Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului
8571 posts, 1722723 views
📖 Pagination options
-
- subway guru
-
Posted:
-
Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului
subway guru
24 Februarie 2016
Referitor la informatiile aparute in mass-media privind existenta unor fisuri la imobilul de la nr. 11 de pe bd. Eroii Sanitari, Metrorex face urmatoarele precizari:
Lucrarile de metrou executate in zona bd. Eroii Sanitari, nr.11 (in apropierea monumentului Eroilor Sanitari), la incinta care asigura scoaterea TBM si legatura cu Magistrala 1 de metrou, nu au nicio legatura de cauzalitate cu cele reclamate de proprietar, atat la mass-media, cat si la autoritati. Aceste lucrari, pe langa faptul ca se afla la o distanta considerabila de cladiri, sunt finalizate inca de anul trecut.
Toate celelalte lucrari subterane, cu referire la devieri retele apa, canal, termoficare, gaz, precum si incinta de pereti mulati, sunt executate avand la baza proiecte si proceduri tehnice avizate, verificate si aprobate conform reglementarilor in vigoare.
Aceste lucrari sunt finalizate inca din anul 2015 si nu au existat probleme in ceea ce priveste o eventuala influenta asupra cladirilor din zona reclamata de riverani.
Monitorizarea cladirii de la nr. 11 de pe bd. Eroii Sanitari se realizeaza prin intermediul a 4 reperi cu citiri periodice, iar din masuratorile efectuate nu se inregistreaza nici o modificare cu privire la acest imobil. Mai mult, ultima masuratoare din data de 23 februarie a.c. nu indica nicio tasare.
In ceea ce priveste cladirea de pe bd. Eroii Sanitari nr. 55, asa cum am comunicat anterior, raportul de expertiza aferent cladirii a confirmat faptul ca imobilul este in siguranta, atat din punct de vedere al stabilitatii terenului, adiacent si de sub cladire, cat si din punct de vedere structural. Cladirea nu a suferit deteriorari ale structurii care sa-i afecteze rezistenta si stabilitatea. Prin lucrarile de injectare a terenului s‑a realizat o consolidare, care va contribui la comportarea superioara a cladirii in cazul unui seism de intensitate majora, locuitorii avand posibilitatea sa se mute in locuinte, lucru comunicat de catre Metrorex inca de la data concluziilor expertizei
http://www.metrorex.ro/_read407-1
24 Februarie 2016
Referitor la informatiile aparute in mass-media privind existenta unor fisuri la imobilul de la nr. 11 de pe bd. Eroii Sanitari, Metrorex face urmatoarele precizari:
Lucrarile de metrou executate in zona bd. Eroii Sanitari, nr.11 (in apropierea monumentului Eroilor Sanitari), la incinta care asigura scoaterea TBM si legatura cu Magistrala 1 de metrou, nu au nicio legatura de cauzalitate cu cele reclamate de proprietar, atat la mass-media, cat si la autoritati. Aceste lucrari, pe langa faptul ca se afla la o distanta considerabila de cladiri, sunt finalizate inca de anul trecut.
Toate celelalte lucrari subterane, cu referire la devieri retele apa, canal, termoficare, gaz, precum si incinta de pereti mulati, sunt executate avand la baza proiecte si proceduri tehnice avizate, verificate si aprobate conform reglementarilor in vigoare.
Aceste lucrari sunt finalizate inca din anul 2015 si nu au existat probleme in ceea ce priveste o eventuala influenta asupra cladirilor din zona reclamata de riverani.
Monitorizarea cladirii de la nr. 11 de pe bd. Eroii Sanitari se realizeaza prin intermediul a 4 reperi cu citiri periodice, iar din masuratorile efectuate nu se inregistreaza nici o modificare cu privire la acest imobil. Mai mult, ultima masuratoare din data de 23 februarie a.c. nu indica nicio tasare.
In ceea ce priveste cladirea de pe bd. Eroii Sanitari nr. 55, asa cum am comunicat anterior, raportul de expertiza aferent cladirii a confirmat faptul ca imobilul este in siguranta, atat din punct de vedere al stabilitatii terenului, adiacent si de sub cladire, cat si din punct de vedere structural. Cladirea nu a suferit deteriorari ale structurii care sa-i afecteze rezistenta si stabilitatea. Prin lucrarile de injectare a terenului s‑a realizat o consolidare, care va contribui la comportarea superioara a cladirii in cazul unui seism de intensitate majora, locuitorii avand posibilitatea sa se mute in locuinte, lucru comunicat de catre Metrorex inca de la data concluziilor expertizei
http://www.metrorex.ro/_read407-1
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Azi am auzit ca exista un nou termen de finalizare la Eroilor.
Cu 15 zile diferenta de cel oficial....Si se pare ca este cauzat de subtraversare, nu de surpare.
Azi am auzit ca exista un nou termen de finalizare la Eroilor.
Cu 15 zile diferenta de cel oficial....Si se pare ca este cauzat de subtraversare, nu de surpare.
- George
-
Posted:
-
George
@Guru: era vorba despre intarzierile considerabile in lucrarile la suprafata, de aparenta oprire a lucrarilor la Raul Doamnei, la Valea Argesului, la lipsa devierii peste statia Romancierilor, desi devierea e pregatita de peste 2 luni, de progresul neclar si foarte indoielnic de la Parc si de la Dr. Taberei 34, de imprejurarea ca la Favorit colt Dr. Taberei cu str. Sibiu, vizavi de Medlife se forase pentru un acces iar acum gaura a fost acoperita cu pamant, de stagnarea subtraversarilor str. Sibiu, de blocarea Aleii Haiducului, chiar nu e clar despre ce vorbim?
Numai la Orizont pare ca se vede luminita de la capatul tunelului....
Hai sa nu ne facem ca nu stim ce probleme sunt pe santier, totusi!
@Guru: era vorba despre intarzierile considerabile in lucrarile la suprafata, de aparenta oprire a lucrarilor la Raul Doamnei, la Valea Argesului, la lipsa devierii peste statia Romancierilor, desi devierea e pregatita de peste 2 luni, de progresul neclar si foarte indoielnic de la Parc si de la Dr. Taberei 34, de imprejurarea ca la Favorit colt Dr. Taberei cu str. Sibiu, vizavi de Medlife se forase pentru un acces iar acum gaura a fost acoperita cu pamant, de stagnarea subtraversarilor str. Sibiu, de blocarea Aleii Haiducului, chiar nu e clar despre ce vorbim?
Numai la Orizont pare ca se vede luminita de la capatul tunelului....
Hai sa nu ne facem ca nu stim ce probleme sunt pe santier, totusi!
-
- andrei11
-
Posted:
-
andrei11
A
-lui, nici nu ma lasa sa comentez articolul respectiv, le-as fi spus ceva de dulce celor de laIrealitatea.
A
- misterr
-
Posted:
-
Re: Stiri despre proiect
misterr
La Realitatea TV, în jurnalul de aseară, a fost un reportaj filmat, inclusiv cu imagini din interiorul imobilului, dar nu l-am găsit pe sait.
La Realitatea TV, în jurnalul de aseară, a fost un reportaj filmat, inclusiv cu imagini din interiorul imobilului, dar nu l-am găsit pe sait.
-
- aztec
-
Posted:
-
aztec
Cladirea asta e tot cubista sau monument istoric Le Corbusier reprezentata de acelasi "avocat" pe principiul daca cu primii nu a mers, gasim altii?
Acum pot intelege firea umana de a se plange si a profita de pe urma altora, dar cred ca fara dovezi nu ar trebui bagati in seama.
Cladirea asta e tot cubista sau monument istoric Le Corbusier reprezentata de acelasi "avocat" pe principiul daca cu primii nu a mers, gasim altii?
Acum pot intelege firea umana de a se plange si a profita de pe urma altora, dar cred ca fara dovezi nu ar trebui bagati in seama.
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Totul sta in detalii...
Totul sta in detalii...
snapshot1.jpeg (83.54 KB; downloaded 2391 times)
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
O redare fidela a evenimentului...
utilajul care fora tunelul magistralei 5 de metrou a distrus un puţ de colectare a apei. Conseciţa a fost surparea unei porţiuni din bulevardul Eroii Sanitari
O redare fidela a evenimentului...
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
După Realitatea a preluat şi Digi subiectul.
Casa aia este praf oricum...
Cred că vor să obțină consolidarea ei pe banii metroului.
seraph1 wrote:
Încă o casă este afectată de lucrările pentru noua magistrală de metrou din Drumul Taberei. În zona Eroilor, o familie a descoperit fisuri în structura de rezistenţă a locuinţei sale. Oamenii se plâng că, din cauza săpăturilor, casele li se zguduie ca la cutremur.
Oamenii din zona Eroilor sunt revoltați deoarece din momentul în care s-au început lucrările la metrou au început și problemele.
Proprietarul imobilului a constatat că o parte din structura de rezistență a fost afectată în urma vibrațiilor produse de lucrările de la metrou. Fisurile sunt în pivnița casei, fiind descoperite mai multe în zona de rezistență și a fost chemat un expert pentru a le evalua.
Au luat legătura cu autoritățile și până ca acestea să intervină, au luat decizia să monteze niște popi metalici, pentru ca bârna de rezistență să nu cedeze.
Soluții nu au fost gasite chiar dacă la discuții au participat reprezentanți ai primăriei, ai poliției, ai ISU și ai constructorului.
Temerea locuitorilor este că în fiecare săptămână toată zona vibrează din cauza lucrărilor și astfel de fisuri ar putea să devină tot mai ample cu timpul, mai ales că este vorba de un imobil din 1930.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Inca+o+casa+afectata+de+lucrarile+la+metrou
După Realitatea a preluat şi Digi subiectul.
Casa aia este praf oricum...
Cred că vor să obțină consolidarea ei pe banii metroului.
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Dupa umila mea parere nu au nicio sansa...metroul nu le-a afectat casa de niciun fel...
N-au intretinut si nu au facut nimic timp de 80-90 de ani si acum vor sa platim noi ce nu au facut ei...

Si-au tras termopane si aere conditionate dar la structura casei i-a durut in pix...
Dupa umila mea parere nu au nicio sansa...metroul nu le-a afectat casa de niciun fel...
N-au intretinut si nu au facut nimic timp de 80-90 de ani si acum vor sa platim noi ce nu au facut ei...
Si-au tras termopane si aere conditionate dar la structura casei i-a durut in pix...
- misterr
-
Posted:
-
misterr
Asta înseamnă că mai întîi trebuie luat ATO-ul Bombardier de pe ele (pe M5 oricum nu mai trebuie, că acolo e alt sistem) și montat pe IVA...
t530 wrote:
http://www.economica.net/metrorex-a-decis-trenurile-spaniole-caf-intra-pe-m-5-vechile-trenuri-iva-vor-suplimenta-parcul-de-pe-m3-si-m4_115116.htmlMetrorex a decis: Trenurile spaniole CAF intră pe M5, vechile trenuri IVA vor suplimenta parcul de pe M3 şi M4
Pentru a nu fi nevoiţi să inaugureze o magistrală nouă de metrou cu trenuri vechi, Metrorex, împreună cu consultanţii, au găsit soluţia mutării unui anumit număr de trenuri CAF de pe M2, sau din cele ce acum vin din Spania, pe viitoarea M5. Deficitul de pe M2 va fi acoperit de trenuri modernizate IVA. Acestea vor suplimenta parcul existent şi pe M3 şi M4
Magistrala 5 de Metrou Drumul Taberei- Eroilor, care va fi finalizată în primăvara anului viitor, va avea trenuri spaniole CAF, dintre cele 24 de care va dispune, de la anul, Metrorex. Cele 13 trenuri de care este nevoie pentru Metroul de Drumul Taberei vor fi alese dintre cele 16 CAF - deja aflate în circulaţie pe M2 Berceni – Pipera sau dintre cele 8 care au început să sosească din Spania, dintr-o comandă suplimentară pe care Metrorex a făcut-o, în 2014, CAF.
„Pentru asigurarea capacităţii de transport estimate pentru Magistrala 5, tronsonul I, conform studiului de fezabilitate aprobat prin HG, sunt necesare, pentru activitatea de exploatare, un număr de 13 trenuri, asigurându-se, astfel, un interval de 3 minute între trenuri, la orele de vârf de trafic. Pe Magistrala 5 de metrou vor fi utilizate numai trenuri de metrou de generaţie nouă, din parcul inventar al Metrorex, sau în urma finalizării procedurii de achiziţie care, în acest moment, este suspendată”, spun reprezentanţii Metrorex pentru ECONOMICA.NET.
Singurele trenuri de generaţie nouă ale Metrorex sunt CAF-urile spaniole. Prin urmare, 13 dintre acestea vor fi mutate de pe M2 pe M5, pentru ca inaugurarea Metroului de Drumul Taberei să se facă cu trenuri noi. Deficitul de trenuri de pe M2 va fi acoperit cu trenuri vechi IVA Arad, modernizate de Alstom. „În prezent, sunt funcţionale un număr de 15 trenuri tip IVA Astra dintr-un parc de 31 trenuri (tip IVA Astra). Acestea sunt şi vor fi utilizate pentru circulaţia cu călători pe Magistrala 4 şi pe Magistrala 3, ca şi trenuri suplimentare, în funcţie de cerinţele de transport existente în momentul punerii în funcţiune a Magistralei 5 şi a extinderii Magistralei 4. Prin redistribuirea pe Magistrala 5 a necesarului de trenuri pentru asigurarea capacităţii de transport nu va fi afectat necesarul de trenuri pentru asigurarea programelor de circulaţie aplicabile pe Magistralele 1, 2, 3 şi 4”, mai spun reprezentanţii Metrorex.
Pe aceasta magistrală, cu extensia către Patelimon, ar fi trebuit să circule trenuri CAF din lotul de 51 pe care spaniolii l-au câştigat prin licitaţie , la începutul anului trecut. Această licitaţie a fost însă suspendată de DNA, pe suspiciuni de corupţie. Cum nu mai este timp pentru reluarea ei(un constructor are nevoie de cel puţin 18 luni pentru livrarea primului tren), s-a găsit soluţia de mai sus.
Magistrala 5 de Metrou, Tronsonul Râul Doamnei – Eroilor, va fi gata în Trimestrul 1 2017. Se estimează că 300.000 de călători vor circula zilnic pe acest tronson. Este un proiect de circa 700 de milioane de euro ce este finanţat în proporţie de peste 60% din fonduri europene nerambursabile.
Asta înseamnă că mai întîi trebuie luat ATO-ul Bombardier de pe ele (pe M5 oricum nu mai trebuie, că acolo e alt sistem) și montat pe IVA...
- Florinds
-
Posted:
-
Florinds
Cred ca trebuie sa dovedeasca faptul ca fisurile nu existau inainte de lucrari.
misterr wrote:
Încă un imobil din zona Eroilor, afectat de lucrările la magistrala 5 de metrou. FOTO
Încă un imobil din zona Eroilor ar fi fost afectat de lucrările efectuate, în prezent, la magistrala 5 de metrou, susţine proprietarul acestuia. După cum a declarat bărbatul, în pivniţa casei sale ar fi apărut mai multe fisuri, încă de la sfârşitul săptămânii trecute.
"Weekendul trecut, au venit nişte utilaje foarte mari, casa se mişca foarte tare, ca la cutremur, şi luni după-amiază am remarcat nişte fisuri în pivniţă. Am sunat la 112, au venit şi au văzut ce este şi asta a fost tot", a declarat duminică unul din proprietarii clădirii la Realitatea TV care a adăugat că, de atunci, autorităţile nu au luat nicio altă măsură.
În imobilul în cauză locuiesc trei persoane, susţine proprietarul.
Cred ca trebuie sa dovedeasca faptul ca fisurile nu existau inainte de lucrari.
- GPS
-
Posted:
-
GPS
Îmi place cum suna Știrea cu M2: După BM2, BM21, CAF ajungem din nou la IVA!
Eu unul nu-mi aduc aminte de IVA pe M2, asa ca nu m-ar deranja sa le văd!

P.S.: IVA-urile modernizate sunt cele de pe M4
Îmi place cum suna Știrea cu M2: După BM2, BM21, CAF ajungem din nou la IVA!
Eu unul nu-mi aduc aminte de IVA pe M2, asa ca nu m-ar deranja sa le văd!
P.S.: IVA-urile modernizate sunt cele de pe M4
- misterr
-
Posted:
-
misterr
M2 a împlinit zilele trecute 30 de ani. A fost pusă în funcțiune cu IVA (țin minte foarte bine și azi ziua inaugurării, m-am „dat cu metroul” printre primii, imediat după „coloana oficială”), și primii aproape 20 de ani așa a fost dotată (pentru mine - anii de liceu, de facultate și primii ani de serviciu - am mers zilnic pe M2 cu IVA). Uităm așa repede?
GPS wrote:??????
Eu unul nu-mi aduc aminte de IVA pe M2, asa ca nu m-ar deranja sa le văd!![]()
![]()
M2 a împlinit zilele trecute 30 de ani. A fost pusă în funcțiune cu IVA (țin minte foarte bine și azi ziua inaugurării, m-am „dat cu metroul” printre primii, imediat după „coloana oficială”), și primii aproape 20 de ani așa a fost dotată (pentru mine - anii de liceu, de facultate și primii ani de serviciu - am mers zilnic pe M2 cu IVA). Uităm așa repede?
📖 Pagination options