MetrouTrenurile de metrou din București

Topic: Achiziții de trenuri noi pentru Metrorex (M2 și M5)

1182 posts, 422016 views

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 85

📖 Pagination options
Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex Costin

Nu. Unul dintre competitorii care au pierdut a facut contestatie. Apoi a venit DNA si CNSC s-a autosesizat ca ceva nu e bine, drept urmare opreste orice demers pana la finalizarea anchetei... sau a procesului... ca asta era dilema mea.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex George

Nu cunosc decizia CNSC, dar in principiu pana la terminarea procesului...ceea ce e de rau...dar s-au spalat pe maini cam nasol...

George wrote:
Nu cunosc decizia CNSC, dar in principiu pana la terminarea procesului...ceea ce e de rau...dar s-au spalat pe maini cam nasol...

http://www.cnsc.ro/wp-content/uploads/d...ie-75s.pdf

Suspendarea e pana la pronuntarea unei hotarari penale definitive..e de rau...se pare ca nimeni n-a atacat chestia asta la Curtea de Apel Bucuresti...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex 133 313

Nu este nimic "de rau". Este un racord, merge IVA la cale libera o perioada pana se gaseste finantare. Si o sa fie de lucru la partea asta, ca aia la fonduri europene n-or sa inchida ochii. De asta spuneam ca ar face bine statul sa dea in judecata Metrorex si CAF sa scoata de la ei ce poate dar mai ales sa restructureze Metrorex intr-o companie "noua", "virgina" la fonduri europene. Ca daca ministerul sta ca proasta-n targ si nu face nimic... povestea o sa se repete identic, data aviatoare... in caz ca va mai exista data aviatoare.
Si vad ca am ramas agatati in trenuri desi problema presanta este de la pereti mulati si plansee pana la cale si alte amanunte. Mai bine intrebati la UTI daca au gasit subcontractori, ca am impresia ca au trecut la recrutat de srl-uri daca n-au vrut iobagii sa se bage pe persoana fizica in tunel fara spor de subteran si conditii de ssm corespunzatoare, doar de dragul bunastarii domniilor (a)uti-ste.  :twisted:

Ba este de rau pentru ca, independent de interesul local pentru M5, nu poti bloca o procedura de achizitie publica de importanta nationala pentru indiciile savarsirii de infractiuni, anulezi procedura si gata, CNSC mi se pare ca aici a fugit nitel de raspundere.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Indiciile? Credeti ca DNA nu are nimic mai bun de facut decat sa trimita cauze nereale si neprobate in instanta?  :twisted:
Si nu este nici o importanta nationala, este de importanta locala chiar daca autoritatile romane o vad altfel. Importanta nationala este coridorul 4. Tratat cu la fel de mult sictir daca nu chiar mai mult de celelalte companii de transport de stat de interes realmente national, ceneadenedoare si catastrofa feroviara romana. Si cu toate astea trei trebuia dat de pamant de mult vreme si tavalite putin in dinti de multa vreme. Acum se invesc si ocazii.  :twisted:
POS-T s-a incheiat, urmeaza POIM. Dar nu pupa Metrorex bani de licitatii noi din el pana nu se restructureaza. Ca si asa ne-a bagat in maro pana in gat.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex mcosmin

133 313 wrote:
Nu este nimic "de rau". Este un racord, merge IVA la cale libera o perioada pana se gaseste finantare. Si o sa fie de lucru la partea asta, ca aia la fonduri europene n-or sa inchida ochii. De asta spuneam ca ar face bine statul sa dea in judecata Metrorex si CAF sa scoata de la ei ce poate dar mai ales sa restructureze Metrorex intr-o companie "noua", "virgina" la fonduri europene. Ca daca ministerul sta ca proasta-n targ si nu face nimic... povestea o sa se repete identic, data aviatoare... in caz ca va mai exista data aviatoare.
Si vad ca am ramas agatati in trenuri desi problema presanta este de la pereti mulati si plansee pana la cale si alte amanunte. Mai bine intrebati la UTI daca au gasit subcontractori, ca am impresia ca au trecut la recrutat de srl-uri daca n-au vrut iobagii sa se bage pe persoana fizica in tunel fara spor de subteran si conditii de ssm corespunzatoare, doar de dragul bunastarii domniilor (a)uti-ste.  :twisted:

Ministerul nu va face nimic. Se va invoca eternul argument cu "justitia independenta" si nimeni nu va lua o decizie pe care sigur mai apoi se va trezi un procuror plictisit sa o investigheze sau CAF sa dea in judecata daca ies nevinovati. Nici sa o grabeasca nu pot ca na, "justitie indepedenta".

Si da, este un interes strategic, pentru ca se pierd niste bani.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex subway guru

Se pierd mult mai multe, nu doar ceva 'maruntis'...si totul din cauza unui mic gainar...daca am fi fost in Arabia Saudita se rezolva f.f. simplu...sharia, decapitare in piata publica, constitutia islamica...la fel ar fi fost si in PR China...se rezolva rapid...cu mitraliera pe stadion...

• 133 313
  • Posted:
  •  

mcosmin wrote:
daca ies nevinovati

O sa iasa extrem de nevinovati.  :twisted: Am convingerea ca va face insasi patriarhia demersuri sa fie santificati... mai incolo.

Eu cred mai degraba ca DNA stie ce face, dar are dreptate subway guru, nu confundam gainarul si gainaria cu achizitia publica, ea trebuie reluata in conditii ireprosabile...deci notiunea de indicii n-avea nimic peiorativ, e o precautie pe care mi-o iau din obisnuinta profesionala, pana la condamnarea definitiva oricine e prezumat nevinovat...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Reluata cu cine? Cu cine a ramas dupa? Pe modelul... hotul neprins este negustor cinstit si il invitam sa calce stramb, ca mai inainte? Sau credeti ca individul ala, what's his name, de la Metrorex, lua "beneficiile" pentru domnia sa, integral, for granted? :twisted:
Vad ca sursa de finantare este ignorata complet, ca si cum e acolo ceva... insignifiant si totul depinde doar de onorabilii noi care nici usturoi n-am mancat, nici gura nu ne miroase.
Licitatia asta oricum este o blasfemie (e vorba de criteriul ala cu pretul minim, care era sa ne aleaga cu niscaiva chinezarii pe roti). Si chestiunea este departe de a fi modelata... in zona de lobby.  :twisted:

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex punmeister

Și vă întrebați de ce nu au venit Bombardier sau Siemens (sau să se fi făcut un consorțiu între Astra și Siemens). Când au văzut 60% preț și 15% partea tehnică și-au facut cruce. :popa:

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex sab

Pur si simplu nu au vrut sa vanda la acel pret. E ca si cum faci licitatie (la Politie de ex) si pui pret maxim 10000 eur/masina si te miri de ce nu participa Mercedes sau BMW. Simplu , ei nu fac masini la acel pret.

Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex shoppy

Nu ai vazut ca BM a luat 3 proiecte in ultimul timp ? Crezi ca sta sa isi mai râşnescă nervii marunt cu alde republica bananiera cand ei au clienti adevarati ?

Go to page:  1  ... 35 36 37 38 39 40 41  ... 85

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Trenurile de metrou din București  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463917 posts in 5794 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”