Zona metropolitană BucureștiLucrări de modernizare și extindere a infrastructuriiLucrări finalizate începând cu anul 2006Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)

Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului

4579 posts, 1096561 views

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 328

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

bekxy wrote:
Eu aş fi făcut altceva. La fiecare lucrare majoră de utilităţi obligam proprietarul conductei/ cablului să construiască un mini-tunel subteran şi să-şi bage pe acolo socoteala. Contribuia şi primăria cu ceva şi următorii care aveau treabă în zonă erau obligaţi să-şi bage ţevăraia/ căblăraia prin acelaşi tunel şi să plătească pentru asta. Ceva pe principiul ţevii de gaze trase de primul mutat, dar la care să contribuie şi primăria.
Iar reabilitările stradale le-aş fi făcut numai cu prinderea în proiect a unei astfel de soluţii. Dar unde nu e cap, e târnăcop.

Tunele lipsesc din Bucuresti. Sa se mai surpe carosabilul pe ici colo...  :twisted:
Cat despre dezvoltarea urbana feudala din Bucuresti cu "teava o plateste primul mutat" si pe urma vasalii merg la "inalta poarta" sa ceara acceptul sa se racordeze la ea si sa plateasca pe persoana fizica x lei... Da-mi-as palme, daca nu e interzisa prin lege ar trebui interzisa urgent. Ca nu vrem bulibasha pe fiecare strada. "Stapanul retelelor". Etc etc.

TibiV wrote:
Primăria ar fi trebuit să se apuce de muuuult de un cadastru al utilităților...
Adică o hartă unică cu traseul TUTUROR utilităților...

Orice lucrare publica se face cu planuri... dupa alte planuri ale lucrarilor anterioare din zona in cauza. NU exista ceva neindentificabil aruncat de extrateresti din cer, ce s-a ingropat a ingropat o regie de stat sau un concesionar al retelelor operate inainte de regii de stat. Atat ca trebuie sa te duci la fiecare in parte sa ceri planurile "cu ale lor" si sa le le pui frumos la geam sa faci geamografie (daca nu s-au trecut in digital inca si ma indoiesc de asta).
Sa fim cinstiti si sa recunoasteam ca avem un oras banal ca infrastructura. Problemele sunt la oameni, nu la hartii. Numai si numai la oameni.
Dar pana la cadastrul ingropaciunilor trebuia sa fie cadastrul proprietatilor, ca e mai usor de facut, din satelit.  :twisted:

Re: Stiri si articole din presa subway guru

Inca se mai proiecteaza pe 'zincuri' din '84 ca inca la noi nu s-a descoperit aerofotogrametria si satelitul... :twisted:

Re: Stiri si articole din presa TibiV

S-a descoperit şi la noi... Chiar şi formatul 3D (o cameră în botul avionului, una în coadă)...
Dar numai la ANCPI.
Şi pe fonduri UE...

Dar nu ajunge sub asfalt...
Sau mai bine zis ăia care au "câte ceva" sub asfalt nu simt că ar avea vreo legătură cu asta....

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri si articole din presa 133 313

Eu am vazut masuratori de terenuri agricole cu compasul de lemn... in 2015...  :P

Re: Stiri si articole din presa subway guru

Eram la TelAviv prin inceputul anilor '90 si un pic si vedeam la un romano-evreias de-al nostru cu firma de proiectare (fara ura de rasa si alte magarii, ca nu-mi sta in caracter...) cum proiectau aia on-line pe planuri aerofotogrametrice digitalizate (doar cu bazele militare 'blurate'...ca deh, sicret de stat...) si-mi spuneam cu ciuda...oare noi cand???
La pastele cailor???
:twisted:  :twisted:  :twisted:

Re: Stiri si articole din presa TibiV

subway guru wrote:
La B triste...si principalul vinovat, proiectantul acela de kk... :twisted:
Cum poti sa faci un proiect de infrastructura urbana fara sa-ti pese de retelele subterane???...proprietatea PMB!!!!!!!!

Am văzut cu ochii mei când la ONCPI lucrau la ortofotoplanuri...
Moniitoare speciale, şi cei care lucrau aveau ochelari 3D, de parcă se uitau la Avatar...
Am încercat şi eu...
Fără glumă, am avut senzația că mă "prăbușesc" într-o râpă... :D...

Pe scurt...
Instrumentele le avem...
Dar de ce să le folosim ?!...
Mai bine luăm o karioka mai groasă... :D

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

Pun si eu o intrebare de 'tolomac'...exista oare macar acum un plan de coordonare retele subterane macar acum, vizat spre 'neschimbare' de PMB???
Raspunsul scurt: nexam!
:twisted:
Si atunci, despre ce mai pierdem timpul palavragind?  :ugeek:

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului andrei11

De la moderator.
Atentionare.
Pentru La Multi Ani aveti topic separat. Multumesc.  Si postarea ^^^ o s-o gasiti tot acolo. Si ca putin stiu  unde  sa o caute o sa va spun eu unde gasiti topicul :
<< Comunitatea MetrouUsor ( penultima ruibrica ) / Sarbatori fericite ! >>
Scrieti acolo  ce vreti.
Mii de multumiri.

viewtopic.php?f=104&t=3443

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului TibiV

misterr, multumim de poze !
:bere:
Ai o camera foto foarte buna, dar si o pozitie strategica la pozele 1/3 ! :)
Pacat ca nu se intampla nimic - sper insa ca de maine sa se termine pauza...

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului Marian Sirbu

Eu nu prea inteleg din fotografiile de la sol care e stadiul lucrarilor.
Era bun un cadru largit de undeva de sus, de pe blocul de la benzinarie eventual.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului 133 313

Nici de sus nu se intelege mare branza, e prea dezordonat santierul. Cel mai dezordonat din cate am vazut.

Re: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului subway guru

De maine ar trebui sa inceapa sa se 'dezghete' activitatea si pe santierul asta!
:mrgreen:

Go to page:  1  ... 96 97 98 99 100 101 102  ... 328

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Pasaj Subteran Piața Sudului (INAUGURAT 23.07.2017)  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463833 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”