MetrouȘtiri, noutăți și discuții despre metrou

Topic: Discuții diverse despre Metrorex

5666 posts, 1488211 views

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 405

📖 Pagination options
Re: Trenurile CAF andrei11

Nu prea e posibil tehnic...Oricum suntem foarte departe de momentul in care M 5 va fi predata "la cheie" pentru a incepe exploatarea ei.

• GPS
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF GPS

Sper ca e o gluma IVA pe M2, nu de alta dar cred ca au trecut aproape 10 ani de când nu au mai circulat pe M2!
P.S.: De ce e o problema IVA pe M5 (ar fi), pana la urma e o "tradiție" ca pe orice nou segment dat in folosința sa circule IVA. :roll:
P.P.S.: Scuze de Off-topic.  :?

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

freyutz wrote:
IVA se va intoarce o perioada pe M2 mai mult ca sigur, iar motivele vor fi altele decat deschiderea M5

Poti da mai multe detalii, te rog ?

Re: Trenurile CAF George

Poate din cauza lucrărilor de reabilitare a liniei (fiindca veni vorba, si a statiilor?!) de pe M2, recent s-a aprobat finantarea din fonduri europene a acestui proiect...

Oricum, pe mine m-ar bucura sa nu replicam false traditii si sa avem metrouri noi pe M 5...

Re: Trenurile CAF andrei11

In ultima interventie a lui guru in problemă a fost categoric ca vor fi trenuri noi si cu un sistem absolut nou de siguranta, incompatibil cu tot ce avem la ora actuala. Asteptam o clarificare si din partea lui. Dar repet, suntem departe de momentul in care vom inaugura racordul.

• sab
  • Posted:
  •  

Re: Trenurile CAF sab

Si eu ma gandisem ca este ceva legat de modernizare. Totusi sa pui IVA acolo unde nu se face fata cu trenuri la 2 min mi se pare un risc. Om vedea...
Si nu inteleg de ce altii pe M2 la 2-3 min ar putea sa mearga cu IVA, iar pe M5, unde va fi max un metrou la 4-5 min nu pot.
@ andrei11 M5 va fi dotata cu instalatii diferite, la fel si trenurile , atunci cand se va lamuri licitatia. Asta nu cred ca inseamna ca , provizoriu, nu poate circula orice tren.

Re: Trenurile CAF BodoMinea

Trenuri noi nu înseamnă neapărat trenuri de care nu am mai văzut, nu? Deci ar putea să fie și un lot nou de BM/CAF (că știm cine a fost la licitație și doar nu o să avem trenuri chinezești) cu alte sisteme îmbarcate.

Despre IVA pe M2, evident că e o idee foarte proastă pe o magistrală care cel puțin seara când o folosesc eu e mai mult decât supraîncărcată, dar imposibil tehnic nu cred că e. Dacă am eu timeline-ul clar în cap se circula BM+IVA după modernizarea liniei. Nu s-ar putea circula BM+IVA+CAF cu semnalizare clasică când e nevoie pentru IVA..? Sau introducerea IVA înseamnă automat să se circule la cale liberă, fapt ce ar da peste cap traficul.

Dar totuși am așa o presimțire că măcar pentru scurt timp o să vedem în viitorul nu prea îndepărtat măcar câteva ture IVA pe M2.

Pe M3 se pusese ATC+Indusi și un astfel de compromis s-ar putea face din nou probabil. Dar nu cred că sistemul nou și lăudat de siguranță de pe M5 o să fie pus pe IVE. Deși personal nu m-ar deranja să circul cu ele, arfi de râs  :lol:

Re: Trenurile CAF mcosmin

IVA nu intelege sistemul de semnalizare de pe M2. Singurul mod prin care am avea IVA si nu am merge la cale libera pe M2 cu ele ar fi sa existe o schimbare a sistemului de semnalizare + o modernizare IVA cu suport ATO. Nu vad de ce ar pune cineva IVA pe M2, care au si capacitate de transport mai mica si necesita intervale de circulatie mai mari.

Ati ramas fixat cu "diferite" pe M5. Toate trenurile si toate magistralele vor avea acelasi sistem de semnalizare. Nu va fi nimeni mai cu mot, ca nu ne permitem. O sa se faca un upgrade si gata.

Re: Trenurile ASTRA/IVA BodoMinea

Ok, mersi, am înțeles.

Totuși mai am o curiozitate legată de M4 și circulația IVElor. În majoritatea stațiilor de pe M4 (cele cu peron central), trenul poate să vină pe orice parte în orice direcție. De ce la Basarab sunt clar separate GdN2 și Parc Bazilescu? Cum se face despărțirea asta imposibilă în celelalte stații? Mă refer la faptul că sunt clar despărțite sensurile, pe când în celelalte stații vin cum vor. Sunt făcute cu macaze ceva? De ce nu e așa și în celelalte stații sau de ce nu se circulă ca pe celelalte magistrale, ar avea mai multă logică.

Re: Trenurile ASTRA/IVA punmeister

Pe M4 sunt macaze doar la 1 Mai și la GdN 2 în formă de X. O să se rezolve problema cu sensul de mers de pe M4 când o să se dea drumul la racordul Bazilescu-Străulești.

Dacă macazele sunt la GdN și 1 Mai, înseamnă că și la Grivița se știe pe unde vine trenul și sunt separate sensurile? (nu am coborât niciodată acolo și nu știu) Credeam că e doar la Basarab clară treaba unde îi obligă peronul exterior ce încadrează liniile M1.

Re: Trenurile ASTRA/IVA punmeister

Da, la Grivița se știe de unde vine trenul și sensurile sunt separate.

Aa.. are sens. Și macazele astea au ceva control automat sau le schimbă manual în funcție de cum se știe că vine fiecare tren?

Re: Trenurile ASTRA/IVA andrei11

Pe M 4 este cu totul si cu totul alt sistem de semnale luminoare fata de restul magistralelor, luati si cititi :
Anexă la Decizia nr. 215/19.12.2001 a Directorului General
REGLEMENTĂRI PRIVIND SEMNALIZAREA UTILIZATĂ LA CIRCULAŢIA TRENURILOR ELECTRICE DE METROU PE MAGISTRALA a IV-a DE METROU .
Inclusiv semnalul de iesire din statie arata complet diferit :
1-4-2016 2-59-23 PM.png (16.73 KB; downloaded 2481 times)

Dar daca cititi si studiati anexa la decizie o sa vedeti ce si cum.
BodoMinea eu nu pricep de fapt unde bati tu.
Te rog "sări" din topicul acesta in cel general, si fiind nou pe forum iti spun eu unde :
Discutii diverse despre Metrorex, adica aici.

Go to page:  1  ... 121 122 123 124 125 126 127  ... 405

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: Știri, noutăți și discuții despre metrou  • 
Choose destination

Since our 2702 forum members have written 463806 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”