Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1723444 views
📖 Pagination options
-
- andrei11
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
andrei11
Directorul Metroul SA / Metrorex / Primarul General / Ministrul Transporturilor, adica oamenii care vor rezolva aceasta problema.
Anul de gratie 2016
Si ca sa stea linistitAlex27 & Co adresa saitului caruia îi apartine fotografia :
codRosu.ro
Directorul Metroul SA / Metrorex / Primarul General / Ministrul Transporturilor, adica oamenii care vor rezolva aceasta problema.
Anul de gratie 2016
3-16-2016 11-16-30 AM.png (56.88 KB; downloaded 2310 times)
codRosu.ro
- sab
-
Posted:
-
sab
Robert24 wrote:Pai normal, magistralele le facem in ordinea...numerotarii.Si in ordinea...importantei...Nu stiam de ce s-a facut rocada si Rahova-Colentina a devenit M7. Pentru cine nu stie, aceasta magstrala era M6 acum cativa ani.
M7 nu va exista cel putin in urmatorii 20 de ani
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Nope, o parasim pe M 4, pe M 5 o lasam la o treime si ne apucam de M 6.Nu stim de când si de unde.
Nope, o parasim pe M 4, pe M 5 o lasam la o treime si ne apucam de M 6.Nu stim de când si de unde.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
In capul meu e o fractura de logica...
Deci astia nu sunt in stare sa termine odata M5 macar pana la Eroilor...nu zic Universitate-Iancului,..ca Pantelimon se pare ca le-a trecut.
Si vor sa faca M6 spre aeroport.. si problema lor este un eveniment din 2020...
Adica 1-2 meciuri(acum nici nu stiu exact cate) unde vin 20-30.000 maxim in 1-2-3 zile. Si sa le facem si metrou si tren si curse RATB..
Deci M6 pt 3 zile si 30.000 calatori sezonieri/eveniment plus cateva sute/mii eventual si ne doare in ..cuvantul ala ce seamana cu "dur".. de 300.000 oameni unde poate cel putin 50.000 zilnic poate ar folosi metroul. Zilnic. Nu o singura data.
In capul meu e o fractura de logica...
Deci astia nu sunt in stare sa termine odata M5 macar pana la Eroilor...nu zic Universitate-Iancului,..ca Pantelimon se pare ca le-a trecut.
Si vor sa faca M6 spre aeroport.. si problema lor este un eveniment din 2020...
Adica 1-2 meciuri(acum nici nu stiu exact cate) unde vin 20-30.000 maxim in 1-2-3 zile. Si sa le facem si metrou si tren si curse RATB..
Deci M6 pt 3 zile si 30.000 calatori sezonieri/eveniment plus cateva sute/mii eventual si ne doare in ..cuvantul ala ce seamana cu "dur".. de 300.000 oameni unde poate cel putin 50.000 zilnic poate ar folosi metroul. Zilnic. Nu o singura data.
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
Ok. Aici e M 5. Pentru M 6 pro sau contra reamintesc ca deocamdata discutiile sunt suspendate. Pentru ca s-au epuizat argumentele. Si altceva nou nu se intrevede. Multumesc.
Ok. Aici e M 5. Pentru M 6 pro sau contra reamintesc ca deocamdata discutiile sunt suspendate. Pentru ca s-au epuizat argumentele. Si altceva nou nu se intrevede. Multumesc.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Frumos copil ...
O fi Făt-Frumos ?
Creşte într-o zi cât alţii într-un an ?
Şi la 3 luni... moare de bătrâneţe !...
andrei11 wrote:
Frumos copil ...
O fi Făt-Frumos ?
Creşte într-o zi cât alţii într-un an ?
Şi la 3 luni... moare de bătrâneţe !...
- 133 313
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
133 313
Cred ca s-a neglijat grav apa din sol in cazul Eroilor 2 (in albia monora a a Dambovitei). Abia azi am realizat cam cat de grav in urma unor observatii facute pe albia Dambovitei foarte departe de Eroilor, tocmai dupa Vitan Barzesti intr-o zona "secata". Vin si observatiile in subsolul pozelor constatatoare.
Cred ca s-a neglijat grav apa din sol in cazul Eroilor 2 (in albia monora a a Dambovitei). Abia azi am realizat cam cat de grav in urma unor observatii facute pe albia Dambovitei foarte departe de Eroilor, tocmai dupa Vitan Barzesti intr-o zona "secata". Vin si observatiile in subsolul pozelor constatatoare.
Avem aici un fel de "ostrov", mai exact o zona in care radierul (mai exact una bucata portiune de turnare rectangulara) este "umflat" (ridicat, saltat, dislocat spuneti cum doriti). De sub el... izvoraste apa in albia secata! Cazul nu este singular dar asta-i zona in care se observa cel mai bine cu ochiul liber. Din pacate zoom-ul digital n-ar ajuta prea mult.
IMG988.jpg (113.68 KB; downloaded 2232 times)
Cum sa nu se planga Apa Nova de infiltratii in caseta..., pe langa izvoare si albia a pierdut din permeabilitate la greu odata cu degradarea.
IMG989.jpg (118.2 KB; downloaded 2232 times)
O alta zona intr- situatie similara.
IMG992.jpg (112.88 KB; downloaded 2232 times)
IMG993.jpg (103.59 KB; downloaded 2234 times)
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
"Zona protejata". Pai nu s-a gasit nici unul din protejati sa inventeze un dispozitiv care sa opreasca timpul? Si succesiunea anotimpurilor? Si cutremurele? Nu? Eh... complicat. Dupa urmatorul cutremur or sa urle ca din gura de sarpe sa le radieze autoritatile "protejarea" ca sa poata sa tranteasca niste bloculete de 5-6 etaje in locul "crapaciunilor" post 1977, 1986, 1991 etc. Daca dansii nu binevoiesc sa-si expertizeze imobilele asta nu inseamna ca sunt mai in siguranta decat altele expertizate si incadrate. Ce-i drept cred ca inainte de demararea lucrarilor in zona trebuiau expertizate cumva si astea in cadrul proiectului.
misterr wrote:
Lucrări la magistrala 5 de metrou. Bulevardul Eroii Sanitari este încadrat ca zonă protejată
Locuitorii de pe bulevardul Eroii Sanitari, unde se fac lucrări pentru noua magistrală de metrou, au descoperit că zona ar trebui să fie protejată conform documentelor Primăriei Capitalei. Oamenii spun însă că reglementările sunt doar pe hârtie, pentru că în realitate, casele vechi şi de o sută de ani se clatină ori de câte ori se lucrează în subteran.
„Cartierul Cotroceni în zona Eroii Sanitari este în zonă protejată, se cheamă zona protejată 45. Suntem pe aliniamentul de demarcaţie. Aici cei de la Metrorex nu aveau voie să facă activităţi care provoacă degradarea clădirilor protejate sau sunt incompatibile cu statutul de zonă protejată”, spune un localnic.
Aceste reglementări speciale pentru zona Eroii Sanitari ar avea şi un motiv.
„Sunt probleme legate de sol. Au început să se desprindă scările de casă sau subsoluri inundate. Ştiu că aici e albia Dâmboviţei şi pânza freatică este mai sus”, spune Angela Răcăşan.
Locuitorii spun că, în aceste condiţii, se explică de ce casele lor au de suferit de pe urma lucrărilor pentru magistrala 5. Dincolo de problemele de sol, imobilele din zonă sunt foarte vechi.
„Casele din spatele nostru sunt monumente istorice care au un grad suplimentar de protecţie. În mod normal constructorul trebuia să conceapă măsuri de asigurare pentru că sunt case de 100 de ani”, spune Iulian Ungureanu.
Ajutați de avocați, locuitorii spun că au trimis mai multe solicitări autorităților prin care au cerut să vadă dacă documentația emisă este legală sau dacă se respectă normele speciale din zonă.
„Comunicarea autorităţilor lipseşte cu desăvârşire. Primărie, Minsiterul Transporturilor care are are în subordine Metrorexul. Inspectoratul de stat în construcţii care ar trebui să se asigure că orice şantier nu afectează cetăţenii”, spune Irina Zamfirescu, reprezentanta unui ONG.
Cele mai mari probleme au apărut la sfârşitul lunii decembrie, când o suprafaţă importantă s-a surpat din cauza lucrărilor de metrou. Atunci autorităţile au evacuat mai multe familii dintr-un imobil care risca să se prăbuşească.
Acum, oficialii Primăriei Capitalei îi liniştesc pe oameni şi le transmit că toate avizele sunt obţinute legal, dar şi că s-au făcut studii care arată că zona nu mai prezintă alte pericole.
http://s1.digi24.ro/onedb/transcode/56ee5dc5682ccf9b4ad9b830.webm
"Zona protejata". Pai nu s-a gasit nici unul din protejati sa inventeze un dispozitiv care sa opreasca timpul? Si succesiunea anotimpurilor? Si cutremurele? Nu? Eh... complicat. Dupa urmatorul cutremur or sa urle ca din gura de sarpe sa le radieze autoritatile "protejarea" ca sa poata sa tranteasca niste bloculete de 5-6 etaje in locul "crapaciunilor" post 1977, 1986, 1991 etc. Daca dansii nu binevoiesc sa-si expertizeze imobilele asta nu inseamna ca sunt mai in siguranta decat altele expertizate si incadrate. Ce-i drept cred ca inainte de demararea lucrarilor in zona trebuiau expertizate cumva si astea in cadrul proiectului.
-
- survola
-
Posted:
-
survola
Acestor cetățeni din "zona protejată" le-as interzice să ia vreodată metroul de la Eroilor...
Acestor cetățeni din "zona protejată" le-as interzice să ia vreodată metroul de la Eroilor...
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Niste naparci. Daca li se ofera expertizare gratuita pentru expiraciuni cred ca sar 10 metri in sus ca arsi. Pai cum sa se faca expertizare palatelelor de Cotroceni si sa reieasa ca sunt cu bulina si stau pe un sol de ra*at?
Li se prabuseste valoarea aia de piata inchipuita la greu. Si daca vad suma necesara consolidarii li se taie respiratia, nu mai vor neam de "protectie". Ca in banii aia fac una noua, la standarde actuale si cu un etaj in plus
Niste naparci. Daca li se ofera expertizare gratuita pentru expiraciuni cred ca sar 10 metri in sus ca arsi. Pai cum sa se faca expertizare palatelelor de Cotroceni si sa reieasa ca sunt cu bulina si stau pe un sol de ra*at?
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Li s-a oferit monitorizare gratis pe perioada lucrarilor si 'after' si au refuzat ferm...toata lumea stie, doar digi se face ca nu...
Li s-a oferit monitorizare gratis pe perioada lucrarilor si 'after' si au refuzat ferm...toata lumea stie, doar digi se face ca nu...
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Păi dacă ar şti, ar trebui să renunțe la 2 minute de ştire "Wow"...
Şi să nu uităm că ei nu pot fi obiectivi...
Au sediul lângă staţia AM, şi toţi angajaţii lor resimt disconfortul lucrărilor... Şi nici unul nu are pregătirea tehnică să şi înțeleagă despre ce este vorba....
Chiar sunt amic cu câţiva Digi24-işti....
Unul chiar mi-a spus odată (ce-i drept, râzând vinovat...) o replică celebră în mass-media: "Este păcat să laşi adevărul să strice o ştire bună!"
Păi dacă ar şti, ar trebui să renunțe la 2 minute de ştire "Wow"...
Şi să nu uităm că ei nu pot fi obiectivi...
Au sediul lângă staţia AM, şi toţi angajaţii lor resimt disconfortul lucrărilor... Şi nici unul nu are pregătirea tehnică să şi înțeleagă despre ce este vorba....
Chiar sunt amic cu câţiva Digi24-işti....
Unul chiar mi-a spus odată (ce-i drept, râzând vinovat...) o replică celebră în mass-media: "Este păcat să laşi adevărul să strice o ştire bună!"
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Vai saracul... a vazut si el "Tomorrow never dies".
Poate vor sa ajunga si ei un fel de "Carver Media".
P.S. Nici cu Pro nu mi-e rusine.
Vai saracul... a vazut si el "Tomorrow never dies".
P.S. Nici cu Pro nu mi-e rusine.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Păi câţi jurnalişti crezi tu că au o minimă pregătire tehnică ?
Când îi întrebi, "am vrut să scap de matematică şi fizică" !
Dar se dau la TV cu toate prostiile văzute de voi toţi....
Şi şefii lor îi iubesc că au făcut "ştiri mishto, de audiență"...
L.E.
Chiar şi eu, care am deja un pic de vechime pe forum, nu mă pot lăuda cu o pregătire de specialitate.
Sunt inginer MECANIC, nu constructor.
Pentru mine este o reacție de "contra naturii" când văd poze cu "pile" sau "cuzineţi" în care văd chestii care nu seamănă cu "pilele" şi "cuzineţii" despre care am învățat eu.
Ce te faci cu unul/una care în toată viața nu a auzit de pile şi cuzineţi ?....
Iar dacă nu a auzit în viaţa lui, discuţia e super-flue....
Păi câţi jurnalişti crezi tu că au o minimă pregătire tehnică ?
Când îi întrebi, "am vrut să scap de matematică şi fizică" !
Dar se dau la TV cu toate prostiile văzute de voi toţi....
Şi şefii lor îi iubesc că au făcut "ştiri mishto, de audiență"...
L.E.
Chiar şi eu, care am deja un pic de vechime pe forum, nu mă pot lăuda cu o pregătire de specialitate.
Sunt inginer MECANIC, nu constructor.
Pentru mine este o reacție de "contra naturii" când văd poze cu "pile" sau "cuzineţi" în care văd chestii care nu seamănă cu "pilele" şi "cuzineţii" despre care am învățat eu.
Ce te faci cu unul/una care în toată viața nu a auzit de pile şi cuzineţi ?....
Iar dacă nu a auzit în viaţa lui, discuţia e super-flue....
📖 Pagination options