Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiProiecte și lucrări finalizate parțial, suspendate sau abandonateDiametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2709 posts, 534344 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 194

📖 Pagination options
  • Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei Utilizator anonim

Totusi sunt curios cand se vor apuca si de liniile de tramvai pe acest tronson si ce metoda vor alege mai ales ca teoretic ar trebui sa fie cale dubla pe aceasta zona.

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei Dominatrix

Cale dubla pe Berzei intre Cobalcescu si Plevnei? Parca in PUZ nu aparea linie de tramvai mai departe spre Hasdeu.
Iar din planuri rezulta ca intre Cobalcescu si Plevnei se va demola pe partea stanga cum vii dinspre Piata Virgiliu, nu? Sau am inteles eu gresit?

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei Costin

Se darama 3 imobile de pe partea stanga - doua din capatul de la Cobalcescu si unul din capatul de la Plevnei. Restul imobilelor sunt retrase si permit realizarea strazii fara demolari. Pe dreapta nu se darama nimic. Iar in PUZ din cate tin minte, intre Cobalcescu si plevnei e linie de tramvai cale simpla, se pastreaza actuala configuratie a "terminalului" Vasile Parvan.

• Utilizator anonim
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia Utilizator anonim

A cazut si numarul 13  :D

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia cavver

subway guru wrote:
Ce m-a mirat e ca au inceput demolarea din spatele casei spre strada...

Poate pentru ca nu mai incurca atata circulatia ?

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia subway guru

M-a mirat pentru ca a fost o idee 'isteata', in felul asta impingeau molozul direct spre basculantele ce asteptau in strada.
Altfel ar fi impins mai intai molozul spre curtea interioara si de acolo ar fi trebuit sa-l impinga din nou spre strada.
A fost insa o miscare riscanta pt. ca putea sa se darame toata cladirea in strada si in felul asta sa blocheze complet circulatia.
Vorba ceea: cine nu risca nu castiga!

• plouis
  • Posted:
  •  

Re: Proiectul si discutii pe baza acestuia plouis

cred ca le face un bine locatarilor expropriati. vedeti ce structura are cojmelia pe care scrie rapid. cred ca la un vant mai mare cade :D

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei subway guru

Utilizator anonim wrote:
Lucrarea continua intr-un ritm greoi din cauza intarzierii exproprierilor.

Din ce stiu eu exproprierile sunt oarecum in grafic, ceea ce intarzie e obtinerea de catre municipalitate a autorizatiilor de desfiintare. Avocatii care se ocupa de exproprieri n-au mai vrut sa presteze gratis aceasta operatie ca la Basarab si le-au spus celor de la primarie sa faca bine si sa-si faca singuri formele necesare...
Bineinteles ca nu se prea descurca...e ceva mai greu decat sa-i pui pe altii la treaba. :lol:  :lol:  :lol:

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei GAC

Strada aceea cu platani, nu o vad bine. Nu stiu cum o sa incapa si 4 benzi si tramvai si platani si trotuare. Ori zboara copacii, ori zboara un rand de case de pe-o parte.
Sper ca aceasta noua lege a exproprierilor sa grabeasca procedurile un pic...
Eu astept sa vad la pamant hotelul marna, cladirile alea cu 2-3 etaje de pe Berzei (fata in fata cu blocul comunist, unde se separa sensurile de tramvai) si bineinteles hala de la Buzesti. Abia atunci cred ca o sa inceapa sa prinda contur proiectul. Asa, in ritmul de pana acum, o casa la 2-3 saptamani, ne prinde si 2020.

GAC wrote:
Strada aceea cu platani, nu o vad bine. Nu stiu cum o sa incapa si 4 benzi si tramvai si platani si trotuare. Ori zboara copacii, ori zboara un rand de case de pe-o parte.
Asa am crezut si eu, dar se pare ca m-am inselat. Problema s-a lamurit aici. Totusi, e ciudat ca in PUZ, apare cale simpla de tramvai intre Cobalcescu si Berzei, mai ales in perspectiva realizarii strapungerii spre Uranus. Dar pe de alta parte, se stie ca un PUZ aprobat nu inseamna mare lucru si poate fi usor schimbat in Romania.
GAC wrote:
Sper ca aceasta noua lege a exproprierilor sa grabeasca procedurile un pic...
Eu astept sa vad la pamant hotelul marna, cladirile alea cu 2-3 etaje de pe Berzei
Eu nici nu stiu de ce au inceput lucrarile inainte sa termine exproprierile si mai ales de ce au inceput cu linia de tramvai si au lasat zona aceea cu un transport precar, in conditiile in care erau atatea altele de facut. Chiar si pe vremea lui Ceausescu, in vremea marilor demolari, au fost cazuri in care transportul in comun a fost scos ultimul, dupa ce toate casele din jur fusesera puse la pamant. Legat de Hotelul Marna (monument istoric) stie cineva daca a fost declasat? Culmea e ca Ceausescu nu i-a venit de hac hotelului cand s-a facut metroul (unii spun ca motivul a fost ca acolo se "distrase" in tinerete cu savanta de renume mondial), dar o sa il opereze deschis dr. Oetker curand.
GAC wrote:
Asa, in ritmul de pana acum, o casa la 2-3 saptamani, ne prinde si 2020.
2020? Nu e nici o problema. Nu are nimeni interesul sa termine prea repede, din motive care s-au mai spus pe forum. Nationalitatile conlocuitoare co-interesate in lucrari vor fi fericite, ca au si ele 7 copiii acasa, si capu' familei e somer, mancat-as.

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei danielstan

...nationalitatile INlocuitoare...

• GAC
  • Posted:
  •  

Re: Lucrarile pe tronsonul Piata Virgiliu - Calea Plevnei GAC

Da, ramane de vazut...probabil ca in acea zona cu copacii apare doar o sina de tramvai poate pentru ca un eventual tramvai venit din Rahova (peste multi ani) o va lua tot pe vechiul traseu de intoarcere (vecea bucla), sau poate ca pana atunci, cand se va realiza jonctiunea cu calea Rahovei, se va mai schimba o data linia, si atunci se vor monta 2 linii. Totusi, oricum ar fi, chiar daca presupunand prin absurd ca ar fi linia gata de la Chirigiu pana la V Parvan, bucla de intoarcere trebuie pastrata, in caz ca se strica vreun tramvai, sau apare vreo problema pe traseu, vreo surpare, ca cea  de la Unirii....

GAC wrote:
Totusi, oricum ar fi, chiar daca presupunand prin absurd ca ar fi linia gata de la Chirigiu pana la V Parvan, bucla de intoarcere trebuie pastrata, in caz ca se strica vreun tramvai, sau apare vreo problema pe traseu, vreo surpare, ca cea  de la Unirii....
Ai dreptate, dar nu cred ca are rost sa ne gandim atat de departe in viitor, cand nu stim nici ce se va intampla dupa 2012. Poate vine primar vreun Gunoier Prigonit si se apuca sa prigoneasca tramvaiele, cum "ameninta" in 2008. Pardon, o gunoierita (asta e femininul :?: ) :lol: . Doamne fereste.

Cat despre bucle, da, e bine sa existe bucle de avarie, dar marea problema ca orice spatiu nefolosit (inclusiv linie de tramvai nefolosita) devine parcare in orasul asta mizerabil. Cel mai bun exemplu: linia de pe Strada Dristorului.

• darknight
  • Posted:
  •  

Re: Stiri - Supralargirea Buzesti-Berzei-Uranus darknight

Sa mai demolat ceva intre timp ? :shock:

Go to page:  1  ... 9 10 11 12 13 14 15  ... 194

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Diametrala Nord - Sud (Buzești - Berzei - Uranus)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463874 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”