MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1720991 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 330 331 332 333 334 335 336  ... 613

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

De obicei o conferinta de presa se face cand ai un raport "copertat" si "parafat" de toate semnaturile datoare, nu cand urla vuvuzelele ca vor sa stie... ce inca se investigheaza. Eventual... un raport ISC (care sper ca nu asteapta mura in gura ce-i toarna Astaldi in brate, ca nu asta este treaba lui). Ca treaba nu-i deloc simpla. Una bucata TBM are de avansat, a doua de executat aceleasi operatii pe care le-a executat prima.
P.S. Politica la club. Daca-l nimeriti in semnatura. Adica tara inapoi, tara ca afara s.a.m.d. Colectiv la terorism. Pardon, la incendii ca n-avem topic de terorism.
Tara ca afara ar insemna si jurnalism ca afara. Sa vedem cine se incumeta.   :twisted:

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) t530

Sper ca postez unde trebuie...ma uitam pe planurile aparute recent si am observat 2 chestii

Statia Orizont
Acces B - Cum s-a forat in teren nu are nici macar o legatura cu planul...
Orizont_mdf.png (569.28 KB; downloaded 1969 times)

Statia Drumul Taberei 34
Acces C - Aceeasi situatie
34_mdf.png (714.35 KB; downloaded 1974 times)

:bere:

Re: Stiri despre proiect Cristian

Stii unde-i politica ? Exact in sentinta ta. Totul e politica, inclusiv amplasarea unei amarate de statii RATB, nu mai vorbesc de alea de metrou. Da noua ne cam "pute" treaba asta, ne place s-o bagam sub pres...noi suntem curati si tehnocrati (dincolo de moda asta cu tehnocratii), insa maine-i marti, or fi si trei ceasuri rele, dar sigur au trecut trei zile de cand cu incidentul si toata lumea tace chitic, in afara de unii care rad de altii ca sunt prosti pentru ca alti altii nu sufla o vorba.
Daca tu crezi ca asa se face, se asteapta raportul copertat si parafat (si coafat as mai zice eu) in vreo 2 saptamani, pentru a se face o conferinta de presa din care sa reiasa ca "asta e", "solul e naspa" (si probabil e), exista cazemate de pe vremea tarilor bulgari pe acolo & stuff like that...pai atunci aia e, toata lumea e la club, nu doar unii.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Eu discut... daca am cu cine. Isterii gratuite nu-mi trebuie. Inteleg ca goana dupa audienta este o chestiune presanta. Eu v-am explicat exact ce conferinta de presa trebuie sa asteptati. Daca nu aveti rabdare... isterizati-va in continuare cu presul acela pe care il scuturati de praf aici desi nu are nimic a face cu Astaldi sau Inspectoratul de Stat in Constructii.
"Pe surse" sa bage pro-ul. Noi la treaba asta preferam sa asteptam ISC. Ca aia e autoritatea de control. De la Astaldi lucrurile pot veni deformate subiectiv. Si nu de la ei asteptam lamuriri. Asa se face cand situatia este stabilizata, nu incheiata.

Re: Stiri despre proiect subway guru

andrei11 wrote:
Acum pe bune, cand spui zeci de locatari nu te gandesti la 14. Da, "matematic" e bine, dar ca si informatie transmisa e de [bip].  Daca vrei sa spui ca unul a furat 300.000 lei si vrei sa maresti impactul emotional spui din greseala 3 miliarde si nici macar nu mai precizezi lei vechi.
Si apropo, astazi mi-a cazut in mana ziarul "Libertatea" reportaj de toata jena si plin de greseli grosolane referitor la Eroilor. Eu am ban la comentarii la ziarul lor, poate citesc si ei forumul, le transmit ca sunt dusi rau cu capul, halal ziaristi.

Lasa, ca altii au zis 40 de apartamente...echivalent scara de bloc de zece etaje!!!
:lol:
133 313 wrote:
De obicei o conferinta de presa se face cand ai un raport "copertat" si "parafat" de toate semnaturile datoare, nu cand urla vuvuzelele ca vor sa stie... ce inca se investigheaza. Eventual... un raport ISC (care sper ca nu asteapta mura in gura ce-i toarna Astaldi in brate, ca nu asta este treaba lui). Ca treaba nu-i deloc simpla. Una bucata TBM are de avansat, a doua de executat aceleasi operatii pe care le-a executat prima.
P.S. Politica la club. Daca-l nimeriti in semnatura. Adica tara inapoi, tara ca afara s.a.m.d. Colectiv la terorism. Pardon, la incendii ca n-avem topic de terorism.
Tara ca afara ar insemna si jurnalism ca afara. Sa vedem cine se incumeta.   :twisted:

Like very much!
@133, andrei11, Adrian & Co...vad ca va descurcati si singuri din ce in ce in ce mai bine...ma bate gandul sa devin doar lecturator pe forum!
:lol:

Tocmai, ca isteriile se nasc atunci cand nu exista comunicare; Guru zicea, undeva in urma, ca tragea o fatuca de el. Acu' sigur ca probabil a fost obraznica, probabil si altii sunt, probabil ca nu-i treaba lui, dar daca Astaldi anunta o conferinta de presa toata lumea astepta, isteriile se calmau, prostiile nu se inmulteau, etc.
Si dincolo de asta, in Italia sigur asa procedau. ISC-ul la fel, n-am nimic impotriva. Dar oricum Astaldi sunt primii care stiu ce, cum si de ce.
Restul...can-can.

• 133 313
  • Posted:
  •  

Isteriile se nasc cand ascultatorii ignora eticheta tehnica si au fost instruiti la academia de jurnalism ca o problema tehnica are aceeasi valoare ca un can-can cu diva Bamboi. Si ca se poate transa in acelasi interval de timp. Si Astaldi si ISC vor vehicula numai termeni tehnici si cifre din masuratori. Nu declaratii gen... s-a lasat asfaltul, s-a crapat trotuarul. Raportul va fi scris si nu va incapea intr-o stire la capitolul diverse. Vor trebui preluate date semnificative din el.
Date pe care acum le cunoasteti deja ca terminologie, ramane doar sa se comunice exact cantitativ. Infiltrare de aluviuni in statia Eroilor 2, cauzata de perforarea neetansa a membranei de pereti mulati cu TBM, deci tasare sol in exteriorul membranei in zona care a pierdut materialul aluvionar. Zona afectata pe o raza de X metri in raza careia se afla doua imobile care structural in acest moment nu prezinta riscuri. Nimic nereparabil.
Raportul va veni in momentul in care situatia s-a finalizat, adica nu mai sunt in curs modificari active de parametri.
Chestiunea este ca de acum incolo daca se refuza de catre autoritati executia unora dintre lucrari pe domeniul public dintr-un total care nu are cum sa suporte diferente... nici un executant nu-si va mai asuma avansul lucrarilor.

@Cristian
Comunicatele oficiale sunt totusi principala cale de comunicare, si ea se desfasoara conform prevederi contract prin 'investitor'...
Iar dupa 'Colectiv' autoritatile nu prea-si mai permit sa arunce 'sperle'...
Mesajul de bun simt pe care am dorit sa-l transmit presei si care a fost prompt 'receptionat' e ca nu e corect sa-l impiedici pe un concetatean al tau sa-si indeplineasca sarcinile de serviciu pentru care-si castiga cinstit painea cea de toate zilele doar pentru ca ai vrea tu sa castigi o jimbla XXL...
Corect e sa ne respectam reciproc...
Iar ce povestim si 'aberam' noi pe aici, nu are valoare de 'stire oficiala', sunt doar parerile si dorintele unor particulari si ONG-isti...

Mie mi-e clar de ceva vreme ca noi avem o problema de politica; eu prefer politica conferintei de presa, in primul pentru ca asa e normal. Normal, Intelegi ? Ce-o sa spuna ? Habar n-am. O sa intrebe aia ceva inteligent, la obiect ? Habar n-am, poate da, cel mai probabil nu.
Tu insa vrei sa reformezi jurnalismul si abia dupa aia, dupa ce apare un jurnalism "serios" (de unde ?), eventual si raspundem la intrebari.

Care politica e mai buna, judeca fiecare. Insa vezi ca tocmai tu ai spus, in alta parte, ceva de genul ca "trebuia inchis bulevardul inainte"; ei, ce te faci daca se trezeste vreo fatuca sa intrebe asa ceva ieri dimineata, la conferinta de presa care ar fi fost normal sa aiba loc ?
P.S. Sper sa nu intelegi de aici ca imi permit sa te compar cu vreo "fatuca".

• 133 313
  • Posted:
  •  

Well... sper sa gasiti ceva politici prin lexicoanele tehnice. Eu n-am reusit inca aceasta performanta.  :lol:
Nu s-a primit acceptul inchiderii bulevardului asa ca in loc de o solutie tehnica de injectare betoane in sol care sa tina la distanta apa freatica de membrana s-a recurs la o alta solutie tehnica care sa permita mentinerea circulatiei pe bulevard si anume puturile de epuisment menite sa coboare nivelul apei freatice sub cota zonei de lucru. O masura usor subdimensionata si cu consecintele care s-au vazut. Constructorul si-a asumat-o si va remedia efectele. Nu mai am adaugiri.

Hai sa nu exageram, si 'fatucile' sunt oameni, le mana si le preseaza 'seful', si stim si noi de ce...ca si 'politica editoriala' e tot...politica!
Eu, ca parinte de fete v-as ruga sa nu calcam constitutia si sa nu facem 'segregari' anacronice si nedemocratice de sex, gen ori altele...
In alta ordine de idei, trebuie sa fi orb sa nu vezi ca exista un soi ciudat de 'simbioza' intre forum si presa...singurul lucru important e ca ambele parti sa aiba 'beneficii cinstite' din aceasta relatie...necontractuala dar subinteleasa...

Re: Discutii generale: M5 (partea a III a) subway guru

@133
In legatura cu excavatia la E2, inceperea din capatul Y avea schepsisul ei, acolo s-au facut testele de injectare pentru proiectul de subtraversare al  M1...turnarea radierului s-a inceput din capatul opus de la rebrusment...
Nu mai stiu unde intrebai de nivelele de sprijiniri de la frontonul E2 cu 'buba'...dar raspund aici, e super 'priponit' spre statie, planseu superior, doua plansee intermediare plus radier...

Fatucile sunt fatuci, si asta e. Sunt total offtopic acum, dar mie mi-a devenit clar ca-s fatuci la moartea Papei Ioan Paul, cand toate fatucile se rupeau in comentarii de genul ca Ioan Paul a fost un "reformist" iar Benedict urma sa fie un "conservator". In fapt situatia statea cu totul invers, doar ca pe Ioan Paul il iubea camera de luat de vederi pe cand pe Benedict nu, asa sunt oamenii construiti. Dincolo de asta, trebuia sa stii ce-au scris ambii, si Woytyla si Ratzinger...si cine naiba in televiziunile noastre stie, sau a citit, ce-au scris respectivii ? Nimeni.

Dincolo de paranteza asta, care mi-a demonstrat mie de ce fatucile sunt fatuci, si presa noastra e cum e, n-am facut decat sa remarc ca este absolut trist sa gasesti informatii mai la obiect pe un forum, de la persoane fizice, fata de presa nationala cu pretentii. Adica pe undeva e normal, dar normal in sensul ca pe forum gasesti informatii, detalii, chestii care ar ocupa timpul "pretios" al emisiei ce costa mii de euro pe minut. Insa in cazul de fata, gasesti informatie "pura", "primara" pe care ar trebui s-o poti obtine altfel. Asta am vrut sa spun cu trimis link-ul la presa si nu altceva; ma descurc destul de bine in online, stiu regulile, si alea scrise si alea nescrise.

Re: Stiri despre proiect andrei11

Sunt de acord, fatucile sunt exemplare de blonde pure. Blonde la modul absolut.

Go to page:  1  ... 330 331 332 333 334 335 336  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2704 forum members have written 463838 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”