Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu (FINALIZAT octombrie 2018)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2494 posts, 624228 views

Go to page:  1  ... 95 96 97 98 99 100 101  ... 179

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Dar este clar că vorbim de o extindere inutilă pentru şpăgi, că doar ştie toată lumea că....

:lol: :lol: :lol:

Glumeam... :)

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

Tibi, glumele sunt bine venite, dar mai sunt unii care văd numai partea proasta a lucrurilor de aceea am zis ca e destul! Apropo ai participat si tu la grătarele de la splai  :?:  :lol:  :lol:  :lol:

Nu am mai luat micii cu mine, că am văzut că este mohorât afară... :)

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului IK4

PinkyHog wrote:
Apropo de 92, daca nu ar reface reteaua, atunci sustinerile suplimentare din zona intersectiei  de la Titan n-ar avea nici o utilitate.

Sustinerile acelea nu au legatura directa cu troleibuzul, fac parte din sistemul de compensare a variatiei lungimii firului de contact cu temperatura. Sau mai pe romaneste eliminarea "burtii" pe care o face firul vara la temperaturi ridicate din cauza dilatarii. Daca n-ar fi acele prinderi, contragreutatile de la Pod si de la Baraj ar trage de fir prea mult intr-una din parti dand peste cap cleme, traversee, pantografe, etc.
Pentru troleibuz trebuie montate acele "incrucisari" in intersectie cu niste sustineri suplimentare (destul de complicate fiind si in curba troleibuzul), dar in locul lor au aparut fixari simple cu cleme obisnuite ceea ce indica faptul ca se va da drumul la tramvai iar troleibuzul va mai avea de asteptat :(

Segmentul NG - Baraj este pregatit cu traversee duble pentru sustinerea firelor de troleibuz, insa pentru extinedere nu cred ca exista in acest moment nici proiect, nu mai vorbim de bani, deoarece ea trebuie facuta de RATB pe segmentul care nu face parte din lucrare (1 Decembrie/Rebreanu - Faur si amenajarea capatului de linie).
Despre refacerea fostului capat de linie de la Baraj nu cred ca mai poate fi vorba din cauza reconfigurarii zonei (statie de tramvai), poate doar amenajarea unuia nou in zona Alba (fostul capat al tramvaiului 30), dar slabe sanse. :popa:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

Cel putin pana la Barajul Dunarii trebuie sa existe retea de troleibuz, orice lucrare de infrastructura presupune aducerea zonei la stadiul de dinaintea lucrarilor. De la Barajul Dunarii mai departe NU depinde de RATB pentru ca RATB NU detine nici un cm de fir din tot ce e in Bucuresti, totul e al primariei. Deci tot primaria face (si cel mai probabil, va face in cadrul aceluiasi proiect, ar fi absurd sa faca proiect separat cata vreme beneficiarul e acelasi). E drept, asta trebuie cercetat, logica elementara nu se aplica de multe ori la actiunile primariei...

Totusi, argumentul ca "face RATB" e fals, pentru ca RATB doar exploateaza bunurile primariei pe infrastructura primariei cu resursa umana proprie, altfel nu "face" nimic pentru ca nu are patrimoniu. Nici macar tramvaie nu face, pe alea tot primaria le face, folosind resursa umana a RATB-ului. Asta ca sa lamurim situatia juridica.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

RATB - ul e sau nu al primariei ? Adica vreau sa spun, RATB - ul juridic are sau nu are voie sa-si infiinteze linii in Buzau ?
Eu cred ca e un joc de cuvinte aici...Stau si intreb, daca autobuzele / .... / sunt ale primariei, de ce nu le exploateaza primaria printr-un departament specializat, de ce le dă RATB - ului spre exploatare ?

Păi probabil RATB este departamentul ăla specializat... :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Costin

TibiV e pe-aproape :)

Teoretic, RATB-ul nu are voie sa infiinteze linii nici in Bucuresti, CGMB le infiinteaza.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului General_Katana

Nu mai muta caravana astia cu biserica lor sectanta ?  :evil:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Adrian Rosca

Baptistii nu sunt sectanti. Asa, pentru cultura generala...

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului IK4

Costin wrote:
Cel putin pana la Barajul Dunarii trebuie sa existe retea de troleibuz, orice lucrare de infrastructura presupune aducerea zonei la stadiul de dinaintea lucrarilor. De la Barajul Dunarii mai departe NU depinde de RATB pentru ca RATB NU detine nici un cm de fir din tot ce e in Bucuresti, totul e al primariei. Deci tot primaria face (si cel mai probabil, va face in cadrul aceluiasi proiect, ar fi absurd sa faca proiect separat cata vreme beneficiarul e acelasi). E drept, asta trebuie cercetat, logica elementara nu se aplica de multe ori la actiunile primariei...

Totusi, argumentul ca "face RATB" e fals, pentru ca RATB doar exploateaza bunurile primariei pe infrastructura primariei cu resursa umana proprie, altfel nu "face" nimic pentru ca nu are patrimoniu. Nici macar tramvaie nu face, pe alea tot primaria le face, folosind resursa umana a RATB-ului. Asta ca sa lamurim situatia juridica.

Dupa cum se spune aici http://ratb.ro/comunicat1.php?nrcom=558, statutul juridic al RATB este in curs de schimbare si prin transformarea in societate comerciala va fi "improprietarit" cu toate cele (probabil mai putin ceva terenuri "bune"), iar primaria va deveni beneficiarul serviciului.

Dar ca sa revin la obiect, treaba cu 92-ul sta cam asa:
1. In proiectul in derulare este sau nu prinsa si bugetata extinderea troleibuzului la Faur? Stie cineva concret? Cum nu au montat si incrucisarile cu ocazia instalarii retelei de tramvai, inclin sa cred ca nu. Nici n-ar avea rost sa le monteze ca sa se uzeze inutil atat ele cat si patinele pantografelor daca troleibuzul nu va circula prea curand. La Barajul Dunarii nu mai este loc pentru bucla de intoarcere si nu se va putea circula pana la realizarea extinderii.
2. Daca proiectul e atat de idiot incat extinderea nu e inclusa si reteaua de troleibuz e lasata in aer la Baraj, atunci primaria fie trebuie sa faca licitatie pentru realizarea ei (treaba de durata, cu termene, clarificari, contestatii si tot tacamul), fie sa transfere bani in bugetul RATB care sa realizeze proiectul si instalarea prin atelierele proprii.

Indiferent de varianta, sper ca si 92 va reveni la un moment dat pentru ca ar fi pacat ca in anii in care peste tot se discuta de "eco" si "green", noi sa ne batem joc de un lucru pe care il aveam inca din anii '60.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

1) Numa' sa aiba respectivii si troleibuze. Inclin sa cred ca n-au.
2) Incrucisarile tramvai / troleu se monteaza in cateva ore, n-are rost sa le monteze acum.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Pai si ce au, Andrei, au ceva?... Cum este posibil ca atata timp sa se mearga din inertie si sa nu ia nimeni masuri.
Revenind la oile noastre, zona tot trebuie deservita. Nu mi se pare normal sa mai schimbi o data in plus atatia ani.
Poate fi considerata si viclenie chestie asta, o calatorie in plus cu 330/335.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului PinkyHog

IK4 wrote:
Sustinerile acelea nu au legatura directa cu troleibuzul, fac parte din sistemul de compensare a variatiei lungimii firului de contact cu temperatura.

Cred ca ai dreptate. Ceva asemanator este in zona curbei de la Campia Libertatii.

2016-03-15 13.52.17 by Pinkyhog, on Flickr

IK4 wrote:
Segmentul NG - Baraj este pregatit cu traversee duble pentru sustinerea firelor de troleibuz.

Nu pe tot segmentul. Dupa Barajul Sadului e sustinere simpla.

2016-03-15 10.35.48 by Pinkyhog, on Flickr

Go to page:  1  ... 95 96 97 98 99 100 101  ... 179

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Bd. Liviu Rebreanu (FINALIZAT octombrie 2018)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”