Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

2321 posts, 694933 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 57 58 59 60 61 62 63  ... 166

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

V-am facut!!
Deja sunt acasa! :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

Acasă şi cu surprize pentru noi... :)
Mulţumim...
:bere:

Poate ajunge şi shoppy...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

La o LEA exista 2 tipuri de stalpi, cei de sustinere si cei de tensionare.
Cei de sustinere sunt cei mai numerosi, sunt mai subtiri si rolul lor este sa sustina conductorii pe verticala.
Cei de tensionare sunt mai robusti, rolul lor este sa mentina conductorii atat pe verticala cat si pe orizontala(stanga/dreapta si inainte/inapoi), ei apar acolo unde LEA schimba directia/inclinatia si periodic pe portiunile drepte o data la fiecare 10-20 de stalpi de sustinere.
Problema e ca toti cei 3 stalpi din zona sunt de sustinere, deci modelul mai subtire, fiecare sustine 8 LEA de 110kV, 4 la nivelul inferior si 4 la cel superior.

Ar fi 3 solutii:
1. Demontarea stalpului 2 si reasamblarea unui stalp mai inalt, nu cred ca se poate face pe bucati, perturba toate 8 LEA si nu stiu daca este nevoie de modificari si la stalpii 1 si 3 dar nu presupune sapaturi.
2. Daca stalpii 1 si 2 se pot intari ca sa devina de tensionare atunci cele 4 LEA de la nivelul inferior pot deveni subterane intre stalpii 1 si 2.
3. Daca 2. se poate implementa atunci s-ar putea gandi ca cele 4 LEA sa devina subterane de la stalpul 1 pana in statie, nu e deloc departe si majoritatea se poate sapa cu excavatorul, astfel se modifica doar un singur stalp.
1.png (981.09 KB; downloaded 3208 times)

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

Mulțumim shoppy! :D
@Costin: Ma gândeam ca măcar vor lega Titanul de Berceni prin tramvai. :roll:

@shoppy,
m-am gândit şi eu mult la problema asta.

Voi folosi notaţiile tale (deşi eu aş fi făcut numărătoarea dinspre CET Sud, că de acolo pleacă LEA... :)  )

Îngroparea clar nu mai este o soluţie, că doar n-or fi nebuni să spargă rampa de urcare Titan care este practic la nivelul final... ( acolo mai aşteaptă doar asfaltul, cu excepția a vreo 25 de metri înainte de culee care mai trebuie înălțaţi).
Dacă ar fi luat în considerare varianta îngropării, atunci măcar ar fi băgat din start tuburile alea protectoare pentru cabluri, tuburi care NU există...

Cred că soluția cea mai simplă este instalarea unui nou stâlp tot de susținere, 1', între 2 şi 1, de cealaltă parte a pasajului dar simetric cu 2-ul (adică la o distanță de pasaj egală cu a 2-ului.)

Practic între 2 şi 2' distanța va fi un sfert din cea actuală dintre 2 şi 1, deci şi săgeata ("burta") cablurilor va scădea proporţional. Probabil va fi de maxim 2 metri, nu 5-6 metri ca acum.

Mi se pare varianta cea mai eficientă (adică cea mai ieftină şi cu cel mai puţin "deranj" în funcţionarea LEA), mai ales faţă de varianta aparent "evidentă" a înălţării atât a lui 2 cât şi a lui 1.

Mie aşa mi se pare...
Voi ce credeți ?...

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

E o idee buna, dacă 1'=2'! :bere:

Păi doar nu l-or face cu 5 metri mai scund !...
:lol:
:bere:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Da, mai e si asta, un nou stalp, dar tot perturbi toate 8 LEA si nu stiu daca le poti ridica destul.
Si subtraversarea se face bineinteles cu foraj orizontal directionat( https://www.youtube.com/results?search_...al+dirijat ), nu se distruge din constructie si se poate face oricand indiferent de ce se intampla la suprafata.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului danutzu_2910

De la HotNews citire:
Ce proiecte primesc bani potrivit bugetului aprobat pentru anul 2016:
-         Continuare lucrari Pasaj pietonal Eroii Revolutiei – 6 milioane lei;
-         Managementul traficului – 100.000 lei ;
-         Strapungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – 33 milioane lei ;
-         Penetratia Prelungirea Ghencea – Domnesti – 30 milioane lei ;
-         Penetratia Splaiul Independentei – Ciurel – 40 milioane lei ;
-         Reabilitare linie de tramvai B-dul Liviu Rebreanu segment II – 9,7 milioane lei ;
-         Reabilitare B-dul Aerogarii – rest de plata 7 milioane lei ;
-         Reabilitare Sos. Pantelimon – 118 milioane lei ;
-         Reabilitare Sos. Iancului  rest de plata– 10 milioane lei ;
-         Pasaj Piata Presei Libere – rest de plata – 6,2 milioane lei ;
-         Largirea Str. Fabrica de Glucoza – 10 milioane lei ;
-         Pasaj Subteran Piata Sudului – 100 milioane lei - bani necesari pentru a acoperi finantarea europeana pierduta la finalul anului 2015;

Nu se aloca niciun leu pentru proiectele noi de investitii – Penetratie si Racord Splai Unirii – Autostrada Bucuresti – Constanta, Penetratie B-dul Timisoara, Strapungere si Supralargire Str. Avionului,Strapungere Splai Dudescu - Sos. Oltenitei, largire B-dul Expozitiei, Supralargire Calea Grivitei, Pasaj Subteran Sos. Nordului – Str. Elena Vacarescu, Pasaj Rutier Sos. Colentina – Str. Doamna Ghica, Nod intermodal Razoare, Reabilitare Str. Dimitrie Pompei, Diametrala Nord – Sud Etapa a II-a  - Str. Vasile Parvan – Str. Uranus."

Am bold-uit ceva interesant!!
Oare este ceva proiect sau sunt doar de-ale jurnalistilor?

Re: Stiri si articole din presa survola

URANUS wrote:
B365.RO:

http://www.b365.ro/mobi/finalizarea-pas...45886.html

Finalizarea Pasajului Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, AMÂNATĂ cu o lună. FOTO STADIUL LUCRĂRILOR

Serios, se încheie lucrarea anul ăsta?

Re: Stiri si articole din presa TibiV

În ritmul actual da.
Însă doar până la Splaiul, nu şi porţiunea I.Hateganu - Vitan-Bârzeşti.
Nu au bani pentru asta, conform bugetului aprobat... :(

Îmi place că b365 a citat corect sursa imaginilor... :D

Re: Stiri si articole din presa danutzu_2910

Ei, hai ca totdeauna au citat sursele pozelor.

Eu totusi repet intrebarea: cum va fi continuarea pana in Oltenitei, si daca pasajul subteran, asa cu zice b365, este doar o speculatie al lor sau e informatie din primarie.

E prima data cand se vorbeste de un pasaj subteran. Daca e o speculatie de presa, o pun pe seama unei poze, cea la care este spre "muntele de gunaie" din apropierea LEA. E adevarat ca daca vezi... "versantul" ala te gandesti automat la tunel... pasaj subteran, etc

Re: Stiri si articole din presa TibiV

Te pomeneşti că eu i-am indus în eroare !...
:lol:

Re: Stiri si articole din presa danutzu_2910

Ăăăă, posibil.:)
Altfel nu-mi dau seama de unde au scos-o pe asta cu pasajul subteran.

Go to page:  1  ... 57 58 59 60 61 62 63  ... 166

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu - Splaiul Unirii - Șos. Vitan-Bârzești (2010 - 2023)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”