Topic: Discutii pe baza lucrarilor si a proiectului
4579 posts, 1095792 views
📖 Pagination options
- TibiV
-
Posted:
-
Re: Stiri si articole din presa
TibiV
Da, microtunele, care a-au inventat de mult... la alţii.
Dar eu n-am vrut să o dau în SF-uri pentru România (nu Studii de Fezabilitate) ...
Da, microtunele, care a-au inventat de mult... la alţii.
Dar eu n-am vrut să o dau în SF-uri pentru România (nu Studii de Fezabilitate) ...
- misterr
-
Posted:
-
misterr
Vina este a celor care din incompetență, grabă, lene, comoditate etc. nu au amplasat rețelele acolo unde erau prevăzute în proiect. Ăștia ar trebui să plătească pînă la ultimul leu.
TibiV wrote:Tu îți dai seama ce spui? Asta ar însemna să se sape tot orașul, ca să se găsească rețelele îngropate. De obicei săparea asta se face cînd se începe un șantier, și doar în zona șantierului. Nu se apucă nimeni să sape în oraș doar așa, de curiozitate.
Primăria ar fi trebuit să se apuce de muuuult de un cadastru al utilităților...
Adică o hartă unică cu traseul TUTUROR utilităților...
Fiecare concesionar (ENEL, Distrigaz, Apa Nova, RADET, RomTelecom şi care or mai fi...) să fi avut un dead-line până la care să îşi mapeze singuri rețeaua.
La o asemenea precizie încât dacă vor să mai bage un cablu, să ştie că la 15 cm în stânga e ţeava de gaze, la 20 în dreapta e conducta de apă.
Iar când totul era gata, de la momentul T0, dacă bagă cineva cupa de excavator şi taie un cablu, o conductă care nu figurează în plan, să se spele concesionarul pe cap, să repare pe banii lui, să plătească daune consumatorilor cărora li s-a stricat mâncarea în frigider, şi să şi mute traseul acolo unde l-a desenat iniţial...
Atunci nici Dorel nu va da cu târnăcopul în LES 110 kV, dar nici nu va fi lăsat să sape la un metru mai acana, ca îl incomoda nu ştiu ce gard sau maşină parcată...
Mor când văd în filmele americane când întind ăia planurile reţelei subterane din New York...
Vina este a celor care din incompetență, grabă, lene, comoditate etc. nu au amplasat rețelele acolo unde erau prevăzute în proiect. Ăștia ar trebui să plătească pînă la ultimul leu.
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Pe cel puţin 80% din lungimea reţelelor ăia care le-au amplasat sunt de mult oale şi surcele...
Dar există tehnologia pentru a identifica traseele fără să sapi.
Dar costă...
Pe cel puţin 80% din lungimea reţelelor ăia care le-au amplasat sunt de mult oale şi surcele...
Dar costă...
- Adrian Rosca
-
Posted:
-
Adrian Rosca
Daca nu v-ati prins pana acum, acelasi proiectant a elaborat cu deosebit succes proiectul tehnic pentru lotul 3 din A1 Orastie-Sibiu si acum se ocupa de revizuirea studiului de fezabilitate pentru A1 Pitesti-Sibiu. Ambele proiecte cu fonduri europene. Cu primul stim ce s-a intamplat, iar la al doilea Domnul cu mila!
subway guru wrote:
La B triste...si principalul vinovat, proiectantul acela de kk...![]()
Cum poti sa faci un proiect de infrastructura urbana fara sa-ti pese de retelele subterane???...proprietatea PMB!!!!!!!!
Daca nu v-ati prins pana acum, acelasi proiectant a elaborat cu deosebit succes proiectul tehnic pentru lotul 3 din A1 Orastie-Sibiu si acum se ocupa de revizuirea studiului de fezabilitate pentru A1 Pitesti-Sibiu. Ambele proiecte cu fonduri europene. Cu primul stim ce s-a intamplat, iar la al doilea Domnul cu mila!
- misterr
-
Posted:
-
misterr
TibiV wrote:Chiar dacă acum au alt nume, cînd au preluat au preluat tot, și activul și pasivul, deci trebuie să-și asume. Altfel nu se vor respecta niciodată proiectele, pe ideea că peste 50 de ani firma se va numi altfel. N-au decît să-și facă „asigurări de malpraxis”...
TibiV wrote:Pentru precizie la centimetru (pe toate axele, x, y, z), mai ales unde e densitate mare de rețele, trebuie și săpat...
Dar costă...
-
- subway guru
-
Posted:
-
subway guru
@TibiV
guru, ce mai ştii de PM peste tunele ?...
No news = Good News!
Rezolvat in termen fara prea mari probleme.
Mai era ceva pe acolo 'nebusonat' prin care s-a pierdut ceva noroi bentonitic, dar s-a rezolvat operativ la fata locului...
Daca n-ai diriginti de santier cu experienta in treburi din astea...sa-ti cumperi!
@TibiV
guru, ce mai ştii de PM peste tunele ?...
No news = Good News!
Rezolvat in termen fara prea mari probleme.
Mai era ceva pe acolo 'nebusonat' prin care s-a pierdut ceva noroi bentonitic, dar s-a rezolvat operativ la fata locului...
Daca n-ai diriginti de santier cu experienta in treburi din astea...sa-ti cumperi!
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
GREAT NEWS !...

@misterr
ajungi pe acolo ?...
P.S.
Evident că nu aştept din prima precizie de centimetri pentru ce s-a îngropat acum 50 de ani...
Dar mi-e teamă că la Piaţa Sudului a fost vorba de metri. Mulţi metri....
GREAT NEWS !...

@misterr
ajungi pe acolo ?...
P.S.
Evident că nu aştept din prima precizie de centimetri pentru ce s-a îngropat acum 50 de ani...
Dar mi-e teamă că la Piaţa Sudului a fost vorba de metri. Mulţi metri....
-
- subway guru
-
Posted:
-
- TibiV
-
Posted:
-
TibiV
Ştiuuuuuu....
Dar măcar nu mai citim prin presă cum "a dat" pasajul în metrou...
Ştiuuuuuu....
Dar măcar nu mai citim prin presă cum "a dat" pasajul în metrou...
- misterr
-
Posted:
-
misterr
TibiV wrote:Bineînțeles, o dată la două săptămîni, vinerea, am drum pe acolo, cum v-am obișnuit de atîta timp.
@misterr
ajungi pe acolo ?...
- TibiV
-
Posted:
-
- misterr
-
Posted:
-
misterr
Nu, cealaltă. Vinerea asta tocmai am fost, găsești toate pozele în topicul de poze. Credeam că s-a obișnuit lumea cu ritmul ăsta.
Dar să nu întindem off/topic-ul, aici trebuie să fie știri!
Nu, cealaltă. Vinerea asta tocmai am fost, găsești toate pozele în topicul de poze. Credeam că s-a obișnuit lumea cu ritmul ăsta.
Dar să nu întindem off/topic-ul, aici trebuie să fie știri!
- TibiV
-
Posted:
-
-
- subway guru
-
Posted:
-
📖 Pagination options