Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șos. Pantelimon și pe Șos. Iancului (FINALIZAT mai 2022)

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

2095 posts, 616220 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 150

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului cris_m

Oricum lumea prefera tramvaiul in locul lui 335 sau 655. Situatia am vazut-o acum 30 de minute, la Iancului. Refugiul era plin, in statie la autobuze mai pustiu decat de obicei. Acum cateva saptamani era invers...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

Da, si eu am vazut astazi in jurul orei 17,20 doua tramvaie in P. Iancului  plinute. ( Unul spre gara si unul spre Republica ).

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

Evident ca prefera tramvaiul. Am avut ocazia sa prind o troaca de Citaro din 173 care scapa gaze de esapament in habitaclu (how, how is it possible?  :shock: ). Initial am crezut ca e vreo fumigena oprita pe la semafor pe langa dar dupa 3 statii m-am lamurit. 43XX, nu mai retin exact care dar una din seria asta, "abonate" la linie.

• clt
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului clt

In jurul orei 19:30, un echipaj al Politiei avand noul Polo amendau taximetristii din fata Mega Mall  :twisted:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chrisu

Ar trebui sa pozitioneze un echipaj si langa refugiul de pe Pantelimon, sa-i amendeze pe toti care depasesc linia continua si blocheaza tramvaiele; in special pe cei care o iau chiar pe partea refugiului si se baga in fata, fie mergand inainte pe sina pana la Mega Mall, fie chiar prin trecerea de pietoni (!)
Am avut ieri placerea sa observ toate aceste specimene in timp ce asteptam un 101...
E un veritabil Vest Salbatic acolo.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Florinds

Trebuie sa faci o petitie catre Brigada Rutiera... Chiar ieri am primit raspuns, 50 soferi sanctionati si 14 permise ridicate.

N-am mai rezistat dupa ce am asteptat 3 stopuri la Piata Muncii pentru un 40 care avea de facut doar 50 m. Din pacate, este foarte putin ceea ce face BPR, in conditiile in care la un singur semafor sunt vreo 5-10 soferi in culpa (la orele de varf bineinteles).
Unii sunt mai destepti si depasesc coloana pe linia de tramvai. Tu poti astepta in coloana cateva stopuri, ei nu. OK, este linie discontinua, depasesti una-doua masini, dar intri inapoi in coloana, nu ramai pe linie in dreptul refugiului sau inainte pentru ca nu te lasa lumea sa intri inapoi in coloana.
Dar... lucrurile astea se stiu si fara masuri care sa usture povestea se tot repeta.

Neaparat trebuie urmarire cu ajutorul camerelor de luat vedere si trimisa scrisorica, asa cum se procedeaza pentru alte evenimente. O singura masina este oprita de echipajul de politie si pana se completeaza PV-ul, ar mai fi putut fi oprite cateva zeci...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului argos

La asta se ajunge atunci cand bordurile sunt prea mici, sau nu exista gard precum la linia lui 41.
Eu n am avut ocazia sa ajung in Budapesta (capitala foarte apropiata de noi), insa spuneau baietii (parca @andrei11, daca nu ma insel), ca acolo culoarele mijoacelor de transport in comun sunt respectate cu sfintenie. Cum? Pai sunt camere de luat vederi si amenzile (mari), se dau rapid, eficient (amenizle sunt trimise acasa de catre dispecerat).
Metoda echipajului are efect pe moment, si e contraproductiva.. Ar trebui sa ne desprindem de epoca completarii manuale a PV-urilor, constatarilor, etc.. Totul trebuie electronic, suntem in 2016.. ce naiba..

Nu stiu daca sunt camere, dar cu siguranta amenzile sunt foarte mari si te ustura rau daca esti prins.
Acum 10 ani in Budapesta aveam vedere catre un pod (nu mai stiu exact care, parca Chain Bridge) si din cele doua benzi pe sens transportul public avea dedicata banda 1.

Ei, pe banda 2 erau sa spunem 100 masini, iar pe banda 1 trei masini. :) Nu prea ai curaj acolo.
Birocratia asta cu PV-ul care se completeaza intr-un sfert de ora si se mai si contesta trebuie schimbata cumva.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului oache81

In mod normal politia ar trebui sa aiba timp sa ii amendeze pe toti.
Ma uit la tv la americani, ei zic ca atunci cand prind un betiv la volan statistic mai sunt inca 83 neprinsi si din cauza asta, amenda 3000 dolari si "mandatory jail" cateva zile.
La noi au ajuns in asa hal incat te lasa in pace si cu si fara spaga.
Eu unul cel putin nu am dat niciodata spaga la noi in tara la politisti dar de multe ori am fost lasat in pace pur si simplu dupa ce am refuzat "sa spun o vorba" sau ce expresii mai au ei.
E chestie de mentalitate, multi nici pana la prima intersectie nu pleaca fara masina.
Iar masinile au devenit ridicol de ieftine, cu 1000 de euro iti iei masina ok cu care poti sa mergi linistit ani de zile.
Locuri de parcare nu vor exista destule, trebuie incurajati oamenii sa merga cu transportul in comun, dar cu un tramvai pe ora n-ai sa vezi.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Dar nu va mai agitati degeaba, intelegeti odata ca toti politicienii si toti oamenii implicati chiar si cat de putin in sistem si toti oamenii cu bani au in mintea lor bolnava un singur lucru, cum o sa-i ajute pe ei si pe rudele/cunostintele lor spaga sau pilele sa scape de amenda, de acea in lege o sa ramana scris mare ca PV se completeaza la fata locului si se inmaneaza de catre agentul constatator, si cu asta orice camera automata este si va ramane ilegala, si asta se intampla in toata tara, ce le pasa lor ca niste neaveniti se bulucesc intr-o intersectie din Bucuresti, apa de ploaie, sa isi ia suv si sa depaseasca coloana daca ii tine, daca nu ciocu mic si capu la cutie.
Pana nu iesim in strada nu se rezolva nimic, dar cine sa iasa? Cum ziceam, dupa cum romani se impart in aia de merg zilnic cu masina si aia de vieaza sa mearga zilnic cu masina; tot asa si cu sistemul oamenii se impart in aia de il fraudeaza si aia de viseaza sa il fraudeze, deci cine sa mai iasa ca sa ceara oprirea fraudei? Asteptam un Colectiv varianta rutiera, poate dupaia...

Vezi ca ti-am raspuns aici.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

argos wrote:
...Eu n am avut ocazia sa ajung in Budapesta (capitala foarte apropiata de noi), insa spuneau baietii (parca @andrei11, daca nu ma insel), ca acolo...

Niet, nu sunt eu cel cu remarca, astept mielul de Pasti. :D

Go to page:  1  ... 87 88 89 90 91 92 93  ... 150

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șos. Pantelimon și pe Șos. Iancului (FINALIZAT mai 2022)  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 464009 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”