MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1489679 views

Go to page:  1  ... 135 136 137 138 139 140 141  ... 405

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre Metrorex alexxd_31

Circul zilnic cu metroul de cel putin 8 ani pe aceasta magistrala.
Limita e impusa de maxim o luna jumate.
Nu cred ca are nici o legatura cu caf-urile si aerodinamica lor.
Intre Romana si Victoriei este acelas tip de galerie si nu este nici o restrictie.
O zi buna tuturor!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre Metrorex 133 313

Este posibil sa se fi inregistrat vibratii mari la suprafata pe Balcescu. Pe chei, pe traseul M1 sunt niste zone unde simti bine metroul pe trotuar daca stationezi. Zona cu macazele de la Timpuri Noi de exemplu. Podul pietonal peste "ecluza "de pe Splai aproape de Mihai Bravu, curba de sub Mihai Bravu sub Splai. Si altele, astea mi-au venit in minte primele.

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

Dar de ce doar pe un sens si nu pe celalalt?

Re: Discutii diverse despre Metrorex bercenicity

Dar dupa reparatie viteza a revenit la normal dupa incident. In plus, daca ar fi vorba doar de schimbat sina, aia se face intr-o noapte, nu asteapta cu lunile.

Se asteapta marea modernizare pe bani europeni. Nu se mai complica nimeni cu inlocuirea integrala a sinelor intre cele doua statii.
Din punct de vedere aerodinami intre tren si perete se formeaza o perna de aer. Trenul este impins spre centrul galeriei unde intampina cea mai mica rezistenta (Cea mai mare viteza de curgere a unui fluit printr-o conducta este in centrul acesteia). Firele prinse in rastel nu se pot deplasa lateral datorita prinderilor cu bride si a fortei axiale aparute in acestea in urma pretensionarii.

Re: Discutii diverse despre Metrorex Florinds

Freyutz, care este viteza maxima daca 70km/h ti se pare o viteza mica...

Re: Discutii diverse despre Metrorex freyutz

80km/h este viteza normala de circulatie in subteran. Si atentie, m-am referit la intreaga interstatie pe ambele fire, nu am luat in calcul respectiva limitare despre care tot vorbim, despre care nu stiu nimic si habar nu am la ce viteza este pusa.

• 133 313
  • Posted:
  •  

bercenicity wrote:
Dar dupa reparatie viteza a revenit la normal dupa incident. In plus, daca ar fi vorba doar de schimbat sina, aia se face intr-o noapte, nu asteapta cu lunile.

Pai cam asta ar fi intrebarea, liniile teoretic au fix aceeasi uzura pe ambele sensuri.

Sinele au aceeasi uzura daca nu au fost schimbate niciodata sau daca au fost schimbate in acelasi timp pe ambele fire. Altfel nu. Datorita interstatiei scurte cred ca sunt multe crampeie de sina schimbate de prin alte parti. Cineva poate sa numere cate cupoane de linie sunt?
Restrictia nu cred ca este datorita vibratiilor deoarece nu se aplica pe ambele fire. Intre Romana si Universitate este galerie unica pentru ambele fire si traversele sunt de lemn fixate in pietris nu ca in alte cazuri traverse de beton sub care exista cauciuc pentru amortizare vibratiilor.
O seara buna tuturor!

• 133 313
  • Posted:
  •  

"Datorita interstatiei scurte cred ca sunt multe crampeie de sina schimbate de prin alte parti"
Dupa cum suna si se simte calatoria, ba mai lina, ba mai "zbuciumata" cu siguranta. Intotdeauna am avut impresia asta.
P.S. Pretensionarea cablurilor face treaba buna cand cablurile sunt pe exteriorul cercului asociat razei de curbura, practic cablurile imping suportii in perete. Cand sunt la interiorul cercului... trag mai tare de prinderi.

Re: Discutii diverse despre Metrorex subway guru

133 313 wrote:
Este posibil sa se fi inregistrat vibratii mari la suprafata pe Balcescu. Pe chei, pe traseul M1 sunt niste zone unde simti bine metroul pe trotuar daca stationezi. Zona cu macazele de la Timpuri Noi de exemplu. Podul pietonal peste "ecluza "de pe Splai aproape de Mihai Bravu, curba de sub Mihai Bravu sub Splai. Si altele, astea mi-au venit in minte primele.

De-a lungul anilor s-au facut nenumarate studii si masuratori de zgomote&vibratii de-a lungul traseelor de metrou si concluzia e una singura, zgomotele&vibratiile generate de circulatia ramelor (indiferent de solutia constructiva a caii) si transmise cladirilor invecinate ca 'soil borne' sunt mult inferioare celor provocate de traficul stradal curent...
Myth 'busted'!
:mrgreen:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Evident, la cum se prezinta asfaltul in Bucuresti in permanenta. Si la cat de in regula sunt esapamentele si sistemele de suspensie de pe autovehicule  in general. Dar mai ales incarcarile. Anyway... si calea de rulare a metroului ar putea face mai mult. Nu este un concurs gen "ba pe-a...".  :lol: Calea de rulare oboseste rapid si datorita gradului de incarcare al trenurilor.

Oricum incaracrile pe suporturi par extrem de mici. Nu am stat sa fac un calcul sa vad ce sarcina maxima ar putea suporta. Intamplator am tangenta cu suporturile, conductele si analizele de tensiuni ce apar in acestea. In rafinarii si combinate petrochimice cablurile sunt trase prin cable tray-uri. Daca erau probleme de la curentul de aer foloseau si la metrou acest sistem. Sunt sigur ca inginerii romani nu sunt asa de slabi cum cred unii.

Go to page:  1  ... 135 136 137 138 139 140 141  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463849 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”