MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Trenurile CAF Inneo (BM3)

3267 posts, 1093768 views

Go to page:  1  ... 137 138 139 140 141 142 143  ... 234

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF puidemorosan

Pentru cei care nu mai dorm de grija celor de la Astra.
Luați exemplul Softronic.
Au aflat ca vor fi licitații la CFR și si-au pregătit eligibilitatea la următoarea licitație.
Bravo lor.
Așa se fac treburile dacă vrei sa ai vreo șansă.

Re: Trenurile CAF andrei11

De la moderator  :mrgreen:
Hei  :!:  Va rog eu frumos, pe linia de plutire  :D , directia CAF.
Astea-s indicatii pentru acoperiti  :lol:  :lol:  :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF 133 313

puidemorosan wrote:
Pentru cei care nu mai dorm de grija celor de la Astra.
Luați exemplul Softronic.
Au aflat ca vor fi licitații la CFR și si-au pregătit eligibilitatea la următoarea licitație.
Bravo lor.
Așa se fac treburile dacă vrei sa ai vreo șansă.

Pai poate si-ar fi pregatit-o si ei dar de la cine sa iei spaga mai repede...  :twisted:  :lol: Vreti sa ne distram in seara asta. Daca ajunge jap sa ne spuna cum se fac lucrurile... S-o lasam asa. Am observat ca in tara asta si aia condamnati definitiv tin sa dea lectii. Fara prea multa jena.

Re: Trenurile CAF TibiV

133 313 te-ai luat degeaba de puiul de moroşan...

Nu el le-a fabricat, nu el le-a vândut, nu el le-a cumpărat...
El doar încearcă să le menţină funcţionale.

Nu îl acuza pe el pentru ce fac/au făcut alţii "ingineri financiari".
El e doar inginer. Nefinanciar.

Că ţine la "copii lui" ?...
Eu am lucrat 10 ani făcând RK pe An-24, pe care le făceam fărâme la fiecare 3-4 ani... Toată flota Tarom a trecut prin mâinile mele (5-6 avioane pe an)
Şi acum cred cu tărie că au fost super-avioane, au intrat în pământ doar când vreun pilot a insistat să o facă. Toate cele care au căzut la noi au căzut din greşeli de pilotaj...

Aşa că pot spune cu mâna pe inimă că sunt superavioane, că este păcat că s-a renunţat la ele (aveau cabina pasagerilor mult mai spaţioasă decât ATR-urile) etc.
Deşi ştiu că au consumul dublu... :D

Am lucrat pe ele şi mi-e drag de ele, deşi nu am mai meşterit nimic pe ele de vreo 20 de ani.

Felul în care te iei de băiatul ăsta sugerează că ai face la fel cu mecanicul din autobază care repară Citaro (că alt model nu îmi vine în minte...)  pentru că afacerea ar fi fost o "mânăreală".

Te-ai luat şi de mine că "asta cu băieții frumoşi la club".
Nu am spus frumoşi, am spus inteligenţi şi dornici să facă ceva.
Dacă ar fi lucrat la I VA sunt sigur că la fel ar fi procedat...

Nu încurca angajaţii cu patronii şi clienţii acestora...
Dacă patronul meu este beţiv nu înseamnă că sunt şi eu...

Re: Trenurile CAF argos

+1 @TibiV

Re: Trenurile CAF mcosmin

Sa revenin la chestii CAF.

@puidemorosan

Legat de ATC, compania CAF are propriul model pentru sistemul ATC sau se bazeaza pe compatbilitatea cu sistemele facute de alte firme (gen la noi Bombardier)?

Mai exact, care componente ale sistemului ATC de la bordul trenului sunt de origine CAF si care sunt de origine Bombardier?

Buna ziua.
Legat de produsele signalling ale CAF, va invit sa urmăriți datele de la următorul link:
http://www.cafsignalling.com/business_areas_and_systems.htm
Cat despre trenul BM3, acesta are tot sistemul îmbarcat identic cu trenurile ADtranz (BM2/21) deoarece (din criterii de compatibilitate HW intre trenuri) s-a solicitat prin caietul de sarcini sa fie asa.
In concluzie, tot sistemul ATC instalat în trenul BM3 este de fabricație BT.
Toate cele bune.

Re: Trenurile CAF mcosmin

Deci "COSMOS" este de origine CAF sau Bombardier?

COSMOS este denumirea comerciala a sistemului TCMS a trenurilor CAF.

Re: Trenurile CAF BodoMinea

Din câte știu trenurile CAF vin în mod normal cu sistem ATO Dimetronic (cum avem noi pe M 4). Desigur asta e valabil dacă ei fac implementarea inițială sau linia pentru care livrează e echipată cu așa ceva.

Caz particular CAF-urile "noastre" model BM3 s-au adus cu echipament îmbarcat Bombardier ATC pentru că acela era deja în cale și parcul M2 e împărțit intre BM Movia și CAF.

Mă rog, echipamentul BM  preia informațiile din cale și apoi transmite comanda către echipamentele de control ale motoarelor. Despre Cosmos  ce înglobează și ce sisteme de control au pe ele BM 3-urile s-a discutat câteva pagini mai în spate.

Așa se vede mai clar ce e în bordul fiecărui tren, ce se aseamănă și ce diferă. Ato identic la ambele.

Caf BM3
1.png (1.54 MB; downloaded 3212 times)

BT BM2/BM21
2.png (1.36 MB; downloaded 3258 times)

Re: Trenurile CAF Robert24

BodoMinea,
Te rog sa citesti cu atentie regulamentul forumului:
viewtopic.php?f=2&t=2827

in special acest paragraf:
10. Se permite marcarea fotografiilor cu numele 'metrouusor' (sau variatiuni) doar administratorilor, moderatorilor si membrilor gold. In caz contrar, echipa de administrare a metrouusor.com isi rezerva dreptul de a sterge poza incriminata. In nici o situatie echipa de administrare nu recunoaste asocierea respectivei fotografii cu forumul, portalul, comunitatea metrouusor.com si/sau Asociatia "Metrou Usor". Marcarea fotografiilor in alte moduri este permisa.

Mă scuzați, regulamentul l-am studiat dar am cam uitat de punctul ăsta când editam pozele. Încercam doar să indic unde au fost postate pozele în caz că face cineva vreun copy-paste, nu încercam să asociez direct comunității, organizației etc.

Go to page:  1  ... 137 138 139 140 141 142 143  ... 234

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463873 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”