MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1720577 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 334 335 336 337 338 339 340  ... 613

📖 Pagination options
Re: Stiri despre proiect DocOctavius

b365 wrote:
...
Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare asocierii firmelor MAX BOEGL ROMANIA S.R.L. – MAX BÖGL STIFTUNG &Co. KG.
...
Contractul a fost atribuit prin negociere fără anunţ de participare asocierii ASTALDI S.p.A. - FCC CONSTRUCCION SA - SC DELTA ANTEPRIZA DE CONSTRUCTII SI MONTAJ 93 SRL - SC AB CONSTRUCT SRL, consorţiul care efectuează lucrările la Magistrala 5 de metrou...

Ăsta da articol coerent și bine informat!  Dacă ar fi scris pentru astfel de fițuici Calderon ar fi stat liniștit la o cafenea pariziană acum 26 de ani.

Re: Stiri despre proiect subway guru

FYI
E gresit din start, titlul corect e metroul din Drumul Taberei se ieftineste!
Acest adendum la contractul pentru Valea Ialomitei e rezultatul optimizarii anteproiectului initial, facuta de MaxBoegl.
Se renunta la lucrari de 40 milRon contra lucrari de 18milRoni, economie neta la contract in preturi oferta, fara actualizari...faceti voi socoteala cat...
:bere:

Re: Stiri despre proiect TibiV

Asta e exact ca in bancul ala celebru ...
Este adevarat... cu 3 mici precizari !..

:lol:  :lol:  :lol:

Radio Erevan are totdeauna dreptate!!!
:lol:  :lol:  :lol:
Bre365, de ce nu cereti voi informatii complete de la autoritatile competente, pentru corecta informare a publicului, inainte de a da 'pe goarna'???
Oricat as simpatiza cu ziaristii, tot am sa-i trag de maneca atunci cand o iau 'pe aratura'...ca prietenul adevarat 'la nevoie se cunoaste'!...prietenii stiu de ce!
;)
Hai mai baieti sa informam corect populatia ca are ea destule stressuri nashpa de tot, ca sa-i mai stresam si noi...inutil, cu false probleme!

Re: Stiri despre proiect shoppy

Pleci de la premiza gresita cum ca ziaristii ar dori sa informeze corect populatia...

Asa sunt eu, mai 'naiv-idealist' batran!  :mrgreen:

shoppy, marea lor majoritate chiar vor...

Dar au nevoie de informaţii, şi încă prezentate într-un mod inteligibil pentru omul obişnuit, care nu ştie ce este o grindă simplu rezemată sau care este amestecul stoichiometric într-un motor...

Pentru că şi ei se adresează unui public cu aceleași cunoștințe...

Dacă nu le dai informaţii clare, simple şi inteligibile....
... atunci ai efectul GiGo...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

Sa nu intram in subiectul cine-i presa sau ce este presa ca mi-e ca-mi scapa informatii mai... nestiute publicului larg si mai ales publicului ignorant si iese urat. Ce este, ce a fost si din ce s-a tras atunci cand nu era. Presa cel putin la momentul asta trebuie apreciata... sa zic cu indulgenta... precaut. Per total calitatea este slaba si asta este o conditie pentru vulnerabilitate. Presa promoveaza foarte dornica inclusiv planuri cu impact imediat si cu efecte dezastruoase pe termen lung. Fara sa para a avea idee cand face in lucru. Sau poate are idee dar nu are constiinta. In orice caz promoveaza puncte de vedere, pe care poti sa le numeri si daca nu regasesti in ele TOATE unghiurile de vedere asupra chestiunii trebuie sa intre precautia pe fir.
Cel putin modul in care (nu) prezinta presa chestiunile externe trebuie sa dea de gandit.

"Dacă nu le dai informaţii clare, simple şi inteligibile...."
Jurnalismul nu le limiteaza la principiul vuvuzela. Poate fi si jurnalism de investigatie. Dar la faza asta iti trebuie actiune... interdisciplinara. Serioasa.

Daca nici noi nu-i ajutam, atunci cine???
Ca e ca in bancul ala stravechi cu bula, baba si traversatul strazii...doar daca ea nu si nu, ca vrea sa stea musai in mijlocul autostrazii ca sa dea masinile peste ea, e si asta un mod de a se autotermina cu cele lumesti...spre cele vesnice si vesnica pomenire!
:popa:

"Jurnalismul nu le limiteaza la principiul vuvuzela. Poate fi si jurnalism de investigatie."

Se face şi jurnalism de investigaţie...
Au fost multe, şi foarte serioase, care chiar au schimbat nişte lucruri (vezi defrişările  ilegale...) chiar şi la posturi blamate de unii dintre noi...

Dar astea presupun eforturi mari şi pentru mult timp.

Când "se surpă terenul" la metrou la ora 15 cine face investigaţie până la 19 când este jurnalul ?!...

De investigaţii şi în general de lucruri serioase se ocupă nişte guru...
Dar de astea de zi cu zi... nişte Dorei... fac repede ce li se zice....

Ce, lângă Sfinte este doar guru ?
Sunt şi mulţi Dorei, care fac munca de rutină.
Este ca la avion, nu poţi decola sau ateriza fără pilot, în rest mergi cu Dorelul numit "pilot automat"...
Doar când se îngroașă gluma este nevoie de specialişti. Şi Doamne fereşte să nu îi ai atunci.

Zici chiar bine...mi-ai luat-o inainte!
Cu TBMul e la fel cu avionul...in traseu merge 'pe pilot automat', doar sa nu intalneasca 'fo turbulenta gen fantanica uitata si abandonata in traseu...dar la 'decolare si aterizare' / break-in, break-out, nu mai tine, e pe mana pilotului manual, ca nu stii ce vant lateral te 'paleste'...si te da cu roatele in sus... 8-)

Re: Discutii generale pe baza lucrarilor si a proiectului shoppy

Habarnist si primarul asta, in loc sa le dea cu contractul in cap si sa le calculeze de pe acum amenzile el se plange ca s-a dus sa urle ca lupu la luna si ca nu l-a ascultat nimeni, un fel de ce nesimtiti sunt aia ca eu sunt prost si ei ma ignora.

Re: Stiri despre proiect misterr

TibiV wrote:
au nevoie de informaţii, şi încă prezentate într-un mod inteligibil pentru omul obişnuit, care nu ştie ce este o grindă simplu rezemată sau care este amestecul stoichiometric într-un motor...

Pentru că şi ei se adresează unui public cu aceleași cunoștințe...

Despre grinda simplu rezemată și amestecul stoichiometric am învățat la liceu (am avut și fizică, și chimie, și rezistența materialelor). Iar liceul e obligatoriu. Deci „omul obișnuit” ar trebui să le știe. Dacă TU nu ai fost preocupat să acumulezi niște informații, să îți formezi o cultură generală, la vremea cînd trebuia, și ai ales să fii ignorant, atunci nu e nimeni obligat acum să îți explice ȚIE, pe înțelesul TĂU, cum funcționează lumea și ce se întîmplă. Stai la o parte și lasă-i pe alții, fără să-i încurci, și mulțumește-te cu ce primești. A fost alegerea TA să fii ignorant, iar acum e timpul să o lași mai ușor cu pretențiile, și să te gîndești mai bine ce ești în stare și ce poți oferi TU, înainte de a pretinde de la alții.

Evident, nu mă adresez ție (#TibiV), ci virtualului ignorant evocat de tine:

https://forum.metrouusor.com/viewtopic.php?f=104&t=460&p=196034#p196034

Go to page:  1  ... 334 335 336 337 338 339 340  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463815 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”