Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șos. Pantelimon și pe Șos. Iancului (FINALIZAT mai 2022)

Topic: Discuții pe baza lucrărilor și a proiectului

2095 posts, 613973 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 150

📖 Pagination options
Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului oache81

Aducem niste turci de pe autobuzul 34 si ii trimitem pe astia sa faca scoala daca nu stiu cu burduf.

Citaro are 2550 mm si V3A 2390 deci 16 cm intre ele doar diferenta dar s ar putea sa fie de ajuns cat sa nu incapa.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

cris_m wrote:
Asta cu nu incape este doar o scuza, ca s-au obisnuit sa le fie totul usor... daca vor, pot sa aiba loc foarte bine pe oriunde...

Da, de exemplu să intre cu ele în parcările subterane de la mall-uri...

Haide Cristi, nu exagera...
Autobuzele SUNT mai late decât tramvaiele. (Nu sunt expert, poate ne ajută colegii mult mai bine informaţi şi ne spun CU CÂT...)
Chiar dacă îşi sparg doar oglinzile unul altuia este suficient de grav...

Dar cum a observat cineva: proiectantul îşi merită o penalizare bună. :(

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului GPS

De ce nu apelam la o varianta rudimentara demnă de secolul XIX: Înainte de a ajunge in stație autobuzul așteaptă ca cel din sens opus sa iasă din stație, apoi intra si acesta in stație. :roll:

Yupeeeee !...
Vedeți că mereu se găsește o soluție ?!... :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului chrisu

GPS wrote:
De ce nu apelam la o varianta rudimentara demnă de secolul XIX: Înainte de a ajunge in stație autobuzul așteaptă ca cel din sens opus sa iasă din stație, apoi intra si acesta in stație. :roll:

Dar ca sa fim siguri ca totul e ok, inainte de a pleca/intra in statie se va preda stafeta. In stilul tramvaiului 5 pe vremuri, cand circula pe Calea Floreasca, inainte sa urce podul. :)

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Trole

Soluţia: Bordura Kassel.  :idea:

Brno,_Město_Brno,_Husova_(9).jpg (81.03 KB; downloaded 2810 times)

Imaginea e din Brno, şi provine de pe Wikimedia.
Cel mai aproape de România am văzut acest model de bordură în Szeged. Acolo e folosită, culmea, tot pe un culoar unic, ce traversează centrul oraşului şi e tranzitat de tramvaie, autobuze şi... troleibuze!
Szeged 2011.jpg (129.8 KB; downloaded 2810 times)
Imagine cu titlu informativ. Am uitat, în Bucureşti aproape nu mai sunt troleibuze, tramvaiele sunt pe sponci şi nici autobuzele nu o duc prea bine.

Este evident că pentru un culoar unic este esenţială asigurarea unei lăţimi a benzilor care să permită circulaţia facilă a vehiculelor pe pneuri, fapt ce implică distanţarea suplimentară a liniilor de tramvai faţa de axul drumului. În plus, pentru creşterea siguranţei la oprirea în staţie în condiţiile reducerii distanţei între vehicul şi peron sunt necesare borduri adaptate. Nu uitaţi că mai avem şi condiţii meteo care reduc aderenţa.

Bordurile Kassel au fost patentate în Germania, dar există şi alte produse asemănătoare.
Pe internet se găsesc diferite materiale interesante despre acestea, dar şi despre proiectarea în general a unei staţii. Câteva linkuri nu strică, poate se văd şi unde trebuie.
Povestea bordurii Kassel.
Un îndrumar de proiectare a staţiilor accesibile creat de Autoritatea de transport din Londra.
O analiză independentă asupra bordurii Kassel. Tot în Londra.

• GPS
  • Posted:
  •  

O idee buna, dar nu pentru București, dacă mai stau acum sa le înlocuiască vom avea tramvai pe 1 mai, cadou de iepuraș! :twisted:

Şi dacă le înlocuiesc ce rezolvă ?...
De fapt nu discutăm despre aderenţă, ci despre geometrie euclidiană.
Două corpuri nu pot ocupa simultan acelaşi spaţiu...
Este ca în bancul ăla: "Dacă nu încape, nu forţa! Ia un ciocan mai mare..." :lol:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Trole

Atenție. La noi, bordurile sunt doar o parte a problemei. Dacă distanţa între refugiu şi axul drumului nu e suficientă, atunci costurile de remediere sunt... Iar singura soluţie improvizată ar fi utilizarea ca şi culoar unic doar pe un singur sens... Evident cu riscul de a ciopârţi cauciucuri în minunatele colţuri ale marginilor refugiilor actuale. Ca să fiu sincer, cred că avem o fâşie de vreo 6 metri lăţime, care nu va utilă nici ca bandă exclusiv pentru transportul în comun, nici ca parcare. Atât se poate, nu fiţi trişti...

• GPS
  • Posted:
  •  

Sau soluția rudimentara de secol XIX! ;)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

Problema se punea in felul urmator. Se stie de la amplasarea bordurilor latimea culoarului si cred ca am specificat de acum 1-2 ani ca pe acolo nu incap doua autobuze unul pe langa altul... lejer. Daca punem problema ca nu sunt vagoane de tramvai cat sa ai o succesiune care sa nu necesite dublarea cu autobuze... asta e cu totul alta problema. La Iancului este bucla de intoarcere, cand se face bucla la Granitul traseul ar trebui sa fie Granitul-Iancului si atat cu deversare la metrou/tramvaiul 1, un tramvai ultrarapid pe cea mai noua linie, cu LF-uri de la Dudesti care clar nu au ce sa caute pe otelul rosu pe Calarasilor,Basarabia (in 55,36,14), pe Mihalache (in 46) sau mai stiu eu prin care 1 (Serban Voda-Sincai). Ai Granitul-Spital-Fundeni-Delfinului-Coubertin-Zefirului-Iancului. 6 interstatii mari si late. Cu 6 vagoane (adica 6 LF-uri care acum stau defecte prin Dudesti) pe greentrack in mare parte ai avea 1 vagon la doua interstatii. Cand ai vagon in Iancului il vezi pe urmatorul la Coubertin.
Inususi faptul ca radihoniile insolvente au continuat sa execute in bataie de joc lucrarea este strigator la cer. Caci au fost alipiti fortat la M5 si au aflat de la Astaldi unde urmeaza sa se faca metrou, fentandu-i apoi elegant. Dar deja nu mai avem pretentii nici de la circul justitiar sa inteleaga ca s-a terminat joaca si daca nu se apuca serios de treaba ar putea la fel de bine sa-si caute patrie adoptiva de acum.

• GPS
  • Posted:
  •  

Întâi sa avem linia modernizata si după aceea vise! Nu de alta dar suna asa de bine, pare o linie atât de normala încât nu cred ca va deveni realitate! :cry:
Ce indicativ ar avea linia? Eu as propune: 57, 49 sau 10.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

33. E greu sa se mai faca ce-a mai ramas... daca justitia si servitile fac pe sfioasele. :twisted:

Go to page:  1  ... 78 79 80 81 82 83 84  ... 150

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Modernizarea sistemului rutier și a liniilor de tramvai pe Șos. Pantelimon și pe Șos. Iancului (FINALIZAT mai 2022)  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463813 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”