MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020

Topic: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2.

620 posts, 224733 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 45

📖 Pagination options
Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. URANUS

Bre365.RO

Primarul Capitalei: Miercuri discutăm despre stadiul reparaţiilor în zona Eroilor

Comitetul pentru situaţii de urgenţă se va întruni, miercuri, pentru a discuta situaţia generată de surparea străzii din zona Eroilor, a declarat, duminică, primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava. Problemele pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti au apărut pe 12 decembrie, când terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei.

La aproape două săptămâni de când în zona Eroilor s-a surpat strada ca urmare a lucrărilor de la metrou se solicită convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență. ''Pentru miercuri, am făcut o adresă către domnul prefect în care solicităm întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă. Întrunirea va avea loc la ISU, unde vor fi invitaţi toţi factorii implicaţi în această problemă. Din discuţiile neoficiale, în prima parte a zilei vom avea această întâlnire'', a declarat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, într-o conferinţă de presă, scrie Mediafax.

El a afirmat că întâlnirea a fost convocată pentru a afla în mod oficial care este stadiul reparaţiilor, în condiţiile în care reprezentanţii contructorilor au spus că vor veni în cel mai scurt timp cu un proiect cu termene clare.

Întrebat dacă termenul până la care s-a dispus închiderea circulaţie în zona Eroilor va fi prelungit, Răzvan Sava a reiterat că nu a primit, încă, niciun răspuns ferm, motiv pentru care a solicitat prefectului minicipiului Bucureşti întrunirea Comitetului pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit primarului interimar al Capitalei, oamenii din zona afectată locuiesc în continuare în chirie, pe cheltuiala constructorului sau la rude, afirmând că până nu vor putea fi garantate condiţiile de siguranţă, aceştia nu se pot întoarce la casele lor.

http://www.b365.ro/primarul-capitalei-m...KNnR9.dpuf

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. icee

Barajul din faţa Cuvioasei e făcut din beton?

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. subway guru

Saci cu nisip + beton.

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. Cristian

133 313 wrote:
Poi... ciupiti-va ca nu va opreste nimeni. Imi mentin afirmatia veche, cu o modificare. Ciupitorii se ciupesc caravana trece. Infiltratiile de noroi sunt oprite, tasarile sunt oprite, carosabilul va reveni la normal, retelele edilitare se repara, tunelul se finalizeaza, zona de suprafata se reface, cladirile sunt bine mersi si vor fi si mai bine ca inainte, cu tratamentul adecvat. Ciupiti-va cat mai puteti.  :twisted: In maxim o luna trebuie sa va gasiti alt cancan, ca asta se termina.
P.S. Asa ne place noua sa fim lumea a treia si din o teava fisurata sa facem o catastrofa. Asa e la aia care n-au trait la bloc sa aiba inundatii multianuale de la vecinii stramutati de la chirpicul cu fosa septica... care folosesc robinetul la prima generatie/mana :lol: Interesul general pana sa intre trenuri prin tunel este sa se redea traficul de suprafata. Iar interesul particular... este ciupeala.
Mi se pare firesc ca informatii de natura tehnica sa fie transmise printr-un portal de natura tehnica si nu prin unul generelist care habar nu are ce sa faca cu ele si face o ciorba de salata, asa ca Maruta tv. In mod normal... raportul ar trebui sa apara la TVR. Ca sa fie fair.
Si mica mocirla (ca nu este nimic mai mult decat o cantitate de noroi mutata de la stanga diafragmei de pereti mulati la dreapta ei) putea fi evitata elegant daca se inchidea Bd. Eroilor intre Sanitari si Elefterie pentru sa zicem o luna, cat sa se faca jetgrouting serios in fata frontonului. Prostia se plateste. Si din pacate/fericire tot pe spinarea prostilor.

Nu sunt nici os domnesc, ca sa fie folosit pluralul regal, si nici nu am pretentia ca pe forum, pe internet in general, sa se foloseasca persoana a doua plural intr-o discutie cu mine; pe cale de consecinta incerc sa fac abstractie  de acel plural, "voi", "trebuie sa va gasiti alt cancan", "ciupiti-va cat mai puteti", etc.
"Stiu" (la figurat, atentie) ca-i folosit cu rea intentie, ca sa provoace, insa stii ceva ? Era ok daca era adevarat macar 0,1% din presupunerea ta. Insa nici macar atat nu este, dar tie iti lipseste in continuare intelegerea comunicarii de baza.

Cainii latra, caravana trece si faptul ca (atentie, figurat) "noi mosmondim ceva acolo, in subteran, si mosmondim bine, n-aveti voi treaba, sac" sunt chestiile care ar trebui sa-ti lipseasca din vocabular si gandire atunci cand ai pretentia sa vorbesti despre lumea a treia. Fix asa se intampla acolo. Dar la noi, la Romania, unde-i plin de deontologi, se prea poate sa se intample ca fix aia care urasc comunicarea de baza (nu chestii tehnice, complicate) sa faca comparatii cu lumea a treia. :mrgreen:  In rest, am explicat si cum e cu forumul, am explicat si altele...insa vorba tovarasului Kim si a filozofiei sale ciuce; una-i una, alta-i alta. Cand o sa ma vezi pe mine facand un desen, sau o schita macar, cu frontoane si alte chestii tehnice, atunci sa ma certi. Pana atunci...mai relaxat asa, ca de sarbatori.  :twisted:

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. andrei11

133 a folosit forma verbului << a ciupi >> la persoana a 2-a plural in sensul ca sunt ( pe forum ) cel putin 2 persoane care s-au ciupit reciproc. Deci tu si inca cineva. Cel putin.  Si s-a adresat amandurora *. Cel putin.  Asta e limpede ca lumina zilei. Nu inteleg cum de-ai inteles tu altceva.
In alta ordine de idei tu traiesti sub imperiul komunikatelor de presa / conferintelor de presa. Imi si inchipui cum ai un dosar / mai multe dosare unde depui komunikatele / conferintele si la un moment dat le rasfoiesti si te declari multumit << detin situatia sub control, iata "istoria" faptelor >>
Ok, daca e s-o iau pe cale logica si tu ai pe undeva dreptatea ta, aici sunt parerile impartite.
Oricum - cu toate ca guru are o alta parere - eu nu suport reporteritele blonde care in mod constant deformeaza realitatea, ele cand << ies pe sticla >> nu trebuie sa comunice un lucru intamplat, obligatoriu trebuie sa comunice o intamplare catastrofica, un exemplu elocvent este Romania Tv, atentie la cuvintele apocaliptice pe care le deverseaza non stop.
Oricum in teren lucrurile se indreapta prinfapte si nu prin komunikate / conferinte. Uite, o sa-ti dau un exemplu care-mi place la nebunie :
Komunikatele Politiei rutiere.
In cazul de fata (accident ) se fac cercetari pentru stabilirea cu exacititate a faptelor  si  aflarea  vinovatilor.

Treaba asta apare invariabil si cred ca esti foarte multumit, politia a dat un komunikat, lucrurile sunt limpezi.
Dar la noi, la Romania, unde-i plin de deontologi, se prea poate sa se intample ca fix aia care urasc comunicarea de baza (nu chestii tehnice, complicate)
Ok, si erai mai impacat daca se spunea ca odata cu Varvara in statie a intrat oarece noroi care noroi daca a intrat in statie a plecat de undeva, si  daca a plecat de undeva inseamna ca acolo a lasat un gol si daca a lasat un gol unde a lasat golul conform legilor fizicii unde a fost golul terenul s-a lasat.
Gata, problema s-a rezolvat ? Uite, in dosarul asta al tau adauga komunikatul asta de la mine, se potriveste de minune, comunicat de baza, nu chestii tehnice, complicate.
O parere forumistica a fost ca  daca se facea jet grouting-ul problema era rezolvata dar trebuiau inchise ambele bulevarde pentru ceva timp. Nu ma pot pronunta, nu sunt de specialitate.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. 133 313

Cristian wrote:
Cainii latra, caravana trece si faptul ca (atentie, figurat) "noi mosmondim ceva acolo, in subteran, si mosmondim bine, n-aveti voi treaba, sac" sunt chestiile care ar trebui sa-ti lipseasca din vocabular si gandire atunci cand ai pretentia sa vorbesti despre lumea a treia. Fix asa se intampla acolo.

Valeu... este chiar treaba dumneavoastra si a mea si a oricui este cetatean platitor de taxe si impozite. Ca de asta urmarim lucrarile, ca sunt publice. Ce nu este treaba noastra este... sa ne isterizam de la faptul ca s-a valurit asfalul, cum ca ar fi sfarsitul lumii si inghite metroul Cotroceniul cand tasarea este de ordinul zecilor de centimetri si are o arie de... zeci de sute metri patrati? Ca asta ar fi minciuna de minciuna. Iar cele 500 metri cubi de aluviuni perisabile sunt perfect interschimbabile cu niste betoane mai stabile. De fapt asa trebuia sa fie de la inceput, aluviunile sa fie stabilizate cu betoane, daca erau toate autoritatile cu capul pe umeri si acceptau suspendarea temporara a circuatiei intre Elefterie si Sanitari pentru grouting, de care am innebunit pomenind si repetand a 20-a oara.
Raman la parerea ca trebuia rezolvat cu priortate frontonul spre AM si n spre Splai, caci aici sunt riverani. Si nu am inteles de ce autobuzele trebuiau sa mearga musai prin Eroilor si nu puteau fi deviate temporar pana in poarta Cotroceniului de unde sa faca la stanga spre Academie. Probil pentru ca... spp. Care de lene sa gandeasca alternative...

Concluziile la problemele gramaticale le gasiti la Sa scriem corect.
# orex, ti-am adresat o intrebare la "Sa scriem corect", poate cunosti ceea ce te-am intrebat. Multumesc.

Pe strada Elefterie circulau troleibuzele în trecut...

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. Roadjull

133 313 wrote:
Dar mentin afirmatia ca doua vilute in M5 nu n-ar fi mare branza. Eu m-as declara fericit sa mi se faca una noua la standardul seismic actual.  :twisted:

Scuze ca dezgrop morti, dar afirmatia e naiva, ca sa fiu indulgent. Cel putin una dintre "vilute" e art deco/cubist, in oglinda cu una de langa (si din cate stiu eu renovata recent pana la caramida). Desigur, poate ca Astaldi este perfect capabil sa construiasca o "viluta" cu finisaje interioare art deco, insa chiar si asa, am presupune mincinos ca locatarii ar trebui sa treaca fericiti cu catel si purcel de la ~10 camere la 2 timp de 2-3 ani, multumind in acest timp Cerului ca vor avea standard seismic "actual". E simplu sa vorbesti cand nu trebuie sa iti muti casa cu totul in vecini sau nu trebuie sa iti faci bradul de Craciun intr-o camera de hotel.
In al doilea rand da-mi voie sa ma indoiesc ca Astaldi ar fi in stare sa ridice o "viluta" de azi pe maine, fie ea si stil cub-turqoise-de-Pipera, in conditiile in care de 2 saptamani sunt incapabili sa produca un proiect tehnic coerent pentru consolidarea solului de sub cele 2 "vilute". "Pe surse".

Apropos, daca tot a dat "norocul" peste proprietari si apuca si ei sa isi imbunatateasca riscul seismic pe barba Astaldi, nu vrei sa cumperi o casa prin zona? Chilipir, devalorizare doar 70%.

Roadjull wrote:
In al doilea rand da-mi voie sa ma indoiesc ca Astaldi ar fi in stare sa ridice o "viluta" de azi pe maine, fie ea si stil cub-turqoise-de-Pipera, in conditiile in care de 2 saptamani sunt incapabili sa produca un proiect tehnic coerent pentru consolidarea solului de sub cele 2 "vilute". "Pe surse".

1) De unde stii ? Expresia asta << pe surse >> poate sa ascunda foarte multe capcane, chiar blufuri cu duiumul.
2) Ma indoiesc ca Astaldi se ocupa de consolidari imobile.

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. aztec

O fi cineva suparat ca nu mai incaseaza 600 euro pe chirie zilele astea...
A ..sau acum a revenit imobilul la pretul corect...
Sa va mai zic o jmekerie... peste cativa ani o sa fie mai groasa problema....si se trage de la anii 84 de cand au betonat Dambovita...dar ala e impuscat si nu mai plateste daune...noroc cu constructia metroului, au mai castigat un pic de timp..

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. TibiV

:lol:
Păi zi-ne jmecheria !....
Mai bine zine jmekeria, că asta este tendința Academiei... :lol:

aztec wrote:
...

Există sistemul de drenaj anexat colectoarelor stanga dreapta aval. Nu au funcționat niciodată pompele...

• 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Interstatia Academia Militara (PLS) - Eroilor 2. 133 313

Roadjull wrote:
Scuze ca dezgrop morti, dar afirmatia e naiva, ca sa fiu indulgent. Cel putin una dintre "vilute" e art deco/cubist, in oglinda cu una de langa (si din cate stiu eu renovata recent pana la caramida)...

La mine subiectul reconstructiei s-a incheiat odata cu tasarea iar "mortii" au ramas pe mana "inml". Asta era o discutie din timpul tasarilor inainte sa stim unde se opresc. Acum nu se mai pune problema de reconstructie de la zero deoarece situatia nu a evoluat pana acolo, s-a temperat si oprit in fasa (semn ca totusi constructorul a fost pregatit inclusiv pentru asa ceva).
Legat de stramutari... mai sunt posturi de citit din urma. Metroul nu se face in fiecare an, sarbatorile in schimb da.  :ugeek:  Ramane sa aprecieze fiecare cate daune si cate beneficii castiga din aceasta constructie a metroului.

Go to page:  1  ... 23 24 25 26 27 28 29  ... 45

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor • Lucrări în 2011-2020  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463872 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”