Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: ARHIVĂ: Știri din București (2015-2020)

1780 posts, 937180 views

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 128

📖 Pagination options
Re: Stiri, noutati, perspective aztec

Nu au autobuze cu numaratori automate?
Cred ca cel mai sincer ar fi la greutate transportata...

Re: Stiri, noutati, perspective Robert24

Au avut pe maxim 100. Sistemul nu mai functioneaza demult pe majoritatea din cele care au avut...

Re: Stiri, noutati, perspective Cristy

RATB înlocuieşte autobuzele de pe mai multe linii cu microbuze. Care sunt liniile

RATB plănuieşte să înlocuiască autobuzele de pe mai multe linii de transport, care au înregistrat un flux redus de călători, cu microbuze.

"2016 reprezintă un an de echilibru, în sensul că vom reuşi să revenim cu parcul de vehicule la nivelul normal. Le vom scoate din imobilizare pe cele defecte. În ultima parte, am scos din imobilizare aproape 200 de vehicule care pot circula, cu uşoare reparaţii, pe străzile Capitalei. Cu acestea vom putea să facem faţă condiţiilor de pe traseu. Totodată, simţim nevoia reorganizării reţelei de transport. Avem în planul de investiţie cumpărarea unor autobuze de capacitate medie, gen microbuze, pentru a înlocui autobuzele clasice pe traseele cu un flux redus de călători, precum liniile 106, 124, 125, 185 sau liniile de noapte, precum şi pe străzi care nu pot susţine traficul greu", a declarat, pentru Ring.ro, Constantin Tobescu, şeful Serviciului de Comunicare al RATB.

De asemenea, principalele vehicule pe care regia de transport intenţionează să le modernizeze în acest an sunt tramvaiele. Totodată, RATB vrea să construiască un tramvai în uzina proprie.

Capitala a avut, în 2015, în exploatare două autobuze electrice, care, deşi sunt performante şi prietenoase cu mediul, nu reprezintă momentan o soluţie.

"Anul trecut am avut două tipuri de autobuze electrice care, din punctul nostru de vedere, s-au comportat foarte bine. Au circulat pe trasee cu un flux mare de călători, liniile 381 şi 104, însă problema acestora o reprezintă autonomia. Nu pot circula mai mult de maximum 200 de kilometri şi trebuie să se întoarcă la unitatea de exploatare pentru a le fi reîncărcate bateriile. Un autobuz face minimum 250 de kilometri, maximum 400 pe zi, de două ori mai mult decât unul electric, aceasta este principala problemă. Cel de-al doilea inconvenient îl reprezintă preţul dublu faţă de cel al unui autobuz normal", a precizat Constantin Tobescu.

http://www.b365.ro/ratb-inlocuieste-aut...saNHG.dpuf

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective 133 313

Banii de microbuze ii doneaza "b 365 zile de delir non stop"...  :roll:

Re: Stiri, noutati, perspective survola

Propun pentru microbuze pe 149.

Re: Stiri, noutati, perspective DAF SB220

Prea multă vorbăraie... Nu asta este principala problemă a RATB-ului. Mai bine ar cumpăra troleibuze și tramvaie noi decât să arunce banii pe microbuze că, autobuzele au fost total înlocuite cu Mercedesuri și să nu uităm că o parte din tramvaie sunt fabricate înainte de Revoluție și chiar au vârsta unor adevărate vehicule de muzeu. Ei vor microbuze, pe când un V3A de la Colentina când te urci te uiți defapt să nu cobori prin podeaua ruptă. :roll:

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective GPS

Mai bine ar baga bani in troleibuze, tramvaie, piese de schimb nu in microbuze!
P.S.:Acum ceva timp am avut ocazia de a vedea un 125 plin, asa ca nu știi niciodată când e nevoie de acel autobuz! :)

Re: Stiri, noutati, perspective DAF SB220

Chiar dacă în 125 sunt puține autobuze, sunt ceva angajați ai RATB-ului care se folosesc de acea linie să ajungă la Dimitrie Leonida.
Că tot venii vorba... în Buzău au băgat niște microbuze care au inscripții interioare în nemțească dar să vezi în ele dacă ai loc la orele de vârf mai bine un autobuz gol decât un microbuz plin să cobori fără telefon. Sunt ceva linii ale RATBului cu frecvență destul de redusă de călători. Și 216, 124, mai nou nici pe 312 nu prea văd călători iar dacă ați observat unde sunt mai puține autobuze și călătorii sunt puțini, chiar dacă linia traversează o mică parte din oraș.

• IK4
  • Posted:
  •  

Re: Stiri, noutati, perspective IK4

In conditiile reducerii parcului circulant si implicit a frecventei de sosire in statii, Bucurestiul are nevoie urgenta de autobuze articulate si eventual de niste troleibuze articulate, nu de microbuze. Se pare insa ca sunt niste capete patrate care de ani de zile nu inteleg acest lucru. Ca vezi doamne, Bucurestiul e "altfel". Ca tot ce se poate prin alte parti, aici nu se poate, ca noi suntem Bucuresti.
Dar oricum nu e cazul sa se cumpere dube in Bucuresti, in curand o sa mergem cu alea din Ilfov. :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Da, autobuze articulate atat timp cat nu se pot salta atoturismele parcate de-a-mboulea. Nu are nevoie de nimic mai mult decat santiere de strazi cu termene rezonabile si parcul existent functional in proportie de macar 90%. Si as mai adauga... cateva rame de metrou in plus pe doua magistrale.

• GPS
  • Posted:
  •  

Astăzi in 4200 o echipa DIGI24, 2 polițiști si câțiva controlori au luat cardurile la control. Victima căzut o fata de 19 ani care ba are ba nu are buletinul!
Am întrebat dacă asa va fi pe toate liniile si s-a răspuns ca pe majoritatea linilor!
Totul s-a sfârșit la CET Sud Vitan cu un interviu si o amenda( proces verbal, ca fata n-avea bani la ea! Ciudat a fost faptul ca nu mai avea abonament din 2011, nu mai valida-se din vara si fata se urcase cu o stație înainte de urcarea controlorilor!).
P.S.:Linia 312 nu are călători pentru ca vine ca :twisted: si vine in spatele troleibuzului mereu!

• 133 313
  • Posted:
  •  

Da, controlorii au damblaua asta sa dea iama printre tinerii intre liceu si facultate fara bilet si sa-i arda cat pentru toti clandestinii cu saci cu peturi care s-au urcat vreodata in autobuz.  :twisted: Si apoi se mira ca atunci cand tinerii dau de salariu le dau cu flit din autoturisme si ii lasa sa contoleze sacii de peturi si leucoplastii cu rivanol pe care se fac ca nu-i vad.  :P Tot asa s-o tina RATB-ul, pe capul elevilor, liceenilor s.a.m.d. Si sa astepte sa se imbunatateasca ceva. Ca RATB-ul n-a auzit ca la scoala dai bani, nu iei... ca sa se considere venit.
P.S. Televiziunea aia Soros24 ar trebui banata de pe forum la pachet cu bre365. Parerea mea. Era un proiect promitator dar a ajuns treptat prin liga cu irealitatea, ghitatv si antena expulzata. Compania mama isi joaca existenta pe o carte pierzatoare.

• GPS
  • Posted:
  •  

Si eu sunt elev, când i-am dat cardul controlorului, m-a întrebat mirat dacă am card! Nu se iau de elevi, eram in 73 si o doamna controlor i-a spus politicos unei fete de 17 ani sa-si facă abonament deoarece are reducere de 50%!
P.S.: Pun pariu ca au făcut asta pentru a arata ca s-a întâmplat in acel 105 a fost doar o întâmplare! :D  ;)  Prefer mai mult DIGI24 decât Antena 3 sau B1TV! :mrgreen:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Lasa ca stiu eu mai bine ce spun. Inca de cand eram eu la liceu controlul avea o dambla sa sara pe grupurile de elevi iar la prima se golea tramvaiul de toti clandestinii neamendati. Ca sa nu o spun pe aia mai urata ca madam director ne-a rupt ultimele doua file din carnetul de alocatii ca ea dupa BAC considera ca nu mai suntem elevi si la ce ne mai trebuie noua alocatia, mai bine sa o ia scoala. Si cand umblam dupa inscrierile la facultate mi-am luat amenda taman din cauza asta. Astea sunt chestii care nu se vad. Dar nici nu se uita. Asa ca mai bine sa-si vada Soros24 de hinturile pe care le are la discretie pe internet pentru reportaje, dar se face ca ploua. Si sa nu uite din banii cui functioneaza, de fapt si cui crede ca face morala. Era si foarte greu sa arate realitatea dura cum ca prin RATB circula si oameni care nu mai au buletin de ani de zile pe motiv ca nu poseda domiciliu sau luare in spatiu. Evident, cum sa-i legitimezi. Mai bine aratam liceeni clandestini care au pus deoparte alocatiile sa cumpere buchete (de la discriminati evazionisti care ocupa abuziv domeniul public) in martie pentru scoala spagii ca sa nu fie facuti cu ou si cu otet de... "statutul social" impus acolo.  :twisted: Heil sictir. Sper ca Soros 24 sa se simta vizati... si avizati. Este singurul si unicul semnal (de alarma) pe care il lansez lor cu dedicatie, ca suie scroafa in copac. Eu in general sunt greu de calcat pe coada.

Go to page:  1  ... 13 14 15 16 17 18 19  ... 128

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”