Topic: Achiziții de trenuri noi pentru Metrorex (M2 și M5)
1182 posts, 421514 views
📖 Pagination options
- TibiV
-
Posted:
-
Re: Achizitia de trenuri noi pentru Metrorex
TibiV
Stai aşa, că nu este în regulă...
Fraza aia merge când începi să te gândești să cumperi nişte trenuri.
Dar când ai organizat licitația trebui să ştii clar de unde vei plăti.
Nu poti să spui câștigătorului " stai să văd, că am două variante, încă nu ştiu care îmi iese..."
subway guru wrote:
Priorioritar fonduri UE (max85%), daca nu, credit BEI (max50%)...restul pana la 100% de la buget, in aceasta ordine.
Stai aşa, că nu este în regulă...
Fraza aia merge când începi să te gândești să cumperi nişte trenuri.
Dar când ai organizat licitația trebui să ştii clar de unde vei plăti.
Nu poti să spui câștigătorului " stai să văd, că am două variante, încă nu ştiu care îmi iese..."
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Pe cumparator nu-l intereseaza decat daca ai fondurile asigurate, il doare-n pix de unde...
Pe cumparator nu-l intereseaza decat daca ai fondurile asigurate, il doare-n pix de unde...
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Perfect de acord cu pixul...
Dar legea nu permite angajarea de cheltuieli fără să ai sursa clar stabilită până la ultimul leu.
De aia există în buget de stat la proiecte de investiții rubrica "credite de angajament" . Sunt sume pe care le poți ANGAJA, adică să semnezi un contract, dar ştiind că plata o vei face în următorul exercițiu financiar.
Vezi anexele de bugetul MT 2016...
Perfect de acord cu pixul...
Dar legea nu permite angajarea de cheltuieli fără să ai sursa clar stabilită până la ultimul leu.
De aia există în buget de stat la proiecte de investiții rubrica "credite de angajament" . Sunt sume pe care le poți ANGAJA, adică să semnezi un contract, dar ştiind că plata o vei face în următorul exercițiu financiar.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Probabil se asteapta sentinta. Daca sunt nevinovati, JAF castiga licitatia.
Costin wrote:
Bun, si acum, ca e gata ancheta, ce urmeaza? Cheia e la CNSC, la DNA sau la tribunal?
Probabil se asteapta sentinta. Daca sunt nevinovati, JAF castiga licitatia.
-
- freyutz
-
Posted:
-
freyutz
Ba nu, daca ar iesi nevinovati, licitatia ar merge la CNSC pentru solutionarea celor doua contestatii facute inainte de ancheta DNA.
Ba nu, daca ar iesi nevinovati, licitatia ar merge la CNSC pentru solutionarea celor doua contestatii facute inainte de ancheta DNA.
- mcosmin
-
Posted:
-
mcosmin
Care CNSC va spune ca totul e bine, si JAF castiga
Care CNSC va spune ca totul e bine, si JAF castiga
- 133 313
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
Nope, legea prevede sa ai clar asigurate fondurile pentru primul an de executie...noi inca lucram cu bugete anuale ca-n lumea a treia si nu cu bugete multianuale ca-n tarile civilizate...pe vremea lu' impuscatul erau 'cincinale' acum e de pe o zi pe alta, cu 'rectificative' mermelite din mers spre sfarsitul anului, adica...parastase!
Ca la parastase suntem neintrecuti, spre vesnica pomenire!
TibiV wrote:
Perfect de acord cu pixul...![]()
Nope, legea prevede sa ai clar asigurate fondurile pentru primul an de executie...noi inca lucram cu bugete anuale ca-n lumea a treia si nu cu bugete multianuale ca-n tarile civilizate...pe vremea lu' impuscatul erau 'cincinale' acum e de pe o zi pe alta, cu 'rectificative' mermelite din mers spre sfarsitul anului, adica...parastase!
Ca la parastase suntem neintrecuti, spre vesnica pomenire!
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Şi asta este adevărat...
Dar şi ce am spus eu, cu "nu permite angajarea de cheltuieli..."
Creditele de angajament sunt cele care îţi permit să angajezi cheltuielile (să faci licitația) pentru că primul an de execuţie este cel în care sosesc ramele şi trebuie să le plateşti.
Deci în alt exercițiu bugetar, poate fi şi după doi (bugetari) dacă ai semnat contractul în toamnă şi vorbim de trenuri de metrou, nu de cartușe de toner sau Polo pentru Poliţia rutieră...
subway guru wrote:
Nope, legea prevede sa ai clar asigurate fondurile pentru primul an de executie...!
Şi asta este adevărat...
Dar şi ce am spus eu, cu "nu permite angajarea de cheltuieli..."
Creditele de angajament sunt cele care îţi permit să angajezi cheltuielile (să faci licitația) pentru că primul an de execuţie este cel în care sosesc ramele şi trebuie să le plateşti.
Deci în alt exercițiu bugetar, poate fi şi după doi (bugetari) dacă ai semnat contractul în toamnă şi vorbim de trenuri de metrou, nu de cartușe de toner sau Polo pentru Poliţia rutieră...
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
BM nu par sa fie prea disperati sa castige licitatii prin republica bananiera: http://www.bombardier.com/en/media/news...ercom.html
BM nu par sa fie prea disperati sa castige licitatii prin republica bananiera: http://www.bombardier.com/en/media/news...ercom.html
- sab
-
Posted:
-
sab
Sunt scumpi si nu vor sa lase la pret,asa ca nu au cum sa castige. Noi ne-am ales dintr-o pura intamplare cu trenuri BM acum peste 10 ani, nu trebuia sa avem asa ceva.
Sunt scumpi si nu vor sa lase la pret,asa ca nu au cum sa castige. Noi ne-am ales dintr-o pura intamplare cu trenuri BM acum peste 10 ani, nu trebuia sa avem asa ceva.
-
- shoppy
-
Posted:
-
shoppy
La nivelul asta nu se tine la pret aiurea sau din incapatanare, daca nu ai comenzi dai de
foarte repede, deci daca nu ai asigurata productia pe urmatorii 2 ani atunci pui marginea de profit 1%, 0%, -1%, numai sa mearga treaba. Cel mai probabil noi am prins BM intr-un asemenea moment de slabiciune si practic noi am mentinut fabrica BM deschisa (lafel cum am tinut-o si pe aia de Citaro), acum ca BM are comenzi e putin probabil sa vina cu o margine de 1% si sa isi puna mintea cu o licitatie din republica bananiera, nu s-au obosit nici macar sa conteste licitatia, acum vedem si de ce, deci sa ne luam gandul.
La nivelul asta nu se tine la pret aiurea sau din incapatanare, daca nu ai comenzi dai de
- George
-
Posted:
-
George
Toata Europa e plina de CITARO, Germania in special, ideea ca i-am tinut noi deschisi e un pic ilara, chiar daca acea comanda a fost importanta, candva.
Toata Europa e plina de CITARO, Germania in special, ideea ca i-am tinut noi deschisi e un pic ilara, chiar daca acea comanda a fost importanta, candva.
- 133 313
-
Posted:
-
133 313
Nu tocmai din pura intamplare. Ci pentru a vedea... ca exista si altceva decat IVA. Si evident sa vedem intai lucrurile bune.
Ca sa ne placa si sa ne formam gusturile. Si am avut chiar noroc. Ca riscam sa ne alegem cu unele care la vremea asta sa fie gata casabile la cum au fost exploatate, drept trenuri de marfa.
P.S. Marja de profit mica cand intri pe o piata "virgina" nu este nici o filozofie. Nu trebuie sa provina musai din lipsa de comenzi. Ce trebuie sa intelegeti este ca unii nu se dedau la mita. 0 comenzi din lipsa cerere simplu este mai bine ca 0 comenzi cu supliment sa te faci de kko gratuit cu niste unii de prin Balcani.
sab wrote:
Nu tocmai din pura intamplare. Ci pentru a vedea... ca exista si altceva decat IVA. Si evident sa vedem intai lucrurile bune.
P.S. Marja de profit mica cand intri pe o piata "virgina" nu este nici o filozofie. Nu trebuie sa provina musai din lipsa de comenzi. Ce trebuie sa intelegeti este ca unii nu se dedau la mita. 0 comenzi din lipsa cerere simplu este mai bine ca 0 comenzi cu supliment sa te faci de kko gratuit cu niste unii de prin Balcani.
📖 Pagination options