MetrouLucrări de modernizare și extindere a infrastructurii pentru metrouM5 Drumul Taberei - Eroilor - Iancului - PantelimonM5 • Discuţii, planuri, ştiri

Topic: M5.1 (D.T. - Eroilor): Discuții generale pe baza lucrărilor și a proiectului

8571 posts, 1720776 views
⚠  Forum Rules

Go to page:  1  ... 329 330 331 332 333 334 335  ... 613

📖 Pagination options
  • 133 313
  • Posted:
  •  

Re: Stiri despre proiect 133 313

andrei11 wrote:
Nu trebuie sa pui baza pe animatiile acelea, dar probabil ca asa s-a intamplat, cand a dat TBM- ul de PM. Guru ne va spune daca crede de cuviinta.

Deci panourile de fronton... unu sunt prinse TOATE in planseul superior la partea de sus, doi sunt impinse de TBM in radier la partea de jos. Suplimentar pentru a nu se "bomba" la mijloc, dupa caz li se aplica spraituri (vezi PSS RD ca este la indemana). Ma indoiesc ca vreo cuvioasa a impins statia cu totul spre Dambovita. Deci varianta cu impinsul de pereti este o baliverna.
Varinatele sunt doua. A crapat canalizarea din impletirea nou-vechi si a inghitit sistematic pamant si a doua... apa inunda TBM-ul deci evident s-a epuismentat, in zona este mai mult apa decat aluviunile Dambovitei in sine deci... lipsa s-a simtit.
Orisicum, nu speculam caci este o chestiune serioasa iar noi nu suntem can-can sau libertatea sau protv si pana nu se decoperteaza zona (odata cu oprirea tasarilor) este 50-50.

Re: Stiri despre proiect oache81

Astia scriu ca ISU nu garanteaza siguranta locuitorior din 2 blocuri din zona.Asta inseamna ca trebuie sa se mute oamenii din blocurile alea nu?.Pai acuma e foarte clar ca niciodata nu se va accepta TBM in centrul vechi nici cu statii la 400 de metri adancime.Astia sunt proiectanti care au terminat facultatea pe sticle de tzuica si pastrama de berbecutz.
Edit : Acum  am vazut ca au fost mutati deja 40 de oameni la hotel.

Re: Stiri despre proiect aztec

Tare mi-e mie că aici e efectul unor mai multe cauze adunate în timp.
Indecizii, întârzieri, amânări, greşeli...
De la minister, la primare, constructor...

Re: Stiri despre proiect oache81

Eu din ce am aflat de la cineva care se pricepe betonul ala trebuie injectat in timpul inaintarii tbm ului nu dupa si prin inele efectiv adica dinspre tunel spre suprafata nu de deasupra cum pun ei acuma. Ala nu va face altceva decat sa apese suplimentar pe tunel (care daca are apa dedesubt si evident ca are o sa incovoaie si o sa se mearga cu mountain rousse in loc de metrou)

Re: Stiri despre proiect Sava_6115-6315

E tare faza cu  "turnat ciment".....

• 133 313
  • Posted:
  •  

oache81 wrote:
Astia scriu ca ISU nu garanteaza siguranta locuitorior din 2 blocuri din zona.Asta inseamna ca trebuie sa se mute oamenii din blocurile alea nu?.Pai acuma e foarte clar ca niciodata nu se va accepta TBM in centrul vechi nici cu statii la 400 de metri adancime.Astia sunt proiectanti care au terminat facultatea pe sticle de tzuica si pastrama de berbecutz.
Edit : Acum  am vazut ca au fost mutati deja 40 de oameni la hotel.

oache81 wrote:
Eu din ce am aflat de la cineva care se pricepe betonul ala trebuie injectat in timpul inaintarii tbm ului nu dupa si prin inele efectiv adica dinspre tunel spre suprafata nu de deasupra cum pun ei acuma. Ala nu va face altceva decat sa apese suplimentar pe tunel (care daca are apa dedesubt si evident ca are o sa incovoaie si o sa se mearga cu mountain rousse in loc de metrou)

Stai mataluta calm si vezi pe la poze ce s-a facut pe acolo. Grouting si etcetera. Ca sa nu te mai stresezi degeaba. Daca li se inclina vilisoarele interbelice "periculos" le-a pus Dumnezeu mana in cap. Se aleg cu unele nou noute in arhitectura identica dar la standardele seismice curente, mult mai bune decat alea interbelice. Moka.  :twisted:

Cat despre "centrul vechi"... zona sensibila in palier in albia minora a Dambovitei grosier asimilat este cam pana la Cismigiu de unde incepe urcusul spre Cercul Militar-Universitate. Si evenimentul curent ne-a pus in garda ce si cum. Problema nu este la tunele in sine ci mai mult la intrarea si iesirea din statii in zonele astea, unde groutingul este limtat in riverani. Daca peretii mulati au devenit un obstacol in curgerea apelor subterane in zona se pot forma pungi de apa.

Re: Stiri despre proiect subway guru

TibiV wrote:
http://www.agerpres.ro/economie/2015/12/13/costescu-fenomenul-tasarilor-in-zona-statiei-eroilor-pare-stabilizat-in-18-ore-avem-o-tasare-sub-0-33-mm-20-01-11

Ministrul stie exact situatia, din pacate reporterul nu a inteles nimic si le-a bramburit...in clipa asta ma uit la Plesu care le explica ziaristilor abc-ul meseriei!
:lol:  :lol:  :lol:

Re: Stiri despre proiect TibiV

guru, de aia am şi postat...

Eram curios ce a zis ministrul de fapt... :)

Vezi ce am zis pe topicul de lucrari, si intelegi imediat...daca nu, continuam tot acolo...
:ugeek:

• 133 313
  • Posted:
  •  

misterr wrote:
Una dintre cladirile evacuate din zona bulevardului Eroilor, din Capitala, unde pamantul s-a surpat din cauza lucrarilor de la metrou, s-a inclinat 30 de milimetri si are nevoie de consolidare.

Io stiam ca inclinarea... e la unghi, fata de zenith. Nu la milimetri.  :P Sa transmita cineva si la protv. Tasarea eventual in milimetri.

"Luni, au luat si primele masuri. Au inchis zona, au ridicat garduri sa nu se poata vedea ce repara, iar muncitorii au taiat asfaltul de pe o portiune de drum. Acolo va fi cel mai probabil turnat din nou beton, ca zona sa nu se surpe de tot. Este mult de lucru, dupa cum spun unii ingineri. Initial, constructorii au sapat 6 puturi in zona, puturi prin care apa din panza freatica a fost ridicata la suprafata. Cand freza uriasa botezata "Varvara" a spart unul dintre puturi, apa care a navalit afara a tras dupa ea nisipul si pamantul, astfel ca solul a inceput sa se deplaseze. Au fost injectati 180 de mc de beton pentru stabilizarea zonei si, cel putin deocamdata, solul nu s-a mai lasat."

Uat da fak? Putul poate sa fi fost victima colaterala la tasari, fracturandu-se si producand imposibilitatea pomparii (inca un motiv pentru cantitatea mare infiltrata in statie din cauza lipsei pomparii).
Apa a navalit afara? Afara unde? Afara in curte la protv? Poate inauntru. In statie.
Puturile nu ridica panza freatica nicaieri si mai ales nu la suprafata (suprafata cui?), pompeaza apa din ea ca sa o coboare (adica sa-i scada nivelul local)! Astia-s de balamuc, toata televiziunea aia nu are un consultant tehnic sa dea un sarci pe google?

Re: Stiri despre proiect aztec

Pai daca spuneau la unghi iesea prea multe zerouri dupa 0.xxx  si nu se mai putea spune ca are nevoie de consolidare..
Ca si daca spui 30 mm e mai de impact fata de 3 cm...
La 3 cm deviere de la verticala... o constructie de 3 nivele pare chiar drepta...

@URANUS
Nu ce lucrari s-au facut, acelea sunt lucrari ce se intentioneaza a se face, un soi de plan de masuri...imediat viitoare!
@misterr
"s-a inclinat 30 de milimetri si are nevoie de consolidare.
Asa spune unul dintre cei 14 locatari"
Bre pro(s)Tv, noi bem bere ori bem bere??? a masurat ceva locatarul??? sau e preluare de la radio Erevan???
"a spart din greseala unul dintre puturile amenajate tot de constructori"
idem, aberatii...tot cu aburi de bere...
"24 de ore mai tarziu, zona era inchisa circulatiei"
fals, zona a fost inchisa imediat, inainte de orice lasare de asfalt...
"Luni, au luat si primele masuri"
Bre 'deontologilor', voi ati ramas la calendarul pe stil vechi de la Vocea Rusiei???
Primele masuri s-au luat incepand de vineri ora 15:30
"care ii muta fortat pe zeci de oameni"
Cuuum?????? i-a luat cineva cu duba???
Asemenea hal de dezinformari...mai rar, coane Pro(sti)!
:twisted:
sa va fie...de rusine!

Re: Stiri despre proiect andrei11

Acum pe bune, cand spui zeci de locatari nu te gandesti la 14. Da, "matematic" e bine, dar ca si informatie transmisa e de [bip].  Daca vrei sa spui ca unul a furat 300.000 lei si vrei sa maresti impactul emotional spui din greseala 3 miliarde si nici macar nu mai precizezi lei vechi.
Si apropo, astazi mi-a cazut in mana ziarul "Libertatea" reportaj de toata jena si plin de greseli grosolane referitor la Eroilor. Eu am ban la comentarii la ziarul lor, poate citesc si ei forumul, le transmit ca sunt dusi rau cu capul, halal ziaristi.

Re: Stiri despre proiect Cristian

Atata vreme cat constructorul, cel direct responsabil, nu face o conferinta de presa si nu spune nimic, nu aveti nici un drept sa-i faceti prosti. Ohh da, presa e de kko, da, e dupa ureche, da, nu au nici un consultant tehnic (in cazul asta sau in alte cazuri), dar pana la paiul lor hai sa vedem barna din ochii altora.
Asa procedeaza Astaldi si in Italia, tace chitic si-i lasa pe aia de la Metrorex/Primarie/Minister/ISU/whatever sa dea pe goarna tot felul de chestii in conditiile in care oricum nu au nici o treaba ?
Eu nu cred.
Sau n-a venit raspunsul oficial de la Paris, de la Milano ? Ca tot se pomenea de ele mai devreme....uite de aia n-are ursul coada; Colectiv, vrem o tara ca afara, da-ne bani, metrou pana la Otopeni...da' cand e vorba de spus doua vorbe, ciocu' mic si joc de glezne. Asta oficial. Neoficial, mai citim pe aici, prin alta parte...da' mie mi se pare super naspa sa trimit eu linkul asta, sau altul, catre presa pentru a nu mai exista sentinte de genul "prosti" atunci cand chiar fac ceea ce trebuie sa faca, informeaza in loc sa comenteze.

Go to page:  1  ... 329 330 331 332 333 334 335  ... 613

📖 Pagination options
Home page  • 
Parent forum: M5 • Discuţii, planuri, ştiri  • 
Choose destination

Since our 2703 forum members have written 463827 posts in 5793 topics and 541 subforums.

© 2009 - 2026 Asociația „Metrou Ușor”