Zona metropolitană BucureștiGeneralități despre transportul în comun din București și Ilfov

Topic: Discuții diverse despre transportul în comun

2521 posts, 794273 views

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 181

📖 Pagination options
Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures florin

Aș mai adăuga că pe gerul ăsta majoritatea vatmanilor stau în stații cu ușile deschise mult după ce s-au urcat toți călătorii de pe refugiu, așteptând culoarea verde a semaforului. Ar putea să închidă ușile și să le lase pe poziția intermediară (deschidere din buton) în caz că mai apar călători, dar nu-i interesează. Le-am scris și celor de la RATB despre această problemă și mi-au răspuns sec că în regulament așa scrie, să stea în stație cu ușile deschise. Regulamentul probabil e din anii '50 când nu exista conceptul de buton pentru deschiderea ușilor, dar ce mai contează, vorba ta, boii să tremure...  :|

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures alchimistul

Ce sa spun, mai aztec...nemultumirile mele in privinta liniei 8 cu Tatra solo sunt parfum in comparatie cu ce ai scris tu. Macar linia e separata de trafic :ugeek:

Personal, aleg transportul public pe vremea asta, indiferent de neajunsuri, deoarece nu-mi convine sa-mi nenorocesc masina pe aleile nedeszapezite, sa petrec mai mult timp stationand in coloana decat mergand efectiv si sa ajung la destinatie intr-un alt spate de bloc, la fel de nedeszapezit ca si acasa. Raportul cost/beneficii/confort nu merita.

Florin, nu doar ca unii lasa usile deschise mai mult decat trebuie, altii sunt sadici de-a dreptul si deschid TOATE usile cu 1 secunda inainte de oprirea efectiva in statie. Asa facea acum 2 zile vatmanul de dimineata al vagonului 170 de pe linia 1. Cred ca sunt aceiasi care vara nu deschid usile, ci lasa calatorii sa o faca "dupa nevoi". Astia ar trebui sa aiba cabina neseparata de zona calatorilor  :evil:

In fiecare dimineata se pierd 1-2 minute din cauza agentilor de circulatie prea "zelosi" care, in intersectia Progresului - 13 Septembrie permit prea multor masini sa treaca pe 13 Septembrie pe sensul catre Puisor. Inevitabil, sunt cateva masini care raman pe linia de tramvai deoarece nu au cum sa treaca mai departe  :roll: Dar nu-i bai, tramvaiele pot astepta, bine ca nu blocheaza alte masini  :evil:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

Nici eu nu am parte de o calatorie in conditii de minim confort cu 311. Zilnic parcurg 9 statii, cea mai grea fiind de la Policlinica Titan la Liviu Rebreanu, autobuzul fiind plin de cei care vor sa ajunga din cartier la metrou fara sa mearga pe jos... Anul trecut era ceva mai bine, intervalul de succedare fiind de 5 minute... acum a crescut la 7, ceea ce e putin cam fortat dimineata ajungand de cele mai multe ori sa vina 101+311 la pachet, avand intervale apropiate (7, respectiv 8 minute).
Si eu ma plang de faptul ca daca o tura pleaca mai repede sau mai tarziu nu te mai poti urca in autobuz, asta dupa ce ai mai asteptat nu stiu cat prin statii in frig, zapada etc. Colac peste pupaza, mai nimeresti si un autobuz in care nu merge caldura sau in care lipsesc barele si nu ai de ce sa te tii in mers...
Ca alternativa as avea metroul si mers pe jos 1 statie pana Titan si inca una de la Iancului pana la scoala, dar ma ambitionez sa raman la RATB fiind mai rapid si mai flexibil in unele situatii decat metroul, mai rezonabil ca pret (abonament pe toate liniile cu tot cu reduceri) si mult mai comod pentru mine (sa nu mai schimb metroul la Dristor). Toti prietenii imi zic ca sunt masochist ca merg cu autobuzul cand as putea alege metroul, dar am testat experienta dimineata si nu mi s-a parut ca ar fi parfum comparativ cu suprafata (balamuc, schimbat, asteptat...), ca atare am ramas fidel 311-ului, iubirea vietii mele, cum ii spun colegii mei :lol: :lol:

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures 133 313

Traiasca linia 14 Sf. Vineri-Lacul Tei cu interval de succedare 3-4 minute sambata!  :twisted:
293
IMG214.jpg (81.67 KB; downloaded 2902 times)
326. Opus lui 326 tocmai a plecat 056, dupa 293.
IMG216.jpg (114.04 KB; downloaded 2906 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Se curata de zapada (si se intretine) bucla de la Eroii Revolutiei, Viilor-Serban Voda.
Unitatea de sudura linii B61 RTB, Venita de pe Giurgiului.
IMG243.jpg (76.15 KB; downloaded 3182 times)
Un incarcator frontal incarca zapada in basculanta B28STN.
IMG244.jpg (101.61 KB; downloaded 3184 times)

• 133 313
  • Posted:
  •  

Uite o manevra interesanta.
Vine 302 pe Iancului dinspre Pantelimon... afisand RATB.
IMG565.jpg (98.07 KB; downloaded 3020 times)
Si face bucla intrand in... 46.
IMG566.jpg (106.36 KB; downloaded 3017 times)

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Robert24

Acces de la Depoul Titan catre "Republica"... Aberatie marca RATB....

• 133 313
  • Posted:
  •  

Era prea scumpa investitia in 4 macaze suplimentare la intersectia Basarabia cu 1 Decembrie...  :twisted:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Robert24

Pana una-alta, putea foarte bine sa aiba acces la Gara cu firma pusa pe "46" inca de la Faur. Dar, e greu....
Ca sa nu mai zic ca acele 2-3 ture de la Titan puteau foarte bine sa fie de exemplu de la Dudesti la schimb cu ture in 23 sau 27.

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures florin

Și să remarcăm cum se schimbă macazul cu tramvaiul de-a curmezișul în intersecție, pentru că macazele automate nu mai funcționează probabil nicăieri în oraș...  :roll:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures cris_m

A bine, la Iancului e ceva obisnuit schimbatul manual a macazului... Pe mine ma enerveaza manevra pe care o are 46 de facut cand vine de la Gara si trebuie sa o ia pe Iancului... trebuie sa faca toata bucla aia :twisted:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures alchimistul

Un loc unde functioneaza sigur este la Liberty, pe sensul lui 8 catre 13 Septembrie - Militari. In schimb, sa vezi timp irosit pe sens opus cand e cate un 8 intercalat de 1/11/25/47 :evil:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures nathalael

Functioneaza si la intersectia Giurgiului cu Luica pe sensul dinspre Sura Mare si, parca, la 11 Iunie sunt toate 3 functionale. @alch3mist nu se pierde foarte mult timp pentru ca e semaforizarea bine gandita. Mai rau este la urmatoare intersectie, de la Sebastian (stim ce s-a intamplat acolo) sau la Vasile Milea cand vin intercalate. La Grozavesti este pur si simplu prostie, ciclul de semaforizare este foarte mare, iar durata de verde pentru tramvaie foarte mica, nefunctionarea macazului automat face ca doar un singur tramvai sa poata trece la fiecare ciclu   :popa:

Re: Discutii diverse despre transportul in comun din Bucures Victor92

La Grozăvești s-a reparat macazul. Cel putin duminică pe la prânz era funcțional ...

Go to page:  1  ... 36 37 38 39 40 41 42  ... 181

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Generalități despre transportul în comun din București și Ilfov  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”