MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM6 1 Mai - Aeroport Henri CoandăM6 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: Discuții până la începerea lucrărilor

2393 posts, 585335 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 171

📖 Pagination options
Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor subway guru

Gratisul ala are un clenci, cel mai probabil va fi acordat unei firme helvetice...si ce daca?...tot vor avea nevoie de ceva 'basrinasi' platiti din banii lor iar 'productul' e moca...pentru statul roman incapabil sa produca ceva similar pe banii nostri...
E similar cu studiul JICA de transport pentru Bucuresti, livrat tot asa 'moca', dar 'prestat' de 'Padeco' Japan...si valabil si in ziua de azi si luat ca baza de discutii si negocieri de oricare 'finantator' previzibil, fie el UE, SUA, RU, ASIA ori Oceania...
E chiar asa de greu sa intrevezi diferenta intre asemenea 'studii strategice' si cretinismele de terenuri de sport in 'panta', 'centre de informare turistica' in pustie, 'parcuri' pe izlazul comunal, scoli moderne fara de elevi, spitale fara de pacienti si alte si alte cretinisme destinate doar aruncarii de bani pe fereastra de pe 'plantatia' Romania doar pe 'parandarat'???

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor 133 313

Studiu strategic mi se pare mie acum luarea la puricat a ariei din inelul principal al Bucurestiului sa vad exact pe unde poate trece metroul de la vest la est, de la nordvest la sudest si eventual de la nordest la sudvest, din toate punctele de vedere, obstacole si solutii). De racorduri clar nu mai am nevoie. Si de magistrale/racorduri cu studii de la elvetieni, constructie de la japonezi, ca noi nu suntem in UE sa ne aliniem, noi suntem in UE sa cautam alternative la ea (wtf?).
Deci stai sa inteleg... elvetienii ne dau bani gratuit de studiu ca sa punem o firma de-a lor sa faca studiu... Deci... si astia sunt adeptii plimbatului propriilor bani dintr-un buzunar in altul prin... "pardisuri bananiere (as vrea sa zic fiscale, dar...)" ? Nu prea mi se leaga ideea. De fapt nici nu se poate lega decat daca lasi actiunea sa decurga, sa vezi care firma. Poate pe noi nu ne derajneaza sa mutam bani de la un buzunar la altul pentru altii, dar tot trebuie sa stim exact ce-i cu banii aia, ca poate mutatul asta ne deranjeaza aliatii.
Sa zic una asa... din popor. Si romanii muta bani dintr-un buzunar in altul. Si pentru niste biete sume de nici 100.000 euro folosesc cel putin patru maini de la primul buzunar la ultimul. Maini inrudite intercalate cu maini neinrudite.

Studiile ca sa 'prezinte' credibilitate trebuie sa fie asumate de firme 'credibile'...din pacate oricat de serioase si solide ar fi firmele romanesti...nu au recunoastere internationala...dar nici transnationalii fara suport local n-au credibilitate...
Asa ca solutia 'optima' e cea de 'win-win', parteneriat romano-strainez...si nu e deloc rau!?!
:lol:
Esti destul de inteligent sa intelegi subintelesul, nu insist mai mult decat e necesar...

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor TibiV

cos ,
Eu sunt cel care am propus să redeschizi M6...
Dar acum înţeleg de ce l-ai închis !... :lol:

Scuza-ma dar oi fi eu mai 'tampit' si nu inteleg ce vrei sa sugerezi?
Ca nu inteleg ce te 'shifoneaza' daca dezbatem un subiect de maxim interes?

Cred că eşti obosit acum şi nu prinzi sensul..

Mai citește o dată cu atenție postarea mea...

Nu mă 'shifoneaza'  nimic...
Doar că am constatat că tonalitatea  "dezbaterilor" urcă rapid spre nivelul de "ceartă", şi au şanse să ajungă curând la nivelul "jigniri"...

Şi sunt convins că acesta a fost motivul pentru care cos a închis topicul.
Nu subiectul în sine, ci abordarea (eşti prost sau eşti prost)...

Culmea este că te raţoieşti la cineva care este de acord cu tine în 95% din cazuri.... :lol:

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor Costin

Nu are rost sa ramana deschis daca subiectul este abordat cu atacuri personale si limbaj suburban. E un forum public nu suntem pe șantier! Sterg mesajele incriminate si il avertizez pe subway guru ca regulamentul forumului e unul singur pentru toata lumea! Subiect inchis, avertisment dat, o zi buna tuturor.

Hahaha ! ...
Nu mai găseam topicul M6 ! ....
Eu l-am redeschis acum nişte luni, eu postez la re-redeschiderea... :lol:

OK, guru, acum putem juca "în curtea şcolii"... :)

Dar, sincer, de ce a trebuit toată presiunea ăsta ?!...

Tu ştii, şi eu ştiu, dar putem să arătăm ceva oficial oamenilor ?...

Nuuuuuu...

Doar s-au schimbat vorbe urâte pe forum.
Necivilizate chiar.
Dar mă rog, îţi las la dispoziţie "curtea şcolii"... :)

Voi fi însă bucuros să postez poze, când va fi vremea... :D

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor aztec

Pai pana nu e oficial...e neoficial.

Si tot constructorul de la M5 are vre-o implicare?

Nici vorba, lucrare noua, licitatie si toata 'bucataria'...
:)
@tibi
Daca ai stii cata 'bucatarie prealabila' e vorba...o sa-ti rugineasca aparatul alea foto!

aztec wrote:
Si tot constructorul de la M5 are vre-o implicare?

Momentul ăla este încă departe....
Şi indiferent cine va fi constructorul (adică ce nume va avea firma, latino sau nordică) jos în tunel tot cu guru vor lucra... :lol:

Re: Discutii pana la inceperea lucrarilor aztec

Pai au proiectat romanii...au venit si japonezi si cica au "proiectat" ceva...eu auzisem ca si alti europeni au eficientizat...dar poate ma insel..ca este zvon...
Conteaza si ce se va lucra...ca m-am saturat de cavouri...asa arata statile ...fara pic de....personalitate...

Asta e sigur, ca am 'contract' cu samuraiul, castigat la lupta dreapta prin licitatie publica internationala!!!
Cine e bun...e bun, indiferent de nationalitate!
Sa traim noi si sa fim sanatosi si sa impanzim capitala cu cel putin 120km de metrou si atunci pot sa ma retrag linistit la pensie...sau la 'patrunjelul'!
aztec wrote:
Pai au proiectat romanii...au venit si japonezi si cica au "proiectat" ceva...eu auzisem ca si alti europeni au eficientizat...dar poate ma insel..ca este zvon...

Nu e chiar asa, hai sa nu exageram, bineinteles ca romanii au dat 'totul', ca doar e tzara noastra nu a altora, dar contractul e fifty/fifty...
Samuraii au fost destul de corecti, nu ca altii, care doar luau banii dar stiau cu multa dexteritate sa se feresca de treaba...chiar am deosebit respect pentru 'nippon san'...
:mrgreen:

Re: Stiri si articole din presa TibiV

Adrian Rosca wrote:
Deci pe 17 iulie s-a publicat HG de expropriere in Monitorul Oficial. Pentru ca procedura de expropriere sa fie finalizata mai trebuie ca Metrorex sa emita Decizia de Expropriere si sa consemneze banii pentru exproprieri la CEC.

Si sa nu uitam ca intotdeauna ne trezim pe la jumatea' proiectului cu nevoia de a face URGENT exproprieri pe "culoarul suplimentar"...
Adica mai gasim o teava, o LES de 110 kV/o colectoare de care au uitat Engie/ENEL/Apa Nova sa ne spuna...
Iar URGENT poa' sa dureze si 2 (doi) ani... :(

Go to page:  1  ... 79 80 81 82 83 84 85  ... 171

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M6 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463909 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”