca intotdeauna! ;)

• plouis
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului plouis

intrebare: cand incep sa intensifice atarnarea? se fac aproape 2 saptamani si tot 3 hobane vad atarnate. ce se intampla?

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Utilizator anonim

plouis wrote:
intrebare: cand incep sa intensifice atarnarea? se fac aproape 2 saptamani si tot 3 hobane vad atarnate. ce se intampla?

Saptamana asta, sa treaca perioada de acomodare.
Lucrarea trebuie sa tina vreo 100 ani... :roll:

Din care 10 ani in garantia exclusiva a constructorului... ;)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului rails

superba poza, chiar nu mai e nevoie de niciun detaliu despre cum se realizeaza prinderea.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Goldmund

Pe cine intereseaza cum se face "prinderea" unor cabluri si alte note tehnice in detaliu?Sau aici e clubul inginerilor constructori si eu n-am stiut?
Pe mine m-ar interesa daca va exista intr-adevar un restaurant intre cei doi piloni ai podului h.(din proiect nu reiese asa ceva),cand va fi gata cu adevarat,daca cimentul ala de sub pasaj va ramane asa gri si parca neterminat,sau daca trotuarele adiacente Pasajului Basarab sunt si ele terminate-caci am vazut o poza facuta zilele astea sub Pasaj cu o doamna in varsta care trebuia s-o ia pe ....strada plina de masini(ca de obicei:"pietonii?treaba lor!")Nu inteleg ce atatea date ingineresti...Bine,sa le dam cezarilor ce este al lor si poate raspund si la intrebarile mai lumesti.Dupa cate stiu eu,datele tehnice sunt prezentate odata,la inceput sau la sfarsitul lucrarilor,apoi vin amatorii ca mine care vor altfel de detalii si vor discutii despre implicatiile social-urbane ale proiectului in peisajul orasului,sau daca modernizarea "Inelului"va continua si in viitor cu alte proiecte asemanatoare samd...Eu as prefera sa vad poze de ansamblu ale santierului,ce se intampla,nu un detaliu,la care vine un inginer si da lectii de...fizica si matematica.Eu sunt un biet pictor,ce sa fac?Ce-ar fi ca la un vernisaj sa-mi chinui publicul cu Istoria Artei?!-cu toate ca e nevoie si de asta,dar in privat...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului shoppy

Nu, nu ai explicat, cum nu ai explicat nici ca reazemele temporare nu pot suporta greutatea suprabetonarii.
Daca gresesc eu, poate dai un quote.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului VladG

Goldmund wrote:
Pe cine intereseaza cum se face "prinderea" unor cabluri si alte note tehnice in detaliu?Sau aici e clubul inginerilor constructori si eu n-am stiut?
...

Mie mi s-a parut interesant modul de prindere a cablurilor si nu sunt inginer constructor, nici macar inginer. Unele chestii de detaliu te intriga si-ti pui intrebari despre cum se pot realiza, iar daca cineva de aici are si raspunsurile, cu atat mai bine. Crezi ca pe Discovery se uita doar inginerii? :)

Incercam sa dam raspunsuri la toate intrebarile, mai mult sau mai putin bine, dupa cum ne pricepem fiecare...
Fiind o lucrare de infrastructura 'inginereasca' e normal ca intrebarile sa se duca spre zona asta, dar orice alta tema de discutie e binevenita, daca are cat de cat legatura cu subiectul...
Toate cele bune si ma bucur sa avem si 'artisti' printre noi, poate ne luminezi si pe noi inginerii cum e cu 'aspectul estetic' al unei lucrari urbane...
Chiar, tu ce crezi, spune-ne si noua parerea ta...
Cat priveste explicatiile privind prinderea hobanelor, mi-am cerut scuze de la inceput daca detaliile respective au un caracter prea tehnic si ar putea plictisi pe cineva, dar nu am facut decat sa incerc sa astampar curiozitatea cuiva care si-a exprimat interesul...
E destul de greu sa explici lucrurile tehnice in cuvinte, e mult mai usor in imagini, si noroc ca a venit si imaginea 'la moment'...
'Altii' ma tot 'cearta' ca nu le dau destule detalii asa ca e cam greu de tinut o cale de mijloc care sa impace pe toata lumea, dupa cum vezi...

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului Utilizator anonim

Nu cred ca este cazul sa ne agitam atata, cine doreste poate sa "consume" informatiile mai tehnice, cine nu se poate delecta doar cu pozele generale.
Avem de toate pentru toti !  ;)

Pai oameni, cine vrea poze are poze alaturi, tocmai de aceea e blocat subiectul, ca sa fie doar poze, subiectul asta se cheama "Discutii...."
Guru, daca vrei sa zici ca pilonul central are neaparat hobane discontinue, la Barcanesti e pilon central cu hobane continue...
(poza MoroianuGabriel Leonard, Panoramio)

Apropo de spiritul artistic, parerea mea ca municipalitatea ar trebuii sa platasca cu 10% mai mult decat cere solutia pur tehnica pentru artificii artistice, orasul trebuie sa te si inspire nu sa fie pur functional, dar atata timp cat la noi singurul criteriu de acordare e solutia cu pretul cel mai scazut...
39044108.jpg (338.88 KB; downloaded 2172 times)

Daca vrei un comentariu 'la obiect' macar pune si tu o poza adecvata, ca in aia pe care ai pus-o nu se vede nici urma de hobana...
Oi fi eu gratulat pe aici cu titlul de 'maestru' dar nu sunt defel 'Marele Arhitect al Universului' care stie tot ce misca in Romania la ultimul kktzish de podetz.
Ce pot sa-ti spun cu oarece certitudine e ca la Otopeni hobanatul e cu hobanele la fel ca la Basarab, asa ca mai las-o naibii cu 'garagatza' asta, ca am explicat deja de ce si ai vazut ca unii se 'irita' daca intram in treburi mult prea 'ingineresti'.
In privinta 'criteriilor arhitecturale' la alegerea solutiei castigatoare de la Basarab in comisia de adjudecare au fost trei dintre cei mai renumiti arhitecti romani contemporani, iar in prealabil au fost 'enspe' sedinte de lucru cu toti 'urbanistii' de toate culorile si calibrele.
N-a fost nici pe departe 'solutia cea mai ieftina si cea mai proasta posibila'...
De ce tii tu cu tot dinadinsul sa-ti dai cu presupusul atunci cand nu stii mai nimic si esti complet pe dinafara???
Doar asa ca sa-mi dai mie de lucru sa-ti raspund la tot soiul de nazbatii??? :evil:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si proiectului telvanni

Cu tot respectul...ma bag si eu putin in seama:
Goldmund: eu inteleg ca pentru tine devine plictisitor cand se aprind inginerii in discutii...dar lasa-ne si pe noi sa discutam, ca d'aia ne intalnim in "fiecare seara" aici. Detaliul acela de prindere a toroanelor e foarte interesant mai ales ca uitandu-ne la el ne dam seama ca unele solutii raman neschimbate sute sau chiar mii de ani cu toate ca suntem intr-un apogeu al stiintei si tehnologiei (pana fost mereu folosita in contructii pentru ancoraje/blocaje).
Cand te referi la un element termenul corect este beton nu ciment. Cimentul este doar un component al betonului (liantul).
Shoppy: atunci cand nu stii un lucru care nu tine de meseria ta INTREBI. Atunci cand te bagi in polemici - chiar daca nu te pricepi - RISTI SA ne PLICTISESTIi, atat pe cei care doar citesc cat si pe cei/cel care incearca sa te lamureasca, subway guru este un profesionist si mai bine decat sa te contrazici cu el iti propun sa te folosesti de el pentru orice nelinisti ingineresti.

Acum cine intra la un subiect numit Discutii si se supara ca gaseste discutii nu stiu ce sa zic ca sa-l ajut, poate sa ne zica cum sa redenumim subiectul ca sa fie bine.

Telvanni, exact asta incerc si eu sa fac, sa obtin raspunsuri la intrebari sau lamuriri la argumente, mai ales ca am ajuns la chestii interesante cum ar fi criteriul de castigare a licitatiei publice, sau asemanarile dintre Basarab si Otopeni, sau cel putin mie mi se pare interesant, poate sa facem alt subiect...

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 143

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasajul Suprateran Basarab (INAUGURAT 18.06.2011)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463844 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”