Zona metropolitană BucureștiTotul despre București

Topic: Aspecte negative în circulația bucureșteană

1448 posts, 410441 views

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 104

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană 133 313

Daca m-as pune pe reclamat tot ce-i epava si rabla ce vad eu saptamanal... cred ca m-ar interzice la sesizari.  :lol: Ce-i pe la mine pe la Obor am reclamat, au disparut de multa vreme buna parte din ele.  :twisted:

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană survola

E un camion răsturnat acum in Piața Victoriei, în față la Antipa.  Cumva parte a vreunui protest sau doar un simplu idiot ?

Re: Stiri, proiecte, perspective shoppy

Problema lipsei parapetului pe Splai s-a rezolvat romaneste, adica s-au montat speed-bumpuri la fiecare 500m intre Vitan si CB, deci aveti grija daca vreun cretin accelereaza la 100 si dupaia tranteste frana sa nu va urcati pe el, si asta la fiecare 500m.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, proiecte, perspective 133 313

Sa vede cat rezista camioanelor de gunoi care se duc la Glina...  :twisted:

Re: Stiri, proiecte, perspective iliutu

shoppy wrote:
Problema lipsei parapetului pe Splai s-a rezolvat romaneste, adica s-au montat speed-bumpuri la fiecare 500m intre Vitan si CB, deci aveti grija daca vreun cretin accelereaza la 100 si dupaia tranteste frana sa nu va urcati pe el, si asta la fiecare 500m.

Asta nu este rezolvare romaneasca, ci corecta. In primul rand de vina este viteza foarte mare cu care se circula pe acolo. Eu incerc (recunosc, nu reusesc intotdeauna) sa circul cu maxim 60-70 km/h, dar sunt depasit de multe masini cu viteze net superioare.

Gardul nu va limita "accesul" in Dambovita - vezi accidente in care zboara in rau pe la Eroilor sau in alte zone unde gardul e intreg.

Solutia: limitarea vitezei si atentie la drum  :shock:  !

Nu-i adevarat, ce, pe Valea Oltului avem 50 de km de speed-bump-uri ca altfel zburam in Olt? Nu, avem parapeti profesionali (cum ar fi liziera w sau parapeti NJ de beton) proiectati fix pentru atenuarea impactului si mentinerea autovehiculelor pe sensul de circulatie, gardul acela (dupa cum il numesti corect) este doar atat, un gard ornamental si nu a fost gandit niciodata ca un element de siguranta rutiera.
Si daca e polei chiar si respectand orice restrictie imaginabila poti sa derapezi si sa pici in Dambovita cu toate speed-bumpurile posibile.

Solutia corecta pentru mentinerea vehiculelor pe sensul de circulatie nu este restrictionarea vitezei ci glisiera w sau parapeti NJ, si asta pe toata lungimea Splaiului.

Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Asta chiar e culmea, liziera w sau parapeti NJ de beton in oras ? Ne-am pierdut orice simt al ratiunii ?
Măi tată, daca nu stii sa circului cu 10 km / ora pe polei stai mă tată acasă, citeste ziarul sau uita-te la seriale de desene animate. Pe polei se circula cu 10 km / h nu cu cat vrea muschii tai de  cocalar al soselelor ca ai Mecedes S Classe si cauciucuri de iarna ( second hand ), numar de bulgaria si instalatie GPL pe masina. A, da, poti derapa si la 15 km / h sau  ricosa dintr-un idiot care a dat peste tine, dar o bordura ceva mai inalta rezolva problema ( cam cum e aia pusa de Negoita in sect III ).
Solutia corecta in oras estein primul rand respectarea vitezei legale, sa nu iesi pe sosele ca orice blonda oxigenata si sa ai psihologicul trecut pe bune.
Multumesc pentru  intelegere.  ;)

Si reciproca  tot acolo e :
3-9-2016 12-01-01 PM.png (262.13 KB; downloaded 3566 times)

Ideea ca cine are nevoie de parapeti e tampit e aberanta, ar insemna sa se demonteze parapetii de pe toate podurile si autostrazile si sa se puna limitari de viteza.
Daca vrem sa circulam trebuiesc indeplinite normele de siguranta rutiera, nu facem drum pe marginea prapastiei si ii punem limitare de viteza si care cade in prapastie atunci e el tampit si e numai si numai vina lui. Daca nu vrem sa circulam sau suntem incapabili sa asiguram siguranta rutiera atunci inchidem drumul si gata, nimeni nu se accidenteaza, nimeni nu isi rupe masina si nu mai dai nici un ban pe asfaltari, solutia perfecta.

Bordura mai inalta mi-a scapat din vedere pentru ca ma gandeam si sa fie ieftin, daca avem bani sa implementam o solutie mai scumpa dar mai placuta vederii atunci perfect de acord.

Re: Stiri, proiecte, perspective andrei11

Tu ai perfecta dreptate pentru drumurile din afara localitatilor  dar in localitate viteza este reglementata prin lege. Si nu inventia aia de "+10" ( tâmpită din punctul meu de vedere ). Plus acela 10 e pus acolo daca n-ai anvelope corespunzatoare, eroare in citire, daca-ti scapa usor piciorul pe acceleratie. Pentru acesta e pus acel +10. Nu ca sa mergem noi cu 69 voit.
Nu comparam vitezele ( din afara localitatii ) de pe Valea Oltului / Valea Prahovei  autostrazi etc si ce e in oras. Si nici Oltul cu Canalul ( navigabil ) din Bucuresti.
Acum sa fim seriosi, cum ar fi sa avem pe intreg Splaiul din Bucuresti borduri NJ sau parapeti w ? Mie mi s-ar parea hazliu...( Spun asta ca au mai fost accidente si in zona Izvor parca cu masini cazute in Dambovita ). Iar de la Podul Mihai Bravu spre centura fiind Bucuresti sau limitare de viteza ar trebui respectata aceasta limitare. Adica de la Semanatoarea la Mihai Bravu mergem cu 50 - 60 de multe ori ca nu ne permite traficul cu mai mult si dupa Mihai Bravu "blană" ca nu mai sunt treceri de pietoni / semafoare...
Eu pe acolo nu prea circul  dar sunt portiuni unde ma prinde 12 noaptea si tentatia e mare, de exemplu B-dul Unirii / Gh Ionescu Sisesti / Doamna Ghica ( intre Colentina si Pantelimon ) etc.

Re: Stiri, proiecte, perspective aztec

Extinderea granitelor localitatilor in anumite zone este extrem de aberanta. Mai ales acolo unde nu este zona locuita sau generatoare de trafic pietonal..sau tinde spre zero absolut.
Una este aici.. alta de exemplu este la Popesti-Leordeni unde localitatea se ternima dupa centuta spre Oltenita,...plus multe altele.
Ca sunt idioti si cad in balta,... poti incerca in zonele de periculozitate sa faci ceva protectie mai mare, adica la curbe de exemplu..dar sa limitezi pe 6-7 km viteza si sa spui ca e "localitate" pt un viraj si 1-2 firme sa nu cada prostii in Dambovita... e cam mult totusi sunt 7 km de nimic in linie dreapta si un mic viraj.

Re: Stiri, proiecte, perspective URANUS

andrei11 wrote:
Asta chiar e culmea, liziera w sau parapeti NJ de beton in oras ?,,,Solutia corecta in oras estein primul rand respectarea vitezei legale, sa nu iesi pe sosele ca orice blonda oxigenata si sa ai psihologicul trecut pe bune.

Apropo de respectarea vitezei legale, ieri pe bulevardul Metalurgiei in zona Carrefour Grand Arena un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni (semaforizata fizic dar nu si functional) de un 'jmecher' care avea cel putin 80 km/h iar in urma impactului, respectivul pieton a ramas fara si anume cap. (O fi fost de la ISIS soferul!). Am aflat asta de la o fata care era in stare de soc (a vazut inclusiv cum a fost adunat de pe jos capul de catre politie si pus intr-un sac) si a trebuit sa o insotesc la spital. Ea traversase odata cu victima dar a fost mai rapida. Nu stiu de ce, nu a aparut stirea pe nicaieri, nici in mediul online.

Da, si limita Brasovului care acum incepe la Timisul de Sus, total de acord ca este o solutie aberanta.
Idea ca NJ/w este urat e una si necesitatea unui parapet e alta.

Daca este sa discutam despre ce alte solutii s-ar putea folosi in interiorul orasului sa vedem ce fac francezii in fata la Louvre, sigur nu sare nimeni cu masina peste asta: https://www.google.ro/maps/@48.8594487,...312!8i6656

• ClaudiuL
  • Posted:
  •  

Re: Aspecte negative în circulația bucureșteană ClaudiuL

Aseara Arcul de Triumf :

Un politist opreste un taximetrist intrat pe rosu in intersectie (pietonii aveau deja verde). In 5 secunde i-a dat drumul.
Peste 2 minute, colegul primului opreste o alta masina din acelasi motiv. Incepe o lunga discutie cu soferul iesit din masina.

Este nevoie de supranas pentru BPR ?

Re: Stiri, proiecte, perspective Nightwolf

URANUS wrote:
andrei11 wrote:
Asta chiar e culmea, liziera w sau parapeti NJ de beton in oras ?,,,Solutia corecta in oras estein primul rand respectarea vitezei legale, sa nu iesi pe sosele ca orice blonda oxigenata si sa ai psihologicul trecut pe bune.

Apropo de respectarea vitezei legale, ieri pe bulevardul Metalurgiei in zona Carrefour Grand Arena un pieton a fost lovit pe trecerea de pietoni (semaforizata fizic dar nu si functional) de un 'jmecher' care avea cel putin 80 km/h iar in urma impactului, respectivul pieton a ramas fara si anume cap. (O fi fost de la ISIS soferul!). Am aflat asta de la o fata care era in stare de soc (a vazut inclusiv cum a fost adunat de pe jos capul de catre politie si pus intr-un sac) si a trebuit sa o insotesc la spital. Ea traversase odata cu victima dar a fost mai rapida. Nu stiu de ce, nu a aparut stirea pe nicaieri, nici in mediul online.

Pentru ca este o minciuna sfruntata aceasta stire. Daca a fost adunat capul, cu corpul ce s-a facut? :) Nu a existat asa ceva in Bucuresti. Tocmai d`asta nu a aparut stirea pe nicaieri. Asa ca prietena ta ar trebui sa se trezeasca din visare si sa spuna exact ce si unde a vazut. Asta daca a vazut ceva...

Go to page:  1  ... 27 28 29 30 31 32 33  ... 104

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Totul despre București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463855 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”